Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Dello,nem használtam nagy távon...
nekem nem tetszett,gondolom mert nem "hozzám " lett beállítva
a fékek (Juicy) nekem digitális volt nagyon hirtelen a BB7-hez szokott fékezéseimhez képest,persze brutál fékerõ volt :) szívesen kipróbálnék mondjuk ilyen Trance-t ;)

Mivel nyolcadik ismerõsön keresztül voltam, nem vállalom be a teszt-ride közvetítését. (ha erre gondoltál) A sajáttal minden további nélkül, de ez még várat magára...
Üdvözlettel:
Dello

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Dello,nem használtam nagy távon...
nekem nem tetszett,gondolom mert nem "hozzám " lett beállítva
a fékek (Juicy) nekem digitális volt nagyon hirtelen a BB7-hez szokott fékezéseimhez képest,persze brutál fékerõ volt :) szívesen kipróbálnék mondjuk ilyen Trance-t ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Dello!

Nekem már az elsô méterek után mosolyt csalt az arcomra a rendszer. Bár más fullyssal nem mentem soha. Ami az Én tapasztalatom, de csak szintén a régi merevvázasomhoz képest.
Nagyon jól hajtható és könnyen megindul. És tényleg kevesebb energiával tekerhetô. Terepen végképp.. ahol régebben szenvedtem és utáltam a méterenkénti gödör, kô stb miatt ... most szépen, csendben, ülve nagytányéron visszaváltások nélkül megyek. Felfelé is nagyon jól mászik, gördül a kövek között és lefelé is szépen, ülve lehet csapatni, ahogy csak szereted. A rugóstag állását propedálon hagytam.. ritkán kapcsolok át.. de majd idôvel ezt is kitapasztalom.

Hétközben sokat megyek betonon, melóba járás miatt.. de ott is jól mozog. A Pesti utakat nagyon jól bírja:)

Egyedül a Giant féle rossz festés a bosszantó. Már az elsô menet után lekopott a fejcsônél a festés.. Gondoltam csak kibírja ezt az egy órát.. Hát nem... Így az elejét fehér dekorfóliával a bowdenek alatt kitömtem...

Ma vittem villacserére. Reba Team helyett egy Fox Talas RL lesz holnaptól. Hétvégén tapasztalat felfelé 100mm lefelé 140 mm-re állítva.. Várom nagyon...

Üdv.
Grande

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

nekem kifejezetten tetszik a nyeregbõl kiállás :) sok csiki-csuki út stb :) fully-t nem nagyon próbálgattam,csak egy trans mission-t

Egyértelmû, h. aki bringás, annak természetes, h. kiáll-visszaül, fõleg terepen. Nincs is ezzel probléma. Én csak azt szerettem volna átadni, h. egy kényelmes (nem a stoppert nézem) hétvégi 40-60 km-es cc tekerésnél bizony rengeteg energia spórolható a hátsó mozgó "traktussal". Nem akarok itt okoskodni nulla tapasztalattal, remélem beszámolhatok majd a saját gépem nyergében szerzett km-ekrõl is.

Offolok, ha megkérdem milyen volt a merida?
Üdvözlettel:
Dello

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
nekem kifejezetten tetszik a nyeregbõl kiállás :) sok csiki-csuki út stb :) fully-t nem nagyon próbálgattam,csak egy trans mission-t

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Grande!
Köszi a linket, "végigküldtem" az egész topicot, vhol már láttam... Tényleg kúl. Tegnap este kipróbálhattam egy Trance-t, Deore, Reba, Avid BB-vel A tulaj hasonló súly / magasság mint én. Csak sík földútra tudtam kimenni vele, de valami ilyesmire vártam... Néha elõre is kellett néznem, nem csupán a tag mûködésében gyönyörködni és keresgélni a gödröket. Arra gondoltam, h. 50-60 km-en rengeteg energiát emészthet fel az öntudatlan merevvázas felállás és visszaülés! Egyszerûen a hihetetlen kényelmes üléspozíció volt az elsõ szembetûnõ dolog. Az villant ágy az agyamban, h. így ülve nem is lehet komoly energiát rászabadítani a pedálokra. Pedig lehet. 94-es XT szerintem az országban nincs, csak a jó öreg Marinomon, ami megmarad országútinak.
üdv. Dello

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Dello!

15 év után isteni lesz pl. lekocogni ülve egy lépcsôsoron :) Én két év után váltottam és nagyon tetszik a rendszer, bár nincs összehasonlítási alapom más típusokkal és fullys gépekkel, mert ez az elsô.

Reignre van itt egy szép példa. Azt hiszem Rebell ismerôse építette.
http://www.bilder-ho...1h9u-n-jpg.html

Ilyenre nekem is fájna a fogam...

Üdv.
Grande

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Szerintem 18-as. A 20-as talán nagy, 18-assal pedig könnyebben fordulsz, mozogsz vele terepen.

Üdv.
Grande

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

tudom azért mondtram a 19 esre hogy "jó lenne" és a 20 ashoz viszonyítva gondoltam hogy inkább 18.......

áhháá. Ok. Értettem :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszönöm a gyors választ!
Ezekben a méretekben érhetõ el: 14.5" / 16" / 18" / 20" / 22"

tudom azért mondtram a 19 esre hogy "jó lenne" és a 20 ashoz viszonyítva gondoltam hogy inkább 18.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Grande!
Nagyon örülök a "sorstársaknak" és annak, amit írtál. Talán akkor el tudod képzelni, h. milyen érzés 15 éves merevvázas tekerés után építgetni a fullos gépet...

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

ha marathon - all mountain akkor sztem inkább trance, simán elbír egy 13-14-centis lehetõleg útállítós telót.....reign már nem lesz annyira tekerhetõ. 185 höz sztem a 19 lenne jó, úgyhogy inkább ha tudod próbáld ki bár vszinû inkább 18-as.

specko stumpi fsr, -bár ez kissé drágább- kona dawg, merida am, cube ams , ami még ilyen all mountain kategória , kapható itthon és kb ez az árfekvés.....

Köszönöm a gyors választ!
Ezekben a méretekben érhetõ el: 14.5" / 16" / 18" / 20" / 22"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Dello!

Hozzád hasonlóan Én is ezen tipródtam és maradtam a Trance váznál. Nagyjából arra használom amit írtál, mászás ereszkedés, tekerés terepen. Hétközben pedig melóba járok Vele aszfalton... :) és nagyon meg vagyok vele elégedve.
A magasságohoz szerintem 18-as váz, elôre egy 80-130mm vagy 100-140mm között állítható villa és aztán Hajrá!

Alternatívákra vannak itt nálam jobban értôk :)

Üdv.
Grande

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!
Hálás lennék, ha a következõ tipródásomat megerõsítenétek/cáfolnátok:
1. Ha vki itthonra (Magyaro.) marathon - enduro gépet szeretne építeni, a Trance is bõven "elég" lesz-e számára,
a Reign nagyobb útja inkább a masszív DH-nál kamatozna? (30-60 km-es mászós-ereszkedõs, néha marathonos megmozdulásokon
résztvevõs, nem eredményorientált cangázáshoz használnám)
2. Hogyan tudnám belõni, h. a 185 cm-emhez melyik vázméret lenne jó? 18" ?
3. Trance - Reign ár- és teljesítménykategóriában milyen egyéb vázakat néznétek még meg?

Elõre is köszi a hozzászólásokat!
Üdv. Dello

ha marathon - all mountain akkor sztem inkább trance, simán elbír egy 13-14-centis lehetõleg útállítós telót.....reign már nem lesz annyira tekerhetõ. 185 höz sztem a 19 lenne jó, úgyhogy inkább ha tudod próbáld ki bár vszinû inkább 18-as.

specko stumpi fsr, -bár ez kissé drágább- kona dawg, merida am, cube ams , ami még ilyen all mountain kategória , kapható itthon és kb ez az árfekvés.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts
Válaszd Lengyelországot, az ottani kinálat van itt is... legalábbis korábban ez volt...
WaNNaRiDE

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok!
Hálás lennék, ha a következõ tipródásomat megerõsítenétek/cáfolnátok:
1. Ha vki itthonra (Magyaro.) marathon - enduro gépet szeretne építeni, a Trance is bõven "elég" lesz-e számára,
a Reign nagyobb útja inkább a masszív DH-nál kamatozna? (30-60 km-es mászós-ereszkedõs, néha marathonos megmozdulásokon
résztvevõs, nem eredményorientált cangázáshoz használnám)
2. Hogyan tudnám belõni, h. a 185 cm-emhez melyik vázméret lenne jó? 18" ?
3. Trance - Reign ár- és teljesítménykategóriában milyen egyéb vázakat néznétek még meg?

Elõre is köszi a hozzászólásokat!
Üdv. Dello

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Piréz!

Nekem a Neuzer nem válaszolt a méljeimre :(. Próbáld meg boltokban megkérdezni, ahol Giant bringákat és vázakat találsz. Pl. a Speed-Way-ben most elég jó akciók vannak Giant modellekre és vázakra.
www.speed-way.hu
www.kerekpar-outlet.hu

Üdv.
Grande

piréz

piréz

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok! Néha megnézem a neuzer.hu-t, de nem látom az idei modelleket és az árlistát. Valahol máshol esetleg megvan? Melyik ország kínálatát nézzem a giant-bicycles.com oldalon ami megegyezik a mienkkel?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

OFF
Rebell, nem te tekertél szombat délután Dömörkaputól Sikáros felé nyomodban egy fehér Konával és egy C'dale Rush-sal?
ON
Télleg szép az a fekete Trance.

Szombaton tekertem, de nem ott ahol te mondod.
A fekete erdöben (nemetorszagban) elek ezert nemhiszem, hogy engem lattal ::)

Egyepkent szivesen varok mindenkit ide a feketeerdöbe MO-rol kiseb-nagyob turakra.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
OFF
Rebell, nem te tekertél szombat délután Dömörkaputól Sikáros felé nyomodban egy fehér Konával és egy C'dale Rush-sal?
ON
Télleg szép az a fekete Trance.
Ausztria, Kenguruk földje!