Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
602 replies to this topic

MiSAAB

MiSAAB

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
:-P
Sziasztok bikefanok !!!

A segitségeteket szeretném kérni,mint kezdõ lelkes bringás.Egy ideje tájékozódom a témát illetõen... Elég szomorú de utoljára egy Csepel tacskó volt alattam  ;D egy évtizede.Sajnos nem tudtak nekem bringát venni a T.szülõk! ... Mióta pénzt keresek mindenre költöttem (HiFi,Számológép,$AAB,stb...)
A kerék valahogy mindig a háttérbe szorult és bevallom eszembe sem jutott. :(
Igazából imádnám a tekerést de lemondtam róla sok éve már.Ami miatt igy beizgultam az az ,hogy egy haver szóbahozta a vásárlási szándékát egy mûszer(valamivel helyettesitenem kell a "bringa"
szót) ügyében. És ekkor gyulladt ki az izzó a fejemben !!! Jé tényleg! Már el is felejtettem ,hogy feltalálták a kétkerekût...Lázas informácigyûjtésbe kezdtem minden médiumon keresztül (bikemag, net, boltok stb...) Én eddig azt hittem ,hogy a biciglizés az egy pofonegyszerû dolog..Gondolok itt arra,hogy bringa tecc,megvesz,ül,teker,örül....
Sajnos kezdek rádöbbenni,hogy ez is egy más világ,mint ami kivülrõl látszik.Itt is szükség van szakértelemre,megszállotságra,PÉNZRE.

Ez volt az INTRO. :D

Eldöntöttem,hogy összerakatok magamnak egy játékszert...
A lényegi kérdésem az ,hogy milyen MTB jellegû cuccot kéne vennem,hogy ne jöjjön zavarba ha ehez is ahoz is kedvem támadna.Ha értitek mire gondolok...
És nem olyat akarok összeválogatni amihez hozzá kell nyúlni szerelés,upgrade miatt.
Nem akarok profi gépet,mert újra meg kell kóstolnom a tekerés örömeit.De jó alapokkal akarok indulni,hogy ne vegye el semmi mûszaki okokból fakadó probléma a lelkesedésemet.

Amire gondolok...

-Merida MATTS Speed  XC váz vagy ha van jobb az árában.
-Judy XC '01 villa (a tartósság miatt)
-A többi ha lehet Ritchey,Bike+,Truvativ alkatrészek
lennének ,mert ezekbõl tudnék kedvezõbben vásárolni. :P
-Deore alap vagy SRAM 7.0, 9.0

elég csirke vagyok,de szálkás  :P 185/62, úgyogy nem kell túlméretezni semmit sem. Gondolom.

Hát sorry a novelláért de már itt volt az ideje,hogy kiadjam magam. : ;)

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
van egy ötletem :: aggyátok bérbe ezeket a csodagépeket és akkor tök háváj mindenkinek ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Azért egy képet feltehetnél arról az 1500 dolcsis vázról...
Egyébként tökéletesen megértelek, én pl. inkább nem is veszek már rá semmit, úgyse megyek vele.

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 posts
elõször is fel kell tölteni a netre !!

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
én is beraknék egy fotot ha lehet holnapra meglessz,csak nemtudom hogy kell.

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 posts
Februári vagy márciusi szám  ;)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
A 6061 és a 7005 az aluötvözetet jelöli. Mert ugyebár ezek a csövek különbözõ ötvözetekbõl készülnek. A Giant általában a 6061-est használja ahogy olvastam. Ha érdekel bõvebben valamelyik Bikemagban pár hónapja elég terjedelmes cikk foglalkozott az aluötvözetekkel

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Nos,nekem egyenlõre "csak" ez jutott : http://www.neuzer-bi...iant/ATX830.htm de szerencsére tökéletesen meg vagyok vele elégedve és szerintem ez a leglényegesebb dolog. Számomra álomszép a bringa (élõben szebb ám  ::) ) bár ez csak ízlés kérdése. Ennyi pénzbõl gazdálkodhattam (150e) úgyhogy ebbõl szerintem jó alapbringát választottam amit folyamatosan fejleszthetek a csillagos égig. :)
Hülye kérdés : mit jelent a 6061-es váz és miben különbözik az elterjedt 7005-östõl?

HG

HG

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Amióta elkeztem bringázni, azóta, nem telik el nap anélkûl hogy ne bringáznék!! A Legjobb Dolog amit mindig csinálhatok!! Fejleszteni érdemes, mivel idõvel kopnak az alkatrészek és ráadásúl, ha megvan a legjobb cuccokal felszerelt bringád, addigra eléggé kifejlõdtek a képeségeid az adott sportághoz.pl. Egy Trialos akár már a jó öreg "áruházas kategoriával" is elkezd ugrálni hátsón. Ahogy tanúlsz, feltehetõen úgy fejleszted a bringád is. Más a helyzet ahol az emberke készen kapja a királyúl felkapott ringát, még akkor is sokáig kell tanulnia!!! Szerintem a tanulás+erõsödés+fejlesztés eggyüt a legjobb! De ezek nélkûl is elszabadúlhatsz a napi gondok elõl.

HG

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
na ez most nagyon OFF
En pl nem szeretnek mast mint amilyen van.
Csak MEG EGY masmilyet ;)

Nah en is itt ulok 2 tok allat bicaj elott /szo szerint/
egesz evben ejszakaztam miatta, meg a kajan sporoltam..../na ez nem latszik meg rajtam :(/

De minden nap szakitok 2 orat legalabb hogy tekerjek, vagy legalabb keruljek egyet valamelyikkel..
Az jo ha van valami amiert kuzdesz es ezt tenyleg el is ered /ilyenkor jo visszatekinteni/ , de fel kell allitani egy prioritasi sorrendet, vagy legalabbis neha merlegelni kell... mennyit birsz - megeri e ....

Van egy ket haverom aki tenyleg keres is, es meg is teheti hogy a legjobbat veszi meg... de agyondolgozzak magukat es orulnek ha egy ket orara el tudnak szabadulni..... lehet hogy a kis suhanc az utcaban a tacsko bicajaval boldogabb mint ok a szobajuk falan logo full XTR es karbonbicajjal?

Ilyen szempontbol csodalom Yasec-ot ... neki megvan mindene /es most nem csak az anyagiakra gondolok.... /ket szep gyerek, feleseg, anyos.... orom rajuk nezni tenyleg.... ott a csomo gep, a gyarhelyseg - anyagi biztonsag. Befutott cege van. Munka lenne boven, de nem vallal tobbet - pedig lenne ra kereslet....
Szepen nyugisan eldolgozgat ahogy kedve van - nem orli fel a stressz a penzhajkuraszas miatt....

Az biztos hogy nem teker annyit mint regen, de hogy valamennyit biztos az fix.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
MonsterSnorkel:
Lehet, hogy naiv vagyok de véleményem szerint mindenkinek muszáj megtalálni a lehetõséget, hogy ne csak gürcöljön, hanem arra is jusson ideje, hogy néha éljen is egy kicsit. Tudni kell visszakapcsolni és néha élvezni is az elért eredményeket. Ha a jelenlegi munkád ezt nem teszi lehetõvé, akkor lehet, hogy váltani kell. (Persze a magyar valóság kicsit más... :-/ )
Saját meglátásom szerint ha az ember akar, akkor tud idõt szakítani a biciklizésre. A hülye munkaidõ beosztásom miatt nekem is csak hétvégén jut idõm tekerésre, néha még akkor sem. Ennek ellenére igyekszem az "elmaradásaimat" pótolni. Gondlom mondanom sem kell, hogy nem vagyok Én sem pehely csontú, csupa ín, 60 kg-s XC-s.
Egy évvel ez elõtt még nem is gondoltam volna, hogy a bringázás elõ fog lépni egyes számú hobbymmá. Aztán megvetem a keromat, idõvel apránként fejlesztgetni kezdtem. Most pedig ott tartok, hogy érzésem szerint soha többet nem tudnék a tekerésrõl lemondani. Nem értem, hogy eddig egyáltalán, hogy voltam erre képes. Kikapcsol, ellazít és segít kiszakadni a hétköznapok egyhangúságából. Amikor nyeregbe ülõk, magam mögött hagyok minden mást arra a pár órára. Ideális stressz levezetés.
Szerintem próbáld meg Te is! Esetleg érdemes a párodat is rávenni a dologra. A közös élmények valószínûleg új színt vinnének az éltetekbe.
Ami pedig az álmodozást és az álmokat illeti. Szerintem ezeket sosem szabad feladni. Magam részérõl egy saját tervezésû, full telos, karbonvázas keroról álmodom, amit talán egyszer meg tudok majd építeni. Lehet, hogy csak egy elképzelés marad és soha nem valósul meg. De ki tudja mit hoz a jövõ... :)
Ha feladod az álmaidat mi marad az életbõl?

Bocsi mindenkitõl az OFF-ért!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Mindenki mast szeretne mint amije eppen van. Ugy het-nyolc eve egy osoreg BCA Rocky bringat nyuztam, majd egy icipicit jobb wheelert. Mindenhova biciglivel jartam a varosban. A baratnom metroval ment haza, egyszerre indultunk ugyanonnan es en mindig gyorsabb voltam a metronal.

Teltek az evek, egyre tobb lett a melo, szabadidomben az mtbr.com-ot nezegettem es millio forintos bringakrol almodoztam.

Ugy hat ev munkaval (napi 12-16 ora) sikerult eleg jol feltornasznom magam, es elkezdtem megvenni a legtutibb cuccokat amiket valaha szerettem volna. Speci szereloallvany, halal ritkasag 1500 dollaros vaz, bomber, full XT, magura fekek, anyamkinja. Kabe ez a santa cruz kategoria ami a kepen van.

A bringa ket eve keszen all, es a nagyszobam disze. Eddig egyszer hasznaltam. Es visszavagyok arra az idore, amikor bringaval jartam a baratnom ele.

Mi a francert gurizunk amikor a soksok ev melo eredmenyet mar nem is tudjuk elvezni a vegere? Itt ulok, megvan mindenem ami kell, meg csak harminc eves vagyok, de erotlen, pocakos es munkabuzi. A gyonyoru nom meg parlagon, mert melozni kell mennem megint.

Hajnali negy ora van. Meg mindig a munkahelyemen vagyok. Te is ezt szeretned, meg egy screensavert a sajat Santa Cruz Super8-asodrol, amit sosem hasznalsz?

Midlife Crisis

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Na ezt en is kiprobalnam !
Ulve lezugni a koli lepcsohazaban ;)

HG

HG

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Ohhh ha ilyen bringám lehetne!!!!!!
Most egy 2002-es Magellan trialom van.Feltöltött kép
Bocs a nagy képért!

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 posts
no itt a ruffogány  :o a képek picit szaru sikerültek
Feltöltött kép

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,004 posts
Ja akkor épp ot voltam ;D Ezekszerint  mi már találkoztunk??! Milyen bringád van?

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 posts
Hi!!

BNorbert te nem voltál a brinyóddal a multhéten szombaton a  bergusonba?

nyunya

nyunya

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Szasztok!!!

Hûûû de régen írtam már errefelé....Nemazért mintha máshova mindennap írnék....Namindegy..
A lényeg hogy még a régi fórumon eccer leírt gépállatom egy pár hete már lecserélõdött(szerencsétlen Magellan "frírájd" váza három ponton megadta magát, pedig eccer már a Yasec is hegesztgette....).... :'( :-[ :'(
És az új szörny egy 2002-es HiTec dual gépben öltött alakot...A vázat a sporton már mindenki körbetapizta, uhhogy majd ujjlenyomatokat veszek!!!! ;D ;D ;D
A legszebb az benne hogy a régi telót kapta meg(duplavállas RST HI-5) új kormánnyal(roox bomber 4.0) uhhogy iszonyú agressziv szerkezet lett! ;) ;D ;) ;D

Majj próbálok róla képet is nyomni...

tscháó!

nyunya

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
De igen, volt ott, de nem nyert semmit! Pedig nekem õ volt a legszebb!  ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Párduc: ez a binyó nem volt fenn véletlenül az Exit szépségversenyén?