Sziasztok bikefanok !!!
A segitségeteket szeretném kérni,mint kezdõ lelkes bringás.Egy ideje tájékozódom a témát illetõen... Elég szomorú de utoljára egy Csepel tacskó volt alattam ;D egy évtizede.Sajnos nem tudtak nekem bringát venni a T.szülõk! ... Mióta pénzt keresek mindenre költöttem (HiFi,Számológép,$AAB,stb...)
A kerék valahogy mindig a háttérbe szorult és bevallom eszembe sem jutott.

Igazából imádnám a tekerést de lemondtam róla sok éve már.Ami miatt igy beizgultam az az ,hogy egy haver szóbahozta a vásárlási szándékát egy mûszer(valamivel helyettesitenem kell a "bringa"
szót) ügyében. És ekkor gyulladt ki az izzó a fejemben !!! Jé tényleg! Már el is felejtettem ,hogy feltalálták a kétkerekût...Lázas informácigyûjtésbe kezdtem minden médiumon keresztül (bikemag, net, boltok stb...) Én eddig azt hittem ,hogy a biciglizés az egy pofonegyszerû dolog..Gondolok itt arra,hogy bringa tecc,megvesz,ül,teker,örül....
Sajnos kezdek rádöbbenni,hogy ez is egy más világ,mint ami kivülrõl látszik.Itt is szükség van szakértelemre,megszállotságra,PÉNZRE.
Ez volt az INTRO.

Eldöntöttem,hogy összerakatok magamnak egy játékszert...
A lényegi kérdésem az ,hogy milyen MTB jellegû cuccot kéne vennem,hogy ne jöjjön zavarba ha ehez is ahoz is kedvem támadna.Ha értitek mire gondolok...
És nem olyat akarok összeválogatni amihez hozzá kell nyúlni szerelés,upgrade miatt.
Nem akarok profi gépet,mert újra meg kell kóstolnom a tekerés örömeit.De jó alapokkal akarok indulni,hogy ne vegye el semmi mûszaki okokból fakadó probléma a lelkesedésemet.
Amire gondolok...
-Merida MATTS Speed XC váz vagy ha van jobb az árában.
-Judy XC '01 villa (a tartósság miatt)
-A többi ha lehet Ritchey,Bike+,Truvativ alkatrészek
lennének ,mert ezekbõl tudnék kedvezõbben vásárolni.

-Deore alap vagy SRAM 7.0, 9.0
elég csirke vagyok,de szálkás

Hát sorry a novelláért de már itt volt az ideje,hogy kiadjam magam. :