Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Peremes szingókról

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
17 replies to this topic

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a gumival kapcsolatban?
http://www.biondobik...product_id=2211

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ilyen alapon hagyományos gumi sem kap defektet, ha kikerülsz mindent. A probléma az, hogy nem mindig arra figyel az ember mi van az aszfalton, meg annyira a szemetes hogy az út közepén kellene menni, ahhoz hogy bebiztosítsa magát a kerós. Hozhatnak ki akármilyen kevláros külsõket is, defekt mindig lesz, a különbség annyi, hogy esetleg kevesebb.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
hat eleg ritkan kap defektet, hogyha odavifigyelsz ra ! nem mesz bele uvegszilankba, meg a hegyes kavicsokat is kihagyod.

Nyujtani meg ugy kell, hogy amikor megveszed felrkod egy szingos kerekre (pl vagy amilyen van) es felfujod aztan meg rajtahagyod egy ideig, vagy pedig lehet labbal is.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én úgy hallottam, hogy szinte alig kap defektet

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Nehezebben kap defektet mint a hagyományos belsõ?

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
A nyújtás hogy történik? :o
Nem lehet "túlnyujtani"?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Coyote: a csere: pont ez az egyik nagy hátrány, mert akkor kidobsz 4-16e egy belsõ 400-1800Ft-jával szemben + nehezebb is feltenni. De ha minden esetben ilyen jó ellenálló a defekttel szemben, akkor ez már nagy érv.

Ezzel a belsos dologgal, nem hatottal meg, en akkor is inkabb maradok a Tufo-nal mert nem kell vele annyit szorozni mint a kulso/belsovel és sokkal jobb érzés .... arról nem is beszélve hogy nem akarom felütni a kerekemet, mert az sokkal drágább mulatság lenne :)

Felrakni, meg szerintem egyáltalán nem nehéz.
Én úgy szoktam, hogy mindegyik gumit amit megveszek , nyújtok mielõtt felrakom (pont mint a szingót szokás)

Az ut szelen meg két perc alatt ki tudom cserélni és nem leszek fülig mocskos... a defekteset meg nem cipelem magammal, szoval kuka....

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Coyote: a csere: pont ez az egyik nagy hátrány, mert akkor kidobsz 4-16e egy belsõ 400-1800Ft-jával szemben + nehezebb is feltenni. De ha minden esetben ilyen jó ellenálló a defekttel szemben, akkor ez már nagy érv.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
En kb ket eve megyek Tufoval, semmi gondom nem volt vele, szerintem nagyon jo foleg az, hogy 12bar-ra fel lehet nyomni :))

A defekt javito trutyit meg nem probaltam, en altalaba ki szoktam dobni a defektest...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hozzászólva thommey véleményéhez: kérdés mennyire nehéz az a defektkapás (függ a dolog attól is, hogy valaki hol és mennyit megy) és a "lötyi" mennyire ragasztja be a lukat és meddig lehet menni vele így, mert a peremes dologból kiindulva nem sokáig (bár a rekordom elég sok, egyszer kipróbáltam: 1800km bírt ki egy jó ragasztás).

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Amennyit én tudok, az az, hogy elõnye: nem kell ragasztani, minden tulajdonsága megegyezik a sima szingóssal, mint szingó nehezen kapsz defektet, lötyivel javítható stb.
A hátránya:eléggé gáz felrakni(2 emberes)
Üdv:Thy

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
???

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Kösz a hozzászólásokat.

A TUFO -t nézegettem. :o

Tk. az elõnyökre-hátrányokra lennék kíváncsi meg tapasztalatokra, ha valakinek van ilyen.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A neuzernél vannak tufo peremes szingók!

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
lor:Nem, van külön peremes gumi, van sima szingó illetve van peremes szingó. Talán úgy a legegyszerûbb elképzelni, hogy van egy szingós gumi és annak van a szélén egy perem ami fenttartja a felnin. Ha jól tudom montisba is készül már ilyen.

ball:Szerintem a legjobban úgy jársz ha felhívod az egyetlen boltot aki foglalkozik vele, mindenképpen érdemes ...
Ahogy thommey mondta nem kell a felnire ragasztani.
Mire kell figyelni? Arra, hogy mindig legyen nálad tartalék. Defektjavítás ha kis lyukról van szó akkor egy folyadékkal történik (majdnem úgy mint az Tubless kerekeknél), a folyadék betömi a lyukat.
Mielõtt belevágsz azért gondold végig szerintem a dolgot, hogy komolyan megéri-e elõnyeivel, hátrányaival ... (mindkettõ van becsülettel)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha az a peremes szingó, amit bele lehet tenni a hegyományos felnibe is, akkor azt nem kell ragasztani.Mi alig bírtuk belepréselni.Fránya technika:)
Üdv:Thy

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem ugy van, hogy vagy peremes vagy szingo?!

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Peremes szingókról kellene értekezni! ;D

Használt már valaki ilyet?
Kell/érdemes a felnire ragasztani? Nem fordul le a felnirõl? Mire kell figyelni?
Defektjavítás? ???