Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Ad hozzá kb. 50000,-Ft értékû kiegészítõt! Vagyis a bringa csak 700...;)
Egyébként meg kit érdekel, hogy 7,2 megapixeles képeket tud küldeni?:D
"A fotón nincsenek rajta"... na NE MONDD!:D Azt hittem, hogy csak én nem látom... ilyen hirdetést én nem Bikemag apróra, inkább a teszveszre, vagy a vaterára tennék fõl...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

550-ért is sok lenne. nekem a speci munkadíjjal nincs annyiban, pedig most rákerült egy-két cucc. és ebbe nem vettem bele azt, ami a régi cuccok eladásából visszajön.

hasamra csaptam,, na meg bicikli ne mozogjon már hátul:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem az tetszik h meg a szomszed keriteset is adja hozza, csak h soknak tunjon amit kapsz....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

sztem az okítás miatt van rajt majd 2kiló felár...

550-ért is sok lenne. nekem a speci munkadíjjal nincs annyiban, pedig most rákerült egy-két cucc. és ebbe nem vettem bele azt, ami a régi cuccok eladásából visszajön.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ja meg a nemes anyagok

sztem az okítás miatt van rajt majd 2kiló felár...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem a kedvencem a "súlya 15kg, ezzel szemlélteti erõsségét". kvázi, ideológiát gyártunk, hogy miért ilyen nehéz. mert ez biza nehéz. 13kilóval lenne jó, 11-12-vel könnyû

ja meg a nemes anyagok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem a kedvencem a "súlya 15kg, ezzel szemlélteti erõsségét". kvázi, ideológiát gyártunk, hogy miért ilyen nehéz. mert ez biza nehéz. 13kilóval lenne jó, 11-12-vel könnyû

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Biztos a Cube-ot vette alapul az árszabásnál :)

vagy a Morati-t :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Biztos a Cube-ot vette alapul az árszabásnál :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Ez nem drága egy csöppet??

http://piacter.bikem...=180037&cat=all

csöppnél jóval.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Ez nem drága egy csöppet??

http://piacter.bikem...=180037&cat=all

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Csapágyszakértõk: csak úgy kiváncsiságból kipattintottam az egyik új csapágy porzáró gyûrûjét (gumibevonatú, úgyhogy teljesen problémamentes a dolog: elég könnyen jön-megy)...hát mit mondjak, látszott benne a zsír, de azért nem volt megtömve.
A kérdésem: tegyek bele, vagy ne? Esetleg fujjak be némi zsír spray-t (ez az, ami eleinte folyékony, aztán normár zsír állagú lesz)?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nem tudom honnan van ez az iformációd, de ez egyszerûen nem így van. Cseréltem már néhány csapágyat, és igen is amikor a helyükön vannak kézzel forgatva könnyen, szépen kell neki forgni. Ha nem így van, akkor ott baj van. Ezeknél a vázaknál a csapágy nem fordul körbe, csak néhány fokot mozog. Gondolom ez nem új hir senkinek. Én találkoztam már olyan csapággyal, ami a rugóstag kivételes módszerrel látszólag tök jól mozgott, amikor szétszedtem kiderült csak azon a néhány fokon mozog, egyébként meg be van állva, de láttam már olyat is amelyik teljesen be volt állva és a házban forgott el. Negyven centis erõkarral ezt sem fogod észrevenni. Na ezért kell szétszedni a rendszert és minden csapágyat megnézni. Van nekem egy kollégám aki hosszú évekig forgó-morgó gépeket javított nem sufniban hanem itt az erõmûben, ugyanez a véleménye.

kezzel hiaba ellenorzod. mivel bele van preselve a vazba, kisse szorul minden csapagy. foleg ha hasznalva is volt mar. de ez igy van jol. amig a tag nelkul mozgatva nem erzel ellenallast, addig semmi gond nincsen.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nagyszerû, ugyanilyen csavar-alátét módszerrel csináltam én is. Mivel nem tudtam elõre, hogy a csapágyak csupán takarítva, vagy cserélve lesznek, a kiszedést is ugyanígy óvatosan oldottam meg, nem pedig kiütöttem, mint, ahogy a linkelt fórumon tették.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
kösz skacok a segítséget!!!

már visszaraktam a tagot, nem szedtem szét jobban a vázat.
a csapágycsavarok feszességét szinte minden menet után le szoktam ellenõrizni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
én bontottam már le a hátsó részt, de a csapágyakat nem éreztem szükségesnek cserélni. imbuszkulcson és egy (asszem 10-es) villáskulcson kívül nem kell más. ha rugóstag nélkül okésan mozog, szvsz sem szükséges szétszedni, viszont a forgáspontok csavarjait érdemes megnézni, nem laza-e vmelyik. nálam az alsó link elsõ pontjának csavarja egyszer már lazult meg, utánhúzás után többször nem.
a csapágycseréhez szükség lehet egy-két célszerszámra. ITT van egy elég jó leírás a hogyanról. (regisztráció nélkül sajnos nem láthatóak a képek.)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
köszi az ötleteket.
kiszedtem a tagot, a hátsó rész teljesen simán és hang nélkül mozog, a legkisebb ellenállás nélkül.
a forgáspontokat sima imbusszal meg tudom bontani, a csapágy kivételéhez kell valami célszerszám?

ha nem feltétlenül muszály, akkor nem bontanám meg õket....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kezzel hiaba ellenorzod. mivel bele van preselve a vazba, kisse szorul minden csapagy. foleg ha hasznalva is volt mar. de ez igy van jol. amig a tag nelkul mozgatva nem erzel ellenallast, addig semmi gond nincsen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Én szétszedném a forgáspontot, mert igy kézzel megforgathatod a csapágyakat egyenként. Negyven centis erõkarral nem biztos, hogy érezni fogod ha valamelyik csapágy gyengélkedik.

sziasztok,

a trancet darabokra szedtem (nagytakarítás).
A vázban 3000km van, a csapágyakat milyen sûrûn kell cserélni ill. szétszedjem-e a forgáspontokat, ha amúgy szépen mozog, nem kotyog egyik sem?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Az enyémben olyan 4-5000 km lehet. Kiszedtem a csapágyakat (nem egyszerû, úgyhogy kell hozzá célszerszám...akár sufnituningos is lehet) és a 8-ból kettõ be volt állva. Ebbõl egyet ki tudtam takarítani, a másik viszont kuka, törött golyó is volt benne. Az újakat pont ma rakom vissza.
...szóval ha nincs gond, én se szedném szét.

Trance