Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
hello

van nekem egy shimano m520-as spd-m
ehhez kéne valami cipõ. nem tudom, hogy van-e ideális párosítás, de az igényeim:
-tudjak járni benne
-hajazzon az outis cipõkre küllemre, vagy ha van olyan outis, amiben lehet járni, az lenne a legjobb

a második szempont a lényegtelen. valami sportosabb cipõt keresek, az a lényeg, nem pedig síbakancsot:)
14 ezret szánnék rá

mit ajánlotok? illetve Bp-n hol tudok elmenni és megnézni ilyen cipõket? mindenképp felpróbálnám, mielõt megveszem. az ebike-ot csak akkor használnám, ha nagyon nincs más

köszi

mod: ja és országútizom, ezt kifelejtettem

mod2:ezt és ezt néztem. ez elõbbiben lehet vajon járni vagy csak úgy néz ki, mintha?:)
milyen márkájú cipõt érdemes venni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem is zsibbadt kicsit ott a labujjak toveben a talpam, de nem veszesen, legalabbis nem annyira, hogy kellemetlen legyen. csak erezem. mondjuk most spd pedallal mentem, es ugy tervezem hogy candyt vagy eggbeatert veszek ha majd lesz sajat bringa. nemtom mi kulonbseget hoz.

amugy azt latom hogy a talp karcolodik, meg megutodik a pedaltol, de tul sokat ugyse fogom hasznalni [idohiany] szal nalam tuti ki fogja huzni egy evig. de inkabb tovabb.

meg amikor csak ugy felhuztam es setaltam benne kicsit szorosnak ereztem, de aztan tekeres kozben a zsibbadason kivul semmi gondom nem volt vele. szal eddig nekem bejott. :)

Viktor: szerinted? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Nem érzek nyomást...

Az tény hogy a lábam elég széles.... S ha léppek a cipõben akkor szemmel láthatóan kiszélesedik, de nem nyom sehol járás közben..... Kínomban már gondolokdom egy számmal nagyobb cipõre.... csak a hossza jó....
Ápropó nem tudtok esetleg alapból valami szélesebb cipõfajtát? :-)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

HI!

Nem lehet, hogy a cipõ talpa nem elég kemény és emiatt a stopli nyomja a lábad?

Hát az én cipõm üvegszállal erõsített mûanyagtalpú outi cipõ.
Bizti a stopli a ludas, mert Lookal (ami ugye nagyobb) más.
De nem igazán értem hogyan nyomhat...meg Hoy-t hogyan nyomja
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
HI!

Nem lehet, hogy a cipõ talpa nem elég kemény és emiatt a stopli nyomja a lábad?

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem is lúdtalpam van (?), de semmi zsibbadás.
Arra, hogy a lábujjad tövénél, én azt mondanám (ha tépõzáras lenne) hogy a lábszárad felé lévõ tépõzárat(akat) jobban szorítsd meg, mint a lábujjad felé lévõt. Fûzõsnél ez viszon nem mûködik hosszútávon.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Sziasztok!

Nincs valakinek ötlete a problémámra? az elõzõ oldal vége felé :-)

Ma pl nem csak zsibbadt paprét felé, hanem szinte égetett is :-(
Létezhet ez lúdtalp miatt? A cipõ érzésre járás közben kényelmes. Talán egy kicist lehetne szélesebb....

matuzmasternél olvasattak szerint túl nagy áttételben tekerek :-) he-he én és a nagy áttétel :-)

Próbálj ki pár más talpbetétet sztem. Kérdezz meg egy dokit a lúdtalp és spéci talpbetét témájában.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Létezhet ez lúdtalp miatt? A cipõ érzésre járás közben kényelmes. Talán egy kicist lehetne szélesebb....

matuzmasternél olvasattak szerint túl nagy áttételben tekerek :-) he-he én és a nagy áttétel :-)

Igen nekem is zsibbad SPD-ben. Nem tudom az okát. Nekem is annyira szokott fájni, hogy szinte kilukad a talpam. Passz.
Én lecseréltem az SPD-t Lookra, de könnyen beszélek, mert én outizom ;)
Montizás közben ha terepen tekerek, nem jön elõ.
A monoton hajtássa lehet összefüggésben. Vagy gyenge a cipõ talpa. Nemtom. Pedig az én cipõm is ûber kényelmes... akkor jobb ha nem húzom meg annyira a tépõzárakat.

Nekem 37-es a lábam és 39-es a Shimano cipõm
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

sztem kiváló darab.....kibirt eddig egy évet és még semmi baja pedig a sh cipõket fél, 3/4 év alatt szoktam kinyírni...ja és kényelmes is

Én picit negatívabban nyilatkozom...nálam fél év alatt kiszakadt az eleje (a hálós anyag), felfeslett az orra (visszaragasztható pillanatragasztóval), s letört egy menet közbeni utánhúzáskor a csatt (nekem a Comp model van, ami kábé ebben különbözik a Sport-tól...), amit kemény 2000 HUF volt pótolni. (de, legalább kapható) A talp pedig 5 mm (igen, FÉL CENTI) mély benyomódásokat szerzett a stopli mellett a pedálkontakttól, szóval nem a legkeményebb anyag, ha izomból nyomod. Mondjuk büntetem is keményen...de nekem a legtartósabb cipõm az Adidas Gradient-2 volt...(na az tényleg atomtámadást is túlélt) Speckó cuccokkal az a baj, hogy az igazi büntit tényleg nem szeretik - s ehhez képest drágák. Viszont roppant kényelmesek. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy Shimano cipõ nálam fél évet sem bírt még ki soha...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

az ingyen az nem jelenti azt, hogy nem kell fizetnem erte. csak hogy nem most. van 250font hitelkeretem havonta. 0% kamattal :D veszelyes... .

Ha ennyira veszélyes megveszem tööled ezt a hitelt, adok érte 251 fontot. Tutira jól jársz vele, 250 helyett 251.
Na mit szólsz?

:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
tamaska: nagykerár, vagy annyira azé nem kánaán? A hitelkeret tényleg elég veszélyesen hangzik:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tszb

tszb

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
http://matuzmaster.h...ikkek_pain.html
nézd meg itt, sok hasznos infó magyarul!
balázs

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Mitõl zsibadhat a lábam néha, de nem mindig tekerés közben?
A lábam 46-s.
Shimano cipõbõl 47-t használtam, Most egy spéci taho 46-s van.
Járás közben nem érezném hogy szorítna...
Próbáltam már úgy is hogy teljesen lazán viseltem, akkor meghuztam a cipõfûzõket mint állat... A stoplit helyeztem ide oda....
Egy gáz van a lábammal hogy széles, s lúdtalpam van.
gyakorlatilag a lábújak tövénél zsibbad. Ha lefeszítem a lábujjaimat akkor a zsibadás megszünik.

Minden ötletet szivesen fogadok...

Elõre is köszönöm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az ingyen az nem jelenti azt, hogy nem kell fizetnem erte. csak hogy nem most. van 250font hitelkeretem havonta. 0% kamattal :D veszelyes... munkatarsam az elmult 5 evben 12K fontot vert el bringaalkatreszre.

holnap kiderul milyen a cipello, megyek benne yeti asr sl karbon titan akarmit tesztrajdolni jipijaje.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Klasszik cipõbõl 45-öst hordok, sportból 47-est, SPD-bõl meg 46-ost. :) Persze leginkább gyártótól függ.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
ja es persze ingyen volt :D

Én meg eddig tök boldog voltam, hogy nagykeráron tudom szerezni a cuccokat, erre beszól egy ilyet...
Ingyen rohloff agyatok nincs véletlenül?;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

elmehetsz a fenébe :)

amúgy szerintem pont jónak.
én speciel jól megszorítom a fûzõket is, nem bírom, ha lötyög a lábamon..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es mennyire kell szorosnak lennie? altalaban 43as cipo kell, felprobaltam a comp carbonbol egy 44est es az hosszu volt. aztan megvettem a sport-ot 43asban, es olyan hogy eppen hogy jo. a jobb labam valszeg nagyobb egy kicsit, mert azt szoritja kicsit. bar gondolom nem kell esznelkul tepni a zarakat.

talpmerevseggel nincs gond itt se :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Még azt extra merev karbontalpúban is lehet 4-5 órát sziklák között, meg patakmederben gyalogolni - lásd augusztusi szám. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"