Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Huuu, de beindult ez a Giant topic ::))

Gratula minden uj Trances tulajnak.
Grande Keped azert nyomj majd fel meg merd majd le valahol, ha lesz ra lehetöseged.

@Kalaius a 13,1 kg az pedal nelkül van merve? Ugye levetted a macskaszemeket rola ::))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
:dance2: :mmraise: :dance2:

Üdv mindenkinek, ma végre összejött a Trance, igaz, még bõven építés alatt áll, de alakul egész gyorsan :-)
Ehhez képest is van 1-2 eltérés, ami már biztos, 18' váz, Float R tag, Psylo teló, Sram x0 váltás, Juicy 3 fékek, LX hajtómû, Kenda Nevagal Blue Groove gumik, Nova Light agyak és DS1XC felnik, + ami a képeken látszik
http://www.kep.tar.h.../50475030?o=0#2

Elsõnek az abszolút trekking gyári üléspozíció alakult kicsit sportosabbá (keskenyebb kormány, alacsonyabban) így máris kevésbé feltûnõ az a "Giantos rövidség".. Ahogy a Giant kormányt nézegettem, arra gondoltam, nem a váz van túlépítve, hanem lehet, én nem tudtam jól belõni a felhasználási területet, ugyanis a DH kormányomat verte a Giant szélességben és falvastagságban... Így az eredetileg kb 14 kilós súlyból gyorsan lehet lefaragni, mert szinten minden alkatrészére igaz, hogy bõven sok tartaléka van. (Tora, felnik, stb)

A másik, amit már most észrevehetõ volt, hogy a rugóútja hihetetlenül lineáris - ezt még korábban olvastam róla; "giant has no "linear travel" bikes, the trance frame has a leverage ratio of 1:2.3 at the beginning an 1:1.9 at end of travel, so it is progressive". Hát nem így tûnik, félõ, hogy sokat fog kopogni majd a tag... Viszont jóval kevesebbet pogózik, mint a régi Mongooseom, vagy hasonló Konák... Mi egyéb van még; kezes és szép, de valszeg horror lesz tisztítani egy kis sár után :-)

Csak legyen már holnap, hogy tudjam vinni egy nagyobb körre :-)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Ahh.. igen. Utólag tényleg Fox volt.. Nem Reba. Szép járgány. Megnéztem tüzetesen! Hétvégén Magam is tesztelem a Fox Talast a Tranceben!

Üdv.
Grande

Compadre

Compadre

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Compadre!

Nem a tiéd volt a fehér Rebával megáldott Athem Vizdinél?? Néztem!! Ha igen, nagyon szép bringa!!! Gratulálok!

Üdv:
Grande

Fehér Fox RL 80-as villa van benne, de pár napot valóban állt
Vizdinél logisztikai okok miatt.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Compadre!

Nem a tiéd volt a fehér Rebával megáldott Athem Vizdinél?? Néztem!! Ha igen, nagyon szép bringa!!! Gratulálok!

Üdv:
Grande

Compadre

Compadre

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

És milyen magas vagy és milyen méretû a bicaj és mennyire magas/alacsony/rövid/hosszú?

Magasságom kb 175 cm, súly kb. 78 kg. A gép M-es méretû, 18-asként jelölik, de a nyeregvázcsõ kb 44,5 cm, ami inkább 17,5"-nak felel meg. Rettegtem, amikor megrendeltem, hogy ez nagy lesz nekem. NEM NAGY! Szerintem optimális. A felsõcsõ alacsonyabban van, mint a 18"-os Trekkemnél (aminek egyébként 46 cm a nyeregvázcsõve). A súlypontja alacsonyabban van, amitõl hihetetlen könnyen kezelhetõ a szerkezet!
Az egész bringát úgy építették, hogy kifejezetten rossz érzés vele lassan tekerni !:)

Még annyit, hogy a 16"-ost is próbáltam: Egekbe volt a nyereg és nagyon kényelmetlenül éreztem magam rajta...

Compadre

Compadre

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Compadre, hol és mennyi? Csak azért kérdezem mert a neuzer.hu alapján nem gondoltam volna, hogy létezik. :-)

Sped-Way! Vizdák úr volt a szállító! Az ára kb félmillió ft fölött szûken. De ezt a hozzátartozóim nem tudják...

piréz

piréz

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
És milyen magas vagy és milyen méretû a bicaj és mennyire magas/alacsony/rövid/hosszú?

piréz

piréz

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Compadre, hol és mennyi? Csak azért kérdezem mert a neuzer.hu alapján nem gondoltam volna, hogy létezik. :-)

Compadre

Compadre

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Üdvözlet mindenkinek!

Egy kicsit félve írom a sok Trance-tulajdonos között, hogy nekem egy 2007-es Anthem 1-est sikerült beszereznem egy hete. Menettapasztalat az még kevés, de az elsõ tapasztalatok döbbenetesek...

Arra kell nagyon figyelnem, hogy legalább amikor már leszálltam a géprõl, akkor hagyjam abba a vigyorgást...:)

Félek, hogy ha a vigyorgás nem múlik, azt fogják hinni, hogy meghibbantam...

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Szevasz Dello!
Nemrég még én is abban a cipõben jártam mint te.20 év merev bringával való tekerés után tervezgetés,álmodozás és végül egy Trance összeépítés!!Tényleg egy álom!Fontos ,hogy beálítsd a rugóstagot a saját súlyodhoz.Én kb.csak egy hét tekerés után állítottam be,és hihetetlen minõségi változás volt!Azóta is alig akar lehervadni a mosoly az arcomról!Tényleg nagyon gyorsan és kényelmesen lehet vele hasítani vízszintes terepen is.Tényleg sok energiát spórolsz.
Úgyhogy csak bátran!!
Üdv Csekonics

Köszi a bátorítást!
Asszem most szombaton megveszek egy új Trance 4-et. Tudom, h. a rajta lévõ alkatrészek nem "top of the line", de jobban járok a komplett géppel, mintha csak a vázat vettem volna meg. Ilyen kiadás után nem tudom mivel tudnám megindokolni az asszonynak, h. miért kell még teló, meg fék, meg minden :)))
Üdvözlettel:
Dello

piréz

piréz

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Az aktuális merevvázas 17,5-es Trek 58,5 cm hoszzú, az alu Giant XTC (16-os ill. 18-as) 57,5 ill. 59,5 cm. Azt szoktam hallani, hogy a Giant rövid, de ez alapján nem az.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Noo fiúk, lányok, asszonyok!

Megvan, megvan.. A Fox Talas RL beépítetett a Trance vázba és összesímúlt a rendszerrel. Fényképeket hétvégén csinálok. Milyen a Fox érzés? Qrva jó!!

Dello!
A gépemet építettem, nem kompletten vettem. Most már csak az Avid fékek, Sram váltókarok és Sram X9 hátsó váltó a régi. De azok maradnak is.

Üdv.
Grande

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Szevasz Dello!
Nemrég még én is abban a cipõben jártam mint te.20 év merev bringával való tekerés után tervezgetés,álmodozás és végül egy Trance összeépítés!!Tényleg egy álom!Fontos ,hogy beálítsd a rugóstagot a saját súlyodhoz.Én kb.csak egy hét tekerés után állítottam be,és hihetetlen minõségi változás volt!Azóta is alig akar lehervadni a mosoly az arcomról!Tényleg nagyon gyorsan és kényelmesen lehet vele hasítani vízszintes terepen is.Tényleg sok energiát spórolsz.
Úgyhogy csak bátran!!
Üdv Csekonics
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A vázméreten én is szoktam gondolkodni (ha egyszer esetleg Giantem lenne), kb. 176 cm vagyok és a régi 17.5-es Trek merevvázasomnál hosszabbat és magasabbat biztosan nem akarok, de sokkal rövidebbet és viccesen alacsonyat sem, tehát a 16-ost és a 18-ast is kizártam. :-) Mégis melyik lenne a jobb?

milyen vázból?

giant még a nagyobb is rövidebb lesz mint a 17,5-es treked....trancbõl meg az M-es, lesz jó, kb olyan hosszú mint a treked -márha 6000-vagy 8000-es sorozatú a vázad-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

piréz

piréz

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
A vázméreten én is szoktam gondolkodni (ha egyszer esetleg Giantem lenne), kb. 176 cm vagyok és a régi 17.5-es Trek merevvázasomnál hosszabbat és magasabbat biztosan nem akarok, de sokkal rövidebbet és viccesen alacsonyat sem, tehát a 16-ost és a 18-ast is kizártam. :-) Mégis melyik lenne a jobb?

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Az Axel-tõl, meg a Hungary:A-tól lehet is fázni, mert nagyon low budget kategória mindkettõ. Árban és teljesítményben egyaránt.

Hát jah, de most nem tudok mit tenni, amíg bírja, hajtom az Axelt, utána kuka... A Hungary-val nem volt problémám, szerettem.
Üdvözlettel:
Dello

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az Axel-tõl, meg a Hungary:A-tól lehet is fázni, mert nagyon low budget kategória mindkettõ. Árban és teljesítményben egyaránt.

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Dello!

Nekem már az elsô méterek után mosolyt csalt az arcomra a rendszer. Bár más fullyssal nem mentem soha. Ami az Én tapasztalatom, de csak szintén a régi merevvázasomhoz képest.
Nagyon jól hajtható és könnyen megindul. És tényleg kevesebb energiával tekerhetô. Terepen végképp.. ahol régebben szenvedtem és utáltam a méterenkénti gödör, kô stb miatt ... most szépen, csendben, ülve nagytányéron visszaváltások nélkül megyek. Felfelé is nagyon jól mászik, gördül a kövek között és lefelé is szépen, ülve lehet csapatni, ahogy csak szereted. A rugóstag állását propedálon hagytam.. ritkán kapcsolok át.. de majd idôvel ezt is kitapasztalom.

Hétközben sokat megyek betonon, melóba járás miatt.. de ott is jól mozog. A Pesti utakat nagyon jól bírja:)

Egyedül a Giant féle rossz festés a bosszantó. Már az elsô menet után lekopott a fejcsônél a festés.. Gondoltam csak kibírja ezt az egy órát.. Hát nem... Így az elejét fehér dekorfóliával a bowdenek alatt kitömtem...

Ma vittem villacserére. Reba Team helyett egy Fox Talas RL lesz holnaptól. Hétvégén tapasztalat felfelé 100mm lefelé 140 mm-re állítva.. Várom nagyon...

Üdv.
Grande

Ja és gratula az új telóhoz! Beszámolni, h. milyen !!! OK?
Üdvözlettel:
Dello

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Grande!
Komplett gépet vettél v. építetted? Ha vetted, akkor Trance 1,2,3,4? Trance 4 Axel Elite-tel jön, egy picit fázok tõle, nem ismerem. Nem tudom milyen lesz a Hungary: A-hoz képest?
Üdvözlettel:
Dello