Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
602 replies to this topic

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Feltöltött kép

;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hecs
Nem ismerem én azoknak az alkatrészeknek egy kicsi részét? A Delta TL narancssárga, van rajta esetleg egy Avid 1.9-es fékkar feketében, és mintha már használtam volna azt az 521-est, nem? Csak kérdezem, lehet, hogy kavarlak valakivel...
:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Feltöltött kép Ha nekem sem megy, akkor freeweb suxx :)

Szilaj

Szilaj

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hey!
Már eccer írtam a bicajomról, de azóta volt pár változás :) (rosszabb mint a szgép) Merida MATTS Comp '01 váz RST Mozo Pro teló, Plasma agyak Mavic X138-as felnik Dt küllõk, 96-os XT fékek és fékkarok, Sram 7.0 váltószett LX elsõ váltóval, többi sztaff zúm, kalloj meg nóném. Ja és wellgo SPD pedál.
Uff! Beszóltam. :) Bye!

hecs

hecs

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Eljött az ideje hogy én is leírjam a biciklimet, mivel most lett kész:
Acél Crux váz, RST Delta TL villa, 521 és Rhyno Lite felnik, RC, LX, Sram 9.0 és Suntour cuccok. A gép egy kicsit "ki van DH-sítva": DH kormány, Setlaz DH nyereg (-baromi kényelmes), Conti Vertical és Maxxis Mofo  (2,3-mas) külsok.
Szevasztok!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
GerMan:

Minek az SPD?
Vitázzunk már egy jót a "Sima pedál vs. SPD" témában, itt:
http://www.bikemagaz...y&num=991441172

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
thx :)

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
OFF
b,
van egy tippem, a freeweb szerver nem engedi, hogy csak úgy valaki beillesszen róla képet. ha behozod simán, akkor is megjelenik egy fejléc, reklám stb. maximum egy hyperlinket lehet itt létrehozni a képre. Feltöltött kép ezzel.
amúgy szép a bicaj ! (és kúl) :)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
GerMan igy csinaltam elhiheted  >:(

Kiprobaltam mas keppel es azt meg belinkelte, ezt add ossze... nem meret es nem kiterjesztes fuggo a dolog, akkor meg mi a @#%$@#$# ert nem latszik >:(

Nem friss kep, mar van spd, meg egy rovidebb korm.szár

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
b,
nyomd le a Feltöltött kép gombot és az URL helyére írd be a kép címét!
mé' nem használsz SPD-t ?   ;)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
feladom  >:(

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
http://ombre79.freew.../konakicsi.jpg

ujabb esely  8)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Feltöltött kép

Ez lenne a kicsike  ;D (remelem)

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Háj everibodri!

Mivel mostmár én is írhatok ebbe a topicba, meg is teszem. Egy Caprine Boomer-em (kék-fehér) van, full Deore, + egy RST Gamma El teló. Úgy van ahogy összeszerelték semmi, + extra! Van valaki akinek most is ilyen bringája van?  

Zoldfulu

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Major:
Köszi a tanácsokat, inkább a láncfeszítõ melett döntenék, mert ha városban közlekedek, akkor is szeretek leugratni dolgokról.
mit kell tudni a láncfeszítõkrõl?
(lehet, hogy a probléma meg fog oldódni, mert a barátomnak ugynolyan váltója van, mint nekem, de neki nem csinálja+az enyém szerintem gyári hibás, mert nem lehet úgy beállítani, hogy rendesen fölváltson a legnagyobb tárcsára(8.).Valószínûleg vissza fogom vinni a boltba)
Kislust

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Helló!
Én úgy kb 3 hónapja vettem egy GT Avelanche 2.0-t és még helyben feltuningoltattam a boltban: XT hátsó vaáltó, LX elsõ váltó, Judy XC teló, LX agyak, selle Italy ülés, race face stucni. Még gondolkodom a hajtómû cseréjén de nem tudom, hogy XT vahógy a Race Face karok és tányérok lennének ideálisabbak-e.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Ez egy õsi bringás probléma! A megoldás keresésének elsõ lépése, hogy mit akarsz csinálni a bringával. Ha továbbra is maradsz a kicsit városisabb néha földút cuccnál, akkor nem hiszem hogy bármit is kéne ketzdeni a dologgal, max kicsit jobban beállítani a hátso váltót, úgy, hogy kicsit nagyobb húzása legyen. Ha át akarsz térni kicsit zúgatósabb dolgokra, akkor mindenképpen bugyoláld be valamivel a lánc alatt menõ csövet, mert szét fogja verni a lánc a vázal, és ha nem alu akkor szépen be is rozsdásodik. Erre a sélra lehet mindenfélét kapni, de szerintem egyszerõen fogj 1 színben passzoló szigetelõ szalagot, és tekerd végig kétszer. Ha esetleg ez is szétmegy (mert van ilyen) akkor hogj 1 régen lukas belsõt, jó szorosan tekerd rá a vázra és azr szigeteltõzd le! A lánc grálása ellen tényleg jó egy láncfeszítõ, de jól gondold át milyet veszel!!! Én neked valami olyat ajánlanék amibõl ki be lehet tenni venni a láncot, ez praktikus mert ha szfalton mész nem lesz zajos, és könnyebben is váltassz! Szólj ha valamit nem értrssz és ha van még kérdésed!

Szocsi

Szocsi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Nyomulnék én de nem tudom érdemes-e.
A bikemag elõzõ számában volt egy nyúlfarknyi cikk a Biria MX 300-ról. Van már valakinek ilyen bringája? Mik a tapasztalatok?

csáo

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Helló!

Szeretném a segítségeteket kérni a következõ ügyben:
adott egy Gepida Sirmium(lsd fönt), mely biciklivel ha egy rázós úton megyek(erdõ, Bartók B.), vagy nagyobb sebességel(30) leugratok egy járdáról, a lánc annyira mozog, hogy kiugrik a helyérõl(hátsó váltó). A dolog nagyon zavaró, mert bár még kezdõ vagyok, de szívesen kipróbálnám magam a hegyekben(Normafa és környéke). Az a kérdésem, hogy mit lehet tenni? A keró teljesen új, hibátlan.(vagy nem?).
Láttam olyat, hogy a hátsó villára(alsó) fölszereltek egy fogaskereket, így a lánc ~ alakban érte el az elsõ váltót. Egy ilyen lehet megoldás?
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan írtam+lehet hogy hülyeségeket, de tényleg zavar a probléma.
Kislust
:'(

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Helló!

Idõ közben vettem egy Suntor 'DC7600' telót a Sirmiumra. Nagyon élvezem, bár még nem igazán tudom kihasználni, mert 2 hete kezdõdött a kerós karrierem.
Szerintem érdemes telót venni mind városba,  mind túrákra, mert mióta megvan, sokkal kényelmesebb a gép.
Kislust
::)