Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Gaerne cipõk méretezése milyen ugy sacc/kb?

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Heavy Pedal,Prolog,Maniac..Ne Hervisbe,hanem inkább itt nézz szét ;)

Koszi adamszeged!!
A Maniac-ban sikerult ugy elinteznem, hogy szerdara meg is van a kivant cipo!
Megegyszer koszi!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy Szegeden hol lehet venni spd cipot? Csak a Hervisben?
Elore is koszi a segitseget!

A Hervis-ben én nem is láttam spd-t. Viszont az Intersport forgalmaz Northwave cipõket és ruházatot.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Inkább felpróbálom majd, ha valahol tudom. Köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem is adidas van egy egy el moro III. (stellaz is erre gondolhatott :) ) meg egy országúti modell. Mindkettõvel nagyon elégedett vagyok ha volt már akármilyen adidas sportcipõd, nyugodtan lehet neten keresztül is rendelni, ugyanaz a méretezése az patentpedálos cipõiknek is. Szerintem a legjobb cipõk a piacon és az olcsóbb modellek is komfortosak.

Tavi: Hervist hagyd ki. Bringaboltban vegyél. Kis szerencsével valami kifutó 2009es modellt jó áron ki tudsz fogni. Múltkor a prologban volt nagy Shimano cipõ leárazás.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy Szegeden hol lehet venni spd cipot? Csak a Hervisben?

Heavy Pedal,Prolog,Maniac..Ne Hervisbe,hanem inkább itt nézz szét ;)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ajánljatok a Shimano cipõmbe valami jó talpbetétet!!
belementem egy mély tócsába és tiszta víz lett a lábam, de nem is ez az érdekes,
itthon kivettem a szivacsot ahogy kiszáradjon..
és ekkor döbbentem rá, hogy iszonyat vékony..:)
nem csoda hogy zsibbad a lábam..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Adidas spd cipõkkel van valakinek tapasztalata?

Én nyáron vettem adidas cipõt, asszem egy el toro III.-at, vagy ilyesmi nevût.

Szerintem nagyon jó, kényelmes, szépen és igényesen kidolgozott, eddig nagyon elégedett vagyok vele.

Negatívumot nem tudok rá mondani, eddig ez a 3. spd cipõm, de magasan a legjobb.

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Adidas spd cipõkkel van valakinek tapasztalata?

Dr. Opout

Dr. Opout

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Jól gondolom, hogy a nyekkenéseket a mûanyag talp és a fém alkatrészek egymáshoz képesti elmozdulásai okozzák?

Én is tapasztaltam nyikorgást M - 520 pedált M - 076 cipõvel használva, de csak hosszabb túrán jött elõ egyszer. Szerintem konkrétan a pedál tengelyének pedáltest és hajtókar közti szakasza és a talp gumibordái hozzák létre, legalább is ezt a részt kézzel a szárhoz dörzsölve ugyanez a hang jelentkezett. Ha a te cipõdnél is van olyan pont, ahol ezek találkozhatnak, ott érdemes kezelni a problémát.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

halihó!
van valami ökölszabály a stopli idális pozíciójának a meghatározására?
gondolom volt már téma itt, csak most így elsõre nem találtam meg...
én magamnak általában érzésre szoktam beállítani, csak most kérdezték tõlem...

Szerintem nincs, mivel nem egyforma a lábunk, én középre állitottam és úgy próbáltam, utána finomítottam rajta, de a két stopli helyzete sem egyforma nálam.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
halihó!
van valami ökölszabály a stopli idális pozíciójának a meghatározására?
gondolom volt már téma itt, csak most így elsõre nem találtam meg...
én magamnak általában érzésre szoktam beállítani, csak most kérdezték tõlem...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
A stoplit én se szoktam kenegetni, de a pedálba a rugóra vagy valahova szokás felrakni egy kis csík zsírt, és néha egy kis kenésféle nem árt a pedál stoplihoz csatlakozó részénél sem. Ez utóbbi elmaradása egy kis porral/sárral kiegészítve nagyon meg tudja nehezíteni a pedál oldását. Ilyen tapasztaltam már többször.

Nyikorgásra meg stopli leszerelés, alkatrészek megtisztítása, visszaszerelés ugyanoda, aztán reménykedés.

--Trifo

KisBadár

KisBadár

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Használ vki Gaerne Carbon országúti cipõt?
Szeretnék rendelni egyet, méret eltérés van ennél a márkánál?
A sidi-nél egyel nagyobbat kellett rendelnem.

Köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én meg még csak soha nem is hallottam ilyenrõl. Ha nagyon izomból húzom a cipõt, akkor nyekken néha, de hogy be kéne fújni teflon spray-vel, így is mindig imádkozok, hogy ne menjek le spárgába nyílvános helyen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! A minap érdekes jelenséget láttam. Egy országúti bringáshoz sikerült felzárkóznom nagyon jól nyomta úgy 30-40km/h-val. Profi ruházat komoly bringa. Viszont minden jó benyomásomat lerombolta egy éktelen nyekergõ hang a hajtómû felõl. Azt mondja a srác hogy már hozzászokott a hanghoz, csak az spd cipõ csinálja.

Jómagam a stoplit minden indulás elõtt a teflon sprayvel szoktam befújni (amivel a láncot is) Egy darabig tartja magát. ám egy kb 60 km után leszárad és a cipõ nyekergésbe kezd. Nem kívánom az övtáskámban hordani a spray-t, ezért legutóbb szétszedtem az egész cipõt és fülpálcikával autós gépzsírral a stoplit és a vele érintkezõ minden felületet alaposan bekentem. Nem tudom, hogy jön be a dolog, most várom az eredményt.

Mi a véleményetek az eljárásról? Tud valaki jobb módszert? Jól gondolom, hogy a nyekkenéseket a mûanyag talp és a fém alkatrészek egymáshoz képesti elmozdulásai okozzák?

Szerintem húzd meg a csavart vagy cseréld le a stoplit ha már az sem segít.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Sziasztok! A minap érdekes jelenséget láttam. Egy országúti bringáshoz sikerült felzárkóznom nagyon jól nyomta úgy 30-40km/h-val. Profi ruházat komoly bringa. Viszont minden jó benyomásomat lerombolta egy éktelen nyekergõ hang a hajtómû felõl. Azt mondja a srác hogy már hozzászokott a hanghoz, csak az spd cipõ csinálja.

Jómagam a stoplit minden indulás elõtt a teflon sprayvel szoktam befújni (amivel a láncot is) Egy darabig tartja magát. ám egy kb 60 km után leszárad és a cipõ nyekergésbe kezd. Nem kívánom az övtáskámban hordani a spray-t, ezért legutóbb szétszedtem az egész cipõt és fülpálcikával autós gépzsírral a stoplit és a vele érintkezõ minden felületet alaposan bekentem. Nem tudom, hogy jön be a dolog, most várom az eredményt.

Mi a véleményetek az eljárásról? Tud valaki jobb módszert? Jól gondolom, hogy a nyekkenéseket a mûanyag talp és a fém alkatrészek egymáshoz képesti elmozdulásai okozzák?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Sziasztok!

Kamáslit nézegetek õszre-télre, víz- és szélállót. van valami ajánlatotok?

olyan 5-6k max

köszi

Nekem Specialized neoprén van. Nem bonyolult darab, de annál jobb. Németo.-ban vettem, ez volt a legolcsóbb 20€ ha jól emlékszem, gondolom itthon se lehet sokkal drágább. A szelet és hideget jól állja, a vizet mérsékelten, bár nem ázott be hóesésben sem. Szerintem mindegy milyet veszel, az olcsóbb is lehet jó (ne a márkanevet fizesd) a lényeg, hogy masszívan álljon a cipõn, ne forogjon/csússzon el.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Neked nagyon sokba.:P