Hát, a wtb réginek régi, de hogy nagy márka lenne...
Azelõtt a Schwinn szerelt vele. Ránézésre látszik hogy ugyanaz a taiwani cucc mint a B+, IKE, Wellgo, stb.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
BikePositive
Started by
pigi
, 2004. May 29. 11:28
Posted 2004. June 07. - 08:42
Posted 2004. June 06. - 18:43
McPherson:
És azt számításba vetted, hogy nem biztos, hogy a két kerék fûzésének minõsége egyforma? Ez is rengeteget számít azé!
És azt számításba vetted, hogy nem biztos, hogy a két kerék fûzésének minõsége egyforma? Ez is rengeteget számít azé!
Posted 2004. June 06. - 18:30
azért, mert a wtb egy régebbi, és nagyobb márka.
meg mert a cseke kapta/szerezte meg a wtb forgalmazási jogát, és ha van olcsón kerékszettjük, akkor miért is ne?
meg mert a cseke kapta/szerezte meg a wtb forgalmazási jogát, és ha van olcsón kerékszettjük, akkor miért is ne?
Posted 2004. June 06. - 12:18
nekem semmi bajom a b+ cuccokkal, sõt az árukért cserébe egész jó minõséget kapnuk, d miért van az, hogy pl a magellan cangákon is fokozatosan minden lecserélõdik wtb-re?mondjuk idei polar-x:kerekek,nyereg stb?lehet h ez véletlen,v a wtb cuccokat olcsóbban hozzák d mégis érdekes nem?
Posted 2004. June 06. - 12:15
belevettem: a remerxem másfél év használat után hátul kisebb játékkal bírt, mint most a B+ egy bõ hónap után... pedig ugyanúgy használom
Posted 2004. June 06. - 12:11
az elõzõ felnim egy SZIMPLAFALÚ! remerx volt, de az naon bírta, megkockáztatom erõsebb volt mint ez , márcsak azért is, mert elöl még mindig annak a párja van fenn, és alig van benne 8as.
namost azért azt vedd bele, hogy egy hátsó kerék sokkal többet kap, hiszen azon ülsz....
Posted 2004. June 06. - 12:10
Háát... május elején sajna szétment az agyam egy túrán, csak egy kerékcserére futotta, vettem egy B+ Action duplafalút egy szintén B+ aggyal. Az aggyal nincs semmi gond, de a felninek már van egy kis játéka :'(...jó tudom, nem a legjobb típus... az elõzõ felnim egy SZIMPLAFALÚ! remerx volt, de az naon bírta, megkockáztatom erõsebb volt mint ez , márcsak azért is, mert elöl még mindig annak a párja van fenn, és alig van benne 8as.
Az elõttem szólokhoz meg annyiban szólnék hozzá, h én hallottam már 3hetesd marzo dirtjumper3-ról, aminek széthasadt a hídja ... bármit szét lehet szedni rövid idõ alatt is. DE ettõl függetlenül, és most hajtókart néznék magamnak, de a B+-t inkább most kihagyom... :
Az elõttem szólokhoz meg annyiban szólnék hozzá, h én hallottam már 3hetesd marzo dirtjumper3-ról, aminek széthasadt a hídja ... bármit szét lehet szedni rövid idõ alatt is. DE ettõl függetlenül, és most hajtókart néznék magamnak, de a B+-t inkább most kihagyom... :
Posted 2004. June 05. - 16:58
pigi:
Akarazlanul is a szavaidból azt veszem ki, hogy akinek nincs pénze és nem fussa nekik a legjobb cuccokra azok igénytelenek? :-\ Vagy ezzel mire próbáltál rá világítani? Egyébként ha vissza olvasod amiket írtak a népek akkor rá jöhetsz, hogy ez nem volt vita. Amúgy a B+ igenis jó és vannak neki igényes cuccaik...
Akarazlanul is a szavaidból azt veszem ki, hogy akinek nincs pénze és nem fussa nekik a legjobb cuccokra azok igénytelenek? :-\ Vagy ezzel mire próbáltál rá világítani? Egyébként ha vissza olvasod amiket írtak a népek akkor rá jöhetsz, hogy ez nem volt vita. Amúgy a B+ igenis jó és vannak neki igényes cuccaik...
Posted 2004. June 02. - 15:38
Köszönöm mindenkinek a véleményét. Én nem vitát akartam szítani csak véleményeket a B+-cuccokról.
De azt akarom kérdezni ha mindenki B+ cuccokat vesz akkor mi lesz az igényességgel?
;D
ja és thez:
nem kell parázni. legrosszabb rémálmomban sem raknék fel olyan alkatrészeket a bikeomra mint amiket te nagy hevesen emlegettél, és megnyugtatlak az életben nem is veszek olyanokat.
ettõl függetlenül kösz a véleményt.
pigi
De azt akarom kérdezni ha mindenki B+ cuccokat vesz akkor mi lesz az igényességgel?
;D
ja és thez:
nem kell parázni. legrosszabb rémálmomban sem raknék fel olyan alkatrészeket a bikeomra mint amiket te nagy hevesen emlegettél, és megnyugtatlak az életben nem is veszek olyanokat.
ettõl függetlenül kösz a véleményt.
pigi
Posted 2004. June 02. - 14:55
õsszel vettem egy cserélhetõ tüskés b+ pedált. szerintem királyos. igaz most elkezdett recsegni, de remélem tisztogatás után abbahagyja..
elõtte is b+ volt. ilyen alu keretes bigyó.. bírt kb egy hónapot aztán eltört a keret.. nem ugrálásra tervezték.
van nyeregcsö, v-fék,fékkarok, stucni kulacstartó, felnik, agyak, küllõk. mind b+ és egy nincs velük semmi bajom. sok örömet okoztak már nekem
elõtte is b+ volt. ilyen alu keretes bigyó.. bírt kb egy hónapot aztán eltört a keret.. nem ugrálásra tervezték.
van nyeregcsö, v-fék,fékkarok, stucni kulacstartó, felnik, agyak, küllõk. mind b+ és egy nincs velük semmi bajom. sok örömet okoztak már nekem
Posted 2004. June 02. - 10:47
attól, hogy sikerült széjjelbarmolnod egy pedált, attól még nem kéne a teljes márka termékeire messzemenõ következtetéseket levonnod...
szerintem (azok alapján amit hallok) a b+ durvulásra semmilyen alkatrész terén nem célszerû, viszont másra meg ez a legolcsóbb alternatíva...
szerintem (azok alapján amit hallok) a b+ durvulásra semmilyen alkatrész terén nem célszerû, viszont másra meg ez a legolcsóbb alternatíva...
Posted 2004. June 02. - 08:25
+1 velemeny:nekem a b+ pedalom kb 3 het alatt szarra ment(Betettek neki a durva leerkezesek).Sztem nem jok csak olcsok a b+ termekek.Persze kormannyal meg nyereggel meg ilyesmikkel nyilvan nincsenek ilyen gondok!
vendég__*
Posted 2004. June 01. - 12:41
Azért nem olyan brutálfos a B+, csak tudni kell hogy it szabad és mit nem szabad tõlük venni.
Egy B+ kormányom nekem is volt még régen, a sima gatyi féle, alu, levehetõ merevítéssel. Hát ne tudd meg, az egész merevsége 0. Úgy hajladozott, hogy a merevítés is elcsúszkált mindenféle irányba, aztán 2 éves korában már olyan rugalmas volt, hogy inkább eladtam kemény egy ezresé, egy tesco-snak.
A kónuszos B+ agyak is gyengék. Nemcsak a tengelyük szar, hanem hamar elkopnak a francba. Azért gyártanak nagyon jó iparis agyakat is, 15 ezres árkategóriába, azoknak már hihetetlen hogy milyen jó felépítésük van. Egyik havernak pont van egy ilyenje (off: eladó 10é, zsír új!! on:) a lényeg, hogy van rajta pl. zsírzógomb, mint a manitou telókon! Csak itt ki kell nyitni azt egy nagyonkicsi imbuszkulccsal.
A fékei meg fékkarjai is elég jók, próbáltam már, és a 1500 forintos véfékkar meg a legolcsóbb (900 forintos) véfék, amire alhonga van ráírva is marha jól fog. Csak az ilyen fékek élettartama igen rövid, mert hamar meghal bennük a rugó. De dirt gépre, vagy cc-seken edzõgépre tökéletes.
A B+ szegecses pedál is jó. Mármint az 5 rongyos cserélhetõ ami jó, mert az 1500 forintos szenny az egy kalap trágya.
Kormányra visszatérve: Nekem egy Funn Full On-om van, mindeddig meg vagyok vele elégedve. Néha azonban idegesít (71 cm hosszú)
thez: nem tudtál átlépni a kormány felett? Nekem is problémám volt ez, de már megtanultam hogy kell: ha már látod hogy gáz van, kormány elfordít keresztbe! Nekem bejött, mindíg talpra/seggre érkeztem, sosem pofára.
Egy B+ kormányom nekem is volt még régen, a sima gatyi féle, alu, levehetõ merevítéssel. Hát ne tudd meg, az egész merevsége 0. Úgy hajladozott, hogy a merevítés is elcsúszkált mindenféle irányba, aztán 2 éves korában már olyan rugalmas volt, hogy inkább eladtam kemény egy ezresé, egy tesco-snak.
A kónuszos B+ agyak is gyengék. Nemcsak a tengelyük szar, hanem hamar elkopnak a francba. Azért gyártanak nagyon jó iparis agyakat is, 15 ezres árkategóriába, azoknak már hihetetlen hogy milyen jó felépítésük van. Egyik havernak pont van egy ilyenje (off: eladó 10é, zsír új!! on:) a lényeg, hogy van rajta pl. zsírzógomb, mint a manitou telókon! Csak itt ki kell nyitni azt egy nagyonkicsi imbuszkulccsal.
A fékei meg fékkarjai is elég jók, próbáltam már, és a 1500 forintos véfékkar meg a legolcsóbb (900 forintos) véfék, amire alhonga van ráírva is marha jól fog. Csak az ilyen fékek élettartama igen rövid, mert hamar meghal bennük a rugó. De dirt gépre, vagy cc-seken edzõgépre tökéletes.
A B+ szegecses pedál is jó. Mármint az 5 rongyos cserélhetõ ami jó, mert az 1500 forintos szenny az egy kalap trágya.
Kormányra visszatérve: Nekem egy Funn Full On-om van, mindeddig meg vagyok vele elégedve. Néha azonban idegesít (71 cm hosszú)
thez: nem tudtál átlépni a kormány felett? Nekem is problémám volt ez, de már megtanultam hogy kell: ha már látod hogy gáz van, kormány elfordít keresztbe! Nekem bejött, mindíg talpra/seggre érkeztem, sosem pofára.
Posted 2004. June 01. - 12:02
kormány téren: nekem 5 ezres truva kormányom van most, gondolom ez is ugyanott készül, mint a bike+ oversized cuccai. (31.8 van nekem) ezek szvsz már nem fognak eltörni, persze, ha az enyém is zárványos.....
amúgy meg 2 féle kormányt vennék: syntace vro dh valamint easton monkey lite carbon dh. esetleg a vole által említett scandium dh vagy 31.8-as diabolus. (bár azt nem is)
én amugy csak rutinból kerülöm a bike+ dolgokat, de például a külsõ nagyon jó ennyiért. (2.35" kenda kinetics) és lehet találni még ezt-azt, ami megfelelõ.
összességében: ami olcsó, az általában nem jó, de ez máshol is megfigyelhetõ (olcsó húsnak híg a leve) ami meg drága, és bike+ az általában mûködik.
amúgy meg 2 féle kormányt vennék: syntace vro dh valamint easton monkey lite carbon dh. esetleg a vole által említett scandium dh vagy 31.8-as diabolus. (bár azt nem is)
én amugy csak rutinból kerülöm a bike+ dolgokat, de például a külsõ nagyon jó ennyiért. (2.35" kenda kinetics) és lehet találni még ezt-azt, ami megfelelõ.
összességében: ami olcsó, az általában nem jó, de ez máshol is megfigyelhetõ (olcsó húsnak híg a leve) ami meg drága, és bike+ az általában mûködik.
Posted 2004. June 01. - 09:58
Nekem Syncros van,EZER széles,EZER jó,mondjuk kicsit nehéz a Ricsi után,talán a falvastagsága miatt...
Az árát nem tudom,mert lenyúltam anno.
B+ ra visszatérve;a fékük is tök jó.1 az 1ben Tektro,még a felirat is rajta van,ahogy a gumijukon az,h Kenda.De ez nem csökkent szvsz az értékén.
Az árát nem tudom,mert lenyúltam anno.
B+ ra visszatérve;a fékük is tök jó.1 az 1ben Tektro,még a felirat is rajta van,ahogy a gumijukon az,h Kenda.De ez nem csökkent szvsz az értékén.
Posted 2004. May 31. - 19:09
Azert ez az "Isogrid" technologia elgondolkoztato. Szerintem jo. A kormany sulya viszont nagyon kecsegteto..
Posted 2004. May 31. - 18:58
606x alu szar? hmm...
nekem nem csoffadt még le. ha meg le fog visszaviszem.
amugy bomb: ránézésre nincs velük baj, de mit várjon az ember egy 175grammos hajlított kormánytól. tuti nem letörésrájdereknek való.
nekem nem csoffadt még le. ha meg le fog visszaviszem.
amugy bomb: ránézésre nincs velük baj, de mit várjon az ember egy 175grammos hajlított kormánytól. tuti nem letörésrájdereknek való.
Posted 2004. May 31. - 18:19
en meg azt mondom hogy a tajvani jo .. ill. annyiert,es annyira jo amennyiert adjak..
szal valaki bevallal egyet es ido elott megmegy akkor el kell konyvelni hogy ez van !
abszolult tuti nincs, de easton,azonic tenyleg jo..sot !!
http://www.maxmcomponents.com
a "ranezesre ropi" beszolast nem kerem
szal valaki bevallal egyet es ido elott megmegy akkor el kell konyvelni hogy ez van !
abszolult tuti nincs, de easton,azonic tenyleg jo..sot !!
http://www.maxmcomponents.com
a "ranezesre ropi" beszolast nem kerem