Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Critical Mass - Budapest

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
8 hozzászólás a témában

#1
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
az autómentes napról itt

#2
pbali

pbali

    vendég

  • fórumtag
  • 193 hozzászólás
Egy kicsit kijavítanám, amit rave írt, mert a csütörtöki VBB-s felvonulások még tartanak, spec. én múlt csütörtökön ott is voltam. És egy kicsit kijavítanám Zedet is, mert a critical mass minden hónap utolsó péntekén volt ;D, és nagy népszerûségnek örvendett, úgyhogy kár érte, hogy abbamaradt. Az autómentes napnak pedig már van téma nyitva. :P

#3
Lualua

Lualua

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Szeretnénk értesíteni benneteket, hogy a VBB, a KEROSZ, a Környezetvédelmi Minisztérium, a budapesti biciklis futárszolgálatok, és más bringás szervezetek óriási kerékpáros felvonulást rendeznek 2004.szeptember 22-én az Autómentes Nap alkalmából.

A szervezés nagyon sok szálon fut, a lényege az, hogy legalább 80-100 különbözõ szervezetet, egyesületet, bicikliboltot, iskolát kérünk meg arra, hogy szervezzen saját csapatot a felvonulásra. Az így összeállt csoportok a saját boltjuknál, iskolájuknál, stb. gyülekeznek és indulnak majd 17 óra körül, hogy 18 órára a városligeti Mûjégpályánál egybeolvadjanak, és így kezdõdhessen a nagy felvonulás.

Úgy gondoljuk, hogy szinte minden biciklibolt körül kialakult egy párszor 10 fõs társaság, akiknek ez nagyon klassz és látványos program lesz, másrészt így is tovább erõsíthetitek a már kialakult kötõdést, ami a boltnak is érdeke a csúnya téli holtszezon elõtt. Reméljük, hogy kialakul majd egy kis rivalizálás is a boltok között azon, hogy kitõl jönnek többen a felvonulásra.

Szeretnénk azt is elérni, hogy a fenti módon létrejöjjön egy olyan civil hálózat, aminek az alszervezetei egy pillanat alatt elérhetik a saját csapatuk tagjait. Így akár pár nap alatt is szervezhetõek lennének a hasonló, de egyre nagyobb megmozdulások. Ebben egy kicsit le vagyunk maradva, hiszen például Varsóban már 3-4 ezres felvonulásokkal demonstrálnak a kerékpárosok.

Mindettõl a nagy bulikon kívül azt is várjuk, hogy egy idõ múlva komoly súlyt ad majd a brigás érdekek képviseletének, felfigyelnek rá a politikusok is, és észreveszik, hogy egy ekkora tömegnek érdemes a kedvében járni bringautak építésével, kerékpárszállítási lehetõségekkel, és hasonló finomságokkal.

A felvonulás nonprofit. Nincsenek szponzorai, egyedül a minisztérium segít a sajtóhírverésben, de pénzt õk sem adnak. Persze nem is kell, hiszen ez a dolog csak lelkesedéssel és sok munkával dagasztható nagyra. Viszont ez nem jelenti azt hogy a résztvevõk keze meg lenne kötve. Használjátok ki a lehetõséget a reklámra. Gyertek egyenpólóban, osztogassatok matricát, vagy amit akartok. Semmilyen reklám sem tilos, amíg valaki olyat nem talál ki, ami rontja az egész rendezvény hitelét.

Értesítsétek a lehetõ legtöbb embert, és kérjétek meg õket hogy õk is adják tovább a felvonulás hírét. Ünnepeljük meg együtt az Autómentes Napot! De nagyon!!!

Találkozunk 22-én!

Üdvözlettel: a Szervezõk


#4
Lualua

Lualua

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Felhozom a temat mivel ket het mulva lesz egy oriasi Critical Mass budapesten! :o

Feltöltött kép

#5
Lualua

Lualua

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
A VBB-s dologgal nekem csak az a bajom, hogy a legkozelebbi fel ev mulva lesz :( (ha akkor kezdik jovore is, mint iden) de azert jo tudni, hogy itthon is van hasonlo kezdemenyezes.

#6
Zed

Zed

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nem, ez tévedés. A VBB valóban tart gurulást minden páratlan hét csütörtökén, de az nem a Critical Mass. Az utóbbit Lenkei Peti szervezte és mindne hónap utolsó csütörtökén volt, és lévén õ is VBB-s nem csoda, hogy a Critical Mass résztvevõi is fõleg VBB-sek voltak. Szerintem miután Peti szívvel lélekkel dolgozik a Levegõ MCS-nak már nem maradt ereje a felvonulást folytatni. Pedig jó kezdeményezés volt.

Én is sokat gurultam a VBB és a Critical mókákon, de belefáradtam. Sokszor éppen úgy értem oda, hogy legurultam a hegyrõl és már semmi kedvem nem volt 1,5-2 órát a büdös, forgalmas belvárosban tölteni. Még ma is szívesen elmegyek az OFF pedálszemlére, vagy a Párduc, Rave, Flame, és még sokan mások által szervezett demonstrációra, de kéthetente büdösödni nincs sok kedvem.

#7
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, a VBB tart ilyet, és ott elég szép számú tömeg szokott összegyûlni.

#8
Rave_Ace

Rave_Ace

    Dömdödöm

  • globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
A VBB-sek tartanak ilyet minden páratlan hét csütörtökjén, de most téli szünet van.

#9
Lualua

Lualua

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

Letezik ilyen bicos felvonulas fovarosunkban?? A http://www.critical-...org/europe.html oldalon levo informacio szerint igen ;) viszont en meg nemigen hallottam rola.

Aki nemtudna mirol van szo ez kb. egy biciklis felvonulas, ami eredetileg San Francisobol indult, a honap utolso penteken nagyszamu biciklis egyutt gurul vegig a varoson. Celja a figyelemfelkeltes, tüntetes. Mara tobb szaz varosban tartanak ilyen felvonulasokat. Tobb info itt: http://www.critical-mass.org/ es itt: http://criticalmassrides.info/

Szoval ha letezik ilyen Budapesten mikor es hol van, ha (mar) nem (miert nem??) akkor kinek lenne kedve ilyet csinalni? Tudom, tudom hideg van, suli, baratno stb. meg hogy ugyse jon senki, de akkor is poen lenne ha csak nehanyan jonnenek el, idovel (joidoben) aztan mar igazi tomegek.... ;) Naszoval mit szoltok hozza?