Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Keiko: kicsit. Csak 1-2 centivel, hogy a stopli a pedálmechanika hátsó részére kerüljön. Azon simán elõrecsúszik, amíg kell. De ez úgyis magától alakul ki mindenkinél sztem.

sp_

sp_

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Elõbb az elsõt, utána a másodikat ;) :D

X.

Így igaz! Én egy kis tekerés után már teljesen rutinosan dõltem oldalra nagyobb emelkedõknél, amikor már nem tudtam tovább tekerni. Bringás társam, azt javasolta, hogy tanuljak meg még így hirtelen felpattanni is és nem is kell megtanulnom a kilépést :)
Azóta azért már sikerült hozzászoknom, és most már ha kell, minden odafigyelés nélkül, észrevétlenül kilépek, mintha nem is patentpedállal tekernék.
Az egyébként sokat segített ki- és belépésnél is, hogy lazítottam a pedálon. Elõször azt hittem úgy jó ahogy van és féltem, hogy ha lazítok, ki fog oldani olyankor is, amikor nem szeretném. Eddig szerencsére nem történt ilyesmi (kopp-kopp).

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Nekem is a becsatolással van gondom, de nálam ez a módszer nem jó, mert a cipõ orrán lévõ stoplik miatt a csúsztatás esélytelen...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

esetleg valakinek valami tipp erre?mármint az ügyesebb becsatolásra

Mivel úgyis elõször a stopli orra akad be, érdemes kicsit hátrébb tenni a patád a pedálon, mint ahova végül kerül. Rálépsz, elõrecsúsztatod a lábad, míg meg nem akad, aztán már magától is bekattan.
Persze ha túl hátra lépsz, akkor lecsúszik a lábad a pedál mögött... Ha meg túl energikusan tolod elõre, akkor pörög egyet a pedál a talpad alatt, és elõrefele csúszik le a lábad. Az se kellemes, de nem nehéz elkerülni.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

de ettõl függetlenül a becsatolással több a bajom, mint a kicstolással...esetleg valakinek valami tipp erre?mármint az ügyesebb becsatolásra

Megszokás teszi a mestert.:) Ja és ne nézz le, miközben keresgéled, hogy hova akarsz belépni. Tudom nehéz nem lenézni, de nem igazán segít, mert a talpad amúgy sem átlátszó, a hirtelen szembööl feltüünöö akadályokat viszont garantáltan nem veszed észre közben.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

az nem kétséges. de nem mindegy, hogy a borulást vagy az spd-t:afro:

Elõbb az elsõt, utána a másodikat ;) :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Gyakorlás, majd megszokod.

az nem kétséges. de nem mindegy, hogy a borulást vagy az spd-t:afro:

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

borulnom is sikerült már kétszer. de ettõl függetlenül a becsatolással több a bajom, mint a kicstolással...esetleg valakinek valami tipp erre?mármint az ügyesebb becsatolásra

Gyakorlás, majd megszokod.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
howdy!

megvan az shr060.
aztat figyeltem meg a szellõzõnyílásnál, hogy leginkább akkor jön ott be a levegõ ha tekerek, guruláskor szinte semmi. viszont beázásra ideális:)

a talpzsibbadás nekem is elõjött sajna:( a stoplit már helyezgettem mindenféle pozícióba, de leginkább csak a fûzõ lazítása volt hatásos. még meg kell találnom az ideális pózt.

borulnom is sikerült már kétszer. de ettõl függetlenül a becsatolással több a bajom, mint a kicstolással...esetleg valakinek valami tipp erre?mármint az ügyesebb becsatolásra

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Köszi,holnap megrendelem.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Bocs, én voltam a hülye. Utánna már gondoltam, hogy ennyire egyszerût nem írhatsz, de akkor már mindegy volt :)

:) nemtörpént semmi
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

sp_

sp_

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

:confused:
Nem arra a lukra mondtam amibe az SPD-t szereljük...azért nem vagyok amatõr!!! A cipõ talpán orrán van egy luk, aminek látszólag nincs funkciója, és ez a luk a cipõ bélésén is van és tök idegesítõ, amikor vmelyik lábujjam belesüllyed, ezért frankón kibéleltem parafával, kívülrõl meg leszigszalagoztam.

Ha szükséges mindjárt vágok be képet.

Bocs, én voltam a hülye. Utánna már gondoltam, hogy ennyire egyszerût nem írhatsz, de akkor már mindegy volt :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

http://ebike.hu/termekek/cipo/3340
ismeri valaki ezt a cipöt?Érdemes megvenni?

A Sidi az felsõ kategória ;) Csinos darab! Szerintem ok!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Nekem Bullet-em van, ami abban különbözik ha jól látom, hogy a csat helyett is tépõzár van.
Kényelmes, merev cipõ, nekem keskeny a lábfejem, arra is jó. Próbáltam Specialized-et is, annál sokkal kényelmesebb volt.
Az orr része nem tetszik, nincs a talprész meghosszabbítva, így a bõr elég sérülékeny tolásnál... (amibõl idén volt bõven) Vigyázni kell rá, mert az élesebb kövek kikezdhetik.

A cipõ legérdekesebb része mégis a nyelve... Kint vettem az USA-ban a cipõt, hazahoztam és amikor elõször szétszedtem láttam meg a nyelvébe varrt cimkét: "MADE IN ROMANIA". Szépet utazott... :)
(félreértés ne essék semmi negatív felhang nincs ebben, nagyon jó minõségûnek tünik)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sztem érdemes a SIDI mindig is jó csukákat gyártott.....

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Feltöltött kép

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Ezt te most komolyan írtad? Jól hangzik egy spd topikban :)

:confused:
Nem arra a lukra mondtam amibe az SPD-t szereljük...azért nem vagyok amatõr!!! A cipõ talpán orrán van egy luk, aminek látszólag nincs funkciója, és ez a luk a cipõ bélésén is van és tök idegesítõ, amikor vmelyik lábujjam belesüllyed, ezért frankón kibéleltem parafával, kívülrõl meg leszigszalagoztam.

Ha szükséges mindjárt vágok be képet.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nincs, csak ímél címe bringabutik@chello.hu
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ennek a Bringabutiknak van honlapja?