Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ilyen a rendszer

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Dartmoor Fusion Pivotal seat post :: HIBIKE

Ez a nyeregcsõ most hogy van?

Nincsen hozzá befogófej vagy mi?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
közben kiagyaltam, hogy az a kis csésze hiányzik, amibe belefekszik a nyeregpálca. ezen a képen tökéletesen látszik:

Project 24.2 Review: Ritchey WCS Carbon 1-Bolt seatpost - Bike Rumor

de sajna nem találok ilyet sehol, csak csavart lehet külön kapni. valakinek ötlete?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

múltkor már kérdeztem, de akkor nem volt képem hozzá. most van :) szóval a bicajjal jött a nyeregcsõ, de akkor nem vettem észre, hogy egy alkatrész hiányzik belõle. meg tudná mondani valaki, hogy pontosan mit kellene hozzá rendelnem?

itt a nyeregcsõ:

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

köszönöm elõre is!

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

A nyeregvázcsõre nincs egyértelmû szabvány, egy 1 kilós karbonvázzal én félnék, egy 1800 grammos aluval meg nem, ez szubjektív. Ha a vázhoz/bringázhoz jött, akkor használd - de jelzem, még ez sem garancia, ugyanis azt egy feltételezett kihúzásra méretezik. Amikor tört a vázam, akkor szûkítve volt, s az elsõ érv az volt, hogy túlságosan ki volt húzva a nyeregcsõ. De mivel a testmagasságom alapján az volt a (számomra) ideálisnak ítélt vázméret (gyártó táblázata alapján), nyert ügyem volt.

Köszi a segítséget!

3 kg-os AM vázba lenne, ebbõl (az alu és karbon verzióból is) a csúcsmodellt állítható nyeregcsõvel szereli a gyártó, abból meg nincs 31,6-osnál nagyobb, így gyárilag is szûkítõt használnak. Szóval elvileg nem kellene, hogy baj legyen belõle, meg idõvel lehet én is beruházok majd egy ilyen nyeregcsõre, a jelenlegi 31,6-os Syncros-t is szeretem, így elég lenne egy szûkítõt meg 34,9-es bilincset venni hozzá.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Jogos, rosszul fogalmaztam. Természetesen a nyeregvázcsõre gondoltam.

A nyeregvázcsõre nincs egyértelmû szabvány, egy 1 kilós karbonvázzal én félnék, egy 1800 grammos aluval meg nem, ez szubjektív. Ha a vázhoz/bringázhoz jött, akkor használd - de jelzem, még ez sem garancia, ugyanis azt egy feltételezett kihúzásra méretezik. Amikor tört a vázam, akkor szûkítve volt, s az elsõ érv az volt, hogy túlságosan ki volt húzva a nyeregcsõ. De mivel a testmagasságom alapján az volt a (számomra) ideálisnak ítélt vázméret (gyártó táblázata alapján), nyert ügyem volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Ismét elmondom, hogy a csõnek tökmindegy, hogy akár 1 centire van csak a vázba befogva. A váznak nem.

Jogos, rosszul fogalmaztam. Természetesen a nyeregvázcsõre gondoltam.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

12 cm hosszú 34,9-31,6-os szûkítõ szerintetek megbízható? Nem kell attól tartani, hogy elreped\törik a nyeregcsõ?

Ismét elmondom, hogy a csõnek tökmindegy, hogy akár 1 centire van csak a vázba befogva. A váznak nem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
12cm már jó
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

12 cm hosszú 34,9-31,6-os szûkítõ szerintetek megbízható? Nem kell attól tartani, hogy elreped\törik a nyeregcsõ?

Nincs még tapasztalatom az ilyesmivel.

Köszi elõre is!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszönöm.
Nálam a kengyelben 8,0 mm-es a lyuk és a Ti csavar menete sem metrikus, úgyhogy sajnos sehogy nem jó :(

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A henger átmerõje 8,65 mm. A csavaron a menet hossza 23 mm, a teljes hossz 35 mm. A menet m5.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nem legyártatni akarom, vagy helyettesíteni valami mással, hanem ilyet tennék be egy másik nyeregcsõ fejébe (csak ott nem egy fészekbe fekszik be, mint a Thomsonnál, hanem egy egy kengyel veszi körül a két végét, mint pl. itt, szóval be kellene férnie a lyukba)...meg van egy pár szép fényes titáncsavarom egy másik nyeregcsõbõl, hátha azok is jók lennének :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szvsz thomson csavarszettet hasznalj, mert a szabvanyosnak nem olyan a fejkialakitasa, es leszakadhat - akkor meg dbokra hullik az egesz :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Thomson Elite nyeregcsõ tulajdonosok, valamelyikõtök meg tudná nekem mérni a csavar menetes részének, ill. a hengeres anya átmérõjét (tolómérõvel). Elõre is köszönöm.
Feltöltött kép

Van egy ilyen szettem, ha érdekel.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Thomson Elite nyeregcsõ tulajdonosok, valamelyikõtök meg tudná nekem mérni a csavar menetes részének, ill. a hengeres anya átmérõjét (tolómérõvel). Elõre is köszönöm.
Feltöltött kép

Trance

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
A tavalyi Trek 8500-as vázon 3 bevágás van a nyeregvázcsövön. Tudja valaki, hogy ez miért jó?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én meg ragasztok oda 5 cm szigszalagot és takarítani sem nagyon kell...

ahh, igen, most, hogy fxen rögzítettem a nyeregcsövet, én is ezt fogom csinálni :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

És a kosz is bemegy...Trek vázat láttam ahol elöl van a vágás.

nekem a kb. '95-es alu GT pantera vázamnál (avalanche) elõl van a vágás, míg a '96-os, acél GT bravado vázamon meg hátul

érthetetlen, hogy miért nem elõl van minden

én toltam bele zsírt, mint kosz és nedvesség dugót :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
én meg ragasztok oda 5 cm szigszalagot és takarítani sem nagyon kell...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"