Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

A Trance-szel súly problémáim vannak. Akkor inkább Speci FSR, könnyebb és többet mozog, de egyik sem egy szívem csücske. Az NRS, meg az Anthem viszont nagyon tetszik.

Én Stumpi FSR-t vennék, vagy Trance-t. Nem gond a váz súlya, mert jó cuccokkal 11.5-re kijön, és ne mond,hogy az nehéz...ha nem zúzni kell...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ádám;
szerintem, ha inkább túráznál vele, akkor Anthem, kényelmesebb és kevésbé teljesítményorientált.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

@Kisherceg szep masina!!!

Magyrul : nem a te mereted!!

Egy Trancet ilyen geometriaval nemagyon vezetnek. Szerintem tul kicsi vazat vettel. Lehet, csak az en velemenyen, de ha neked igy jo akkor nekem is :chin:

Ez most nekem szól?

adamkg:

NRS-t honnan szereznél? Csak kíváncsiságból, mert én is gondolkoztam rajta, de itthon már tavaly év elején sem lehetett kapni. Legalábbis 18-ast nem sikerült szerezni...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
@Kisherceg szep masina!!!

Magyrul : nem a te mereted!!

Egy Trancet ilyen geometriaval nemagyon vezetnek. Szerintem tul kicsi vazat vettel. Lehet, csak az en velemenyen, de ha neked igy jo akkor nekem is :chin:

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
A Trance-szel súly problémáim vannak. Akkor inkább Speci FSR, könnyebb és többet mozog, de egyik sem egy szívem csücske. Az NRS, meg az Anthem viszont nagyon tetszik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A pyxist mondjuk 50mm-is stucnival használom, meg gondoltam, hogy telósból estleg jobb a kisebb is, bár mivel nincs köztes méret valószínûleg én is inkább a 20"-ra szavaznék.

mondjuk én trance-t vennék, és annak az átlépési magassága is viszonylag csekély
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
A pyxist mondjuk 50mm-is stucnival használom, meg gondoltam, hogy telósból estleg jobb a kisebb is, bár mivel nincs köztes méret valószínûleg én is inkább a 20"-ra szavaznék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Év végén vennék egy fullyt. NRS meg Anthem közt vacilálok, de a Trance is versenyben van még, bár a súly azért számítana. 186 cm és 85 kg vagyok. Elsõsorban maraton, túra lenne a fõ bevetés.

Melyiket javasolnátok, illetve mekkora méretet 18" vagy 20"? (Tíz éve 20"-t használok, most épp egy Pyxist, ami menne városi suhanónak.)

18 as kicsi lesz sztem...az nekem jó /176 cm/ pláne ha az amúgyis jó hosszú pixishez vagyol szokva....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Év végén vennék egy fullyt. NRS meg Anthem közt vacilálok, de a Trance is versenyben van még, bár a súly azért számítana. 186 cm és 85 kg vagyok. Elsõsorban maraton, túra lenne a fõ bevetés.

Melyiket javasolnátok, illetve mekkora méretet 18" vagy 20"? (Tíz éve 20"-t használok, most épp egy Pyxist, ami menne városi suhanónak.)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Tagvédõ TM :)

Feltöltött kép

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Köszi Kisherceg!

Ezen a tagvédôn Én is gondolkodtam, hogy is oldjam meg... de ez jó ötlet :)

Nekemkiderült, hogy a nyeregcsô nyekereg.. de menet közben nagyon a felfüggesztés felôl jött a hang.

Egyébként a felfüggesztést mikor érdemes megnézetni és szervízeltetni? Maestro tulajoknak mik a tapasztalataik?

Üdv.
Grande

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Gratula Kisherceg!

Szuperjó a Trance, csinos darab! Azt hiszem Nekem is érdemes lenne fekete felnire váltani.. dögösebb a bicaj:) A "Michelin tagvédôt" hogy raktad oda? Ragasztás?? És végre meg tudom oldani a nyeregcsövem nyekergését. Mikor elôször meghallottam, azt hittem a felfüggesztés nyekereg.. be is tojtam rendesen :)

Szép lett!

Üdv.
Grande

Köszi! :icon_cool

A "tagvédõ" TM :) úgy kerül a helyére, hogy az alsócsõ alján lévõ két kulacstartó szemhez van csavarozva (elõtte persze lyukasztani kell), majd a "kalitka" aljához kábelkötegelõvel fogtam oda (ehhez persze megint lyukasztani kellett). Mindennel (külsõ aprítása, szabása, lyukasztás, csavarozás és kötegelõzés) kb. 20 per(e)c alatt kész van. Ami kicsit macerás, a külsõ "szabása", hogy ne lógjon túl oldalt, passzoljon és a lyukak is jó helyen legyenek. Este tolok képet. :) A legjobb az egészben a mislen-hívõk arcára kiülõ döbbenet...

Egyszer már nekem is "szólt" a felfüggesztés, de lebontás, tisztítás, pici kenés és elmúlt a hang. Asszem csak meg kellett húzni a csavarokat, ez volt a lényeg, rendszeresen ellenõrizni kell õket. Kicsit a majdani csapágycserétõl félek, valszeg kinntrõl kell majd rendelni.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Gratula Kisherceg!

Szuperjó a Trance, csinos darab! Azt hiszem Nekem is érdemes lenne fekete felnire váltani.. dögösebb a bicaj:) A "Michelin tagvédôt" hogy raktad oda? Ragasztás?? És végre meg tudom oldani a nyeregcsövem nyekergését. Mikor elôször meghallottam, azt hittem a felfüggesztés nyekereg.. be is tojtam rendesen :)

Szép lett!

Üdv.
Grande

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ez meg ugye már egy elég fasza kis trail gép, szal én egy-két centit lejjebb tenném
Amúgy rohadtul bejövõs :)

Köszi! :)

182, így jó ez a magasság, a térdem nem örülne a leengedésnek.
Már öregszem és nem paráztatom magam a fejreállás veszélyes helyekkel...:)
Régebben sem tologattam a nyerget fel-le, a kezdeteket leszámítva mindig csavaros bilicsem volt.

Esõ, mosás, tócsa: víz és dzsuva+por be. Kis lukakon víz ki, por bennmarad--> recseg. Így legalább ritkábban kell tisztítani és zsírozni. :)

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts

én is láttam már ilyet és gondoltam h viz ill sár ellen rakják oda. mi másért..
de mi kezdene el recsegni? :chin: meg a vázon máshol ugyis van kis lyuk ahol sztem megy be kis viz ha szakadö esö elkap vagy vmi...

Recsegni általában akkor szokott a váz a nyeregcsõnél, ha iszonyat meg van húzva a nyeregcsõbilincs, és/vagy nincs zsírozva. Vagy csak simán koszos...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Mondjuk ez a belsõ nem rossz ötlet, bár nekem általában a tisztítás + vékony zsírzás megoldja a recsegést. Amúgy nincs túlhúzva az a nyeregcsõ sztem, csak egy kicsit parásabb így a lejtõzés vele. Ez meg ugye már egy elég fasza kis trail gép, szal én egy-két centit lejjebb tenném (bár nem tudom hogy milyen magas vagy és hogy mennyire tolerálná ezt a térded)...
Amúgy rohadtul bejövõs :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
én is láttam már ilyet és gondoltam h viz ill sár ellen rakják oda. mi másért..
de mi kezdene el recsegni? :chin: meg a vázon máshol ugyis van kis lyuk ahol sztem megy be kis viz ha szakadö esö elkap vagy vmi...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Pöpecül összeépített bicaj. A nyeregcsövet ennyire kihúzva használod, vagy csak éppen így állt, amikor fotóztad? A nyeregcsõ bilincs miért van leragasztva szigszalaggal? (lehet h szarul látom)

Köszi! ;-) A nyeregcsõ 400miliméterébõl kb 250-280mm van kinn. Ez szerintem még éppen nem gáz. Nem akartam L-es vázat venni, az már nagyon nagy lett volna. Nem szigszalag, hanem egy kb 10-12cm-s belsõ darab van rajta-->víz elleni szigetelés, hogy ne kezdjen recsegni.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Pöpecül összeépített bicaj. A nyeregcsövet ennyire kihúzva használod, vagy csak éppen így állt, amikor fotóztad? A nyeregcsõ bilincs miért van leragasztva szigszalaggal? (lehet h szarul látom)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
üdítõ lehet néha letekinteni arra a levonyóra :)

nagyon szép bicaj :)