Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

eccer Hozé mondta mikor tekertünk fel visegrádról pap rétre az erdészetin (mint a duna maraton eleje) a sárga szkandi konával, 27,2-es pazzaz csövem volt, hogy vagy 1 cenit mozog elõre hátra a nyeregcsõ alattam.

Azoknak a Pazzaz csöveknek a mai napig szokásuk:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hogyha ez a truva 30.9-nél, 400mm-es hosszban 331g, akkor a BBB Skyscraper mennyi lehet ugyanezekkel a méretekkel (hasraütésre?) ? 31.6-nál, 400mm-en 378g a gyári adat szerint, de több adattot nem találtam, különbözõ méretekre.

Ma megyek egy esztergályoshoz, kiderül tud e csinálni nekem átalakítót 30.9-re. Ez tûnt még a legértelmesebb köztes méretnek, ez még talán hajladozni sem fog.

Valószínû, ugyanannyi, mint 31,6-osban. Általában nem nehezebb a nagyobb, mert kisebb falvastagságot használnak nála.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

331gramm.
Feltöltött kép

Hogyha ez a truva 30.9-nél, 400mm-es hosszban 331g, akkor a BBB Skyscraper mennyi lehet ugyanezekkel a méretekkel (hasraütésre?) ? 31.6-nál, 400mm-en 378g a gyári adat szerint, de több adattot nem találtam, különbözõ méretekre.

Ma megyek egy esztergályoshoz, kiderül tud e csinálni nekem átalakítót 30.9-re. Ez tûnt még a legértelmesebb köztes méretnek, ez még talán hajladozni sem fog.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Szerintem meg nem. :) Soha nem engedném le egyik jelenleg bringámon sem a nyerget.

en meg igen :) meg ahogy elnezem egyre tobben.

múltkor +próbáltam egy 10 centit letolni a nyerget a dawg-on. abszolut nem tudtam úgy menni, de még elhelyezkedni sem a bringán. szal asszem ahol kihúzott csõvel nem tudok lemenni ott nem is akarok :)

en is tamasztom a labammal a nyerget, es epp ezert nem is eresztem le ennyire... lankakon kb 5-6cmt. joval lejjebb kerul a sulypontod, es elvezetesebb a csapatas. akkor eresztem le full, ha vmi nagyon merdeken jonnek le. fokozatmentest kell venni, ennyi a titka.

amugy epp annyi ertelme van egy turan vagy maratonon, mint egy ossztelosnak. nem szukseges, de franko erzes.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts

ezzel felkerül a 7. kar a kormányra a váltók, fékek és villák lockolói mellé...

Andris: minek lockoló a kormányra? :-) 160 mm-nél nekem bõven elég, ha a tagon/villán van. Ott se használom. :-) De tény, ma már nagyon durván tele van zsúfolva sok vacakkal a kormány, ami ha nem elég széles, akkor gondban vagy. Van nálam egy tesztgép, amin kilenc pöcögtetni való gomb és kar van a kormányon. Meg is õrülök egy emelkedõ elõtt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

tudom. pár évente csere és kész. kb ugyanaz, mint a kormány. ;)

Igen. :)
De pl a legtöbb forumozó alatt soha nem kell kicserélni a thomson-t, mert annyira nem terheli. Viszont ha elmész egy ox versenyre ott elég gyakran látsz törött nyeregcsövet (pedig õk is csak hobbi versenyzõk). Vagy pl az Andris is mutogatta év elején az új szerzeményét, aztán júniusban már versenyt adott fel miatta.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts

Az alu nem felejt. ;) Kb ugyanaz, mint a kormány.

tudom. pár évente csere és kész. kb ugyanaz, mint a kormány. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Ott örök élet.

FL.

aham :)
a montimban meg szintén FL van...
volt konában is 27,2-es most trekben van 31,6-os.kiváló csõ.bár szemezgetek a mûanyag tesójával mert a hardtail néha nem annyira komfortos
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha jó anyagból van a csõ, akkor miért lenne baj ha könnyû és rugalmas? nem is értem. :confused:

hát nincs nagyon kihúzva...outiban van...

Ott örök élet.

Syncros FL vagy FL V2? Vagy szénszálas? Vagy titkos? Pont most keresek Thomson helyett másikat, azért is kérdezem.

FL.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Belegondolni sem merek, hogy mit csinál alattam a lejtõkön, amikor ülve tekerek, a syncros csövem, jobb hogy nem látom :)

Syncros FL vagy FL V2? Vagy szénszálas? Vagy titkos? Pont most keresek Thomson helyett másikat, azért is kérdezem.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
hát nincs nagyon kihúzva...outiban van...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
ha jó anyagból van a csõ, akkor miért lenne baj ha könnyû és rugalmas? nem is értem. :confused:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

miért?

Mondjuk azt, hogy nem õ nyeri a teszteket tartósságban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mennyi is a listaára? :)
Azért fenntartásokkal kezelem a masterpiece-t, eleve nincs 400as hosszban, a 27,2es meg csak 330as hosszal érhetõ el és a min jel is túl alcsonyan van ezen, elhiszem, hogy nem fog eltörni, de mi van ha a vázam igen, mert mint tudjuk 99%ban a váz törik el, nem a nyeregcsõ, ha túlhúzzuk a nyeregcsövet. A 30,9-es és 31,6-os már ebbõl a szempontból megbízhatónak tûnik.
Egyébként a könnyû nyeregcsõ hívõk látták már, hogy mennyire hajlik össze-vissza a nyeregcsövük tekerés közben. Tavaly 24óráson 70kg-os csapattársam görgõzött mellettem és a 27,2-es masterpiece csöve szemmel láthatóan elég sokat hajlott elõre-hátra. Mit csinál egy kevésbé jól tervezett nyeregcsõ? Kb. ennyit a hajtásmerevségrõl :) . Belegondolni sem merek, hogy mit csinál alattam a lejtõkön, amikor ülve tekerek, a syncros csövem, jobb hogy nem látom :) . De egy ilyen görgõs tesztet mindenkinek javasolnék, megkér valakit, hogy vegye föl miközben görgõzik.

kéne is egy 400-as thomson
350-es kona fél centivel a jelölés alatt van, és még ki kéne húznom egy fél centit.

eccer Hozé mondta mikor tekertünk fel visegrádról pap rétre az erdészetin (mint a duna maraton eleje) a sárga szkandi konával, 27,2-es pazzaz csövem volt, hogy vagy 1 cenit mozog elõre hátra a nyeregcsõ alattam.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
miért?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

192grammos Thomson hello.

Mennyi is a listaára? :)
Azért fenntartásokkal kezelem a masterpiece-t, eleve nincs 400as hosszban, a 27,2es meg csak 330as hosszal érhetõ el és a min jel is túl alcsonyan van ezen, elhiszem, hogy nem fog eltörni, de mi van ha a vázam igen, mert mint tudjuk 99%ban a váz törik el, nem a nyeregcsõ, ha túlhúzzuk a nyeregcsövet. A 30,9-es és 31,6-os már ebbõl a szempontból megbízhatónak tûnik.
Egyébként a könnyû nyeregcsõ hívõk látták már, hogy mennyire hajlik össze-vissza a nyeregcsövük tekerés közben. Tavaly 24óráson 70kg-os csapattársam görgõzött mellettem és a 27,2-es masterpiece csöve szemmel láthatóan elég sokat hajlott elõre-hátra. Mit csinál egy kevésbé jól tervezett nyeregcsõ? Kb. ennyit a hajtásmerevségrõl :) . Belegondolni sem merek, hogy mit csinál alattam a lejtõkön, amikor ülve tekerek, a syncros csövem, jobb hogy nem látom :) . De egy ilyen görgõs tesztet mindenkinek javasolnék, megkér valakit, hogy vegye föl miközben görgõzik.

most vágtam vissza egy wcs-t... :)

A wcs ebbõl a szempontból egy külön történet. :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

bennem inkább az szokott +fogalmazódni hogy "hogy lehet 250g-nál könnyebb csövet használni" ? :)

most vágtam vissza egy wcs-t... :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
az sose kéne
csak a "kövérebb" tesó. mongy tehetném nem is használnék mást .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
192grammos Thomson hello.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ez rengeteg...
hogy lehet 250gnál nehezebb csövet használni?! ? :)

bennem inkább az szokott +fogalmazódni hogy "hogy lehet 250g-nál könnyebb csövet használni" ? :)