Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Létezik itthon Shimano cipõhöz talpbetét? (mt20) Szegény kicsit leharcolt már, ezért ha emberi árért fellelhetõ, akkor beruháznék rá. Vagy esetleg ki mit használ ilyen esetben, ami nem gyári? A helyi cipõkellékben csak parafa alapút találtam, ami viszont könnyen átázik egy esetleges patak átkelésnél és eddigi tapasztalat szerint lassan is szárad.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Nem is vennék cipõt netes áruházból.

Normalis esetben en se, viszont en pl nem akartam toleralni az itthoni forgalmazok benazasat tovabb, es neten rendeltem egy Sidi Dominator 5 Pro-t es ugy voltam vele hogy egy hetig vissza lehet kuldeni ugyis akarmi van, proba szerencse, es budos nagy makom van, mert mint a kesztyu az ujjakon! Jo valoszinu ez a legritkabb eset, foleg Sidivel, de azert gondoltam megosztom!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok

Tudnátok tippet adni hogy Budapesten hol érdemes spd cipõt venni. Leginkább olyan hely érdekelne ahol nagy típus és méretválaszték van.
Vidéki vagyok és valószínû hogy a közeljövõbe megyek Pestre azért érdekelne.
A válaszokat elõre is köszi.

probike
berguson
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Robit

Robit

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok

Tudnátok tippet adni hogy Budapesten hol érdemes spd cipõt venni. Leginkább olyan hely érdekelne ahol nagy típus és méretválaszték van.
Vidéki vagyok és valószínû hogy a közeljövõbe megyek Pestre azért érdekelne.
A válaszokat elõre is köszi.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy SPD rendszerû Mavicot, és adtak hozzá 4 db fémlemezt, amelyeken van 2-2 lyuk, ami éppen passzol az SPD csavarjaival. Mit kell csinálni ezekkel a lemezekkel? A cipõ talpában helybõl ott van a felfogatáshoz szükséges menetes fémlemez, az eddigi Shimano cipõimhez nem adtak eddig ilyen lemezt, ezért tanácstalan vagyok, mire is lenne ez jó.
Köszi!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
én vennék, de csak akkor ha már próbáltam és jelentõsen olcsóbb lenne
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

na ezért is fontos, hogy cipõt lehetõség szerint próbáljunk

Nem is vennék cipõt netes áruházból.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Nekem a shimi cipõknél bejön az 1-el nagyobb méret 2 db van. (44-es a lábam ) A NW már érdekesebb a 45 kamikaze ippen jó( majdnem kicsi ) a 45-ös celsius tökéletes, viszont próbáltam egy másik téli NW-t abból a 46-os hatalmas volt konkrétan a sarkam és a cipõ sarka közt volt 3 cm

Ja... olvastam én is errõl a Northwave számozásról...
A 44-es Decathlonos Rockriderem még jó rám. Felpróbáltam egy 45-ös NW Lizzardot... kicsi volt.
CRC-n van olcsón NW Raptor... 46-os, erre vélemény: "Just got my size 46 Raptor SBS's and they are sized very large. AWESOME SHOE HOWEVER! Despite 46 technically being a UK 11 (US12) they are labelled as a UK12/US13 size 46. I'd say they are nearer a 11.5-12 than an 11. Hope this saves someone the bother of returns like I've had to!"

Szóval a kérdés: nem tudtok valahol olyan boltot Pest megyében, ahol van készleten Northwave Raptor SBS? 44-45-46-os méretben...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
na ezért is fontos, hogy cipõt lehetõség szerint próbáljunk

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hali
Cipõt akarok venni, Spec comp-ot. Magas lábfejem van. Egy barátom szólt, hogy vigyázzak nehogy az legyen, hogy nem ér át a csat. Adnak hozzá külön, vagy lehet egyáltalán venni hosszabbat? Mert neki is ez volt a problémája, és neki nem tudtak hozni.

Nekem a shimi cipõknél bejön az 1-el nagyobb méret 2 db van. (44-es a lábam ) A NW már érdekesebb a 45 kamikaze ippen jó( majdnem kicsi ) a 45-ös celsius tökéletes, viszont próbáltam egy másik téli NW-t abból a 46-os hatalmas volt konkrétan a sarkam és a cipõ sarka közt volt 3 cm
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali
Cipõt akarok venni, Spec comp-ot. Magas lábfejem van. Egy barátom szólt, hogy vigyázzak nehogy az legyen, hogy nem ér át a csat. Adnak hozzá külön, vagy lehet egyáltalán venni hosszabbat? Mert neki is ez volt a problémája, és neki nem tudtak hozni.

ide is: van XL-es szij a comp-hoz, a régihez is meg szerintem az újhoz is (a régihez biztos)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

nekem is magas a lábfejem, a shimano cipõk között megtaláltam mindig a méretem. shimanoból utcainál egy számmal nagyobbat kell venni!

Speci lenne jó árban, azért lenne jó az, ezért kérdezem.

ket shimano cipom van, mindketto 43-as, es az utcai cipoim is akkorak.

Nekem egy Shimano cipõm van, az egyezik az utcaival.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

neked normális lábad van, de mi kis korcsok vagyunk :P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

nekem is magas a lábfejem, a shimano cipõk között megtaláltam mindig a méretem. shimanoból utcainál egy számmal nagyobbat kell venni!

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Hali

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Van barkinek tapasztalata Sidi Dominator 5 Lorica cipovel? Megoszthatna velem, koszonom

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A specialized sport cipõ nagyon jó, lassan 4 éve használom, nekem a korábbi puhább talpú shimano-nál zsibbadt a talpam. Kényelmes, nyáron pl simán használom utcai cipõnek is.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a Taho nagyon kényelmes (saját tapasztalat)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Azt vedd, amelyik kényelmesebb a lábadon. Bár ezeknek mûanyag talpuk van, amiben járkálni nem olyan jó. Köves, vizes részeken is úgy tudnak csúszni, mintha jégen mennél. De megszokod hamar.
A puhább, gumis talpú túrásabb modellekben kényelmesebb lépni. Ilyesmire gondolok: http://www.specializ...mkod=388&kezd=0
A Shimano pedáloknak sokkal jobb, tartósabb a csapágyazása. Én azt venném.
Marci