Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

A cipobetet ala bemegy nekem egy femlap, ebbe csavarom bele a cipo aljarol a stoplit, s nehezen kapja el a menetet.
MOndjuk a shimano oldalarol letoltott official pdf file alapjan raktam ossze...

hm..
az érdekes.
nekem pár fordulatot tekernem kell mire megszorul (tehát bõven fogja csavar.)
ha meg csak simán nehezen kapja el..
Az spd nem egy olyan dolog, amit 2naponta szerelgetni fogsz szerintem :)

edit: akorábbi hszeket csak most láttam..
hát nemtudom furcsa.
vagy hibás akkor --> garis csere
vagy pedig valamit tényleg sikerült "elbakni"
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Nekem is volt ilyen de a szobában szerencsére és megvan minden alkatrész. rosszul volt összetéve a cipõ mert nem kellett bele az alátét ami elvett a csavar magasságát, meg a stopliban lévõ kettõs anya is fordítva lett betéve és nem süllyed bele a csavar feje. Na szal összetettem rendesen és semmi baja, benne van teljesen...

Nézd meg h minden jól van-e betéve mert szabványnak kéne lennie ezeknek, hangsúly a kéne szón van...

A cipobetet ala bemegy nekem egy femlap, ebbe csavarom bele a cipo aljarol a stoplit, s nehezen kapja el a menetet.
MOndjuk a shimano oldalarol letoltott official pdf file alapjan raktam ossze...

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Nekem is volt ilyen de a szobában szerencsére és megvan minden alkatrész. rosszul volt összetéve a cipõ mert nem kellett bele az alátét ami elvett a csavar magasságát, meg a stopliban lévõ kettõs anya is fordítva lett betéve és nem süllyed bele a csavar feje. Na szal összetettem rendesen és semmi baja, benne van teljesen...

Nézd meg h minden jól van-e betéve mert szabványnak kéne lennie ezeknek, hangsúly a kéne szón van...

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Miért kéne hosszabb ?

Tobbek kozott azert, mint ami ma tortent velem. Leoldodott a stopli resze a ciporol, s 1 csavart el is vesztettem. Pedig indulas elott nagyon jol meghuztam.. csak eppen csak rakapott a menetre. A masik csavar vegen emeg elnyirodott a menet. Szoval csak 1 labbal rudok most SPD-ni:) Eppen surgosen keresek 4 nagyobb csavart [akkor mar a masik cipon is ugyanakkorak legyenek] :)

Amugy jobban elfaradtam a felfelen mint a taposoval. Valszinu ez majd valtozik, mert most mas izmoka mozgattam meg.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ha arra gondolsz h jobban kiálljon a cipõbõl és tezsel bele alátétet akkor felejtsd el. amit a pedálhoz adnak cuccok azok akkorák amekkorának lenniük kell. Én sem találom mindig a stoplit de egy hét alatt már több mint 200km-t mentem vele és sokszor volt h rátettem a lábam és sztre sem vettem h beakadt, annyira megszoktam a mozdulatot.

Az 520-as nekem bejön bár az 505-ösbe is már beleléptem és érzésre nem volt más, gondolom a finomsága és az élettartama az ami eltérõ...

kela: felfelé tök jó a cucc mert ott lehet jól húzni és a taposás is már mint platformon. 520-hoz adják a müanyag taposót ami jó ha fája sopli részen már a lábad, de ha már megszoktam az spd-t akkor nem fogom használni, csak eddig nem koncentrálódott ennyire egy helyre az erõhatás. Lefele meg mindegy mert 50km/h-nál úgysem teszed le a lábad, ha meg jönnek szembe akkor miaközben fékezel, már lépsz is ki a pedálból...

Tanulási idõszakban tekerjétek ki full "-" ba a pedált h ne legyen gond! ez egy kezdõ tanácsa :)

Ha tévedtem dolgokban akkor javítson ki vki tapasztaltabb!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ellenben kerdes: lehet kapni a cipohoz hosszabb rogzito csavarokat? szem kb 2 mm-rel hosszab meg beleferne a tartoba.

Miért kéne hosszabb ?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Akkor milyet javasolsz 8-10 rugó értékben?

Wellgo MG-18? (340 gramm)
(vagy esetleg WAM-M1, ha még fel tudsz hajtani? 325 gramm (325 gramm)

De ha 15ezerért kapsz Eggbeatert, akkor szerintem gyûjts még rá. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Sziasztok!!!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ha spd-re váltok fog-e v.mi változás beállni a hatékonyságban???
Ill. megéri-e szerintetek ez a pedál a két cipõ valamelyikével párban?
Melyik cipõt tartjátok jobbnak?
http://ebike.hu/term...pd-/-patent/236

http://ebike.hu/termekek/cipo/2706
http://ebike.hu/termekek/cipo/1439

En is bevallaltam eletemben eloszor egy SPD szettet.
M520as pedal es egy Shimano MT50es cipo. Ma megvolt az elso par km. Nem estem vele, bar teny kozel jartam hozza. Nekem igy elsore: sokkal konnyeb kioldani, mint belelepni a patentba:)

Ellenben kerdes: lehet kapni a cipohoz hosszabb rogzito csavarokat? szem kb 2 mm-rel hosszab meg beleferne a tartoba.
A heten megyek vele emelkedore is, megnezni jobb-e vagy sem. Eddig sima taposom volt.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem tökéletes lesz az 520

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

8-10 rugóért nem kapsz könnyebbet/jobbat

ami könnyebb/jobb, az 15 körül indul:
-Shimano PD-M540
-Crank Brothers Egg Beater C
-Ritchey Pro V4

Én is ezeket találtam és nálam még nem a súly az elsõdleges szempont.:)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
8-10 rugóért nem kapsz könnyebbet/jobbat

ami könnyebb/jobb, az 15 körül indul:
-Shimano PD-M540
-Crank Brothers Egg Beater C
-Ritchey Pro V4

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Naná, hogy beáll, ez nem kérdés - jobb lesz lefelé is, jobb lesz felfelé is.

Cipõbõl én az M121-et venném, nem kérdés, de egy ilyen cipõhöz az a 380 grammos pedál szerintem "rangon aluli". (szóval ne Shimano-t vegyél pedálban, mert normális áron mind kõnehéz...)

Akkor milyet javasolsz 8-10 rugó értékben?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ha spd-re váltok fog-e v.mi változás beállni a hatékonyságban???

Naná, hogy beáll, ez nem kérdés - jobb lesz lefelé is, jobb lesz felfelé is.

Cipõbõl én az M121-et venném, nem kérdés, de egy ilyen cipõhöz az a 380 grammos pedál szerintem "rangon aluli". (szóval ne Shimano-t vegyél pedálban, mert normális áron mind kõnehéz...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ez a pedál szerintem az S legjobb ár/érték arányú spdje, tehát a pedált mindenképp megéri. hatékonyságban annyit veszel észre majd pár hónap után, amikor mát megtanultad húzni is a pedált, hogy fölfele jobban megy a dolog, és pl. ha megtanulod azonos erõvel húzni és tolni, akkor nem pörögsz ki. ezen kívül pl. nem pattogsz le a pedálról egy köves lefelén, stb stb...

a cipõkrõl: a 072es számút már próbáltam, egyik versenyzõ haverom ilyennel nyomja, neki bevált, és baromi kényelmes állítólag. a 121esnek talán annyi elõnye van, hogy a 3 tépõzár jobban fogja a lábad és precízebben lábra lehet vele szabni a cipõt, mint kettõvel. de az 121est még nem próbáltam. a 072es szerintem jó vétel, a pedál pedig szinte kötelezõ.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Sziasztok!!!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ha spd-re váltok fog-e v.mi változás beállni a hatékonyságban???
Ill. megéri-e szerintetek ez a pedál a két cipõ valamelyikével párban?
Melyik cipõt tartjátok jobbnak?
http://ebike.hu/term...pd-/-patent/236

http://ebike.hu/termekek/cipo/2706
http://ebike.hu/termekek/cipo/1439

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
ha valaki szeretne felemás ( neonzöld/jobb- sárga/bal ) northwave csukát szóljon ;) ... az aztán a meleg helyzet
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ütõs, igaz kicsit langyi:)
nekem fehér speci a cél, nemtom mikor lesz meg:)

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
És ebben a színben???

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Én ezt néztem ki. Felpróbáltam a férfi változatot és nagyon kényelmes, de azért maradok a nõinél, mert az egy icipicit keskenyebb
http://www.pearlizum...&color_code=292

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Na, én meg vettem egy ilyet: http://www.specializ.../files/3776.jpg

és most jó! Tényleg sokkal jobb benne tekerni, még spd nélkül is...