Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Igen, a 2007-es vázakra gondoltam.(régebbi geometriást nem tudom, hogy lehetséges-e újonnan szerezni?)

itt-ott (butapesten :( ) lehet még komplett régebbi bicajt találni, vázat már nem nagyon.

Azért elmélkedtem xtc-nél az M-es (18-as) méretben, mert a D méret ennél 595mm, ugye ami a mostanihoz a legközelebb van, tehát valszeg a jelenlegi 100-as stucnimmal is kb jó marad. A jelenlegi vázamnál az A méret olyan 510mm. (magas építésû váz az istenadta :) ) Mivel mostani vázamban a nekem megfelelõ üléspozícióhoz cca. 14cm-re van csak kihúzva a nyeregcsõ, Még 350-es nyeregcsõvel is elégnek tûnik a nyeregmagasság. A 20 collos igen hosszúnak tûnik (legalábbis a D és a WB méret igen nagy). M

a nyáron én is vacilláltam a régi M és az új m között, a 182 cm-mel a régit választottam, ebben is 400-as csövet használok. az újat nem érezném biztonságosnak (a vázra nézve fõleg :) ) 350-es csõvel.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

ha a '07-es vázra gondolsz, aminek ez a geo-ja, akkor szerintem valszeg kicsi lesz az M. pont a nyeregvázcsõ miatt. 440mm/25,4mm=17,3" szal ez nem igazán 18-as.

Feltöltött kép

Igen, a 2007-es vázakra gondoltam.(régebbi geometriást nem tudom, hogy lehetséges-e újonnan szerezni?) Azért elmélkedtem xtc-nél az M-es (18-as) méretben, mert a D méret ennél 595mm, ugye ami a mostanihoz a legközelebb van, tehát valszeg a jelenlegi 100-as stucnimmal is kb jó marad. A jelenlegi vázamnál az A méret olyan 510mm. (magas építésû váz az istenadta :) ) Mivel mostani vázamban a nekem megfelelõ üléspozícióhoz cca. 14cm-re van csak kihúzva a nyeregcsõ, Még 350-es nyeregcsõvel is elégnek tûnik a nyeregmagasság. A 20 collos igen hosszúnak tûnik (legalábbis a D és a WB méret igen nagy). Mindegy, holnap az összehasonlítható összes méretet lemérem, és törpölök. Sajna se 18-as, se 20-as méretû vázzal összeépített xtc bringa nem elérhetõ számomra próba szempontjából, így az élõ tekerés sajnos kizárt. :(

amúgy a feltett kérdéseimre köszönöm a választ..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Jön a tavasz, elgondolkodtam a bringám felújításán, mert az alkatrészeim kinõtték minõségben a jelenlegi vázamat. Felmerült bennem (több más mellett) egy Giant XTC váz beszerzése is. Nézelõdés közben feltûnt, hogy 80mm-es telóhoz írják a vázat. Nekem viszont egy 100mm-es R7 Super ClickIt-em van. Kérdésem a fórum Giant guruihoz, hogy ez mekkora gondot okozhat.

én 100mm úttal használom benne a rebát, gondolom az r7 sem jelentene gondot neki. egyébként alig észrevehetõ a változás, icipicit lassabb a kormányzás mint amikor még 85mm-en volt.

Más. Valószinûleg perpill bringaszétszedésbõl tudnák szerezni vázat. (a helyi elérhetõségeknél így lenne elérhetõ áron) Jól tudom-e, hogy a vázak között semmi minõségbeli, (anyag, csõminõség, hegesztéstechnológia) különbség nincs, csak feliratok, ill festés. Az nem igazán érdekelne..

tudtommal nincs különbség.

Harmadik. 186cm magas vagyok és 88 kiló. tudom, hogy ez nem minden, de kb jó lehet nekem az M-es 18-as váz? Az üléscsõ-kormány távolság cca. 595mm a leírás szerint, ez kb. 8mm-el rövidebb a mostani vázamon mérhetõnél. Ezt én nem találom szignifikáns különbségnek, a nyeregcsövet meg ki lehet húzni.

ha a '07-es vázra gondolsz, aminek ez a geo-ja, akkor szerintem valszeg kicsi lesz az M. pont a nyeregvázcsõ miatt. 440mm/25,4mm=17,3" szal ez nem igazán 18-as.

Feltöltött kép

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Jön a tavasz, elgondolkodtam a bringám felújításán, mert az alkatrészeim kinõtték minõségben a jelenlegi vázamat. Felmerült bennem (több más mellett) egy Giant XTC váz beszerzése is. Nézelõdés közben feltûnt, hogy 80mm-es telóhoz írják a vázat. Nekem viszont egy 100mm-es R7 Super ClickIt-em van. Kérdésem a fórum Giant guruihoz, hogy ez mekkora gondot okozhat.
Más. Valószinûleg perpill bringaszétszedésbõl tudnák szerezni vázat. (a helyi elérhetõségeknél így lenne elérhetõ áron) Jól tudom-e, hogy a vázak között semmi minõségbeli, (anyag, csõminõség, hegesztéstechnológia) különbség nincs, csak feliratok, ill festés. Az nem igazán érdekelne..
Harmadik. 186cm magas vagyok és 88 kiló. tudom, hogy ez nem minden, de kb jó lehet nekem az M-es 18-as váz? Az üléscsõ-kormány távolság cca. 595mm a leírás szerint, ez kb. 8mm-el rövidebb a mostani vázamon mérhetõnél. Ezt én nem találom szignifikáns különbségnek, a nyeregcsövet meg ki lehet húzni.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Vettem egy egyszerübb,merev bringát edzeni.Virsli gumi,6 Bar-al (nagyon büntet!)Vettem bele egy egyszerü telót,és mostanába ezzel tekertem.Namost ezek után visszaülni a Trance-re!!Mmmmm!!Finoooom!Így lehet csak igazán értékelni!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ez az, amit én soha nem mertem itt a fórumon megpendíteni, mert féltem a nagyhangú kona-fanok ádáz bosszújától. :D :D :D

szvsz Mali Falcont mindenkinek;):)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

jaja ptamásé az zsir. nova light van xt szinten sok tekintetbe..

jo jani tudom h nem számoljuk bele. pedig sztem az is a kerék része :)
azt birom mikor komplett bicaj sulyt mondják pedál nélkül..
miért nem pedállal kell tekerni? :D

újság is minenki általában gyár is pedál nélkül adja a súlyt, végülis az abszolut a TE választásod hogy 200 grammos habverõt vagy 600 grammos taposót teszel rá....gondolom ezért lett szokás így megadni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Gyz helyett 4db 6os titán csavar, 25g alatt van.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jaja ptamásé az zsir. nova light van xt szinten sok tekintetbe..

jo jani tudom h nem számoljuk bele. pedig sztem az is a kerék része :)
azt birom mikor komplett bicaj sulyt mondják pedál nélkül..
miért nem pedállal kell tekerni? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A kerék súlyába a gyz-at nem szoktuk beleszámolni, küllõbõl a 2-1,8-2 alu anyával alap, koca, alád meg simán 2-1,5-2.
xt+dt revo+ 717: 171+150+405=726 és 331+150+405=886, 1612, árban 17+12e+18e+fûzés.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
XC717, ha Disc, akkor számold 410-zel, merthogy annyi.

/nekem a Nova Light, 2-1,8-2, XC717 Disc 801/980 +gyz [hátul egy oldalon 2.0 lett], ez ad némi kiindulást szerintem/
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
persze én nem is azért mondtam.
teljesen igazad van! könnyebb, is olcsobb is...

egyébként ha már itt járunk nekem nem nagy szám kerekeim vannak de ahhoz képest meg vagyok vele elégedve:
elsö: sima nova agy 210+56 gyz ds2-xc 420 + dt. olcso is és nem is könehéz, és elöl lazán birja. csak kár h nem nova lájtot toltam bele (akkor még itthon nem is nagyon volt..)

hátsó: nova + syncros ds23 + dt. na a hátsó nova agy viszont már nehéz :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha csak 1800 akkor is legalabb 200grammot sporolsz egy CrossRide-on. mert az tuti 2 kilo folott van.

arban mennyi a difi? melyik javara?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
XT/717 szett olyan 1800 körülre adná ki nem? (most csak saccoltam)

elsö kerék: 400+171+56+250 ~850 g
hátsó: 400+331+61+250 ~1000 g

felni - agy - gyz - küllö sorrendbe

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a crossride kerek nem tudom...

szal nekem ott van alairasban a gep, CrossLand Centerlockos kerekek, full LX, Easton EA70 kiegeszitok [kivetel kormany: mar egy Yeti ARC F1 karbon van benne] flite nyereg, fullos R7 telo, es nehez a gep... egyertelmuen a kerekek miatt. Es a crossride az meg nehezebb. szal egy kicsit pocsekolasnak erzem igy a sajat gepemet, hogy van egy vazam amibol valami nagyon jo sulyu gepet ki lehetne hozni, de megis csak olyan kategoriaban vagyok mint amivel egy 18-1900grammos acel vazzal is lehetnek egy par konnyebb kerekkel.

ha most vennek bele kereket tuti XT/XC717disc lenne. kommersz de jobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

ez az, amit én soha nem mertem itt a fórumon megpendíteni, mert féltem a nagyhangú kona-fanok ádáz bosszújától. :D :D :D

hehe :) a lényeg h te tudtad és tudod.
egyébként sokszor az a legjobb ha az ember kimondja azt ami a szivén...

egyébként meg nekem is megmarad a kona vázam. és nem a csak falon. mikor az is összeáll majd fullra onnantól az is aktív használatba lesz :) meg télen is az lesz használva..(merevvillás, slick gumis lesz)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

én pl már mondtam
vagy legalábbis hogy ár/érték arányban a legjobb váz mostanság az xtc

--ja igen én nem félek a konásoktól - :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

...na meg konábol pl egy easton csöves kula nehezebb is ettöl, meg drágább is...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem:) de én nem vagyok márkabu*i. ha lehet szeretek többmindent is kipróbálni.
geoja eléggé hasonlit az eddigi vázamhoz.
na meg konábol pl egy easton csöves kula nehezebb is ettöl, meg drágább is...
idei scandi deluxe az amire pályáztam volna, de az meg mire megjön magyarországra addigra lehet h derékig érö szakállat növesztek nem beszélve arról h az meg mégdrágább...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Koca, ez nem kona. :)