Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát na. A kréta nem zsír. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Karbon nyeregcsõvel volt hasonló problémám.
A kollégám javasolta, mezei krétával be kell bedörzsölni a csövet , és tényleg, azóta nem csúszik le.

olyan bajom van, hogy a nyeregcsõ szépen lassan csúszik bele a vázba. eloxált alu csõ, acél váz. motorex zsírral kentem be. a bilincset már úgy meghúztam, attól féltem behorpad a csõ is, de csak elforog a csõ a vázban. mit tegyek? próbáljak grafitos zsírt vagy mi?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem is ilyen hülye méretû a vázam (szintén vas), ha mást nem BMX-es boltokat tudok javasolni, vagy esetleg egy ilyet: http://www.chainreac...x?ModelID=31892

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a vázhoz ez volt. eddig nem sikerült itthon 29.8 vagy 30.0 bilincset szerezni.

http://www.bemp.hu/spank.html
A lap alján keresd!

kacsuli

kacsuli

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Nálunk is van 4 féle színben.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

Nálam is ugyanígy van megoldva csak a bilincs gyárilag csavaros.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az sem rossz ötlet, de a frizurám nagyon rendben van. :D

kis darab sörösdoboz alu betét + a béna gyorszáras bilincsbõl gyártottam csavarosat.

Nálam is ugyanígy van megoldva csak a bilincs gyárilag csavaros.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
az sem rossz ötlet, de a frizurám nagyon rendben van. :D

kis darab sörösdoboz alu betét + a béna gyorszáras bilincsbõl gyártottam csavarosat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mindig teszek zsírt a csõre. pont ettõl nem szokott recsegni. :)
közben úgy néz ki, megoldottam a dolgot. legalábbis a tesztride ezt mutatja. :)

Hajlakk? :)

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
mindig teszek zsírt a csõre. pont ettõl nem szokott recsegni. :)
közben úgy néz ki, megoldottam a dolgot. legalábbis a tesztride ezt mutatja. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem ez a zsírozós móka tök felesleges. Sõt. Szívás. Minden porszem beleragad, aztán nem bírod kitalálni mi kattog, a pedál, a hajtómû, a nyereg, vagy a nyeregcsõ.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
olyan bajom van, hogy a nyeregcsõ szépen lassan csúszik bele a vázba. eloxált alu csõ, acél váz. motorex zsírral kentem be. a bilincset már úgy meghúztam, attól féltem behorpad a csõ is, de csak elforog a csõ a vázban. mit tegyek? próbáljak grafitos zsírt vagy mi?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most, hogy bejött a melegebb idõ elkezdett recsegni a nyeregcsövem (azért lehet hogy nincs köze a meleghez, csak hogy többet használom). Visszaolvastam a topikba, azt találtam, hogy be kell zsírozni, de itt nem rég meg azt is írjátok, hogy nem feltétlenül jó a zsír a nyeregcsövön. Mi a jó megoldás?
Ha zsírozni kell tényleg akkor valami spéci zsírral kall, vagy jó az "általános" (ez alatt pl a Csekéset értem)?

A nyeregcsõ és a bilincs is bikepositive.

Húzd ki a csövet takarítsd meg, majd a vázon is a helyét kicsit zsírózd meg és jó erõsen húzd meg. Ezt minden sarazás után csináld meg és nem fog nyikorogni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én amikor acél vázzal mentem, akkor zsíroztam egy kicsit. Mostmár alu-alu, és nem szoktam neki már adni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most, hogy bejött a melegebb idõ elkezdett recsegni a nyeregcsövem (azért lehet hogy nincs köze a meleghez, csak hogy többet használom). Visszaolvastam a topikba, azt találtam, hogy be kell zsírozni, de itt nem rég meg azt is írjátok, hogy nem feltétlenül jó a zsír a nyeregcsövön. Mi a jó megoldás?
Ha zsírozni kell tényleg akkor valami spéci zsírral kall, vagy jó az "általános" (ez alatt pl a Csekéset értem)?

A nyeregcsõ és a bilincs is bikepositive.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Easton carbon nyeregcsõrõl olvastam, hogy használat közben szép lassan lejjebb csúszik a vázban.
Állítólag létezik valami kence-fice amivel ha bekenik tapadósabb lesz a felülete és ez a jelenség megszünik.
Létezõ dolog ez? Esetleg gyakorlati tapasztalat?

Kérdezd Dantét! Neki fordított eset volt - karbon váz, alu nyeregcsõ - és megoldotta.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Easton carbon nyeregcsõrõl olvastam, hogy használat közben szép lassan lejjebb csúszik a vázban.
Állítólag létezik valami kence-fice amivel ha bekenik tapadósabb lesz a felülete és ez a jelenség megszünik.
Létezõ dolog ez? Esetleg gyakorlati tapasztalat?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
31,8mm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Olyan bajom van, hogy rendelni szertnék nyeregcsõbilincset, de nemtudom, hogy hányasat, tolómérõvel lemértem a csövet....a csõ 31.2 mm, a nyeregcsõ 27.2-es....akkor nekem hányas bilincset kell vennem? az zavart össze, hogy az alsó váltóm 34.9 es, de ezt a 31.2 t nemtom hova tenni. elõre is köszi a választ!

mondjuk 31,8

az átdobó bilincsedben meg lehet betét is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Olyan bajom van, hogy rendelni szertnék nyeregcsõbilincset, de nemtudom, hogy hányasat, tolómérõvel lemértem a csövet....a csõ 31.2 mm, a nyeregcsõ 27.2-es....akkor nekem hányas bilincset kell vennem? az zavart össze, hogy az alsó váltóm 34.9 es, de ezt a 31.2 t nemtom hova tenni. elõre is köszi a választ!