Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Volkovy, szerintem meg ne mutasd meg ezt a beszélgetést senkinek, mert még õk is szégyellni fogják magukat, helyetted. 17 évesen még nem látod át egészen világosan ezt a dolgot, és nagyon könnyen ítélsz, majd kinövöd, ne aggódj, én is kinõttem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Esti mese...

"Tegnap, hogy kiakasztott egy pécsi kerékpáros "kolegina" (ffi köcsög >:()...
Bátyámmal mentünk Rábafûzesre elindultunk olyan 6 felé.
Elég szép nagy forgalom és ott a ******** úton haladtunk egy Iveco-val szerelvényben (tudjátok naaaah.. az az út ahol van a jégpálya is és a vége a 6osban egy keresztezödés ;))
Nahszal haladunk feltünik elöttünk az úton 2 kerékpáros egyed. Mind2 elég szépen bent csámpázott az út közepén ezért vettük a bátorságot és rájuk dudáltunk. Az elõrébb lévõ /Idõsebb emberke Trekkinggel/ normálisan le is húzodott. A másik egyed egy középkorú faszi /áruházi monti a segge alatt walkman a fülében/ meg nemám lejjebb húzodott volna hanam bekacsázott mégjobban az út közepííííre. :P
Namost bátyámat se kell félteni ilyen téren mert eléggé felbasszák az ilyenek, szal melléértünk valahogy, és elküldtük a halál faszára hogy tanuljon meg az út szélén maradni (õ visszakézbõl anyázott).
Keresztezõdés a 6osnál megfog minket a piros. Mellénk ér az emberünk...
Folytatja továbbra is az anyázást merthogy õ jogtalannak érezte azt, hogy rádudáltunk. (út közepén csalimpázni biciklivel.. végülis nagyon egészséges ::)) Itt is megkapta a kis szóbeli leoltását és egy kis fenyegetést, hogy állitson magán mer legközelebb el lesz taposva.
Zöldre vált a lámpa és a sok anyázás hatására úgy gondoltuk hogy nyomatékosítjuk a nevelést és meglengetjük az orra elött a szerelvént. --> kacskaringózás meg kiabálás tõle, hogy "ügyes vagy".

Tanulság?
Az ilyen tahók miatt bánnak úgy velünk az autósók, ahogy...
de kiváncsi lennék a ti véleményetekre is.
most lehet hogy valakinek az lesz a reakciója hogy "há bunkó teherautósók" de azoknak figyelmébe ajánlom, hogy a trekkinges öreg vette az erõfeszítést és lehúzodott, hozzá természetesen nem is szóltunk."

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
A témára visszatérve, szerintem nekünk kell türelmesnek lennünk, mert így is "kitagadottak" vagyunk, nem kell szítani az átkot. Az ember képes tanulni, de csak lassan, gondoljatok bele, hogy évszázadokon át a járda (meg ahol nem mászkált nagyobb jármû) a gyalogosoké volt (nálunk a járdákból veszik el a kerékpárútnak valót). Ez már beépült az agyakba, és sok idõ míg megszokjuk (a mostani nyugdíjasok tán sose szokják meg). Türelem, lesz ez még így se. Amúgy is vagy 30 évvel el vagyunk maradva a nyugattól, tehát még 26 év és számba vesznek minket is ;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Hmm...asszem egy kicsit elkanyarodtunk a topictól...

Ne OFF-oljunk tovább, ha folytatni akarod a vitát, privben állok rendelkezésedre (úristen..arról vitázunk, hogy kell-e/illik-e csesztetni az öregeket...)

kislust

ON

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
tudom mirõl beszélsz.
Tehát a diagnózis: a sok szemét öreg addig rikácsolt, hogy anyád daganatos lett. Jó vagy bioszból...
Anyádnak mikor mondod, hogynincs rá szükség? Esetleg a mûtét után mutasd meg neki, hogy mit szoktál csinálni az öregekkel.
Fura megközelítés, hogy utálom a nyugdíjasokat. Magadat is utálod? te is az leszel...vagy akkor fordítsz és a fiatalokat fogod utálni?
Mindegy, remélem tényleg egyszer rájössz, hogy mirõl beszélek, addig meg írtsad õket nyugodtan...kezd a saját nagyszüleiddel (segítsek??).

kislust

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Az öregek veszélyes láncszemei a közlekedésnek.
Egyszer régen tekertem a járdán hazafelé (azért ott, mert az "út" alkalmatlan volt a közlekedésre), üres a járda. Hirtelen az egyik kertbõl kiugrik egy öreg tata, és hátamra vágott a lapáttal. Nemigen értettem a dolgot. Mindenesetre korához képest nagyon fürge volt, mint ahogy a legtöbb öreg az, sõt engem több öreg lökött már meg tömegközlekedés közben mint fiatal. Járdán nem ugrálok, de ha nem ott mászkál ahová való, akkor nem kockáztatom az életemet hogy õt megmentsem.
kiscsango, akit kétszer már majdnem halálba küldtek az idõsek

ui: Autó alá még simán belöknek, akármilyen öregek.

Volkovy

Volkovy

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Egyébként rábasztál,mert anyámat a héten mûtik tumorral.
És tudod hogy kapta?
Úgy,hogy itthon dolgozik(fordít),egyedül van egész nap,és állandóan basztatja a többi lakó,aki mind 70-80 éves.Kibírhatatlan vénemberek.Állnak az udvaron,(társasház,közös udvar)és rikácsolnak.Múlt héten pl:"maj' én memmutatom neki,kicsoda õ hogy nem lehet hozzá szólni"mindezt teli torokból.És jött fel hozzánk,dörömbölni.
Úgy elküldtem a retkes anyjába,hogy azóta hozzám se mer szólni egyik se.
Szegény anyám meg mindig leküldi az ideget,és ez lett a vége.
Én a magam részérõl a nyugdíjasok felé eztán a zero tolerance módszerével közelítek.
Úgyhogy talán nem kéne ilyen bölcsen,valahonnan fentrõl lefelé beszélgetni,hogy jegyezzem meg ezt a beszélgetést,meg ilyenek.Mert fingod sincs arról,mirõl beszélek.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Poén? Persze. De csak finoman. Öregekkel nem.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
nem tudom Kislust, hogy hogy vagy vele, de soha nincs benned a kisördög, hogy poénkodj egy kicsit? én is bicóval járok mindenfelé, szoval megpróbálok nem agresszív lenni, de néha engem is annyira felbasznak a gyalogok, hogy egy kis szórakozás kijár szerintem. nem kórházra gondoltam, az öregekkel óvatosan. de amikor a kopasz ugrál a bicóúton akkor azért annyit megérdemel, hogy kicsit ráijesszen az ember. aztán meg beintek neki, õ meg mond valamit és kész. lehet, hogy szemétség, de ilyenek vagyunk. a járdán meg kuss, örüljünk, hogy lehet menni, elvégre a gyalogok nem mehetnének a bicóúton. mi meg mehetünk ahol akarunk. vagyis ahol tudunk...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Hmm..érdekes...

Hidd el, elég bünti neki az ,hogy öreg, nem kell még szekálni is. Igen, sokszor idegesítõek, lassúak, stb, de nem azért, hogy veled kiszúrjanak. SZerintem most hívd fel a nagyanyádat, hogy meg szeretne-e halni, vagy jegyezd meg ezt a beszélgetést, és majd 70 évesen gondolkozz el rajta mégegyszer. Hasraesni nem kell (bár a tisztelet kijár a kornak), elég ha segíted õket, vagy ha azt már nem engedi a büszkeséged, akkor legalább csöndben kerüld ki....
Azért csak visszakanyarodtunk az ûbermens-hez..aki öreg, béna, gyenge, pusztuljon, végülis mi értelme az életnek.. Tényleg ki kéne írtani a rákosokat/bénákat/öregeket/gyógyíthatatlan betegeket, úgyis rengeteg pénzbe kerülnek.
Kívánom neked, hogy ne legyen hasonló a családodban, de ha egyszer lesz, súgd a fülébe a kórházban, hogy nincs rád szükség.....

kislust

Volkovy

Volkovy

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Lehet hogy idõvel tényleg megváltozik a véleményem,de most katasztrofális képem van az öregekrõl..
Mi értelme az életnek,ha csak bottal tudok menni,fáj mindenem,és az úton nem tudok egyedül átmenni?Akkor már inkább éljek keveset,de azalatt sokat.Akar a fene 70 éves lenni.
Önmagában attól,hogy mikor született,nem fogok hasraesni.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Én meg úgy vagyok vele, hogy jobban érzem magam ha nem vagyok ugyanolyan bunkó. Én általában kikapcsolok ha emberek közé megyek (ld. bringázás, bkv), vagyis nem figyelek a bunkóságokra, inkább elengedem a fülem mellett.
Valalki egyszer azt mondta: Mások csak akkor tudnak felidegesíteni, ha cselekedeteiket fontosnak tartod.
Én meg lesz*rom a bunkókat

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
látom esélytelen, hogy közelítsen is akár az életfelfogásunk....
;D öö, nem a következõnek adod tovább? ;D

Egy idõs ember már azért is megérdemel minden segítséget, mert idõs, nem kéne teljesítményhez kötni...egyszer te is leszel öreg, örülni fogsz, ha menni tudsz, nemhogy még arra figyelj, hogy az épp kerékpárút-e vagy sem.

Remélem idõvel megváltozol....

kislust

Volkovy

Volkovy

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
17 vagyok..Nem vagyok übermencs,csak idegesít a stupidság,sötétség,bunkóság,és nem vágok hozzá jópofát.
És igen,ilyen világban élünk:ha valaki bunkó velem,akkor én is bunkó vagyok vele.Az alkalmazkodás szart se ér,ugyanúgy szarnak a fejedre.
Talán azért nem vagyok elnézõ az öregekkel,mert a környezetemben egy sincs,aki megérdemelné,hogy az legyek vele.
Na kérjek tõle mindjárt bocsánatot,hogy kikerülöm? :o
Kislust:lenyomhatsz egyet,ha én vagyok a következõ,max visszaadom ;D

De térjünk vissza a bájkolásra.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ha nekem nem tetszik valami (pl. elémugrik valaki a bringaúton, vagy az utcán leszorít a kocsi) naná, hogy elküldöm a pi**ába. Ha nem küldeném el, akkor attól lennék ideges, így legalább "kiengedem a gõzt"

A járdán azért nem ugatok, ha elémjönnek. Az amúgy sem az "én területem"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
kulak: én pl munkába is bicóval járok, ott nem kikapcsolódás/sportról van szó....

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Hát igen. De te csak menj igazságot osztani, megteheted, a mammerek nem tudnak semmit sem ellened tenni....
de tényleg érdekelne a korod..

kislust

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
lehet, hogy csak nekem nagyon alacsony a vérnyomásom, de ha én bicajozni indulok, akkor nem szoktam magam idegesíteni SEMMIN. Azért megyek ki tekerni, hogy jól érezzem magam tõle, nem azért, hogy bepörögjek az embereken és esetleg durvulni kezdjek. A sportnak szvsz pont ez lenne az értelme, kikapcsolódás - érted, kikapcsolsz... nem idegeskedsz, nem káromkodsz, nem köpködsz, csak tekersz. Ha pörögni akarsz, arra ott a metró meg a villamos, meg a nyugati aluljáró :-\.
Aztán lehet, hogy én csinálom rosszul... de talán nem.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Különben is, ha más bunkó neked miért kell annak lenned? Én ilyenkor inkább nem alacsonyodok le a szintjére, mert akkor magamat is orrbab*szhatnám, mert felidegesít a saját viselkedésem, nem?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Nem, nem vagyok álszent. Én is naponta közlekedek bicikliúton, mégse csesztetem az öregeket, van elég bajuk nélkülem is. (másokat sem, legfeljebb szitkozódok..)
És ha valamelyik felidegítet, miért a következõt bûnteted? Ezen logika alpján ha egy bicós srác felidegesít, akkor benyomhatok neked egyet(feltételezve, hogy te vagy a köv..)?
BAsszus, neked nincs nagyanyád? Egyáltalán hány évesen vagy ilyen nagyon magabiztos és fesõbbrendû? És mire föl? Übermencs...basszus.