Tegnap voltam bejárni a pályát, nem lesz egyszerû móka, mert nagyon elmosta a tavalyi esõzés a pályát és elég köves, a csúszós fajta ha esik egy kis esõ is. Amikor ott voltam kora délután, egy kicsit elkezdett esni, de az sem kellett ahhoz hogy idõnként csuszi legyen belõle.
Sárgumira szerintem nem lesz viszont szükség, annál inkább olyanra ami a kövekkel elbir.
Amitõl kirázott a hideg, hogy ahogy megjött az esõvel járó szél és elnyomta a susogás a kissebb zajokat, azon a részen ahol van egy hosszú mászásos szakasz amin sokan tolni fogják a kövek miatt, rendszeresen meglódult 1-1 kõ, hallottam ahogy közel hozzám potyognak le az erdõben, az egyik két ökölnyi méretû mögöttem zúgott el kb 5 méterrel, nem volt kellemes gondolat. Elõször még azt is hittem hogy fent valaki követ hajigál, de ahhoz meg tú sûrû ott az erdõ. Gondolom ahogy a szél kikezdi a hirtelen (2 héten belül) nagy lombokkal megnõtt fákat és beléjük kap a szél, kilazitja a talajt is egy kicsit és a tavaly kimosott köveket kimozditja.
Remélem nem lesz hirtelen zápor a versenyre ami ilyen szelet elõidézhet, a rendezõknek mindenesetre ajánlom hogy idõnként járják le a pályát hogy köveket elvigyenek amelyek esetleg odagurulnak.
Szóval csak óvatosan, mert a kis pálya miatt alábecsülik sokan a pályát, de sok városi lesz akinek jól közel van és lehet számitani torlódásokra vagy balesethelyzetekre.
Ami az idei "bõvebb kanyarokat" illeti hogy lehessen elõzni, sajnos ez semmit sem fog jelenteni az elsõ erdõs szakasznál ahol tavaly is beállt a sor a nagy lelkes hajrázók miatt akik pont addigra pukkannak ki a réten levõ hajrá után. Aztán jön a tolás és utána nem lehet elõzni pont ott ahol idõt lehetne nyerni. Idán ráadásul ahol tavaly tolták, most sokkal kövesebb, kitekerni keserves lesz. Elõzni késõbb meg már nem érdemes a déli peremen, mert laza a talaj és hamar ki lehet repülni a nagy elõzgetésben.. Szerintem legalább tizen biztos el fognak ott szállni és van egy csúnya rész ahol magasról egy fába lehet repülni.
Szerintem egészen az északi fordulatig be fog állni a középmezõny.