Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Ja, majd elfelejtettem :)
...nem direkt, de úgy alakult, hogy a barátnõ is Giant-táborba került: NRS3

Szép az NRS. Nem lehet, hogy pár hete ezt a gépet láttam Tatán a tóparton?

Egy negatívum, nekem a rugóstag állító karja nagyon nem esik kézre, a kulacstartó útban van, ha meg kulacs is van benne nem látok semmit belõle.
Azt hiszem a 120 -as stucnimat is rövidebbre kellene cserélnem.

Ezzel Én is most szembesültem, miután felraktam végre egy kulacstartót, de azt hiszem megszokom :)
100/4,5 stücnit használok. (16" váz, 166 cm)

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
Szevasztok!

"L"-es trance vázat vennék a 182cm-emhez.
4 éve egy merida matts se 18-as vázat használok, de úgy érzem, picit rövid.
Jó lenne nekem a méret szerintetek?
Nincs a listán ilyen bringa, amit esetleg ki lehetne prószálni? (BP)

Köszi,
Csabi

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ja, majd elfelejtettem :)
...nem direkt, de úgy alakult, hogy a barátnõ is Giant-táborba került: NRS3

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Elfáradtam :)

Majd, ha Reign X-em lesz! Akkor gyorsan abbahagyom a hagyományos csapágyak mellõzése miatti szentségelést :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Átfáradtam:D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
akkor önjelölt modként megkérném a félintegrált k.cs.ról vitázókat, váradjanak át a megfelelõ topicba. amúgy is volna ott egy kérdésem, a nálam pallérozottabbak számára. :)

Bigtibi: a kar piszkutálás elõbb-utóbb úgyis ösztönös lesz, nem is kell majd odanézni. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Persze, de ahogy fentebb is írtam, divatok vannak, amikhez akkor is igazodik a kerékpáripar, ha nem is feltétlen elõnyös, a kedves vásárlók torkán meg úgyis lenyomják.
Eleinte a Tranceben idegenkedtem a félintegrált megoldástól, mostanra ez elmúlt, de el tudod képzelni, hogy tandembe integráltat tegyenek? Én sem, mégis volt ilyen vázam, és a para be is igazolódott. :/

Ebben a kérdésben nem feltétlenül osztom a véleményed "divat" tekintetében, bár ez sokszor így van.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Persze, de ahogy fentebb is írtam, divatok vannak, amikhez akkor is igazodik a kerékpáripar, ha nem is feltétlen elõnyös, a kedves vásárlók torkán meg úgyis lenyomják.
Eleinte a Tranceben idegenkedtem a félintegrált megoldástól, mostanra ez elmúlt, de el tudod képzelni, hogy tandembe integráltat tegyenek? Én sem, mégis volt ilyen vázam, és a para be is igazolódott. :/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ma megint nyomultam másfél órát csak ,hogy szokjuk egymást a drágaságommal. Azt eddig nem írtam, én jellemzõen xc maratonra, túrára használom a bringát de utálom amikor kirázza a lelkemet a gép, meg mi tagadás lefelé szeretem neki ereszteni, ezért tartok ruganyos vázat.Egyre jobban tetszik a trance, lefelé-felfelé tök midegy, akár kiállva is, csak bírja erõvel az ember fia...nagyon jó. Egy negatívum, nekem a rugóstag állító karja nagyon nem esik kézre, a kulacstartó útban van, ha meg kulacs is van benne nem látok semmit belõle.

kulacstartó: pl. BBB Speedcage (a csavarhely közel van az aljához, így elég magasra kerül ahhoz, hogy lásd és hozzá is férj a karhoz)
stucni: nálam 105 mm-es, 7°-os van (és én is 180 magas vagyok)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem igazán értem az érvelésed. A váz tervezõt nem pisztollyal a halántékán kényszerítik arra, hogy fél- vagy teljesen integrált fejcsövet készítsen, és a kcs gyártója se egy fix vázhoz tervezi az alkatrészét (általában).

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Elég minimális hely áll rendelkezésre a fejcsõben, erre gondoltam :)
Nem lehet bele HeadBanger kaliberû csapágyat tenni, meg ilyesmi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

és a gyártók számára is kevesebb tervezési szabadságot nyújt.

Ez most mi és hogy?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Alacsonyabb felépítésért cserébe gyengébb is, mint a hagyományos változat, és a gyártók számára is kevesebb tervezési szabadságot nyújt.
Azért az szép, hogy amikor a tendencia az, hogy a monoblokk és már a forgáspont csapágyai is kijönnek a vázból, addig a fejcsapágy...
Ami sztem ász, az az 1.5-ös fejcsõbe "bújtatott" normál méretû konstrukció, kár, hogy nem vmi elterjedt...

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ma megint nyomultam másfél órát csak ,hogy szokjuk egymást a drágaságommal. Azt eddig nem írtam, én jellemzõen xc maratonra, túrára használom a bringát de utálom amikor kirázza a lelkemet a gép, meg mi tagadás lefelé szeretem neki ereszteni, ezért tartok ruganyos vázat.Egyre jobban tetszik a trance, lefelé-felfelé tök midegy, akár kiállva is, csak bírja erõvel az ember fia...nagyon jó. Egy negatívum, nekem a rugóstag állító karja nagyon nem esik kézre, a kulacstartó útban van, ha meg kulacs is van benne nem látok semmit belõle.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha ennyire gáz (gyengébb) lenne, akkor nem kerülne kétezer dolláros DH vázakba.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

mondd meg nekem mi a hatranya a felintegraltnak

kisebb csapágygolyók, kevesebb is van belõlük, zárt csapágyasnál, kisebb, nagyobb terhelés jut egységnyi felületre. egyik kolléga is írt errõl, csak õ középcsapágy/kcs téren vont párhuzamot

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a giant szereti durvan akciozni a kifuto modelleket, vagy bentragadt keszletet. altalaban csak nagyon kicsi es nagyon nagy meretek maradnak, de neha becsuszik egy-ket m-es vagy l-es is. fonokom telen vett fullos tcr advanced-et 65%-kal listaar alatt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Én úgy tudom, hogy ajánlott kiskerárban 200 alatt már csak az XTC van.

Bevallom, nem kérdeztem milyen lista és milyen árak, de kicsit kerekedett a szemem a "kellemesebb" árakat látva, fôleg a hivatalos oldalhoz képest. Majd puhatolódzom kicsit...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én úgy tudom, hogy ajánlott kiskerárban 200 alatt már csak az XTC van.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Boltos ismerôsöm "véletlenül" mutatott egy Giant listaárat - nem tudom mennyire kiskerárak vagy egyáltalán milyen árak - ahol a Trance X 180e körül volt talán... Új Reign vázra kis számolgatás után 240e-t mondott. 320e helyett azért szimpatikusabb :-)

A bikestore-on az arany Reign X is jó vételnek tûnik 700euróért.

enyém nem ilyen. nekem a felsõcsõ egyenes, a kis közdarab van külön behegesztve. szerintem a tiednél is.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Tényleg. Most már látom a különbséget. :)