Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
milyen 27,2 x 400-as nyeregcsõ van, aminek olyasmi befogása van, mint a speci új csöveinek? lehetõleg nem horror árban.
ha valakinek van ilyen akkor egy roox-ot adnék érte cserébe. mert ez szép meg jó, csak nem tudom eléggé elõredönteni

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Az, aki a "rendes" nyeregcsövét nem eresztgeti le, fel tehnikás szakaszokon, annak nem kell.

Aki pl. középhegységben teker, gyakran változó tehnikás szinteken, annak ajánlatos.
A nehézségi pont csökkentése, az 1-ik fö elönye. Még felfele is, ha olyan, hogy vagy-vagy (lépcsö fel), leeresztek egy 5-6cm a 12-böl.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Hát valahogy éreztem, hogy fontos szerepe van. Na ilyenem se lesz...
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

azok nem rugózás céljából vannak

le tudod süllyeszteni a nyerget, lejtõ elõtt aztán ha leértél vissaemeled eredti pozicióba. én sok értelmét nem látom de biztos jó

Szerintem annak lehet jó választás, akinek nagyobb méretû nyerge van és nehezebben tud kiülni mögé lejtõn.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egy bringás újságban láttam hidraulikus nyeregcsöveket. Jó drágák azt már levontam következtetésként.
Viszont arra lennék kíváncsi, hogy mi bennük a pláne?
1-2 típust leírok, ha rá akartok keresni:
specialized command adjustable seatpost
kindshock 1900-R , kindshock 1900
kimir gravity dropper
Crankbros. joplin R, illetve joplin L
Fahrbar "levi"tation

Azt láttam, hogy all mountain gépekre (is) rakják, de mire jó? Nem elég a hátsó rugóstag?
válaszokat elõre is köszi.

azok nem rugózás céljából vannak

le tudod süllyeszteni a nyerget, lejtõ elõtt aztán ha leértél vissaemeled eredti pozicióba. én sok értelmét nem látom de biztos jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Egy bringás újságban láttam hidraulikus nyeregcsöveket. Jó drágák azt már levontam következtetésként.
Viszont arra lennék kíváncsi, hogy mi bennük a pláne?
1-2 típust leírok, ha rá akartok keresni:
specialized command adjustable seatpost
kindshock 1900-R , kindshock 1900
kimir gravity dropper
Crankbros. joplin R, illetve joplin L
Fahrbar "levi"tation

Azt láttam, hogy all mountain gépekre (is) rakják, de mire jó? Nem elég a hátsó rugóstag?
válaszokat elõre is köszi.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

azt néztem, hogy szerintem maradna elég... túlépített az a holmi rendesen... nameg 0.7-et kéne körbe leszedni, az nem vész
2001-es cromo kona

kicsit macerás (a befogás utána nem nagy dolog) de bármelyik félig képzett esztergályos megcsinálja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
azt néztem, hogy szerintem maradna elég... túlépített az a holmi rendesen... nameg 0.7-et kéne körbe leszedni, az nem vész
2001-es cromo kona

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nyeregcsõbilincs 28.6-ról 30.0-ra való marását szerintetek megcsinálják valahol? hope cucc, szóval megérné az utánajárást...

túl sok anyag nem maradna

bár nem annyira marni kéne

minek van 30,0-ás külsõ átmérõje ?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
nyeregcsõbilincs 28.6-ról 30.0-ra való marását szerintetek megcsinálják valahol? hope cucc, szóval megérné az utánajárást...

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
köszönöm szépen :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Bocsi,ha hülyeséget kérdezek,de nyerecsõbilincsnél minek a méretét kell nézni?
Vagy ha valaki tudja,akkor egy 2005-ös kona coiler-re mekkora bilincs kell?
Elõre is köszi.:)

34,9-es

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nyeregvázcsõ külsõ átmérõjét megméred. Illetve ha szerencséd van, bele van írva a nyeregcsõbilincsbe.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Bocsi,ha hülyeséget kérdezek,de nyerecsõbilincsnél minek a méretét kell nézni?
Vagy ha valaki tudja,akkor egy 2005-ös kona coiler-re mekkora bilincs kell?
Elõre is köszi.:)

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok! Tud valaki infót arról, hogy PRO márkájú nyeregcsövet lehet-e kapni 30,9mm-es átmérõvel. A gyártó oldalán és a lánc katalógusban csak 27,2 illetve 31,6-os méret szerepel minden tipusnál (LT, XLT, PLT). Írtam már a lánchálózatnak is e-mailt, de a mai napig válasz nem érkezett. Válaszokat elõre is köszönöm!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
az az 1Mátyás? (PLT is valami 8700,-Ft, nem?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Syncros nehéz, Speci drága. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
régen használtak ilyet a bmx cross-osok, biztos vannak fórumaik, talán érdeklõdj náluk. volt például olyan, hogy "haro fusion layback", bár ezek cromo csövek voltak. biztosan találsz eladót a neten is, az ilyen vintage daraboknak van piaca. bár szerintem se megoldás.

Szevasztok!
Hajlitott nyeregszarat keresek,nem tudna vki ajanlani, hol, mit, mennyiert?
Lattam mar par db-ot, de azok csak nagyon kis mertekben voltak hajlitva(szinte semennyire).MTB-hez kellene,ules pozicio hatrebb helyezese celjabol.Segitsegeteket elore is koszonom!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
nem ismerem õket, de nem B+ kategória, az biztos;): Speckó: http://www.speed-way...D=232&katID=254
vagy esetleg Syncros: http://www.speed-way...D=232&katID=254

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
PRO PLT-nél van jobb ebben az árban? Többet nem szeretnék rákölteni. :)