Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ajánlanám még a Vadász utcai Corratec boltot is, ott viszont jó nagy a választék.

Mióta? Én valamikor tavasszal jártam náluk, de akkor alig volt cipõjük (pláne akkora, amekkora nekem kellett volna)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

gondolom cipõpróbára a szokásos probike, bergusont ajánljátok a választék miatt.
bringabutikban milyen a választék cipõkbõl?

A BringaButik nem a cipõkre van beállva de néhány féle ott is van. Ajánlanám még a Vadász utcai Corratec boltot is, ott viszont jó nagy a választék.
Marci

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
köszi a tanácsokat, augusztus közepére lesz meg a lóvé a cuccokra, szal addig még gondolkodhatok, meg erõsödhetek, hogy a tolás csökkenjen :D
gondolom cipõpróbára a szokásos probike, bergusont ajánljátok a választék miatt

bringabutikban milyen a választék cipõkbõl?
mert ugye egy típusból mondjuk 45-ös kell, de simán elõfordulhat hogy a másik cipõbõl eltérõ méret, mégha a márka azonos is, a választék az meg rendelésre olyan széles

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én azért javasoltam a MT42 öt mert az városban is használható és elég sokat saraztam már aki ismer megmondhatja hogy a sár nem tart otthon. Szerintem árban a ár/érték és a felhasználás sokoldalúságát tekintve a legjobb választás lehet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Azért annyira nem kényelmetlen gyalogolni egy merev talpú cipõben sem. Az aszfaltot nem szereti de erdõben, puha talajon mehetsz vele nyugodtan, nem olyan rossz, mint elsõre gondolod. Nekem már volt 3 kemény mûanyag talpú és volt gumi talpú, túrásabb cipõm is de nem volt óriási a különbség. A gumis, túrás talp is jó merev, alig érezni a különbséget a full mûanyaghoz képest.
Az meg szent igaz, sár nélkül is megy dzsuva a stopliba. Néha kis kavics is beszorul oda.
Marci

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

köszi szépen a válaszokat

valahogy gondoltam, hogy megint kompromisszumot kell kötni a hatékony merev talp és a gyaloglás között

Nekem ennek a régebbi változata van, ami kb. csak színben különbözik ettõl:
SHIMANO MTB CIP
A talpgumi elég jól tapad mégsem kopott még el, maga a talp pedig kívül ívelt, így majdnem úgy gördül, mint egy futócipõ. Idén Szilvásváradon és Nagykovácsin is gyakorolhattam vele a sárban tolást, nem volt vele gond, pedig nincsenek becsavarható mászófogai elõl.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
köszi szépen a válaszokat

valahogy gondoltam, hogy megint kompromisszumot kell kötni a hatékony merev talp és a gyaloglás között

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én ezt javasolnám neked ebben a árkategóriában , menni is lehet benne túrázásra teljesen jó.
4spds cipõm van van összehasonlítási alapom
http://www.bringabut...ipo-2010-5.html

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok

Most tervezem az átállást SPD-re, pedál az tulajdonképp pénzkérdés (valszeg 540), de a cipõválasztás az nem ilyen egyszerû.
15-20k-ért vennék cipõt. Felhasználást CC, túra, maraton. Sárban nem nagyon szoktam nyomulni, ellenben néha elõfordul hogy tolnom kell a bringát, meg mindenképp fontos, hogy lehessen benne valamelyest gyalogolni (terepen is), szóval ne valami atommerev spéci cipõ legyen. (mondjuk pont azért váltok SPDre, mert egy rugalmas utcai cipõben kényelmetlen a tekerés).

Ha valaki tudna ajánlani ezekhez cipõt, az jó lenne.

köszi

Szerintem ez jó kis cipõ 17.000 körül meg kapható... CIP

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

(mondjuk pont azért váltok SPDre, mert egy rugalmas utcai cipõben kényelmetlen a tekerés).

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ha olyan cipõt veszel, amiben járni is lehet, annak épp annyival lesz keményebb a talpa (legalábbis én ezt tapasztaltam a Specialized Taho-val), hogy ugyanolyan kényelmetlennek érezd benne a kisebb felületet nyomó SPD-t, mint egy hagyományos sportcipõben a taposópedált. Persze ez nem jelentkezik azonnal, kell párszáz kilométer, míg a cipõ talpa annyira "betörik".

Azzal meg ne számolj, hogy sárban nem mész. Én sem, mégis folyton teli van agyaggal a stopli... :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok

Most tervezem az átállást SPD-re, pedál az tulajdonképp pénzkérdés (valszeg 540), de a cipõválasztás az nem ilyen egyszerû.
15-20k-ért vennék cipõt. Felhasználást CC, túra, maraton. Sárban nem nagyon szoktam nyomulni, ellenben néha elõfordul hogy tolnom kell a bringát, meg mindenképp fontos, hogy lehessen benne valamelyest gyalogolni (terepen is), szóval ne valami atommerev spéci cipõ legyen. (mondjuk pont azért váltok SPDre, mert egy rugalmas utcai cipõben kényelmetlen a tekerés).

Ha valaki tudna ajánlani ezekhez cipõt, az jó lenne.

köszi

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
az:)de az elvbõl kizárva a sorból,max csak ha valami nagyon jó akkor

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

belátom,tényleg érdekesek a méretezések.47-es cipõ kicsi volt ma rám...

Shimano volt? ;)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
belátom,tényleg érdekesek a méretezések.47-es cipõ kicsi volt ma rám...szóval akkor még egyszer az eredeti kérdés:20e forintig ajánljatok tuti cipõt,ha nagyon jóféle lehet 25e is legvégsõ esetben.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem is hibátlanok csak éppen leakciózták különféle emberkék így most már minden idõre van megfelelõ spd-s cipõm csak a N Celsiust vettem boltba mert kaptam karácsonykor kalács pénzt amire nem számítottam:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Én meg megrendeltem netrõl a Sidimet és 2 éve boldog használója vagyok. Hibátlan.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

análjlatok már nekem egy monti spd cipõt olyan 20e körül.eddig amiket néztem az a specialized sport,,és a nortwave lizzard sbs.mindkettõbõl a 43-as volt jó,ennek fejében ha tudtok méretet is írjatok már:)ja,és a 43-as sidi jó lehet?talpam 26cm hosszú.netrõl rendelnék,aztán az itteni bicajboltban nem nagyon tudok próbálgatni...

Répa nyugodtan rendelj netrõl cipõt majd 1/3-1/2 áron átveszem :) 4pár spd-s cipõm van ebbõl három ilyen netes rendelések után kerültek hozzám 2 shimi 1 north a 3 párért összesen adtam 29e forintot mind új csak fölpróbált volt szóval hajrá;)
Lábfej szélesség, magasság, lábujjak hossza mindenkinél más ezek kombinációja pedig teljesen egyedi, a cipõméret egy általánosság nekem 43-tól egészen 47-ig vannak cipõim.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
amit próbálni kéne esetleg az a sidi,shimano talán.a többinél tudom a méretet.de ma ha tudok próbálok majd.csak gondoltam esetleg ha valakinek kb ugyanilyen lába van,akkor ezt a kört megspórolom

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

análjlatok már nekem egy monti spd cipõt olyan 20e körül.eddig amiket néztem az a specialized sport,,és a nortwave lizzard sbs.mindkettõbõl a 43-as volt jó,ennek fejében ha tudtok méretet is írjatok már:)ja,és a 43-as sidi jó lehet?talpam 26cm hosszú.netrõl rendelnék,aztán az itteni bicajboltban nem nagyon tudok próbálgatni...

Sok közöm nincs hozzá, de nem biztos, hogy jó ötlet bringás cipõt neten rendelni...
Esélytelen, hogy benézz valami nagyobb bringás boltba? Végigpróbáltam 6-7 féle cipõt év elején, de egyikbõl a 45-ös, másikból a 47-es, Shimanoból meg leginkább a 48-as lett volna jó... :(

MTB-ra én a Specialized Taho-t találtam legkényelmesebbnek.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás