Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
942 replies to this topic

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Böngészem az idõjárás portálokat, és azt veszem észre hogy kísértetiesen hasonló adatok szerepelnek rajta mint a 24h elõtt! De ha belegondolok ott 11 környékén pont jó idõ volt! Végül is ha abban a 2-3 órában nem esik, fõleg a rajtkor akkor jó a buli! Na jó mondjuk elõtte meg ne legyen özönvíz mint a hajdan volt Palota maraton elõtt.

Az a baj,az esõvel, hogy hamar elkezd csúszni a pálya. Egy hete pályabejáráson iszonyatosan hamar felszedte a gumi a eleinte homokot, ami késõbb sárrá alakult... Ráadásul köves is, fõleg az eleje... illetve egy lefelén konkrétan nem lehet semmit látni a sürrû "gaz"tól....egy fa is van keresztbe..

Holnap írok, h itt milyen az idõ, ha vkinek az segit

most alvás, mert éjszakás voltam:(

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Alapszabály: aki gyorsabb, el kell engedni. Ha hurrog valaki, jogosan hurrog. Ha õ az emelkedõt bírja jobban, más meg a lejtõt, akkor felváltva engeditek el egymást, ez van. Nem kell ezen idegeskedni.

Azzal egyetértek, hogy elkel engedni ha gyorsabb,de azzal nem h minden áron ..Nem mintha nem szoktam félreállni ,de ösvényen nem fogok felkenõdni a falra( de erre is volt példa elit race-ek esetében..( vagy esetleg bukásba keveredni. Ez az én véleményem errõl..

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Tök mindegy, hogy milyen kanyart tesznek be, az elsõ mászásnál úgy is besûrûsödik a nép.. Vagy elõl mész, vagy futsz felfele:) Bár ha esõ lesz, akkor nem lesz tolongás... De eddig jó az idõ(János- hegy lábánál)

Böngészem az idõjárás portálokat, és azt veszem észre hogy kísértetiesen hasonló adatok szerepelnek rajta mint a 24h elõtt! De ha belegondolok ott 11 környékén pont jó idõ volt! Végül is ha abban a 2-3 órában nem esik, fõleg a rajtkor akkor jó a buli! Na jó mondjuk elõtte meg ne legyen özönvíz mint a hajdan volt Palota maraton elõtt.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
Tök mindegy, hogy milyen kanyart tesznek be, az elsõ mászásnál úgy is besûrûsödik a nép.. Vagy elõl mész, vagy futsz felfele:) Bár ha esõ lesz, akkor nem lesz tolongás... De eddig jó az idõ(János- hegy lábánál)

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Gyúrok ezerrel... :D khm... tekerek... :D de nem vagyok az ideális montis-maratonista alkat. :D
Minden esetre, inkább legyen sor, mint sár! ;) De olvasgattam, hogy az elején valami kanyargót tesznek be, hogy szétszaggassák a népet. Érdekes elképzelés, elsülhet bárhogy... remélem jól fog! :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Barador gyúrjál vazze nehogy már le nyomjon egy fitnesz lady az erõt össze ehet szedni szorgalommal, a lejtõzéshez való készséget már nehezebb;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

El is engedtem... csak engem zavar ha valaki... nem okos. :D De a lényeg az volt, hogy elég sok helyen szûk a pálya (elismerem, jól eldugtam két mondat közé a lényeget :D ), még az elején is ahol azért nagy bolyok tudnak kialakulni... vagyis inkább tudnának... így csak sorok.

Ha sár lesz akkor nem lesznek ilyen gondok. :) Az a max 100fõ simán elfér majd a pályán.

A sebesség mindent megold.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Alapszabály: aki gyorsabb, el kell engedni. Ha hurrog valaki, jogosan hurrog. Ha õ az emelkedõt bírja jobban, más meg a lejtõt, akkor felváltva engeditek el egymást, ez van. Nem kell ezen idegeskedni.

El is engedtem... csak engem zavar ha valaki... nem okos. :D De a lényeg az volt, hogy elég sok helyen szûk a pálya (elismerem, jól eldugtam két mondat közé a lényeget :D ), még az elején is ahol azért nagy bolyok tudnak kialakulni... vagyis inkább tudnának... így csak sorok.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Sziasztok!
Ez lenne életem elsõ maratonja, ha az idõjárás is engedi.
Szívesen vennék mindenféle hasznos tanácsot (pl.: guminyomás, vezényszavak a pályán, nehéz szakasz a pályán stb.).

Nekem is egy buda volt az elsõ! Azóta megjártam párat... nekem nem vette el a kedvem. :) De amiket írnak, az abszolut igaz... sajnos. Lehurrog az emelkedõn a fittneszlédi, aki bár bírja erõvel az emelkedõt, de a lejtõn meg el kell menni mellette -mindez a 3. helyért... hátulról. :D És itt egy sarkalatos pontja következik a budamarcinak... mégpedig hogy nehéz elmenni a másik mellett. Tavaly egy túlbuzgó ágyúgolyó majdnem lesodort a hegyoldali ösvényrõl, holott kb 30-40 centi volt az ösvény (mellesleg, mellette is elmentem végül).
Tehát azt tudom tanácsolni, hogy tartsd nyitva a szemed, nézz meg mindent, mindenkinél. DE! Legyen egy értelmes szûrõ benned, a hülyeség ellen... elvégre, ezt is ésszel kell csinálni! :D

Guminyomásra meg nem lehet mit mondani... Ne pattogj el, de ne is ütõdjön fel... (és ne is fittyenjen le kanyarban a felnirõl... :( bosszantó... :D )

Na de ez csak bla-bla... ha nem a dobogóért mész, akkor menj ki, nyomd le, érezd jól magad, úgy is minden adja majd magát! :) Sok siker! ÜDV!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A pályatérképen látom, hogy ott a HHH-ra felfelé, még az Újlaki-hegy elõtt, a Szuszogó körül is van egy szakasz a pirosan jelölt részben (hosszú táv)? Az "csak" a Szuszogó konkrétan, vagy valamelyik frankó, technikás trail? No az esõben izgalmas lesz! :-)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Idõben végül is belefér egymás után a kettõ. 11:00-13:00 bringa, 14:00- futás félmarci. Közben még ruhát is válthatsz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én mindenképpen versenyzem, de lehet, hogy nem montizom. Van futás is, 20 km körül, pont jó lesz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem az a nyûgöm, hogy most raktam új hajtást a versenygépre és nagyon nincs kedvem tönkretenni egy ilyen kis verseny miatt. Az edzõgép meg a buék kupa óta úgy van a sarokban ahogy hazahoztam a versenyrõl :) . Nagyon nincs kedvem a 24óráshoz hasonló sárhoz.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Tegnapig még örültem volna (tényleg) egy 2006-os szintû sárnak és idõjárásnak. Na az valóban kihívás volt és maradandó élmény. Szép emlékek, az akkori kör még 38 km-es volt, de majdnem 4 óra kellett hozzá!

Szóval tegnapig, de közben fiam is benevezõdött, neki meg elsõ "maratonnak" nem kívánhatok mást, csak napsütést.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A várható idõjárásról még nem esett szó? :D
Lehet csak elsõ kereket viszek. :D

Nem, montin mások a szabályok, kell az összes fõ alkatrész, mint váz, kerekek, villa, szóval inkább egy vállra szerelt könnyû vázat javaslok. Van barátnõm most lebontott Corratec váza, jó lesz az 2 XTR kerékkel. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A várható idõjárásról még nem esett szó? :D
Lehet csak elsõ kereket viszek. :D

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Annyi, hogy ez tipikusan az a verseny, ahol a "turbóhobbisták" ordítanak veled, hogy engedd el õket, szóval hacsak nem a "hosszútáv" köröz le, nyugodtan tojd le, menj szépen, biztonságosan, s ne dõlj be a bokrok közé pár pöcs miatt, akik vérre mennek a 286. helyért. De persze azért direkt cikázni nem kell. :D

Na én az idei össz 500 km-mel biztos hogy a 300. helyet fogom csak megcélozni a 3 óra körüli idõmmel. Az én hangom nem fogja hallani senki se.. hacsak nem lesz dagonya.. :) akkor a ku..élet miért kellett idejönnöm.. ba... + :P

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Annyi, hogy ez tipikusan az a verseny, ahol a "turbóhobbisták" ordítanak veled, hogy engedd el õket, szóval hacsak nem a "hosszútáv" köröz le, nyugodtan tojd le, menj szépen, biztonságosan, s ne dõlj be a bokrok közé pár pöcs miatt, akik vérre mennek a 286. helyért. De persze azért direkt cikázni nem kell. :D

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Ha jönnek mögötted és azt hallod, hogy jobb vagy bal, akkor onnan fognak elõzni, ne mozdulj arra. Ha meg azt, hogy pálya, akkor nyugodtan folytasd az utad, simán meg fog elõzni a mögötted jövõ jobbról vagy balról, mondjuk nem árt, ha nem váltasz hirtelen irányt.

Ha meg te elõzöl :-), akkor ugyanezeket a vezényszavakat 'kajabálod' az elõtted poroszkálóknak ! Így aztán az egész pályán, csak kajabálásokat fogsz hallani. :-)