Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia!

A nicked-bõl kiindulva csak nem a Moab-nál dolgozol?
Ha igen 2012-es modellek mikor lesznek megtekinthetõek illetve tapizhatóak?

Szia!

Lehet hinni az oldalnak, a 2012-es Trance X1 ára valóban 679000 Ft. Azért azt megjegyezném, hogy a 2011-es X1 felszereltsége a 2012-es X0-nak felel meg, ennek pedig az ára is hasonló a tavalyi X1-hez.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Igen ismerem az alpinbike-ot voltam náluk 2x-is teszt vezetésen, a Anthemet és Trance-t próbáltam.
A Meridát meg a mozgásvilág teszt napon tudtam kipróbálni, bár az sajnos nagyon rövid volt.

A 2011-es elég jó gép, a váz gyakorlatilag ugyanaz, mint a 2012-es és talán a féket leszámítva még pár alkatrész jobb is, mint az idein - például az a jóféle tubeless XT kerékszett, amit belsõ nélkül is lehet használni.
De a tuti egy próbakör lenne, amihez az idõjárás is pont "kedvezõ" most. :-) Giant bicajokat különben tudsz próbálni itt: Kerkprtrk - Alpinbike.hu
Legalább is 2011-ben minden hétvégén szerveztek túrát. Gondolom ha tehetik, folytatják ezt 2012-ben is, igaz, még nem látok fenn a naptárban egy túrát sem 2012-re, egyelõre.

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Szia!

Lehet hinni az oldalnak, a 2012-es Trance X1 ára valóban 679000 Ft. Azért azt megjegyezném, hogy a 2011-es X1 felszereltsége a 2012-es X0-nak felel meg, ennek pedig az ára is hasonló a tavalyi X1-hez.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi a linket átnyálazom.
Nekem is a megbízhatóság sokkal jobban számít mint a súly.
Akkor még egy választás 2011-es Giant X1 ez most akciós a Moab-nál
vagy
2012-es Giant X1 ez ha lehet hinni a magyar Giant oldalnak akkor még olcsóbb lesz mint a tavalyi akciós ára.

A 2011-es elég jó gép, a váz gyakorlatilag ugyanaz, mint a 2012-es és talán a féket leszámítva még pár alkatrész jobb is, mint az idein - például az a jóféle tubeless XT kerékszett, amit belsõ nélkül is lehet használni.
De a tuti egy próbakör lenne, amihez az idõjárás is pont "kedvezõ" most. :-) Giant bicajokat különben tudsz próbálni itt: http://alpinbike.hu/kerekpartura/
Legalább is 2011-ben minden hétvégén szerveztek túrát. Gondolom ha tehetik, folytatják ezt 2012-ben is, igaz, még nem látok fenn a naptárban egy túrát sem 2012-re, egyelõre.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
továbbá techhuszárként adatokból nem érdemes bringát venni,ha nem fogja meg az embert akkor nem ér semmit.lehet a világ legjobb bringája pl a commencial,nem ülnék fel egyikre sem

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szemelyes tapasztalat hianyaban tenyleg nehez elmagyarazni, hogy mit tud egy patinansabb gyarto vaza, bringaja, amit az olcsobbak nem tudnak :) menj el egy tesztnapra, es utana nem kell gyozkodni. ha megsem jon be, akkor meg elmondhatod, hogy sporoltal penzt. es persze mindig adott modellt erdemes nezni, mert minden gyartonak van jobb es szarabb modellje.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Nekem van itthon "sima" és fit-es fox is,a hagyományos sokkal jobban mozog.a legjobban mozgó fox-om idáig a rugós vanilla volt

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi a linket átnyálazom.
Nekem is a megbízhatóság sokkal jobban számít mint a súly.
Akkor még egy választás 2011-es Giant X1 ez most akciós a Moab-nál
vagy
2012-es Giant X1 ez ha lehet hinni a magyar Giant oldalnak akkor még olcsóbb lesz mint a tavalyi akciós ára.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Felfüggesztési rendszerekrõl bõvebben itt olvashatsz, elég jó olvasmány szerintem: Buyer's Guide To Mountain Bike Suspension, Part 2 - BikeRadar
Fox teleszkópból a Merida FIT-es, a Giant-et sajnos nem bírom megállapítani, de ha O/B, azaz open bath, akkor hiába komolyabb(nak tûnõ) a FIT, az O/B-tal jobban jársz. Egyszerûbb karbantartani és egy megbízható, bevált konstrukció. Az, hogy éppen ezért pár tíz grammal nehezebb, az szerintem senkit nem érdekel. ;-)
Máskülönben +1 szavazat a Trance-re, nekem az álombicaj lenne ez az X1. (Igaz, a kellõ budget hiányában szerintem valami tavalyi akciós cuccot veszek, lehet, hogy pont a másik linkelt, általában lekommerszezett márkából...;-))

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Végre valaki aki el tudja mondani mi miért nem jó.
Az mennyire számít hogy a meridán az alkatrészek némelyike újabb, jobb kategóriás mint a Giant-on?
Gondolok itt az elsõ telóra például, a Meridán Fox performance szériás van FIT rendszerel, a Giant meg csak valami evolution széria ami eggyel alacsonyabb széria

Mert a Merida véleményem szerint egy már 10 éve elavult felfüggesztés rendszert használ, ami már akkor sem volt tökéletes mikor kitalálták. Ez szerintem már hosszabb utas gépnek minõsûl. Ez a rendszer felkeményedik fékezés közben. Hátsó részre gondolok. Szóval van egy fasza kis össztelós géped, ami fékezés közben jelentõsen veszít az érzékenységébõl a hátsó traktusban. És mikor durván kell fékezni, akkor leginkább lefelé zúzol keményen, ott meg nem akkora öröm egy érzéketlenebb hátsó fertály.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Egyébként nekem is a Tarnce vált be legjobban. Szóval nem vagyok tök objektív...:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Én használtam mindkettõt meg még nagyon sok másikat és a Trance az egyetlen amire visszaülnék a Cannondale-rõl.De rohadtdrágán vettem a Revelation villámat 1,5" fejcsõvel így nem teszem :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Mert a Merida véleményem szerint egy már 10 éve elavult felfüggesztés rendszert használ, ami már akkor sem volt tökéletes mikor kitalálták. Ez szerintem már hosszabb utas gépnek minõsûl. Ez a rendszer felkeményedik fékezés közben. Hátsó részre gondolok. Szóval van egy fasza kis össztelós géped, ami fékezés közben jelentõsen veszít az érzékenységébõl a hátsó traktusban. És mikor durván kell fékezni, akkor leginkább lefelé zúzol keményen, ott meg nem akkora öröm egy érzéketlenebb hátsó fertály.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ezt ki tudnád fejteni bõvebben?

Giant. Mert Merida kb nem mûködik hozzá képest.

Árpinál a pont.:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Giant. Mert Merida kb nem mûködik hozzá képest.

Árpinál a pont.:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!

Az alábbi két bringából ti melyiket vennétek meg, és melyiket miért részesítenétek elõnyben?
Trance X 1 (2012) - Kerékpárok | Giant Bicycles | Hungary

One-Twenty 3000-D - Full Suspension - Merida Bikes International

Szia,egy BMW és egy hasonlóan jól felszerelt KIA közül melyiket részesítenéd elõnyben? 8)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

Az alábbi két bringából ti melyiket vennétek meg, és melyiket miért részesítenétek elõnyben?
Trance X 1 (2012) - Kerékpárok | Giant Bicycles | Hungary

One-Twenty 3000-D - Full Suspension - Merida Bikes International

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
http://www.youtube.c...v=zv-JnWJFVfo#!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Maga a váz egyébként hibátlan,a hipermodern gépek helyett simán visszaülnék egy ilyenre

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
M-es méretben a váz taggal kb. 3100g.
Jól emlékszel Grande, a tag egy debreceni gyerek volt és sajnos csak kinyomtattuk a szösszenetét, nem mentettük el. A lap eltûnt és már soha többet nem kapjuk vissza azt az írást. Az egyetemes emberi kultúra vesztesége ez.
A srác stílusa lenyûgözõen hasonlít a Mesterhez. (mondanám copycat, de szerencsére nem sorozatgyilkosok:-)