Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Most olvasom, hogy a bunny nem is trükk, de azé' azt is csak meg köll tanulnyi. Sokan kérdezték, hogy hogyan kell, stb. Én is olvasgattam a különféle leírásokat, de õszinté szólva nem sokat segítettek...

Szóval gyakoroltam. Próbáltam valamit ösztönösen csinálni, és tisztelettel jelentem, a mai este a hátsó elhagyta az anyaföldet. Ofkorsz, ez csupán "járdaszegély magasság" (inkább alacsonyság) de azért megy. Asse mondom, hogy lágy és szép a mozdulat, asse, hogy tökéletes, de ezután már gondolom, csak kicsiszolom valahogy.

Érdekes módon a kecske seggét jóval magasabbra tudom kapni a legtöbb esetben, mint az orrát, persze ha figyelek, már ez is javítható. MA este két órát ugráltam - annyira örültem ennek az új, eleddig rejtett képességemnek - úgyhogy most pár hétig meglesz a program.

Egyébként ha a megfelelõ helyre klikkelsz láthatod, össztelós, kõnehéz géppel sikerült a dolog, ami - aszonygyák a zokosok - nem a legjobb bunnyt tanulni. De nincs mit tenni, egyszerûen k****a jó vagyok.:)
A lényege az egésznek, hogy a makacs gyakorlásnál jobb módszer aligha akad...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hogyan kell a drop-off-ot szabályosan csinálni? Elsõfék nélkül!!!!
Odáig megy, hogy a padka szélérõl lejövök, úgy hogy a hátsót kirakom balra a padka fõlé a levegõbe, majd az elsõ kerékkel is legurulok (amíg a hátsó a levegõben van), de hogyan is kéne szabályosan ?

• vendég
Na, végre már meg tudok fordulni fakie-bõl.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne 180-al visszafordulni (180 bunny-hoppal, hogy mindkét kerék a levegõben van) fakie-bõl és hogy az baj ha csak az egyik irányba megy a visszafordulás v. muszály megtanulni a másik irányba is?

[sft]_Milo

[sft]_Milo

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

a bunny hopp nem is trükk

Méghogy nem trükk!? Ha szépen és jó helyen csinálod igenis tud látványos lenni. Mellékesen szerintem érdemes szépen kigyúrni és rászánni az idõt, mert késõbb még sok nyûg lehet, ha nem megy a bunny rendesen.

Alaptrükk: X-up , vagy One-Foot (egy láB)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Rmx rider, az oldalra dõlést majd kinövöd, csak gyakorolni kell. Nekem nem volt azt hiszem olyan idõszakom, amikor oldalra dõltem. Mostanban, ha kicsit oldalra dõlök, akkor ösztönösen befordítom a kormányt, de ez is egyénfüggõ. Majd ráérzel mindenre magadtól, csak gyakorolni kell. Szerintem a manuálhoz rengeteg idõ kell. Kicsit olyan mint triálozni, lassan fejlõdsz. De kitartás.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Nekem anno akkor sikerült manuálozni pár métert, mikor egykerekezés próbálgatásakor nem volt az ujjam a féken (vagy nem is volt hátsófék), oszt riadtan markoltam a kormányt mint egy kis õzike. :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
thez, igen ugy gondoltam hogy a kormányt mondujkl fölhúzod a jobb válladhoz, de még nem próbáltam semelyiket, meg nem is ugrottam még sokat, azér hangozhatott hülyén :)

yanis, manuálnál én oldalra dõlök mindig, és még a pumpálás se megy, csak reménykedek hogy sokáig maradjak a holtponton. a térdeimmel nem tok korrigálni oldalra, nem tommé. , de még csak 1-2 hónapja gyakorlom, vagyis nem gyakorlom hanem csak néha próbálgatom :), de inkább egykerekezem, az könnyebb :)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Manualozni megtanulni sokgyakorlás igánylõ feladat. Én már 3 éve gyakorlom ,és talán most tartok ott, hogy megy.
Úgy érdemes lkezdeni gyakorolni, ohgy kiszeded a bicó elejét, és megpróbálod a holtponton tartani. Ahhoz, hogy holponton tartsd, a súlypontoddal kell korrigálnod annak fejében, hogy felemelkedik az eleje, vagy visszaesik a földre. Persze ezt csak bizonyos tartományok között tudod korrigálni, 2 cetire a földtõl már nehéz lesz vissza húzni, de az sem lehetetlen. Ehhez mindíg legy 1 ujj a hátsóféken, mert különben csúnya nagy hátas lehet belõle.
Ha már megy az, hogy kiemeled a bicót, és tudsz valamennyit gurulni, akkor én azt csináltam, hogy ami éppen a földön van, pl repedés, árnyék eleje, véfe, stb, szóval kinézel egy pontot, ahol fölszeded manualra, és kinézel egy további pontot, ameddgi gurulni akarsz manualban. Ez nekem nagyon segített, én például egy tengo pálya vonalait használtam. Késõbb a villanyoszlopokat, de ez egyénfüggõ. Manapság meg az utca végét célzom meg. Sok gyakorlást igényel, de meghozza a gyümölcsét, ha már jól megy, és testbõl mozogsz a bicón. Én azt szeretem, amikor van egy hosszú és lejtõs út, vagy utca, annak a tetején kihúzom manualra, és gurulok 1000-el lefele. János-hegyen, ha megyek, mindíg így szoktam lefele jönni. Jó dolog, amikor néznek utánad a túristák.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
RMX: ha te a bringa elejét tologatod oldalra magaddal együtt a segge helyett, kezet fogok veled!

marhára nem ugyanaz, mármitn erõbefektetésileg, hisz egyiknél minden extra nélkül kirakod a seggét, ami mindenkinek megy, a másik mozdulatsort el sem tudom képzelni... kirakod az elejét, utánadõlsz, majd vissza az elejét, és magad is.. és reménykedsz hogy ugyanoda tetted, és nem az érkezõ mellé landolsz:) szóval ezt felejtsd el!:D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
táblát azt én is csináltam sokszor igaz általában elbénázások miatt:D
igaz esés szokott lenni a vége 80%ban:D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
wázá, bmx-el földön télleg semmi, :) de mondom h. levegõbe, na majd ugrok még sokat, aztán zászlót csinálok.

eDit: igen negem mindig megelõznek,, :D szal, a zászlót ugy kel hogy balra magamhoz huzom a bicó elejét? vagy inkább a hátulját toljam, mert végeredménybe ugyanaz nem?

a bunny hopp nem is trükk, én nem is szeretem, lhet mert csak szar a teknikám, de valahogy mindig csak odaütöm a fölhöz, az alap trükk inkább a manual lenne. földön

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Elnézést, félre olvastam,azt olvastam, hogy ugratón mik az alaptrükkök.
A legalapabb trükk a bunny hopp.
A zászló, amikor a levegõben kiteszed a bicó fenekét oldalra, majd vissza húzod egyenesbe.
A tábla, amikor elfektetets és vissza.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kormánypörgetés.
alap1:D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jah, igen nem a táblást akartam kérdeni hanem a KP-t :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tábla: a bringát levegõben bedöntöd, a hosszanti tengely mentén. a zászló meg hogy kitolod a seggét oldalra.
ennyi:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
mi az a a zászló és a tábla?
öö:D

ll megelõzött :), de én levegõbe akarok vmit csinálni, :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a zászló az mi? :)

az alaptrükkök királya az a bunnyhop...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kp:)
ívtelen és kidobótlan helyeken is lehet tolni:)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Milyen trükköt akarsz csinálni, és mit tudsz eddig?
Alaptrükkök a zászló és a tábla, meg az egykéz, legalábbis nekem, persze ezzel kapcsolatban eltérõek a vélemények.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jah, még annyi hogy, találtam tõlünk kb. 400 méterre lévõ bringa pályát,
van egy bazinagy U, 2 kis eldobó az U-ra, egy 40cm-s kis letörés, egy hüvi nagyságú ugrató, egy nagyon jó falonmenõs döntött kanyar 180fokba, rögtön utána egy kicsi, de magasra feldobó ugrató :D meg van a programom :D

Azon a Kis kápolna1-nagyságnak a beérkezõjén túlrepültem másfél méterrel, mert a kidobó és a beérkezõ között, volt egy baszott méteres mély gödör, és féltem hogy bele esek, és ezért nagyon neki tekertem (20 perc parázás után) és hát túl ugrottam, de azóta is mindig túlugrom mert ha jól érkezek akkor nem üt nagyot mert a beérkezõ után is lejtõs még egy pöpet. de legalább többet repülök :)