Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Posted 2006. November 21. - 12:25

Posted 2006. November 21. - 12:25

Nagyon úgy néz ki hogy szekszárd kiesik a kalapból, ugyanis a helyi erdészet nem nézi jó szemmel hogy mi az erdõbe bringázunk. Sõt kijelentették az erdõ nemarra való hogy én ott biciklizzek. De majd csak lesz valami.
Posted 2006. November 21. - 12:15

Posted 2006. November 21. - 12:10

Én már nem, sajnálommi garantálja hogy változik bármi is?

Sajnos az igéret, igéret maradt. Nem estünk azonos elbírálás alá. A kitalált szabályok többsége 1 éves késéssel lett elfogadva, úgy hogy nem illeszkednek az azóta megváltozott alapokhoz (lsd.: kategória ütközés az MKSz licensz és az MMTBSZSZ versenykategóriák közt).
Ha ennek a topicnak az elejét megnézitek pont errõl volt szó 2-3 éve. Alternatív kupasorozat, alszövetség, szakértõi csoportok stb... Tehát körbe-körbe járunk :/erre volt kitalálva a Pannon Kupa. ha lenne még jelentkezõ, akkor a komlói verseny biztos benne lenne. szerintem Magyarszék és Szexárd is, de a nevükben nem nyilatkozhatom. sok versenyt együtt könnyebb eladni szponzoroknak is.
(Ez sem lesz megoldás

Posted 2006. November 21. - 12:09

Posted 2006. November 21. - 12:06

Posted 2006. November 21. - 12:01

Tök komolyan kérdezem. Össze kéne dobni egy nagyobb értékû kupára a pénzt. Ezt minden évben oda lehet adni a legjobbnak. Aki harmadszor nyeri meg, az véglegesen megtarthatja. Nagy buli keretében át lehetne adni minden év végén. A magba meg gondolom el zudjátok intézni, hogy bentlegyen az átadó.
Posted 2006. November 21. - 11:59

Nem is láthattál, mert 2db Magyar Kupa futam volt. Soha, sehol, senki nem mondta, hogy az "e" kategóriás pontgyûjtõ versenyek beleszámítanak a Kupa sorozat értékelésébe.Zsoló: a pdf-ben nem láttam sokkal több versenyt...
Nem a kerettel van a baj. Nem ül most olyan ember a szövetségben aki átlátná azt a koncepciót amit a nyomásukra épít(ett)ünk évek óta.nincs rá keret?
Megpróbálom:
Az elõzõ 1 (de inkább 2) elnökségi éra alatt (ez ugye 4-8 év) a vezetés figyelmét elsõsorban az erõnléti szakok fejlõdése kötötte le. Az extrémebb szakok (downhill, dual, 4-cross, triál) vegetáltak. Nem volt kidolgozott szabályrendszer, válogatási elvek, versenyrendszer stb.
A mostani vezetés hatalomra kerülésekor ezek a szakok kaptak egy igéretet (nem tõlem) miszerint azonos odafigyelést kapnak, hiszen a sport részét képezik, látványosak, jól eladhatóak stb.
Az én feladatom az egységes, szabályozott szakok létrehozása, átlátható szabályzással, teljesen a hatályos törvények szellemében. Ez tartalmazza a licensz kötelességet is, hiszen ez nem tömeg, hanem versenysport.
Namost: rendelkezünk egy kb 100-150 fõs aktív versenyzõi gárdával akik 3/4 része szabdúszó, nincs licensze. Egyik napról a másikra nem lehet licenszkötelességet bevezetni, hiszen ennél biztosabb módja nincs annak, hogy elveszítsük ezeket az embereket.
Felépült egy versenyrendszer 2005ben: OB > MK > e
2006ban szigorúbbak lettek az elvárások: OBn csak ponttal lehet indulni, pontot csak licenszes versenyzõ szerezhet.
A 2007es terv az volt, hogy már MK futamon is csak licenszes indulhasson.
De közbejött valami:
Volt egy szabály, amit mi betartottunk, mert jogosnak ítéltük. Inentõl fogva elvárható, hogy egyenlõ elbírálás alá essünk azokkal, akik szintén betartották. Ez nem történt meg.
(Ez az amit te thommey valószínûleg nem látsz, nem élted át de ennek ellenére véleményt alkotsz...)
Posted 2006. November 21. - 11:51

Posted 2006. November 21. - 11:47

Posted 2006. November 21. - 11:46

Akkor csak neked idézem újra:DSenki sem elõlegezne elõre pénzt egy bizonytalan dologba....és itt most nem 3 érem áráról van szó, még mielõtt félreértenék...
ÜdV:Thy
Posted 2006. November 21. - 11:27

milyen bizalom kell 3 nyomorult érem odaadásához?!
elsõ helyezet bla bla bla
gratulálunk
és így az elsõ 3ig.
ez max kemény ÖT PERCCEL hosszabbítaná meg az igen borsos belépõjü bált.
de ennyivel többen is mennének.
nincs rá keret?
vagy ez tényleg egy olyan nagy bizalommegelõlegezés lenne?
mondjuk ahogy a szabályokat betartatták, ez sem egy könnyü feladat számukra...
Posted 2006. November 21. - 11:25

Még jó, hogy egymás mellett ülünk:) Mire jó a net:)elsõ pont itt, második Rocsinál.
Zsoló: a pdf-ben nem láttam sokkal több versenyt...
minek csináljon újra csak licenszt, ha egyszer egyedül az OB-n nem fog tudni indulni, de úgyis lesz külön kategória a licenszteleneknek, minden más versenyen meg úgyis lehet menni hobbiban, és ha meg is csinálja, akkorsincs semmivel sem elõrrébb, mert ugyanúgy levegõnek nézi a szövetség.
mi elõnye van így a licensznek? mit lehet egy érdeklõdõ kerékpáros elött így elõnyként megemlíteni? "mutatod hogy van még egy regisztrált kerékpáros"
meg lehet még egy fényképes kártyája az embernek.
de itt vége a hobbisták számára.
ezért meg sokba kerül azért ez a kártya...
de ne a szövetség várja már el hogy elöbb legyünk 1000en, majd utána észrevesz. neki nem kerülne semmibe értékelni a helyezetteket. a beugróból futná rá, fõleg hogy így mennének még páran.
Továbbra is vita tárgya lesz a mi volt elõbb: a tyúk, vagy a tojás?
Elõlegezze meg a szövetség a bizalmat, hogy legyünk sokan, vagy legyünk sokan, hogy bizalmat szavazzanak?
Persze míg ilyen a szövetség, addig csak elméleti értelme van ezen gondolkozni....
Mondjuk a Groupama is azután szállt be nagy pénzekkel a maraton sorozatba, miután jól szervezett versenyeket (ne ez nem mindig igaz), és sok indulót tudott a szakág elõállítani. Ha egy cég oldaláról nézed, akkor ez így is van jól.
Senki sem elõlegezne elõre pénzt egy bizonytalan dologba....és itt most nem 3 érem áráról van szó, még mielõtt félreértenék...
ÜdV:Thy
Posted 2006. November 21. - 11:14

Nem Barbi, vagy én ,vagy Thez, vagy Csala tehetünk róla, hogy szinte egyedül vagyunk. Azért, mert ilyenek a körülmények szarjuk le azt, aki tesz valamit? A te készülésed, lemondásod, gyûjtögetésed a gépre, sérüléseid, izzadságod nem számít, mert mások nem hajlandóak kiváltani egy engedélyt, mert mások nem feccölnek bele energiát?
elsõ pont itt, második Rocsinál.
Zsoló: a pdf-ben nem láttam sokkal több versenyt...
minek csináljon újra csak licenszt, ha egyszer egyedül az OB-n nem fog tudni indulni, de úgyis lesz külön kategória a licenszteleneknek, minden más versenyen meg úgyis lehet menni hobbiban, és ha meg is csinálja, akkorsincs semmivel sem elõrrébb, mert ugyanúgy levegõnek nézi a szövetség.
mi elõnye van így a licensznek? mit lehet egy érdeklõdõ kerékpáros elött így elõnyként megemlíteni? "mutatod hogy van még egy regisztrált kerékpáros"
meg lehet még egy fényképes kártyája az embernek.
de itt vége a hobbisták számára.
ezért meg sokba kerül azért ez a kártya...
de ne a szövetség várja már el hogy elöbb legyünk 1000en, majd utána észrevesz. neki nem kerülne semmibe értékelni a helyezetteket. a beugróból futná rá, fõleg hogy így mennének még páran.
Posted 2006. November 21. - 11:04

azt hiszem egyértelmû a válasz.
ezért népszerûbbek a házi versenyek. amik ugye lassan szinvonalasabbak, mint a kupafutamok...
Posted 2006. November 21. - 10:54

Itt az a mondat amire vártam...A kettõ között van az igazság. Kitaláltak egy rendszert, amit nem tartottak be. Így jövõre mivel tudják rávenni az embereket, hogy szerezzenek engedélyt, amikor azt látják, hogy az bõ 10 ember (mert kb. ennyi volt, csak ebbõl hárman indultunk az OB-n), aki fizetett sem kap még egy kézfogást sem.
Posted 2006. November 21. - 10:51

Versenyeztünk, fizettünk, szabályosak voltunk, és a szövetség jóvoltából, most röhöghetnek rajtunk, hogy minek tettük mindezt. És ez az ami fáj. Ha kiírnak egy szabályt, akkor az nehogy már létszámfüggõ legyen.
Thy: Barbi lehet, hogy nem büszkélkedik, de az elismerést az év végén megkapja. Szerintem õ ellenfelek nélkül ugyanolyan jó versenyzõ, mintha 100 másik közt menne ugyanígy. Indult, dolgozott, ergó megérdemel egy baráti kézfogást, meg némi tapsot. Fõleg, hogy itt senki nem anyagi elismerést vár, hanem csak lelkit, ami a szövetségnek is ingyen lenne, ha lenne bennük ennyi tartás. A gerincet már le sem merem írni.
Nem Barbi, vagy én ,vagy Thez, vagy Csala tehetünk róla, hogy szinte egyedül vagyunk. Azért, mert ilyenek a körülmények szarjuk le azt, aki tesz valamit? A te készülésed, lemondásod, gyûjtögetésed a gépre, sérüléseid, izzadságod nem számít, mert mások nem hajlandóak kiváltani egy engedélyt, mert mások nem feccölnek bele energiát?
Posted 2006. November 21. - 10:45

Ezzel kapcsolatban nem tájékozódtál megfelelõen...persze x versenybõl az évvégibe csak 2 számított bele
Posted 2006. November 21. - 10:25

most mit látnak?
elb*sztak kb 5en 12 ezer forintot, cserébe még kézfogás se jár.(hobbiban) ja és persze x versenybõl az évvégibe csak 2 számított bele és hasonló mókás dolgok.
a mesélés csak vicc volt, hisz láthatóak voltak az esélyek ott az OB-n.
kõpapírolló.
bejött.
Posted 2006. November 21. - 10:20

A lezsírozás dolgot Thez kolléga elmesélésébõl vettem, aminek valóságtartalmát ne nekem kelljen már vizsgálnom....Az eredeti elképzelés szerint pont ezért lett bevezetve a licenszes hobbisták pontozása, hogy ezzel is jelezzük a kategória megbecsülését és a licensz kiváltásának fontosságát. Akik azóta foglalkoznak a lejtõs szakokkal (Ki az?) úgy látszik más véleményen vannak és a kinevezésükkor hangoztatott elvek és célok már nem játszanak szerepet...
Kedves thommey!
Az egy dolog, hogy te mint sportoló a sporttársaiddal szemben ennyire szemellenzõs és elõitéletes vagy, a nagyobb baj, hogy a sport vezetése is :/
Ezt meg nem is értem...
Egyébként ma napig azon az állásponton vagyok, hogy amíg 3 induló van egy kategóriában, addig azzal nem sokra lehet menni. Nem azt mondom, hogy nem éri meg azt a 3000 ft befektetést, amibe 3 gravírozott érem kerül, hiszen én is örültem anno,mikor egy városi versenyen érmet kaptunk, még ha csak sárga színre is volt fújva....
És nem szoktam szemellenzõs lenni, hiszen attól, hogy én ritkán indulok ezekben a szakágakban (ez évben 2 DH verseny, ezelõtt pedig még dual slalom, amikor még a Sikter Zsuzsi is versenyzett), attól még 1993-óta követem az eseményeket. Ugyanez a helyzet a Bikmakkban is bemutatott leányzóra, aki nem tudom hányszoros magyar bajnok...ez szépen hangzik, csak hát ellenfelek nélküli küzdelemben nem érezném dicsekedni valónak. De vegyek egy példát a "saját" házam tájáról. Benkó Barbi U17 nõben elsõ lett ebben az évben(IS). Egyetlen "ellenfele" volt csak, akinek esélye nem volt õt sosem megfogni.A 3. helyezett egy cseh lány lett aki mindössze a Pilis kupán indult. Lehet azzal dicsekedni, hogy Barbi már sokadszoros bajnok, de ezt õ sem teszi, mert tudja, hogy tét nélküli volt a dolog. Õ inkább arra büszke, hogy az elit felnõtt nõket veri körönként egy perccel!!!
És nemzetközi versenyeken is csak nyerni szokott. Ezzel már lehet a szponzorok elé állni! De furán jönne ki, hogy elsõ lettem!Mennyibõl?Kettõbõl.
Remélem látszik a különbség.
Pont nem az eredményüket akartam fikázni, hiszen tudom, hogy Ádám hogy megy, hiszen esélyem sincsen vele lefelé tartani a tempót. Csak addig, amíg 3 induló lesz egy kategóriában, addig semmilyen esély nem lesz arra, hogy komolyan vegyék....ez pedig részben a versenyzõk hibája,mert sok nekik 2 pizza ára (licenc), részben a szövetségé, ami valljuk be olyan, amilyen...
Üdv:Thommey