Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Húúúúúú!!!
Ma beszélik meg a jövõ évi DH versenyeket!!
Bazz de kíváncsi vok mi lessz!!!!!!:scared:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
és Ti mindkét komlói pályából kihoztátok nagyjából, amit lehet.
ez nem szint (2-300 m szint akár elég is lehet, annyi meg rengeteg helyen van), meg pénz, hanem forgatókönyv kérdése.
az engedélyek ultragáz, azzal nem is tudom mit lehetne kezdeni, de az eddigi legjobb ötlet ez a mobil szervezõcsapat.

na persze ezutóbbiból is csak sértõdöttség lenne.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az a baj, hogy ebben az országban elég kevés hely van, ahol igazi versenypályát lehet csinálni. az pedig, hogy egy helyre essen egy MEGBÍZHATÓ rendezõi gárda és egy jó pálya, elég ritka. ja, és egy olyan városvezetés és erdészet, aki nyitott az ilyesmire.

aki nem rendezett még le egy komplett versenyt (és itt most olyanról beszélek,ami törvényileg, szabályilag teljesen rendben van, nem csokiversenyekrõl) az nem tudja, hogy mi munka van egy ilyen mögött.pl. a mi komlói városi dh-nk egy helyen ráment egy járdára, ami egy út mellett megy. engedély kellett a várostól, a megyei útkezelõtõl, a rendõrségtõl, meg a f.szom tudja még kitõl. és ez csak egy kb. 10 m-es szakasz volt....

megoldás lehetne egy mobil szervezõcsapat, ami pályáról pályára járva megszervezné a versenyeket, de ezt sem fogja ingyen csinálni.

zölditomi

zölditomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Azért elgondolkodtató,hogy a legtöbb jelenlegi magyar pályán
egy merevbicóval vagy kisössztelóssal lehet,hogy elõnyösebb elindulni, mint a nagygépekkel. Régebben (kb 4 éve) ez még nem volt így. Ki látott dobogón merevbicóst mondjuk Sátoralján vagy Bagolyirtáson? xy ott úgy érezte,hogy kezd kevés lenni a kisbicó és épített össztelót,hogy a jobbak nyomába érjen,mert azokra a pályákra kellett a nagybicó. Most mit is kezd a nagygéppel? Az idei versenyeken nem a kezed fájt,hanem kiköpöd a tüdõd. Elismerem mindigis kellett az erõnlét. De régen azért nem a pálya 85 %-át nyomták sprintben. És merevvel is le lehetett jutni azokon a pályákon,csak ésszel kellett menni. Ha döngölt földutakon versenyzünk, akkor hogy fog bárki is fejlõdni? Az egyenes melyik részén gyarapítod azt a tudást, amit idáig összeszedtél? Hát még nem sikerült rájönnöm.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Jah mongyuk ez is igaz!!!
De most próbálják megbeszélni nem nagyjából?!
Az ob-t döntik el legelõször hogy hol lessz??

ez a lelkesedés hiányzik itt(is) már sokakból :)

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Jah mongyuk ez is igaz!!!
De most próbálják megbeszélni nem nagyjából?!
Az ob-t döntik el legelõször hogy hol lessz??

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

jÓ AKKOR UGY MONDOM ELVILEG MEGLESSZ!!!!:)

Nézd én nem akarlak kiábrándítani és nem szeretnék megint "okoskodni" sem, de 1 nap alatt még soha senki (beleértve a UCIt) nem rakott össze egy éves naptárt.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Na, erre azért ne fogadj nagy összeggel.

jÓ AKKOR UGY MONDOM ELVILEG MEGLESSZ!!!!:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Tényleg a létszám miatt vannak a problémák?

Érdekes.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Szótkérek!

Halovány kis DH karrierem kezdetén, felnéztem a nagy magyar rájderekre. és nem értettem miért vergõdnek annyit a versenyeken a szervezésre, a pályára stb. Mostmár értem. És emiatt nem megyek csak a biztosan jó pályákra, versenyekre.
Emiatt jutott eszembe: a mezõny legnagyobb része szinte évente lecserélõdik, sokan abbahaggyák, vagy másként csinálják.
Ha belegondolunk pl 5 év alatt mekkora a rotáció, meg is van a tömegbázis ami kellene, megszerezni megtudja a versenyszervezõség, De megtartani nem tudja. Ha megállítjuk az elvándorlást akkor lehet valami. kérdés hogy hogyan. arról nem is beszélve hogy a versenyszervezõk is lemorzyolódnak.
Remélem van ennek valami értelme.

a külföldiekkel senki nem tartja a kapcsolatot?

Én osztom ezt a meglátást.
Jómagam talán tavaly indultam elõször DH verseny pedig már vagy 10en x éve bringázok.Volt szerencsém több versenyen részt venni de a legjobbak mindig a csokikupa jellegû futamok voltak (Eged Rulez).
Mindemellett évek óta olvasom a fórumot, és ami szembetûnt az az, hogy ez a topik mindig ugyanoda jut. Évrõl - évre ugyanazok a gondok, csak az emberek mások. Persze sokan itt vannak a régiek közül, de õk meg a versenyektõl maradnak távol. Sokatok "emblematikus" figurája a honi lejtõzésnek, és szerintem tény hogy a versenyzéstõl való távolmaradásotok sok esetben erõsen indokolt (vagy legalábbis én értem az okokat).
A pályákról inkább nem mondok véleményt mivel az nagyjából tükrözi az elõttem szóló "idõsebb" rájdrek véleményét.

Sajnos nincs semmi átütõ ötletem a szakág fellendítésére, de tuti hogy ha többen eljönnétek az tudna hozzátenni. Mindenestre nagyon remélem hogy lesz valamiféle változás, mert különben aki teheti az kimegy külföldre vagy abbahagyja, stb...

A magam részõrõl annyit tudok tenni a sportért, hogy ahova tudok elmegyek, befizetem a nevezést és versenyzek. Még szerencsére nem jött el a megcsömörlött érzés.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Egyébként a leírtak alapján pont ti lehetnétek az egyikek, akik az asztalra csapnak nem?

Mi nem szeretnénk csapkodni, az nem módszerünk.
Számomra már az is eredmény lenne, hogyha már egy "köszi"-t sem kapunk (nem elvárás részünkrõl), sem semmilyen ellenszolgáltatást (hûha egyre messzebb járok...), akkor legalább ne legyen (!)elvárás(!) a jelenlétünk és ne kelljen (!)számonkérésekre(!) reagálnia egyik kollégámnak sem egy-egy versenyen, hogy "miazhogy nemírtatok a józskapista szaráról múltkor? és ha írtatok akkor miért azt?". Hátazér neba***a mármegazég...

Nnnna, mostmár utálnak elegen, úgyhogy tényleg ideje abbahagynom.

Szó sincs róla, legalábbis részemrõl, legalább beszélünk róla.
De Te vállalkozó vagy, szolgáltatást nyújtasz, tudod hogy megy ez. Miért lennénk mi mások? Nem "fejõstehén" a magazin neve, hanem Bikemag. ;)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Szótkérek!

Halovány kis DH karrierem kezdetén, felnéztem a nagy magyar rájderekre. és nem értettem miért vergõdnek annyit a versenyeken a szervezésre, a pályára stb. Mostmár értem. És emiatt nem megyek csak a biztosan jó pályákra, versenyekre.
Emiatt jutott eszembe: a mezõny legnagyobb része szinte évente lecserélõdik, sokan abbahaggyák, vagy másként csinálják.
Ha belegondolunk pl 5 év alatt mekkora a rotáció, meg is van a tömegbázis ami kellene, megszerezni megtudja a versenyszervezõség, De megtartani nem tudja. Ha megállítjuk az elvándorlást akkor lehet valami. kérdés hogy hogyan. arról nem is beszélve hogy a versenyszervezõk is lemorzyolódnak.
Remélem van ennek valami értelme.

a külföldiekkel senki nem tartja a kapcsolatot?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
én nem akartam mondani....

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Csütörtökön Már Meglessz A 2008-as Dh Verseny Naptár!!!

Na, erre azért ne fogadj nagy összeggel.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ja. az újságírók is bekaphassák :) mindig csak a gond van velük.

egyébként igazatok van. de a versenyszervezõnek is, aki ha kifizet mindent, akkor rátok nem marad már zsé. és nélkületek azért lebonyolítódik a verseny, a felszállító autó nélkül nem. az persze más kérdés, hogy a jövõbe tekintve nem biztos, hogy ez így jó. de itt újra elõjön a probléma, hogy a sportmarketing nemhogy gyerekcipõben nem jár a szövetségben, de a szülei még nem is ismerik egymást.
egészséges módón ez úgy történne, hogy leülne valaki a lehetséges támogatókkal, akiknek elmondaná, hogy itt meg itt lesz verseny, itt meg itt lesz róla tudósítás. az meg adná a pénzt. abból meg ki lennétek fizetve. vagy már említettem ezt a problémát....?

persze ha szövetség csak a cc-maraton szakágat szeretné támogatni, akkor szólhatnának. még mindig nem adott magyarázatot senki a Groupama történetre. pedig kéne. vagy kiabáljunk hangosabban?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ezzel mind-mind egyetértek,de Te is visszakanyarodtál az alapvetõ problémához, hogy hányan is indultak a versenyen.

Egyébként a leírtak alapján pont ti lehetnétek az egyikek, akik az asztalra csapnak nem?

Nnnna, mostmár utálnak elegen, úgyhogy tényleg ideje abbahagynom. Nem mintha értenék hozzá.

VV, Te honnan tudod? Nem is láttál még nyeregben. Egyébként tényleg nem.

Én mindenrõl tudok.:D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ezzel mind-mind egyetértek,de Te is visszakanyarodtál az alapvetõ problémához, hogy hányan is indultak a versenyen.

Nnnna, mostmár utálnak elegen, úgyhogy tényleg ideje abbahagynom. Nem mintha értenék hozzá.

VV, Te honnan tudod? Nem is láttál még nyeregben. Egyébként tényleg nem.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Olee és mindenki, aki ezzel a "nektek kellene írnotok errõl" a dologgal jöttök.

1.A Bikemag nem közszolgálati sajtótermék, tehát a reklámból és eladott oldalból él, ami ismerve kis hazánk hatalmas bringás piacát, nem egy aranybánya, így nem mindegy, hogy írunk egy kis csokiversenyrõl, amin volt 70 induló, vagy pedig egy fizettet oldalt közlünk helyette.

2. A versenybeszámoló a sajtóval (velünk) kiváló kapcsolatot ápoló versenyszervezõk részérõl úgy történik (tisztelet az egy-két kivételnek), hogy utólag valakin keresztül üzenve hallom, hogy ugyan már küldjem el a megjelenés elõtt nekik, amit írtam róluk. Õ megkérdezett engem a pálya egy szakaszának építésekor, hogy jó lesz-e nekem úgy? Mi köze van az én munkámhoz, ha elõre nem egyeztetett velem, vagy kért/keresett meg.

A legutóbbi versenyhelyszínen meg az történt, hogy szerettük volna, ha nevezhetünk úgy, hogy Spálya indul 4X-ban, amivel automatikusan ingyen indul DH-ban, de õ nem tudott ott is indulni, így én mentem volna helyette DH-ban, mert én meg csak ott tudtam indulni. Ez a szervezõknek, akikkel egyébként jóban vagyunk 1000 Ft-t jelentett volna cserébe a legalább 5 éve folyamatosan 2-3 oldal beszámolóért, azaz, legalább 10-15 oldal eddigi megjelenésért.

Amikor ezt említettem csak vigyorogtak, és beszedték a pénzt. Nem az 1000-rel van bajom. Szerencsére a 10.000 sem vágna földhöz, hanem az elvvel.

3. Kint ez úgy zajlik, hogy meghívnak többünket, több napra, kapunk VIP belépõket/nevezéseket, szállodai szállást, kaját. És mi a kis vacak magyarországi, nekik nulla piacot jelentõ újság vagyunk.

Itthon fizetem a benzint, a szállást, nevezést, a szórakozásom (versenyzés) idejébõl elveszek, hogy fotózzak, majd még 1000 Ft-t sem tudnak öt év távlatában nyújtani a cserébe kapottakért.

Mondanom sem kell, hogy az újságtól kapott díjunk bõven a versenyhétvége belekerülése alatt van.

4. Ezek után miért akarjak én saját kontóra támogatni egy versenyt beszámolóval, amikor akiket ezzel segítek, ennyire leszarják a munkám?

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Csütörtökön Már Meglessz A 2008-as Dh Verseny Naptár!!!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

...alap dolga lenne egy alapjában mtb-s újságnak felkarolnia a dolgot.

Ezzel intézik el a sport résztvevõi minden szinten a dolgot, részükrõl kipipálva a sajtóval kapcsolatos teendõket.
Gondolom, azért mert megszokták, hogy a rendezvényükrõl automatikusan ment a cikk. Attól ez még nem így megy. (normális helyeken legalábbis)

megyek is a boltba, majd elegánsan távozok, azt se mondom köszi, sõt, még kifogásolom is az árut.... hiszen _az az õ dolguk, hogy kiszolgáljanak_