Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hm, érdekes ezidáig azt hallottam, hogy a karbonváz mennyire kényelmes, rezgéscsillapító, most meg az ellenkezõje, mondjuk a nagyfokú merevsége utóbbit igazolja, annyiféel karbon van már, ki tud okos lenne...?
Titánüléscsõ: nekem is van ilyen, a Bikemag hirdetésében idõnként feltûnik oúti méretben (27,2, 270mm) 18e Ft körül, elég drága használtan, de a titán nem fárad el, mint a karbon, egyébként meg még MAtuznál lehet látni ilyeneket, hasonló árban, de itt talán a méretek mások (25,8?).

karbon olyan amilyenre csinálják (vagy egyes gyártóknál AS :) )...vagy brutál merev, vagy rugalmas.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hm, érdekes ezidáig azt hallottam, hogy a karbonváz mennyire kényelmes, rezgéscsillapító, most meg az ellenkezõje, mondjuk a nagyfokú merevsége utóbbit igazolja, annyiféel karbon van már, ki tud okos lenne...?
Titánüléscsõ: nekem is van ilyen, a Bikemag hirdetésében idõnként feltûnik oúti méretben (27,2, 270mm) 18e Ft körül, elég drága használtan, de a titán nem fárad el, mint a karbon, egyébként meg még MAtuznál lehet látni ilyeneket, hasonló árban, de itt talán a méretek mások (25,8?).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem eddig OVAL és PAZZAZ volt!! Az OVAL jobban bevált nálam. Annyira nem drága és elég jó minõségû. Ja és szép!! Szerintem.

magellanboy

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Én is titánt szeretnék, mert a leendõ karbon vázam és egy karbon nyeregcsõ az borzasztó merev lenne. Csak nekem okés lenne a 27.2, átalakítóval.

Hmmm. Az a fránya, rideg, rázkódásokat nem csillapító karbon...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

és a netto hossz is különbözik?
nem lehet, hogy a 27esnek a feje is kicsit alacsonyabb?

nem, tök ugyanakkora....ua. a tipus is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
és a netto hossz is különbözik?
nem lehet, hogy a 27esnek a feje is kicsit alacsonyabb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amúgy az érdekesség kedvéért megmértem egy másik pazzaz csövet is, az elözõ 27,2 es volt ez 27-es, és ezen 1 centivel lejjebb van a min. jelölés.....

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
aha köszi...
igazából kezemben van egy rf xy csõ, és próbálom eldönteni, hogy vajh 350-es, vagy 400-as, a bicóm meg nincs itt, úgyhogy nem tudom kipróbálni :(
úgyhogy mindent méregetek, mint egy hülye :)

na a netto hossz nálam is pont 300 mili, szóval akkor örülés van :)

a fej miatt zavarodtam meg, mert egy csomót hozzáad a hosszhoz, ezért a csõ ránézésre is rövidebb:

Feltöltött kép

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
magyarán a netto hossza 300mm. De szerintem is gyártója válogatja, hogy mennyi, mert mindegyiknél más a vázba csúsztatandó minimális csõhossz.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

de a bilincs aljától? vagy a csõ legeslegnagyobb bruttó hossza?

valaki akinek van kéznél egy 400as csõ, nem tudná lemérni a nyeregpálca és a maxkihúzásvonal távolságát?

1 pazzaz csõ van a mancsomban.....ez az aljától a bilincs kõzépig,tehát ahova a nyereg pálca felfexik 396 mm
a min jelölés a aljától 97mm
maga a csõ a bilincs ajáig 370 mmm

de sztem ez gyártónként változhat

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
de a bilincs aljától? vagy a csõ legeslegnagyobb bruttó hossza?

valaki akinek van kéznél egy 400as csõ, nem tudná lemérni a nyeregpálca és a maxkihúzásvonal távolságát?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Úgy tudom a bilincstõl a csõ aljáig. Tehát a használható rész úgy ~320-350mm lehet

Tüzes Paripám

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
elvben 400as csõ mettõl meddig 400?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Én is titánt szeretnék, mert a leendõ karbon vázam és egy karbon nyeregcsõ az borzasztó merev lenne. Csak nekem okés lenne a 27.2, átalakítóval.

Tüzes Paripám

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Volt titán nyeregcsövem és tényleg ûber-kényelmes. Hogy örök élet és titán ?Az nem biztos ! Láttam én már törött titán vázat. És kormányt is.
Marci

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Hát 27.0-ban nehéz lesz találni. Miért pont titán? Nagyon kevesen csinálnak titánból nyeregcsövet. Aluból is vannak nagyon könnyûek, és ott van még a carbon nyeregcsövek tömkelege.

Nem elsõrendû szempont a súly...valóban a kényelem és az örökélet az, ami vonz a titánban. Ha nem lesz méretemben, akkor karbon kerül a gépbe, de attól egy kicsit félek, és még azt nem tudtam leküzdeni

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
gondolom a titán nyújtotta kényelem is belejátszik...

és hogyha 27.2-es méretben kijön a vázból, akkor sem eladó? :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hát 27.0-ban nehéz lesz találni. Miért pont titán? Nagyon kevesen csinálnak titánból nyeregcsövet. Aluból is vannak nagyon könnyûek, és ott van még a carbon nyeregcsövek tömkelege.

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
valaki most hirdet titán és karbon nyeregcsöveket az apróban 12e HUF-tól...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Titán nyeregcsõbõl itthon csak a USE Alien Ti a beszerezhetõ. Sajna nem úszod meg 20 alatt még e-bay-en sem:(.

Igazság szerint annyit rászánnék... csak legyen 27.0 méretben... mert a use honlapja szerint csak 27.2mm-es van, de azért reménykedem...