Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
pbiker, mi is pontosan a kérdés?????????...van stoplis spd meg nem stoplis utcai cipõ...

pbiker

pbiker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
melyiket ajáljátok a stoplis spd sipöt vagy az utcai cipös válotzatot???????

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nem egyforma a két talpad. Nekem sem teljesen ugyanaz. SZVSZ tök normális. De a szempont megint az, hogy neked legyen kényelmes.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nekem hatalmas szerencsém volt, megrendeltem a 42es shimano cipõt, és amikor felpróbáltam, mintha a lábamra öntötték volna, tökéletes volt, nem is törte fel a lábam. Az miért lehet, hogy úgy kényelmes a stopli beállítása, ha az egyik kb 0.5-1 cm-rel elõrébb van a másiknál? Csak én vagyok ilyen degenerált? :D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ha 10 ronggyal olcsóbb, egy kis utánajárást megérhet, hogy a közelben melyik nagyvárosban lehet kapni, körbetelefonálsz, hátha

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Épp ez a gond! Próbálni nem tudok, mert a környéken egy üzletben sincs, csak rendelésre. Boltban viszont 10 pénzel több, mint akciósan a neten keresztül, más forgalmazótól. (Azt meg ugye tényleg nem illik, hogy csak a próba miatt rendeltessem meg.)

De lehet, hogy mégse kockáztatok, majd cserélek máskor csukát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
asszem en 42es specializedet hordok, es 43-as utcait.

de probalas nelkul tenyleg ne vegyel semmilyet!
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem semmiképp ne vegyél úgy bringás cipõt, hogy nem próbálod fel elõtte, ez nagyon kényes felhasználási terület, ha kicsit is nem a lábadra illõ nagyon megszenvedsz vele

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
A biztonság kedvéért feltennék egy kérdést itt is:
A SPECIALIZED cipõkre is igaz, hogy egy számmal nagyobb kell, mint az utcai méret? Egy 44-est tudnék -ha minden igaz- akciósan rendelni, de pont ekkora a lábam, és ha kicsi lesz, nézhetem. (Helyben nincs bolt, ahol raktáron lenne egy is, illetve nem ismerek senkit, aki ilyennel teker.)

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Corratec, Kerékvár, BigBike, Probike, Hugo. Asszem mindben vannak cipõk, a Hugo meg a corratec jó nagy, úgyhogy ott elég sok. A BigBikeban megnagyon rendesek:).

Sztem ha sehol nem találod, ami érdekel, akkor a BigBike pl. hajlandó megrendelni egy cipõt azzal, hogy majd felpróbálod és ha kényelmes, megveszed, ha nem akkor meg majd csak eladják vmikor. Telefonálj körbe, hogy hol mi van. Lécci egyik bolttal se csináld meg, hogy megrendelteted a cipõt, felpróbálod aztán megveszed ebike-on. G*ciség lenne a nyakukon hagyni, meg különben is kár szopni a szállítással. Jópárszor behibázott már az ebike

Köszi az infót...szerintem ma elnézek egy két helyre....

Elég sokat olvastam az Ebike-ról...ugyhogy már nem érdekel...

Csak annyi érdekel hogy legyen cipõ, fel tudjam probálni, és legyen jó a méret...

Nem fogok senkit se megszopatni...én is a kereskedelemben dolgozom...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Corratec, Kerékvár, BigBike, Probike, Hugo. Asszem mindben vannak cipõk, a Hugo meg a corratec jó nagy, úgyhogy ott elég sok. A BigBikeban megnagyon rendesek:).

Sztem ha sehol nem találod, ami érdekel, akkor a BigBike pl. hajlandó megrendelni egy cipõt azzal, hogy majd felpróbálod és ha kényelmes, megveszed, ha nem akkor meg majd csak eladják vmikor. Telefonálj körbe, hogy hol mi van. Lécci egyik bolttal se csináld meg, hogy megrendelteted a cipõt, felpróbálod aztán megveszed ebike-on. G*ciség lenne a nyakukon hagyni, meg különben is kár szopni a szállítással. Jópárszor behibázott már az ebike

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Valaki tud jó bikeshop-ot? ahol korrektek az emberek és még a cipõt is fel lehet próbálni?

Elõre is köszi...

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi az infót!

Hát ez az...még nem tudomtam sehol se kipróbálni mert ahol néztem nem volt senkinek sem raktáron....rendelni tudják..na de én ki szeretném próbálni...mert ugye azért a méret sem mindegy....

Esetleg valami ötlet hogy merre fele?

Ridebikeban már voltam...de egyik model sem volt nekik...:(

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

Sziasztok!

Végigolvastam a forumot, és ahogy láttam átl.az M520-ast ajánljátok:

Most van occsó'ért az Ebike-on (vásárolt már onnan valaki? megbizhatóak???)

http://ebike.hu/term...spd-/-patent/18

A cipõ amit kinéztem:

http://ebike.hu/termekek/cipo/1439
ill.
http://ebike.hu/termekek/cipo/2377

Azt néztem hogy ezek már tépõzárasok, ezek jobban fogják a lábamat...

SzerinteteK?

Egyéb javaslat max 18e-ig. Olyat szeretnék amiben még azért nomrálisan lehet mászkálni...ha esetleg már nem tudok tekerni :)

Elõre is köszi!

En onnan vettem az m520-as pedálomat, de már vagy egy jó fél éve, mostanában mintha több panasz lenne rájuk, várj meg esetleg valakit frissebb tapasztalatokkat. Nekem sose volt okom panaszra, mindig korrektek voltak. A pedálok zacsiban érkeztek, azaz úgynevezett OEM kiszerelésben. Ez nem olyan mint amiben a boltban megveszed, mert ott dobozban adják, és drágább, amúgy a pedál ugyanaz.

A két cipöö nem ugyanazon felhasználási területre való. Az elsöö versenyre, a második meg túrára, tekerésre, gyaloglásra. Konkrét tapasztalatom viszont egyikkel sincs. Hacsak annyi nem, hogy amikor nézegettem magamnak cipööket, akkor az m072-es minöösége ránézésre nem gyöözött meg.

Félve kérdezem meg, de ugye azért élööben is felpróbáltad már mindkét modellt, és járkáltál bennük egy kicsit a boltban, azaz csak az ár miatt veszed meg az ebike-on.

JrChriss

JrChriss

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Végigolvastam a forumot, és ahogy láttam átl.az M520-ast ajánljátok:

Most van occsó'ért az Ebike-on (vásárolt már onnan valaki? megbizhatóak???)

http://ebike.hu/term...spd-/-patent/18

A cipõ amit kinéztem:

http://ebike.hu/termekek/cipo/1439
ill.
http://ebike.hu/termekek/cipo/2377

Azt néztem hogy ezek már tépõzárasok, ezek jobban fogják a lábamat...

SzerinteteK?

Egyéb javaslat max 18e-ig. Olyat szeretnék amiben még azért nomrálisan lehet mászkálni...ha esetleg már nem tudok tekerni :)

Elõre is köszi!

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
:) Igen oúti. Mindenféleképpen fekete színû kell, csak a nagy kérdés még mindig look v spd-sl? Van vki aki már nyomta mindkettõt?

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Én is nézegettem a Shimano PD R540-est, aztán végül ezt vettem meg:

http://img.tar.hu/so.../23117873.jpg#3

Árban ugyanannyi. (Biztos ami biztos megkérdezem: Ugye outira kell? :))

Amúgy mindkét fele egyformán (rosszul) taposható. Mármint ha át akarsz ugrani vhova, akkor no problem, de ha komoly tekerésen töröd a fejed akkor nem ajánlott.

Végül is ezek is pedálok, ugyanúgy forognak, csak ha nekifekszel, lecsúszhat róla a lábad. Lightos tekerésnél szerintem elmennek.

Cipõ vásárlásban nem tudok segíteni. Én úgy oldottam meg, hogy 37-es a lábam, a boltos meg hozott nekem 38-asat, meg 39-es cipõt, aztán amelyik jó volt (39) azt vittem el...persze ehhez normális boltos kell!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Elkezdtem én is törni a fejem egy faja kezdõ spd-sl vagy look pedál + cipõ kombón. Kinéztem már többet is,de a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi. Amit pl. néztem: Shimano PD-R540. Mik a tapasztalatok? Ha mondjuk utcai cipõben indulnék mennyire "taposható" a másik fele?
Cipõvásárláshoz melyik pesti boltot javasolnátok, ahol nagy választék van és fel lehetne próbálni? (Kecskeméti vagyok és itt max a rendeléses módszer megy, és nem akarok a mérettel befaragni) THNX.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

Egyébként tuja valaki a hivatalos nevét annak a fémnek ami belepattan a pedálba? Patent? :)
Én a cipõ orrában lévõ bügyköket meg a cipõ talpában lévõ fémet is Stoplinak hívom! :P

Az én szóhasználatomban: mászókarom és stopli. :)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

Nekem is a becsatolással van gondom, de nálam ez a módszer nem jó, mert a cipõ orrán lévõ stoplik miatt a csúsztatás esélytelen...

Stoplik a cipõ orrán... Szerintem azokat a stoplikat tekerd ki belõle mert baromi gyorsan el tudnak ám kopni és rohadt drágák... Egyik haverom is ma panaszkodott, pedig álítása szerint csak bringázni használta a stoplikat, S mégis elkoptak! Igazából azok a stoplikat sárban vagy hóban érdemes használni vagy a versenyeken!

Egyébként tuja valaki a hivatalos nevét annak a fémnek ami belepattan a pedálba? Patent? :)
Én a cipõ orrában lévõ bügyköket meg a cipõ talpában lévõ fémet is Stoplinak hívom! :P
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!