Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rákóczi TT, Sárospatak jun.19-20

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
120 hozzászólás a témában

#1
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Azok a régi szép emlékek.. ;D

#2
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Era, nagyon jók a képeid! :) :-*

#3
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Csináltam egy új albumot itt . Így végre fent vannak a képek. Jó szórakozást. 8)

#4
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás
A sok beszámolóhoz talán csak annyit tudok hozzátenni, hogy én voltam a legfiatalabb teljesítõ a 75n.... (így 27 évesen) 8)
Ezért kaptam egy bazi nagy ajándékcsomagot, mindenféle kristállyal, súrolópor 8), vázakristály, fürdõsókristály sTb. mEG VALAMI c VITAMINT IS...

Klasz hétvége volt, jó tásaság, szép idõ. :D

(Philnek még lógok egy liter tejjel ::))

Era: másold ki a linket amiben a % jelek vannak, és azt illeszd be, mert ha ráböksz, az ékezetes változatot próbálja meghívni.

Az album nevekben pedig kerüljük az ékezeteket!!!

#5
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Csak én nem tudom megnézni ezeket a képeket, vagy másnak sem mûködik a Galéria? ???

#6
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
[ftp=ftp://http://www.bikemag.hu/gallery/view_album.php?set_albumName=R%E1k%F3czi-TT]http://www.bikemag.hu/gallery/view_album.php?set_albumName=R%E1k%F3czi-TT[/ftp]

#7
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Megjöttem ;D :-*
Szóval a mi szemünkkel:
Pénteken 3 és 1/2 óra alatt leértünk (Eger után nem volt forgalom). Lepakoltunk, megismerkedtünk egy bringás házaspárral, aztán irány a tengerszem. Állítólag a lankásabb részen mentünk fel, de így is nehéz vót (a lányok tolták, aztán toltuk mi is). Oszt haza, és irány vacsizni. Mire hazaértünk a nép is megérkezett.
Reggeli után felpakultunk, aztán irány Makkoshotyka (a TT-t kihagytuk), az Erdész-emlékmû, ami az út bal oldalán volt, jobb oldalon meg Erdész-ház. Jobbra néztünk, s az emlékmû mellett úgy elmentünk mint a huzat. Felfelé tolás közben kaptam defektet >:( :( ;D, aztán a Fekete Péter forrásnál útba igazított minket két bringás, de végre száguldozhattunk lefelé. Makkoshotykától meg haza, este sütögetés a háziakkal (isteni steaket sütöttek, nagyon finom volt), oszt alvás, Pétert még láttam bejönni, de onnantól se kép, se hang. A vasárnapot meg már tudjátok. Hazafelé még apum rámtelefonált, hogy menjünk le érte Dunaegyházára, így aznap vezettem 400 km-t.
1/2 8-ra haza is értünk. Tök jó volt. Köszi mindenkinek mindent, jó volt együtt (bár nem sokat voltunk együtt ;D), jót strandoltunk.
Képek hamarosan, mégegyszer :-* mindenkinek

#8
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Nagyon szép és nagyon nehéz volt (nekem) a túra, de élveztem minden percét. 8)

Természetes, hogy megyek a hétvégén a Maratonra. ;D

A képeket nem tudom feltölteni a galériába ???

#9
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Csak olvasom irígykedve a beszámolókat......

Az esküvõ sajnos betette az ajtót ennek a hétvégének!
Nem mondom, hogy nem volt jó, de erre a TT-re nagyon vágytam.
Gratulálok minden teljesítõnek, a leírásból kitûnik, hogy valóban embert próbáló a terep.
Zemplén maraton???
Era kedves?? ;)

#10
Bapu

Bapu

    vendég

  • fórumtag
  • 68 hozzászólás
ERA ! Nagyon - nagyon GRATULÁLUNK !!!!
Persze az összes többi indulónak is !!

#11
Pter

Pter

    vendég

  • fórumtag
  • 137 hozzászólás
Nem igen tudok mit hozzátenni a két beszámolóhoz, úgyhogy csak megköszönni szeretném:
- a társaságot mindenkinek
- az utazást és a tekerést Zsoltnak
- a fejlámpát Erának
- a túrórudit Philnek.
Jövõre ugyanott!
Péter

#12
muci

muci

    vendég

  • fórumtag
  • 24 hozzászólás
Szóval Rákóczi 120 !
Era élménybeszámolóját már olvashattátok (köszi Era). Csak néhány hozzáfûzés: A Zemplén fantasztikus része kicsiny hazánknak. Itt rendezik meg ezt az iszonyú kemény montis és gyalogos teljesítménytúrát. A hosszú táv a kíírás szerint közel 117 km és 2800 m szintelmekedés lenne. Azért csak lenne, mert eltévedés nélkül igen nehéz végigmenni az útvonalon. Itt senki sem várhat maraton szintû útvonalkijelölést, de ez a mûfaj teljesen másról szól. Itt elengedhetetlen a túristatérkép, a részletes útvonalleírás, de a legjobb lenne a többéves helyismeret. Én idén már harmadik alkalommal próbálkoztam ezzel a túrával és most sem lett könnyebb mint az elõzõ két évben volt. A kondim sem az igazi, a télen sikerült jó néhány plussz kilót felszednem. Ráadásul a szervezõk idén bevetettek egy újabb trükkös fogást: megfordították az útvonalvezetést. Így a már ismert keresztezõdések teljesen újnak tûntek. Így a végén Pter barátommal 135 km-t mentünk, 15ó30perc bruttó és kb. 12ó40 nettó idõvel. A szervezés egyébként nagyon jó volt. Külön kiemelném az ellátás színvonalát: Csoki több helyen, zsíros, vajas kenyér, pogácsa, virsli, üdítõk és persze jó nagy adag meleg gulyásleves a célban. Mindezt 1000 Ft nevezési díjért. Külön köszönet és tisztelet a szervezõknek, a helyi önkormányzatoknak és az egyéb támogatóknak. Nagyon kemény volt, leginkább nem is a táv és a szint miatt, hanem a nehezen járható utak miatt. Az esõk és az erdészeti jármûvek eléggé szép nyomokat hagytak mindenütt. A hosszú távon induló 22 bringásból tudtom szerint 5-en teljesítettük, ami azért elárul valamit.
Pter, Era, Mellon, Phil és Reni köszi ezt az emlékezetes hétvégét. A strandolás nekem is igen jól esett vasárnap !


#13
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
:D

ezt jó volt olvasni :)


...valahogy tavaly sem volt zsírkréta a tengerszemnél ::) :)

..biztos a csúnya madarak/hangyák elviszik :P

#14
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Hát egyben hazaértünk. Most úgy érzem magam, mint akit jól megbotoztak. Reggel újra kellet tanulnom járni.

Hát az úgy volt...
Pénteken Muci bepakolt minket és dübörgõ autóval :o(üvöltött az AC/DC 8)) megindultunk Kelet felé. Úgy terveztük hogy sütünk magunknak majd a szálláson nyárson valamit, de este 9 körül a gyomrunk tiltakozásának megadtuk magunkat és egy western étteremben csillapítottuk éhségünket. Philléket is, akik már Sárospatakon voltak, elküldtük enni, ne várjanak ránk, mert õk is éhen halnak. Végülis éjszaka megérkeztünk. Jól esett az az öröm, ahogy a háziak fogadtak (a tulaj és Phil Renivel). Elfoglaltuk a tetõtéri tágas szállást. Még megbeszéltük az útvonalakat, térképeket, fejlámpákat osztottunk, összepakoltunk a másnapi túrára, aztán éjfél körül elcsendesedtünk.

Reggel a 6 órás kelés nehezen jött össze, csak Muci és Pter mászott ki az ágyból, õk 7-kor már a rajtnál akartak lenni. Az indulásukat azért még sikerült megörökítenem - aznap ekkor láttam õket utoljára. Reggeli után 8 körül nekünk is sikerült biciklire pattannunk. Bolt keresés banán és müzli ellátmányért, rajtnál regisztráció és HAJRÁ, irány az erdõ!

Szóval a túra gyönyörû volt. Eszméletlen napsütés, a jól ismert zempléni feelling: izzadás, csalán, szederkarmolás, szúnyogok, legyek, hirtelen kaptatók, tolás fel és lefelé is. Bizonytalan útkeresés, térkép nézegetés. Ugyanazokkal a gyalogos túristákkal az oda-vissza elõzgetés. Pihik, kilátás csodálása, ellenõrzõ pontok keresgélése. Jókat nevettem azon, hogy ha nem ismeri valaki ezt a vidéket, biztosan hozzáad még egy pár kilómétert a kitûzött távhoz. Volt is egy lelkes bringás srác, 120-on indult lelkesen, úgy hogy még nem volt ezen a vidéken. Az elsõ ellenõrzési pontnál elhagyott minket, de a másodikhoz már nem ért el, és ezután nem is hallottunk róla. (Béke poraira). Nem is csodálom, mert volt, hogy a rengetegbe kellett bevetnünk magunkat és a szalagozás néhol összefogott fûszálakon volt.
Kis tévelygés után megtaláltuk a vmilyen várromhoz (talán Puszta vár) vezetõ szalagozott utat. Itt találkoztunk egy csapattal, akik már voltak fent az ellenõrzési ponton, viszont nem találták a tovább vezetõ utat. Annyit tehát tudtak segíteni, hogy merre menjünk fel. Mi alaposabbak voltunk, meg is találtuk a levezetõ utat a hegy túloldalán. Azt a kutat a völgyoldalban sztem csak azért találtuk meg, mert Mellon már járt ott és emlékezett, hogy merre kellene keresni. Innen tekertünk tovább, gondolhattuk volna, hogy ez nem egy tekerõs túra, persze túl mentünk a jelzett úton, erre Mellon egyik ismerõse hívta fel a figyelmünket, amint szerencsénkre már visszafelé bandukolt. Megkímélt minket egy felesleges dagonyától.
Innen némi árokmászás, dzsungel harc után, egyensúlyozás után megpillantottuk a távolban a Regéci várat. Nagy örömünkre jól tekerhetõ úton, LEJTÕN gurultunk tovább. Sok is volt a jóból, persze túl mentünk az ösvényen, szegény gyalogosunkat itt nehéz volt meggyõznünk, hogy Mellon tudja, itt kell bemenni a várhoz vezetõ útra. Ekkor láttuk õt utoljára.
Regéc gyönyörû volt, sok idõt el is töltöttünk ott, a zsíroskenyér nagyon jól esett. Kerekkõre kiültünk egy alma erejéig, Eszkálán megint csak azért találtuk meg a jelzést, mert tudtuk hol kell keresni, aztán Hipp-hopp eljutottunk 8-ra Makkoshotykára, ahol ismét tömött asztal várt minket, innen csak 9-kor indultunk tovább, már sötétedett. Bevallom féltem, hogy mennyit fogunk eltévedni a sötét rengetegben, és mennyit fogok esni, de Mellon olyan kellemes tempót diktált és kisasolta a helyes útvonalat, hogy ráleltünk a Rákóczi fára, a Tengerszemre, bár ott nem leltük a zsírkrétát, onnan pedig már csak legurultunk. Persze nem volt ez ilyen egyszerû, mert a sötétben ember magasságú összenõtt csalánon kellett átvágni magunkat. Kézfejünk, karunk, lábunk végig csipkedte. Reumával egy darabig biztos nem kell foglalkoznunk. Aztán akkora dagonya jött, az erdészeti úton, hogy nem is volt érdemes felülnünk, hanem egyik keréknyom taréjról ugráltunk át a másikra, hogy a bicikliket valahogy szárazon tartsuk. Egy hirtelen felbukkanó iszap pocsolyába, Mellon bringája azért tengelyig beleállt. Azt hiszem nem tett jót a tárcsaféknek. Ezután fura hangok jöttek onnan. Apropó fura hangok. Izgalmas volt már a túra elejétõl az a kattogó, recsegõ-ropogó hangzavar, amit Mellon fejcsöve adott. Az elején aggasztott, vajon kibírja-e a túrát törés nélkül, de bírta..
Váratlan meglepetés volt és nagy örömünkre szolgált, hogy némely szakasz kivételével kiszalagozták a helyes utat. Megnyugtató volt látni a szalagot egy-egy bizonytalan keresztezõdés után :D pláne éjszaka.
Persze a jelzett turista utak ugyanolyanok, amilyenek voltak, szederrel, csalánnal bozótossal benõve. Az útelágazásoknál általában a legjáratlanabbat kell választani, ez egy idõ után már ment megérzésre.
Szóval, miután körbesétáltuk a krátert, túráztunk a sötétben – persze nem leltük meg a zsírkrétát – és megtudtuk, hogy Muci és Pter már bent vannak a célban a 120-as távról, valamikor éjfél körül elindultunk lefelé a Tengerszemtõl és eltévedés nélkül megérkeztünk a célba. Furcsállottam, hogy milyen élénk vagyok. Attól eltekintve, hogy az emelkedõk nem mentek, tök jól voltam. Még beburkoltam egy tányér meleg levest, összevitatkoztam egy túristaellenes rendezõvel és hazasiettünk. Kb 2 lehetett, mire hazaértünk.
Nagyon jól esett, hogy a srácok lámpával vártak ránk – bár elnyomta õket a fáradtság, de – azonnal felébredtek, amikor felbotorkáltunk a szobába. Még egy kis élménycsere és gyors álombazuhanás következett.
Mérhetetlen nagy hálámat itt szeretném kifejezni Mellonnak, mert kitûnõ társ volt az úton. Nem noszogatott, hogy na, kapjam már össze magam és siessünk. Végtelen türelemmel vezetett, törte a csalánt, a szedret és pókhálózott elõttem.

Másnap reggel nehéz volt az ébredés, aztán komoly feladatot jelentett a tetõtérbõl a földszintre szállás. Közös reggeli után egyhangúlag megszavaztuk a strandolást. Az idõvel óriási szerencsénk volt. Szombaton napsütés és egy kis felhõs idõ váltogatta egymást, hajnaltájt esett az esõ, de akkor szabad volt neki, aztán a nap folyamán, míg strandoltunk szikrázó napsütés volt – ez meg is látszott a bõrünkön estére. Jól kiáztattuk magunkat a meleg vízben, süttettük magunkat a napon, megszemléltük elõzõ nap begyüjtött karcolásainkat, horzsolásainkat. 4 körül hazabotorkáltunk, felcuccoltunk, elbúcsúztunk Philléktõl és elindultunk Bp. felé. Útközben lemostuk a bringákat – óriási esõ volt, de mire megérkeztünk ismét száraz idõben pakolhattunk. Az idõjárás végre a kegyeibe vett.
Muci köszönöm a kényelmes és szórakoztató utaztatást.
Mellon, Muci, Phil, Pter, Reni nagyon jól éreztem magam veletek. Kár, hogy a közös sütögetésrõl lemaradtunk, talán majd jövõre. Köszönöm ezt a remek hétvégét. Remélem jövõre is megcsináljuk ezt a túrát.

A képeket hamarosan felrakom a galériába.

#15
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
émmeg jól keresztbeszerveztem magam, most már ráérek hétvégén ::)

mind1, Orsival elmegyünk zemplén marcit bejárni:)


Szép, kellemesen hûs idõt mindenkinek, sok napsütéssel (és kevés bogárral... hi-hi:))!

#16
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Nimand: köszi a tájékoztatást.

Nem tudom a 75-ös távon indulók hogy találnak egymásra a rajtnál (hátha együtt mehetünk) ??? Egy ötlet ::): telefonszámom: 30/397-0836

Igen, szép napsütéses napot kívánok magunknak. ;D

#17
nimand

nimand

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Sáros szakaszokra a völgyekben lehet számítani. Több problémát okoz a dózerolt útakon a sok, apró kõ! Nem éppen teleszkóp kimélõ... Sajnos már törtem össze magam e-miatt, érdemes figyelni rá...
Mindenkinek esõmentes szép napot holnapra.....

#18
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Oké, viszünk virslit (olyan "dezsavû" érzésem van)
Mennyit vigyünk, Tesco 100as csomag elég lesz? ;D

#19
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Tényleg, este süthetnénk szalonnát, meg ki mit szeret. A kertben van egy klasz fedett tûzrakó hely. ;D

#20
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Õ nem a tengerekért felelt? Bár ha éppen jóban van a megfelelõ taggal, akkor szólhatna pár szót az érdekünkben ;D


De, õ a tengerekért felel, csak õt ismerem, s jó fej. ;D
Már szólt az érdekünkben, szombatra jó idõt mondanak, vasárnap lehet elvétve esõ(nyugaton).