Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

Lucifair

Lucifair

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
ember.. ez itt magyarország... egy kétszázasé ölünk (fõleg az igénytelenebbje)

tudom off de azért ide irom...(nem oltás)
Szoval Gabi gondold a 1csövi helyébe magadat valszeg valamikor volt egy rendes életed amit valami miatt elvesztettél, de ez már régen volt az utcán élsz semmi értelme nincs életednek, nap-mint nap mindenhol megaláznak fáradt vagy hideg van éhes vagy, ráadásul nem vagy eröd teljében, pihensz egy padon vagy koldulsz ahol éppen arra jár 1 biciklis aki majdnem alüt valakit....foglalkozol te azzal?????
Na persze! Majd az lessz az elsö, hogy oda mész és megrugdosod a biciklist akit nem is ismersz életben nem láttad persze a gyereket sem akit majdnem elütött....na ne már.
on

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Köszi az indexre érkezõ válaszokat...
Ezekszerint továbbra is igazam lesz, ha rászólok a majmokra :P
Mert nyugodtan ugasson le akárki, de engem már ütötek el azért mert a 4kerekû kollega basszot indexelni... >:(
NEm mondom azt hogy én mindig, minden kresz szabályt betartok, de az vesse rám az elsõ követ, aki igen ;)
de én még nemis okoztam balesetet.
(kivéve tán az utolsó 50-50 es esetem... :-\)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás

Háát szerintem ilyen nincs, hogy egy csövi meg egy punk csak ugy nekiugorjon szétverni egy földön fekvö biciklist ez faszság, ez már csak történet fantázia folytatása.

ember.. ez itt magyarország... egy kétszázasé ölünk (fõleg az igénytelenebbje)

Lucifair

Lucifair

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Háát szerintem ilyen nincs, hogy egy csövi meg egy punk csak ugy nekiugorjon szétverni egy földön fekvö biciklist ez faszság, ez már csak történet fantázia folytatása.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Hi, én biztos vagyok benne hogy kanyarodó fõúton se kell indexelned->nem kötelezõ!!!!!! csak ha letérsz róla!!!!és sávot váltasz,,stb..a szokásos

igy van!
mi errol beszelunk ok
vmi masrol.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mondta valaki az ellenkezõjét ennek?

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi, én biztos vagyok benne hogy kanyarodó fõúton se kell indexelned->nem kötelezõ!!!!!! csak ha letérsz róla!!!!és sávot váltasz,,stb..a szokásos

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
ez így van . Gondolj bele ha te akarnál a mellékútról kijönni és egy ilyen estben v.ki irányjelzés nélkül belédhajtana...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fõút balra megy 90 fokot, te meg elöre akarsz menni a mellékúton, ami 180° fokban van szal full egyenesen, akkoris indexelned KELL jobbra...
szal letérés estén van az index. akármerre, akárhogy, de használni kell(ene)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Oks, ha nem hát nem. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szertem nem kell.
:-/

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én úgytudom ha a fõút kanyarodik de mellékút meg megy egyenesen és te a fõúton akarsz tovább menni akkor is indexelned kell. Legalábbis Szlovákiában mintha így lenne. De nem vagyok biztos benne.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
mmm
érdekes dolgokat írnak errefelé a kollégák!!
a punkos dolog durva... jó hogy fa* volt a srác hogy lépcsõn gyorsult, meg nem figyelt, de azér...
erre megolgásként én ált. a gyalogkakukkok lábát nézem mert 1abból látod merre megy(+feje) 2 a törpök arra járnak... nállunk kecsón negyon süti dolog a 0-a kilóméterkõ, szép ívelt kúp... bringások félcsövet, funboxot, kicsik meg csúzdát látnak benne.. ergo, csak akkor mész rá ha nincsenek kicsek 100méteren belül.

a sofõröknek papiron 4 típusa van, ezek közül az egyik aki nagyon tudja... a kressz oktatóm mesélte hogy kioktatták hogy minek áll meg a binyigliút átkelõ elõtt, majd a stop vonalnál is... mire õ megmutatta a faszinak a nyilakat a tábla alatt, amit természetesen a faszi nem ismert, pedig az azt jelenti ha ki van rakva akkor megáll az autós astoppvonalnál, ÉS a bringaút elõtt is!!!
(ez az indexelésrõl jutott eszembe)
nem is hittem el hogy ilyen ember tényleg van, míg nem egy szép napn tekerek át a zebrán és az autós a gyalogok és közém hajt a zebrára, megáll (a zebrán) és ordít hogy tolva öcsi!!! néma ledöbbenés állt belém hogy ilyen hülye van...

az indexre visszatérve: mindig indexelned kell ha átléped a sávod szegélyét vagy a képzeletbeki (nem felfestett) felezõvonalat!! magyarul mindig ha irányt változtatsz. egy kivétel jut most eszembe, mely a kanyarodó fõutra vonatkozik, amikor hiába mehetne egyenesen is a fõút vonala kanyarodik, ezért annak szegélyét nem léped át
(na most úgy tettem mint aki ért hozzá oszt csak most járok vezetni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jajj de véresek lettünk...
amugy pl kerepesi ut. mostanában sétálok néha arra gyalog, és mit veszek észre? azt h a kerékpárúton. na de istenem, mit tegyek, a dzsindzsásban NEM fogok sétálni. arra van a kormány a kerékpáron, hogy használják. vagy rosszul gondolom? nincs meg a lehetõség h a járdán menjek, hát ez van. de bezzeg mikor a kerékpárommal megyek ott, de fel vagyok háborodva.
ez a 22.es csapdája, tudathasadás rulez.....

erre van valami megoldás?
IGEN!
nem kell gyalogolni, csak kerékpározni... akkor meg az lenne a baj, sok idióta trekkinges mammer állna be, és szlalomozna az ut közepén.... :-X

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Lehet hogy nagyon gonosz vagyok

Ez biztos... ;D
de énis ;)
Amúgy avn olyan élethelyzet, amikor az autósnak nem kell indexelnie sávváltásnál/kanyarodásnál?
Multkor kioktatott egy faszi, hogy ez egyirányú utca neki itt nem kell indexelni...
alig küldtem ám el a jófenébe...

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Én elötte ordítok azért hogy: Dinnyét!! ... az esélyt meg kell adni..

Lehet hogy nagyon gonosz vagyok de úgy élvezem ha a bicajúton sétáló ált. öreglány (legtöbbször a szembe szél miatt) nem hall semmit és amikor megérkezek 30,40el akkorát rándul, ijed :o hogy sose fogja elfelejteni.. ;D

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Naná! Csak annak megyek neki aki kiérdemli! ;)

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Sezlonyrugó:
Egyetértek, magam is nagyrészt így bírok boldogulni az úton, csak arra kell figyelnünk, hogy ne annak jusson az agresszióból, aki nem is szolgált rá (tudod, nem minden indián gyilkos): fontos, hogy csak válszoljunk...
Mottónk:
"És ha a vita során kifogysz az észérvekbõl, hallgass. És ÜSS!!!!!" ;)

NemFáj

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
mostanában én azt tapasztaltam, hogy a gyalogosok hihetetlen agresszuláson mentek keresztül, míg az autósok velem egész jófejek mostanában. néha már idegesítõ, hogy a megszokott helyeken megkapom az elsõbbséget. lehet, hogy csak megszoktak errefelé, mert amint kiérek vmi nagyobb útra, sajnos én is azt tapasztalom mint sezlonyrugó. a gyalogosok meg járdán, úton, bicóuton, bárhol hülyék. nem akarok általánosítani, vannak elõzékenyek, akik odébbállnak, de multkor is majdnem összedöltem egy hülye miatt, ai csak az út közepén volt képes állni és bámulni mint a balfasz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
majd drukkolunk ;)