Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Nagyon szépen köszönöm !
szedrik

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Ellnézéseteket kérem ,ha már volt erõl szo , de segitségeteket kérném :
-milyen egy állitható utas nyeregcsö ?
most olvastam az idei elsö VK cikben, hogy dh-n használtak ilyet , ami egy gombnyomásal akár 125 mm is sülyed
Hogy müködik ez ?
Gombnyomásra lesülyed ? A vissza utat mi vezérli, hogy dönti el ,hogy menyire menyen le és fel ?
Mindezt menetközben is lehet ?
Hol van a gomb ?
Technikailag hogy müködik ?
aki tud válaszokal szolgálni azt szivesen olvasnám !

Rövid összefoglaló cikk ezekrõl
Állítható nyeregcsövek mustrája | tech | Bikemag

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Crank Brothers Joplin 4 Remote Seatpost | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Gravity Dropper Turbo Seatpost - Standard | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Rock Shox Reverb Seat Post - Standard mount 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Ellnézéseteket kérem ,ha már volt erõl szo , de segitségeteket kérném :
-milyen egy állitható utas nyeregcsö ?
most olvastam az idei elsö VK cikben, hogy dh-n használtak ilyet , ami egy gombnyomásal akár 125 mm is sülyed
Hogy müködik ez ?
Gombnyomásra lesülyed ? A vissza utat mi vezérli, hogy dönti el ,hogy menyire menyen le és fel ?
Mindezt menetközben is lehet ?
Hol van a gomb ?
Technikailag hogy müködik ?
aki tud válaszokal szolgálni azt szivesen olvasnám !
szedrik

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Ilyen méret nincs. Anyag, falvastagság és gyártás kérdése az egész.

Ergo végtére is, akár egy 27.2 se rossz, ha megfelelõek ezek a tulajdonságok. Vagyis marad az evés, ami a pudingot illeti. :) Aztán bármi lesz, vagy jó vagy nem.

Errrõl amúgy vélemény, vagy tapasztalat?
NYEREGCS SP255 27,2,X400MM , KORMNYOK, NYERGEK S TARTOZKAIK, NYERGEK S TARTOZKAIK, NYEREGCSVEK, ALTRIX, Foldal - Neuzer Bike Kft. - Termkadatok

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az agyamba látsz. :) Ugyenerre jutottam, nemsokkal az utolsó postom megírása után. Majd vadászok valamit. :) 400mm, matt fekete, kétcsavaros, hátranyúlás mentes, és meg is leszek. :)

Még annyit, hogy mi az a "méret", ami alatt semmiképp se vegyek, mert rugalmas lesz?

Ilyen méret nincs. Anyag, falvastagság és gyártás kérdése az egész.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

veszel mondjuk egy 30.9-est.....meg kelleni fogy egy kb 0,45mm falvastagságú átalakító és kész is vagy :)

Az agyamba látsz. :) Ugyenerre jutottam, nemsokkal az utolsó postom megírása után. Majd vadászok valamit. :) 400mm, matt fekete, kétcsavaros, hátranyúlás mentes, és meg is leszek. :)

Még annyit, hogy mi az a "méret", ami alatt semmiképp se vegyek, mert rugalmas lesz?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
veszel mondjuk egy 30.9-est.....meg kelleni fogy egy kb 0,45mm falvastagságú átalakító és kész is vagy :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
BBB azon csövébõl sincs már akkora, ahogy nézem. Viszont a kemény 70 kilóm lehet nem lenne akkora hatással rá, és ez az Altrix nyeregcsõ amit kinéztem nem tûnik annyira rossznak (nem rugalmasságra értem, azon a téren nem tudom) Nemrég alpinebike-nál lemértek engem, és ott kiderült pár adat, ez alapján lenne szükség hátranyúlás mentes nyeregcsõre, hogy vázcsereét kikerülve legyen jobb a bringa számomra. Innen indult ki az egész.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
tamaska: Köszi, közbe ez nekem is eszembe jutott.

Maggi. A nagyon baj alapvetõen az, hogy ragaszkodom nagyon ehhez a GT vázhoz. Lehet vadászni kellene egy matt fekete speci rockhopper-t végre (2009-est), és elfelejteni ezt a ruckus-t. :) Ami a kényelmességet illeti, annyira talán nem jó a low rider életérzés. :))

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mért baj ha rugalmas? sokkal kényelmesebb lesz..:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
BBB Skyscraper [asszem BSP20] kell hogy legyen 31.8 ha az kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Az ciki. Akkor vagy marad egy 31.6-os szintén 400mm-es csõ és a sörösdobozos hézagolósdi, vagy nemtudom. Köszi MJani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

31.6 után egy 27.2-es nyeregcsõ hozna magával érdembeli/érezhetõ rugalmasságot? (400mm-es lenne, eléggé kihúzva) Azért adott a kérdés, mert 31.8-ról kb csak 27.2-re van átalakító, így ez lenne a megoldás.

Igen. Két évvel ezelõtt kiszámoltuk, hogy jóval nagyobb a kihajlása.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
31.6 után egy 27.2-es nyeregcsõ hozna magával érdembeli/érezhetõ rugalmasságot? (400mm-es lenne, eléggé kihúzva) Azért adott a kérdés, mert 31.8-ról kb csak 27.2-re van átalakító, így ez lenne a megoldás.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Újonnan már csak olyan változatot tudsz venni ami M6 os csavarokkal van szerelve, használtan M5 ösekkel lévõt nem szabad venni./saját tapasztalat/

Van, jó, negatív tapasztalat nincs, a nyeregpálca megfogása miatt nem minden nyereghez (pálcához jó).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Van, jó, negatív tapasztalat nincs, a nyeregpálca megfogása miatt nem minden nyereghez (pálcához jó).
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Sziasztok!
Van valakinek KCNC Ti Pro Lite nyeregcsöve? Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban? Szeretnék venni 27,2 400mmest.
Üdv: Matej

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Thomson fekete nyeregcsöveknek/stucniknak milyen bevonata van, sima elox?

igen, sima elox
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Olyan sokmindent nem amortizáltam :)