Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
18415 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

na es ez mar egesz jo, nem.? eleg lenne DDR rambol 256, es mar bazi gyors igaz.? DE: nem tudnam hasznalni a regi video kartyam, mert ezen van integralt (gondolom valami fapados), es ugyanigy van a hangkatya is...

Jó, lesz vedd meg. A régi videókártyád meg lehet, hogy lassabb ennél (nem esküdnék azért meg rá... ;) ). Mondjuk le lehet tiltani az integrált cuccokat, ha ragaszkodsz a régiekhez.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Bazz, van egy ötletem: vidd le a kuka mellé az egészet, ahogy van, segítek is benne, aztán vegyél mindenbõl újat, és akkor minden szép és minden jó! Na, milyen ötlet? Egyszerû, de nagyszerû. Ez az elsõ process fejlesztõ ötletem ;D 8)

Dnl: Ha ilyen kis cuccok közé rakod az url címet, akkor kiírja végig:

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nehéz ügy.
Ezek közül lehet valamelyik? ;D

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
http://193.225.13.15...ee9a202c9bd5038

na es ez mar egesz jo, nem.? eleg lenne DDR rambol 256, es mar bazi gyors igaz.? DE: nem tudnam hasznalni a regi video kartyam, mert ezen van integralt (gondolom valami fapados), es ugyanigy van a hangkatya is...

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
hat baszki ha en azt tudnam...
arra emlekszem hogy van benne S, meg mintha D is lenne es egy 7-es is. De SDRAM kell bele, ez ad valami tampontot.?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az akksi 3900 volt.

Amúgy, ha tényleg SD7-es lenne az alaplapod, akkor az még jó is lehetne, de akkor hogy lehet benne régi Celeron?
SD7
Nem lehet, hogy ilyened van?
ST7

Az alaplap/proc/videókártya hármas már jó lesz. Mondjuk a memória még mindig jelentkezhet problémaként... Mert persze az sem ugyanolyan... Általában.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát van ojan progid hogy aida?ha nincs tölts le!MINDENT kiir a géprõl!!azt jegyezd meg az alapján keresgélj!!
fsb 400 a buszsebesség

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás

Onnan tudom, hogy a tiéd 900MHz-es, azok pedig P3-as alapúak, és általában 100MHz-es rendszerbuszon dumálnak. Ez pedig 2.4MHz-es ami már P4-es alapú, és 400MHz-es rendszerbusz kell neki. A lábkiosztásról, valamint az eltérõ feszültségigényrõl nem is szólva, mert persze abban is különböznek.

jaja, ezt a 100MHz rendszerbuszt vagom, (ezt lehet foltolni 133-ra igaz.?). Na es melyik az a legnagyobb prci amit az en alaplapomba bele tudok rakni.? es honnan tudom hogy egy esetleges uj alaplap proci paroshoz jo a video karyam GeForce 2 MX 400. ja es minden kb 3 eve lett vasarolva...

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
es mennyibe kerult az aksi.?

meg valami keppel kapcs. Ugyis lehet sulinetezni hogy kivalasztok egy teljes konfiguraciot, megtartom az alaplap/proci/video kartya parost, a tobbi kiegeszitot meg nem kerem hozza. igy biztosan kompatibilisek egymassal, nem.?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Onnan tudom, hogy a tiéd 900MHz-es, azok pedig P3-as alapúak, és általában 100MHz-es rendszerbuszon dumálnak. Ez pedig 2.4MHz-es ami már P4-es alapú, és 400MHz-es rendszerbusz kell neki. A lábkiosztásról, valamint az eltérõ feszültségigényrõl nem is szólva, mert persze abban is különböznek.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Jó van, csak gondoltam ilyen vetülete is lehet a dolognak...

A srácok mondták, hogy neked van vmi király lámpád, mesélsz róla?

Egyszer volt, hol nem volt egy sötét unalmas éjszaka. Kicsit túl sok teát ittam, nem bírtam aludni. A sikondai bmft találkozó után elhatároztam, hogy a régi sisaklámpám (Cateye valamicsoda) nem elegendõ, és építeni kell egy jobbat. Már elõtte való nap vettem egy 20W-os 12V-os halogén izzót. Ez egy picit kissebb, mint az általában használtak, de ez csak késõbb derült ki. Ez mondjuk elõnyére szolgálna, de van egy hátránya is. Nem zárt rendszerû.
Na sok a szöveg.
Szóval barkácsoltam hozzá fémépítõbõl házat, amit fel lehet rakni a sisakra. Vettem 12V-os 7.2Ah-s akksit (ezzel kb. 4 órát bírja teljes teljesítményen). Aztán az egyik munkatársam csinált egy kis elektronikát, amivel lehet kapcsolgatni 3 fokozatban, meg ki/be.
És faszán világít.

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
tomi: fákk.!!
honnan tudo hogy ez mas rendszer.? Nem vagyok benne biztos hogy SD7 es az alaplapom... :(

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
http://www.tar.hu/snex/ tehat ez a link.

Hat hogy mi lett az holnap derul ki. Mondjuk segitene ha egesz mondatokban fogalmaznal, de azert a lenyeg megvan.
Es mi az az FSB 400.? Es a cache dolgokat se ertettem.!

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
És 1580. :D

Nekem meg új ülést kell vennem, vmint külsõ gumikat, milyet vegyek? 2.3-asat max. Használ vki Maxxison kivül mást?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no fõnök megmondta a frankót!!
bocs ha valamit rosszul írtam de régi ismeretek ezek...
õreg fejem...

és az ikarusz?

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Ebbe csak hülyeséget tudok beleszólni, de meg is teszem, így növelhetem a postjaim számát, mint például most is :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
El foglak keseríteni:

inoft ide gyorsan:
Celeron 900 Mhz, procim van, egy ABIT (talab SD7) alaplapon, SD RAMokkal. Ki tudom cserelni csak a procit egy Celeron 2.4 Ghz-re, ugy hogy nem kell semmit venni hozza.?

Nem fog menni a dolog. 2 különbözõ rendszer, hiába hívják hasonlóan. Kell hozzá egy új alaplap. Aztán abba lehet, hogy nem lesz jó a régi videókártya...

A proci huto is jo lesz a regi.?

Ez se lenne nyerõ.

Ez a proci kerek 20 ezerert jo ar.?

Kb. jó is lenne az ár.

Mit jelent az hogy 2.4 GHz, 400MHz FSB, 128Kb C , ebbe most van 128Kb Cache, a tobbibe meg nincsen, vagy van mindegyikbe, csak nem irjak ki mindig.?
Ez meger plusz 3000 forintot, azaz 22800 Ft-ot.?

Hát elméletileg azért van mindegyikben ennyi cache. Esetleg az egyik dobozos verzió, vagy csak szimplán drágábban adják.

Tovabba:
256 SD RAM 16000 Forintert realis.? Nem tudom a markajat, nem irtak ki....

Jesszus. Eléggé drága, viszont hiánycikk...

LG DVD/CD iro 16900 Forint, erdemes megvenni.?

Hát lassan ennyiért DVD írót lehet venni.
Mondjuk drága a SulinetExpress ez tény, de neked gyakorlatilag nem kerül pénzbe...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
A buszsebesség az új merciknél olyan 75 körül van, volvóknál vmivel magasabb, de határozottan kényelmesek!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no ja aslinet jó buli!
proci:hûtõt ujat kell venni mindenképp!!nem akkor a teljesitménye a 900mhzs hoz tervezettnek min amit kellene pörögnie egy 2,4esnek!!
de a gyári hûtõk sem túl jók,de a p4tõl már állírólag jók,de 5e körül adnak jót.
ha járatos vagy sufniban csinálhatsz ojat is amit kapcsoloval kapcsolgathatsz,de ha profit akarsz akkor meg ami hõfokszabájzós!me elég hangosak!!
ha az alaplap támogatja akkor a honlapon manualban bene van!
nem az olcsobb celeronokban nincs L2es cache sõt az L1es is kisseb!ki irják mindig mert büszkék rá és drágább lehet!
persze megér fõleg a lebegõpontos mûvleteknél,nem fullad ojan hamar ki a tár mérete,keveebbet swappol,nem a virtuális memoriát irja a lemezre aminek az eléris ideje jóval lassab!!
ram:
ja az korrekt cska figyelj hogy a meglévõ lapka buszsebessége stimmeljen!
ne vegyitsd az sdt a ddrel!!
az lg nem cd iró és dvd OLVSÓ?mert ha dvdtis ir akkor vedd meg mindet!!

felnit meg kigondolom!!
irj mi lett!

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás
ha esetleg ti is kartok vasarolni, i tt egy hasznos XLS arosszehasonlitashoz hasznos... nem csak a forgalmazok arlistait lehet megnezni, egyenkent, hanem fullminent egy tablazatban...