Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Posted 2007. May 11. - 19:03
Gratula minden uj Trances tulajnak.
Grande Keped azert nyomj majd fel meg merd majd le valahol, ha lesz ra lehetöseged.
@Kalaius a 13,1 kg az pedal nelkül van merve? Ugye levetted a macskaszemeket rola :)
Posted 2007. May 11. - 18:51
Üdv mindenkinek, ma végre összejött a Trance, igaz, még bõven építés alatt áll, de alakul egész gyorsan :-)
Ehhez képest is van 1-2 eltérés, ami már biztos, 18' váz, Float R tag, Psylo teló, Sram x0 váltás, Juicy 3 fékek, LX hajtómû, Kenda Nevagal Blue Groove gumik, Nova Light agyak és DS1XC felnik, + ami a képeken látszik
http://www.kep.tar.h.../50475030?o=0#2
Elsõnek az abszolút trekking gyári üléspozíció alakult kicsit sportosabbá (keskenyebb kormány, alacsonyabban) így máris kevésbé feltûnõ az a "Giantos rövidség".. Ahogy a Giant kormányt nézegettem, arra gondoltam, nem a váz van túlépítve, hanem lehet, én nem tudtam jól belõni a felhasználási területet, ugyanis a DH kormányomat verte a Giant szélességben és falvastagságban... Így az eredetileg kb 14 kilós súlyból gyorsan lehet lefaragni, mert szinten minden alkatrészére igaz, hogy bõven sok tartaléka van. (Tora, felnik, stb)
A másik, amit már most észrevehetõ volt, hogy a rugóútja hihetetlenül lineáris - ezt még korábban olvastam róla; "giant has no "linear travel" bikes, the trance frame has a leverage ratio of 1:2.3 at the beginning an 1:1.9 at end of travel, so it is progressive". Hát nem így tûnik, félõ, hogy sokat fog kopogni majd a tag... Viszont jóval kevesebbet pogózik, mint a régi Mongooseom, vagy hasonló Konák... Mi egyéb van még; kezes és szép, de valszeg horror lesz tisztítani egy kis sár után :-)
Csak legyen már holnap, hogy tudjam vinni egy nagyobb körre :-)
Posted 2007. May 11. - 17:58
Üdv.
Grande
Posted 2007. May 11. - 16:56
Compadre!
Nem a tiéd volt a fehér Rebával megáldott Athem Vizdinél?? Néztem!! Ha igen, nagyon szép bringa!!! Gratulálok!
Üdv:
Grande
Fehér Fox RL 80-as villa van benne, de pár napot valóban állt
Vizdinél logisztikai okok miatt.
Posted 2007. May 11. - 16:50
Nem a tiéd volt a fehér Rebával megáldott Athem Vizdinél?? Néztem!! Ha igen, nagyon szép bringa!!! Gratulálok!
Üdv:
Grande
Posted 2007. May 11. - 15:37
És milyen magas vagy és milyen méretû a bicaj és mennyire magas/alacsony/rövid/hosszú?
Magasságom kb 175 cm, súly kb. 78 kg. A gép M-es méretû, 18-asként jelölik, de a nyeregvázcsõ kb 44,5 cm, ami inkább 17,5"-nak felel meg. Rettegtem, amikor megrendeltem, hogy ez nagy lesz nekem. NEM NAGY! Szerintem optimális. A felsõcsõ alacsonyabban van, mint a 18"-os Trekkemnél (aminek egyébként 46 cm a nyeregvázcsõve). A súlypontja alacsonyabban van, amitõl hihetetlen könnyen kezelhetõ a szerkezet!
Az egész bringát úgy építették, hogy kifejezetten rossz érzés vele lassan tekerni !
Még annyit, hogy a 16"-ost is próbáltam: Egekbe volt a nyereg és nagyon kényelmetlenül éreztem magam rajta...
Posted 2007. May 11. - 15:22
Compadre, hol és mennyi? Csak azért kérdezem mert a neuzer.hu alapján nem gondoltam volna, hogy létezik. :-)
Sped-Way! Vizdák úr volt a szállító! Az ára kb félmillió ft fölött szûken. De ezt a hozzátartozóim nem tudják...
Posted 2007. May 11. - 15:20
Posted 2007. May 11. - 15:17
Posted 2007. May 11. - 15:01
Egy kicsit félve írom a sok Trance-tulajdonos között, hogy nekem egy 2007-es Anthem 1-est sikerült beszereznem egy hete. Menettapasztalat az még kevés, de az elsõ tapasztalatok döbbenetesek...
Arra kell nagyon figyelnem, hogy legalább amikor már leszálltam a géprõl, akkor hagyjam abba a vigyorgást...
Félek, hogy ha a vigyorgás nem múlik, azt fogják hinni, hogy meghibbantam...
Posted 2007. May 11. - 14:44
Szevasz Dello!
Nemrég még én is abban a cipõben jártam mint te.20 év merev bringával való tekerés után tervezgetés,álmodozás és végül egy Trance összeépítés!!Tényleg egy álom!Fontos ,hogy beálítsd a rugóstagot a saját súlyodhoz.Én kb.csak egy hét tekerés után állítottam be,és hihetetlen minõségi változás volt!Azóta is alig akar lehervadni a mosoly az arcomról!Tényleg nagyon gyorsan és kényelmesen lehet vele hasítani vízszintes terepen is.Tényleg sok energiát spórolsz.
Úgyhogy csak bátran!!
Üdv Csekonics
Köszi a bátorítást!
Asszem most szombaton megveszek egy új Trance 4-et. Tudom, h. a rajta lévõ alkatrészek nem "top of the line", de jobban járok a komplett géppel, mintha csak a vázat vettem volna meg. Ilyen kiadás után nem tudom mivel tudnám megindokolni az asszonynak, h. miért kell még teló, meg fék, meg minden ))
Dello
Posted 2007. May 11. - 12:16
Posted 2007. May 11. - 08:56
Megvan, megvan.. A Fox Talas RL beépítetett a Trance vázba és összesímúlt a rendszerrel. Fényképeket hétvégén csinálok. Milyen a Fox érzés? Qrva jó!!
Dello!
A gépemet építettem, nem kompletten vettem. Most már csak az Avid fékek, Sram váltókarok és Sram X9 hátsó váltó a régi. De azok maradnak is.
Üdv.
Grande
Posted 2007. May 10. - 23:09
Nemrég még én is abban a cipõben jártam mint te.20 év merev bringával való tekerés után tervezgetés,álmodozás és végül egy Trance összeépítés!!Tényleg egy álom!Fontos ,hogy beálítsd a rugóstagot a saját súlyodhoz.Én kb.csak egy hét tekerés után állítottam be,és hihetetlen minõségi változás volt!Azóta is alig akar lehervadni a mosoly az arcomról!Tényleg nagyon gyorsan és kényelmesen lehet vele hasítani vízszintes terepen is.Tényleg sok energiát spórolsz.
Úgyhogy csak bátran!!
Üdv Csekonics
Posted 2007. May 10. - 22:31
milyen vázból?A vázméreten én is szoktam gondolkodni (ha egyszer esetleg Giantem lenne), kb. 176 cm vagyok és a régi 17.5-es Trek merevvázasomnál hosszabbat és magasabbat biztosan nem akarok, de sokkal rövidebbet és viccesen alacsonyat sem, tehát a 16-ost és a 18-ast is kizártam. :-) Mégis melyik lenne a jobb?
giant még a nagyobb is rövidebb lesz mint a 17,5-es treked....trancbõl meg az M-es, lesz jó, kb olyan hosszú mint a treked -márha 6000-vagy 8000-es sorozatú a vázad-
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. May 10. - 22:18
Posted 2007. May 10. - 17:15
Az Axel-tõl, meg a Hungary:A-tól lehet is fázni, mert nagyon low budget kategória mindkettõ. Árban és teljesítményben egyaránt.
Hát jah, de most nem tudok mit tenni, amíg bírja, hajtom az Axelt, utána kuka... A Hungary-val nem volt problémám, szerettem.
Dello
Posted 2007. May 10. - 15:04
Posted 2007. May 10. - 15:00
Dello!
Nekem már az elsô méterek után mosolyt csalt az arcomra a rendszer. Bár más fullyssal nem mentem soha. Ami az Én tapasztalatom, de csak szintén a régi merevvázasomhoz képest.
Nagyon jól hajtható és könnyen megindul. És tényleg kevesebb energiával tekerhetô. Terepen végképp.. ahol régebben szenvedtem és utáltam a méterenkénti gödör, kô stb miatt ... most szépen, csendben, ülve nagytányéron visszaváltások nélkül megyek. Felfelé is nagyon jól mászik, gördül a kövek között és lefelé is szépen, ülve lehet csapatni, ahogy csak szereted. A rugóstag állását propedálon hagytam.. ritkán kapcsolok át.. de majd idôvel ezt is kitapasztalom.
Hétközben sokat megyek betonon, melóba járás miatt.. de ott is jól mozog. A Pesti utakat nagyon jól bírja:)
Egyedül a Giant féle rossz festés a bosszantó. Már az elsô menet után lekopott a fejcsônél a festés.. Gondoltam csak kibírja ezt az egy órát.. Hát nem... Így az elejét fehér dekorfóliával a bowdenek alatt kitömtem...
Ma vittem villacserére. Reba Team helyett egy Fox Talas RL lesz holnaptól. Hétvégén tapasztalat felfelé 100mm lefelé 140 mm-re állítva.. Várom nagyon...
Üdv.
Grande
Ja és gratula az új telóhoz! Beszámolni, h. milyen !!! OK?
Dello
Posted 2007. May 10. - 14:53
Komplett gépet vettél v. építetted? Ha vetted, akkor Trance 1,2,3,4? Trance 4 Axel Elite-tel jön, egy picit fázok tõle, nem ismerem. Nem tudom milyen lesz a Hungary: A-hoz képest?
Dello