Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
942 replies to this topic

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Fával nem találkoztam, bár nem a pontos pályát jártam be: a nagy lefele meredeknél nem fordultam balra, hanem száguldottam tovább az északi résznél, igy lecsiptem egy kis csücsköt északnyugatból. Na ott be volt teljesen nõve, de nem arra megy a pálya :). Remélem :D.
Viszont a nõvényzet tényleg játszik az elsõ ösvényes szakaszon, van egy pár vörös csik a karomon és hajolgatni kellett rendesen, ami persze visszacsapódó ágaknál nem lesz könnyû..

Nem vészesen meredek, hanem inkább csiki csukis rész, és az avar alatt ott figyelnek a fincsi kövek.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Sziasztok. parkolni hol érdemes szerintetek? Fenyõgyöngye környékén vagy fent a vitorlázóreptér környékén? Eddig mindig kitekertem, de most viszek szurkolósereget, bringámat meg Öcsém hozza fel.

Mit javasoltok?

vitorlázó aljában,az van a legközelebb a verseny központtól( nagy parkolóban)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Készül már a pálya, a HHH aljáról jelentem. .:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
jelentem dörög az ég, esik az esõ.... Én meg itt ülök bicós ruhába, és bosszankodok, mert nem tudok kimenni...áááááááááááááá

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts
Én két hete meg 1.5 hete voltam az téglagyári emelkedõn, meg virágosnyereg, meg a köves felfelén....

A virágosnyeregtõl a köves aljáig vezetõ átvezetõ út nekem nem tetszett. ISzonyatos száraz volt akkor az idõ, s a patanyomok eléggé egyenetlen utat hagytak maguk után. A köves felfelén, meg csak csukott szájjal lehetett menni, mert ennyi fekete röpködó bogarat már régen láttam egy helyen. Szemtelen volt mind, majdnem az orromon is beszálltak :)

tény régebben nem volt ennyire lepusztult a talaj a pálya szakaszán. Talán csak a 2006os sárdagasztás után, amikor kijött a jóidõ, akkor volt iszonyat az út

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts
Sziasztok. parkolni hol érdemes szerintetek? Fenyõgyöngye környékén vagy fent a vitorlázóreptér környékén? Eddig mindig kitekertem, de most viszek szurkolósereget, bringámat meg Öcsém hozza fel.

Mit javasoltok?

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Fával nem találkoztam, bár nem a pontos pályát jártam be: a nagy lefele meredeknél nem fordultam balra, hanem száguldottam tovább az északi résznél, igy lecsiptem egy kis csücsköt északnyugatból. Na ott be volt teljesen nõve, de nem arra megy a pálya :). Remélem :D.
Viszont a nõvényzet tényleg játszik az elsõ ösvényes szakaszon, van egy pár vörös csik a karomon és hajolgatni kellett rendesen, ami persze visszacsapódó ágaknál nem lesz könnyû..

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Tegnap voltam bejárni a pályát, nem lesz egyszerû móka, mert nagyon elmosta a tavalyi esõzés a pályát és elég köves, a csúszós fajta ha esik egy kis esõ is. Amikor ott voltam kora délután, egy kicsit elkezdett esni, de az sem kellett ahhoz hogy idõnként csuszi legyen belõle.
Sárgumira szerintem nem lesz viszont szükség, annál inkább olyanra ami a kövekkel elbir.

Amitõl kirázott a hideg, hogy ahogy megjött az esõvel járó szél és elnyomta a susogás a kissebb zajokat, azon a részen ahol van egy hosszú mászásos szakasz amin sokan tolni fogják a kövek miatt, rendszeresen meglódult 1-1 kõ, hallottam ahogy közel hozzám potyognak le az erdõben, az egyik két ökölnyi méretû mögöttem zúgott el kb 5 méterrel, nem volt kellemes gondolat. Elõször még azt is hittem hogy fent valaki követ hajigál, de ahhoz meg tú sûrû ott az erdõ. Gondolom ahogy a szél kikezdi a hirtelen (2 héten belül) nagy lombokkal megnõtt fákat és beléjük kap a szél, kilazitja a talajt is egy kicsit és a tavaly kimosott köveket kimozditja.
Remélem nem lesz hirtelen zápor a versenyre ami ilyen szelet elõidézhet, a rendezõknek mindenesetre ajánlom hogy idõnként járják le a pályát hogy köveket elvigyenek amelyek esetleg odagurulnak.

Szóval csak óvatosan, mert a kis pálya miatt alábecsülik sokan a pályát, de sok városi lesz akinek jól közel van és lehet számitani torlódásokra vagy balesethelyzetekre.

Ami az idei "bõvebb kanyarokat" illeti hogy lehessen elõzni, sajnos ez semmit sem fog jelenteni az elsõ erdõs szakasznál ahol tavaly is beállt a sor a nagy lelkes hajrázók miatt akik pont addigra pukkannak ki a réten levõ hajrá után. Aztán jön a tolás és utána nem lehet elõzni pont ott ahol idõt lehetne nyerni. Idán ráadásul ahol tavaly tolták, most sokkal kövesebb, kitekerni keserves lesz. Elõzni késõbb meg már nem érdemes a déli peremen, mert laza a talaj és hamar ki lehet repülni a nagy elõzgetésben.. Szerintem legalább tizen biztos el fognak ott szállni és van egy csúnya rész ahol magasról egy fába lehet repülni.
Szerintem egészen az északi fordulatig be fog állni a középmezõny.

Én is, kb. ezeket érzékeltem egy hete .Konkrétan le van mosva a hegy. Akkor is volt kis esõ, és pár helyen kissé keresztbe álltam.Ahogy gurulunk le egy hosszabb lefelén eléggé szûk részen, ott a növényzet gondolom mindig beleér az útba???!!!illetve a fa még ott van keresztben ?

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Tegnap voltam bejárni a pályát, nem lesz egyszerû móka, mert nagyon elmosta a tavalyi esõzés a pályát és elég köves, a csúszós fajta ha esik egy kis esõ is. Amikor ott voltam kora délután, egy kicsit elkezdett esni, de az sem kellett ahhoz hogy idõnként csuszi legyen belõle.
Sárgumira szerintem nem lesz viszont szükség, annál inkább olyanra ami a kövekkel elbir.

Amitõl kirázott a hideg, hogy ahogy megjött az esõvel járó szél és elnyomta a susogás a kissebb zajokat, azon a részen ahol van egy hosszú mászásos szakasz amin sokan tolni fogják a kövek miatt, rendszeresen meglódult 1-1 kõ, hallottam ahogy közel hozzám potyognak le az erdõben, az egyik két ökölnyi méretû mögöttem zúgott el kb 5 méterrel, nem volt kellemes gondolat. Elõször még azt is hittem hogy fent valaki követ hajigál, de ahhoz meg tú sûrû ott az erdõ. Gondolom ahogy a szél kikezdi a hirtelen (2 héten belül) nagy lombokkal megnõtt fákat és beléjük kap a szél, kilazitja a talajt is egy kicsit és a tavaly kimosott köveket kimozditja.
Remélem nem lesz hirtelen zápor a versenyre ami ilyen szelet elõidézhet, a rendezõknek mindenesetre ajánlom hogy idõnként járják le a pályát hogy köveket elvigyenek amelyek esetleg odagurulnak.

Szóval csak óvatosan, mert a kis pálya miatt alábecsülik sokan a pályát, de sok városi lesz akinek jól közel van és lehet számitani torlódásokra vagy balesethelyzetekre.

Ami az idei "bõvebb kanyarokat" illeti hogy lehessen elõzni, sajnos ez semmit sem fog jelenteni az elsõ erdõs szakasznál ahol tavaly is beállt a sor a nagy lelkes hajrázók miatt akik pont addigra pukkannak ki a réten levõ hajrá után. Aztán jön a tolás és utána nem lehet elõzni pont ott ahol idõt lehetne nyerni. Idán ráadásul ahol tavaly tolták, most sokkal kövesebb, kitekerni keserves lesz. Elõzni késõbb meg már nem érdemes a déli peremen, mert laza a talaj és hamar ki lehet repülni a nagy elõzgetésben.. Szerintem legalább tizen biztos el fognak ott szállni és van egy csúnya rész ahol magasról egy fába lehet repülni.
Szerintem egészen az északi fordulatig be fog állni a középmezõny.

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Az ODIN oldalán nézd meg a "nevezések" fül alatt a versenyeket, azon belül a lezártaknál látod a Buda Maratont, ott van az elfogadott nevezõk listája is, rajtszámmal ellátva. Egy Ivánt látok csak ott, ha az te vagy akkor annyi a rajtszámod mint ahány üzeneted volt itt eddig :).

atom86

atom86

új vendég

• fórumtag
  • 10 posts
szerintetek ha esni fog mennyire szívom meg v fékkel (hátul xt elöl sram 9.0 a sram elég szûk). A tárcsafékes montim az össztelós, és inkább mennék merevvel.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Á, csak a szervezõk fizették le a met.hu-t ha ne rakjanak oda felhõket. :D

legyen igazad....

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Anna adok szívesen sárgumit és akkor olyan gondod sem lesz hogy elkaparsz mert nagyon meredek a felfelé :) mert tapadni fog mint az Atyaúristen:)
Én sajnos egy váll sérülés miatt megint nem indulhatok mint két éve, de azért bandázni buzdítani felmegyek.

áhh sárban felejtõs, elég volt a tavalyai év, ilyen téren

ivan01

ivan01

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Tudtok valami elérhetõséget a szervezõkhöz?
emilre nem válaszolnak...
Mindenesetre az átutalásról viszem a papírt,de rajtszám,stb még mindig nincs.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Azért azt ne felejtsük el hogy az elõrejelzések nem hosszú ideig tartó áztató esõt jósólnak, hanem rövid intenzív zuhékat, aminek azért mások a velejárói. (patak pályán, új vízmosás, lemosott út stb)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ahogy nézegetem nem lesz sár:)
http://www.met.hu/kepek/mwRa/index.php
nem kell sárgumi;)

Biztos ?;)
köpönyeg.hu - 15 napos idõjárás-elõrejelzés - Budapest (Közép-Magyarország)
http://www.idokep.hu/
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem kell sárgumi;)

Á, csak a szervezõk fizették le a met.hu-t ha ne rakjanak oda felhõket. :D

A sebesség mindent megold.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Anna adok szívesen sárgumit és akkor olyan gondod sem lesz hogy elkaparsz mert nagyon meredek a felfelé :) mert tapadni fog mint az Atyaúristen:)
Én sajnos egy váll sérülés miatt megint nem indulhatok mint két éve, de azért bandázni buzdítani felmegyek.

nem kell sárgumi;)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Mit Neked egy vállsérülés! Fél kézzel is letekered. Nem vagy Te vitrin bringás! :)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!