Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts

2008-2010-es Trance X-ek esetében van vkinek tapasztalata, hogy 182 centis magassághoz az M-es, vagy L-es vázméret passzolna jobban?

Köszi elõre is!

Pont határ eset vagy. Én 184 vagyok és nekem kicsi az m-es. Mondjuk hosszú kezek, hosszú lábak nyúlnak ki belõlem. Ha szereted a rövid (60-80 mm) stucnit, hosszú felsõ csövet akkor L-es. Ha elviseled a 90-100-as stucnit és maxra húzott nyeregcsövet akkor elég lehet az m-es.
Én inkább az L-est javasolnám.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Anthem X 29er.. és igen, annyi. Viszont "TEST" bringa, szóval nyúzottan annyi.

Ha adják a vázra a 3 év garanciát, akkor nem akkora baj az. Gyönyörû darab, kár, hogy nem jönnek be a 29er bicajok. Mármint, kevésbé illik a bicajozási stílusomhoz, igaz, kinézetre tetszenek.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

2011-es Trance X 29er, M és L-es is van, 40% árengedménnyel, azaz így a gyengébb forinttal is 576e HUF?

Anthem X 29er.. és igen, annyi. Viszont "TEST" bringa, szóval nyúzottan annyi.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Cseheknél a 2011-es modellekre is megy már a 20-30%-os akció.

http://www.giant-bic... 22-11-2011.pdf

2011-es Trance X 29er, M és L-es is van, 40% árengedménnyel, azaz így a gyengébb forinttal is 576e HUF?

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
2008-2010-es Trance X-ek esetében van vkinek tapasztalata, hogy 182 centis magassághoz az M-es, vagy L-es vázméret passzolna jobban?

Köszi elõre is!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Cseheknél a 2011-es modellekre is megy már a 20-30%-os akció.

http://www.giant-bic... 22-11-2011.pdf

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Azoknál a Giant vázaknál mûködik ez a megoldás - a szakszerûség végett - melyek 44mm-s ZeroStack (leánykori nevén félintegrált) fejcsõvel, és félintegrált kormánycsapággyal jöttek ki. Egyébként nem Giant sajátosság.

Pontosan. Chris King is van ilyen, InSet i3: Chris King InSet
(44mm Headtube Fit Guide)
Megkérik az árát, nem magyar pénztárcára szabták...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Van egy topic, amit már régebben linkelni szerettem volna. Ez hasznos lehet azoknak, akik tapered nyakas teleszkópot használnálak régebbi Giant vázban, aminek 1 1/8-as villát fogadnak alapból a fejcsöve: Want to run a tapered steerer? The Cane Creek XX 44mm Traditional headset... - Mountain Bike Review

Azoknál a Giant vázaknál mûködik ez a megoldás - a szakszerûség végett - melyek 44mm-s ZeroStack (leánykori nevén félintegrált) fejcsõvel, és félintegrált kormánycsapággyal jöttek ki. Egyébként nem Giant sajátosság.

jo ez a cucc, de nagyon draga is. es szerintem nem is elerheto otthon

Létezik más márkákban is. Az már sajnos egy másik dolog, hogy itthon mi kapható, de külföldrõl minden beszerezhetõ.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jo ez a cucc, de nagyon draga is. es szerintem nem is elerheto otthon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Van egy topic, amit már régebben linkelni szerettem volna. Ez hasznos lehet azoknak, akik tapered nyakas teleszkópot használnálak régebbi Giant vázban, aminek 1 1/8-as villát fogadnak alapból a fejcsöve: Want to run a tapered steerer? The Cane Creek XX 44mm Traditional headset... - Mountain Bike Review

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts

tehat a 300dollaros Oakley szemuveget nem ugyanugy 25centbe kerul eloallitani mint a kinai piacos bovlit? na ne mar

van ami azert draga mert kult vagy presztizs es tudjak hogy elkerhetnek erte barmennyit, mindig lesz vevo. Van ami meg azert mert draga eloallitani es kesz.

Nos, ez pontosan így van. Az Oakley-t drágább elõállítani. Te leírtad a multiplikátor hatását annak, hogy több kézen megy keresztül. erre még rájön a marketing, ami hozzásegíti a márkás termékek gyártóit, hogy prémium árat alkalmazzanak, viszont nincs is ingyen. Szóval szvsz a márkás termék elõállítása akár a 2x, 3x annyiba is kerülhet, mint a generic cuccé, alapanyagok, gyártástechnológia, csomagolási minõség, minõségellenõrzés stb., és a polcon aztán már ott van a 10x 15xös árdifferencia. Ehhez persze még hozzáadhatjuk a marketing költséget, ami ezt a szorzót - 2x - 3x - még tovább emeli, bár ezt tipikusan nem számolják bele a bekerülési költségbe.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

tehat a 300dollaros Oakley szemuveget nem ugyanugy 25centbe kerul eloallitani mint a kinai piacos bovlit? na ne mar

van ami azert draga mert kult vagy presztizs es tudjak hogy elkerhetnek erte barmennyit, mindig lesz vevo. Van ami meg azert mert draga eloallitani es kesz.

azt hiszem ez egy eleg meddo vita.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem arra, hogy te is szeretsz mindenen agyalni és amit csak lehet, kiszámolni, legalább 3 képlettel.
Az lehet a mentséged, hogy te bringázol is eleget.;)

A legnagyobb különbség köztünk, hogy én mindig létezõ problémákat oldok meg jól (mivel a matematika nem hazudik) és soha nem szenvedek rajta oldalakat. 3 képletet soha nem használok semmire.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ami bonyolultabb az legyen jobb? nem az ami jobban mukodik? ugye ezt nem gondolod komolyan?

nem, ez nem torvenyszeru, de valahol szerintem evidens, hogy az egyszerubben eloallithato dolgok olcsobbak. azert azt ne felejtsuk el, hogy mukodesben is tobbet tudnak, csak egyelore nem eleg kiforrottak.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

ezt Te mondod, Jani? :P

Mire szeretnél célozni?

Szerintem arra, hogy te is szeretsz mindenen agyalni és amit csak lehet, kiszámolni, legalább 3 képlettel.
Az lehet a mentséged, hogy te bringázol is eleget.;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ami bonyolultabb az legyen jobb? nem az ami jobban mukodik? ugye ezt nem gondolod komolyan?

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ami tukrozi a ket termek bonyolultsaga kozotti kulonbseget. pl reverb es a gd. de irhatnam az esi markolatot, ami ranezesre egy darabolt extrudalt szilikoncso, amibol egy 13cmes dbot 20 dollarert adnak. biztos made in usa, de ilyet felfuttatni csak egy olyan helyen lehet, aminek divatteremto szerepe van. probalnal egy ilyen termeket eladni magyarkent, vagy kinaikent. meg akkor is, ha ugyanaz a minoseg, es ugyanolyan jo konstrukcio. nem attol lesz vmi szar, mert tomegtermelt, vagy mert tajvani, hanem mert rossz anyag, konstrukcio, etc.

persze minden annyit er, amennyit fizetnek erte. az allithato csovek is kinovik majd magukat - pl a ks az elejen nem szerzett tul jo nevet maganak, az uj csovei viszont mar sokkal atgondoltabbak, latszik, hogy folyamatosan fejlesztik. majd harmadik reverb, vagy giant, etc cso is jo lesz, es akkor helyere kerul a gd ara.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mit jelent a normalis arazas? :)

meg azt is figyelembe kellene venni hogy a $200kisker = $100 nagyker = $50 beszerzes. [elnagyjazott pelda] ha csak $10-t le bir faragni eloallitasi koltsegbol akkor a kisker maris csak $160. viszont ez a $10 a gyarto szamara nem elhanyagolhato 20% kulonbseg, amiben pont benne van az amivel jobb mint egy tomegtermelt tajvani cucc. mert ennyivel tobb idot fordit ra, vagy ennyivel jobb anyagbol van.

Persze lehet mindent automatizalni, meg nagyobb toleranciaval dolgozni, tobbet termel a gepsor egyseg ido alatt, nyilvan esik az egy darabra juto koltseg. esik a kisker ar is, mindenki boldog. egy darabig. aztan viszed vissza a boltba hogy keremszepen ez egy fos.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat biztos nem azert draga, mert sokba kerul eloallitani :) valszeg egy tok kis ceg all mogotte (ami amerikaban nem ritka). normalisan arazva meg sokkal nepszerubb lehetne.