No, hát nem gyengék a képek, kár, hogy kihagytam ezt a bulit is.. most már meg kell emberelnem magamat.
Szóval.. Saalbach, Schladming, Leogang mind kis falvak, 620 km Pécsrõl, egyszerüen oda lehet jutni. Ezen a 7végén még minden a sielés körül forgott, most lett vége a szezonnak, de sajnos ez azt jelentette, hogy még minden szerviz és bolt csak sicuccokkal foglalkozott, elvétve láttam csak egy-egy országútist.. Kellemesen enyhe volt az idõ, sütött a nap, alaposan felderitettük a környéket. Leogangban az egyetlen nyitva lévõ kerékpárosboltban érdeklõdtem a májusi szezonnyitásról, de az internetet javasolták, elég felkészületlenek voltak. Miután megcsodáltam a 9.8-as Treket, a SCOTT CR-1est és lángnyelves BIG HITet továbbálltam a felvonókhoz (mert az információs irodában sem tudtak semmi közelebbit mondani sajnos). Az árjegyzék szerint a felvonó Tages Karte az 28 euró, ami nem kevés, mondjuk 3 napos bérlet is van, az picit olcsóbb. Szálláshelyek vannak, mondjuk azok se olcsók, mi 30 euro/fõ/nap áron tudtuk szerezni, vannak apartamanok is, azok olcsóbbak. Kempinget nem láttam, de biztosan van a környéken. Viszont HEGYEK vannak, vagyis HEGYEK. Ezek nem viccelnek. A leogangi Bike World-rõl hoztam térképet, 400km turistaút, FreeRide, DH, 4x, mindenféle pálya van.
A közelben van egy csomó Interspar, Eurospar, Lidl, Hofer.. ahol nem drágábbak a cuccok, mint kis hazánkban. Étteremben minimum 10-15 euró, ha sört is kortyol az ember a pizza mellé. Ez is elég borsos. Max a kempingben berugunk. Ha találunk.
Elmentünk Kitzbühelbe, ahol a Porsche Carrera a népautó, szinte fel sem tüntek már az AMG Mercik és a Ferrarik mellett.. Láttam egy A8as Audit, amiben a 12 hengerhez 6000 köbcenti tartozott.. Az árak ott is elég durvák. Viszont van egy vadaspark, ahol szabadon kószálnak a szarvasok, épp etetésidõben értünk oda, érdekes volt a vályú és a szarvascsorda között álldogálni, mikor elrohan mellettünk kb 130 kifejlett szarvasbikácska..
Na de, mindent összevetve szerintem baromi jó kis kaland lenne, de hát a többség járt már ott, tudja mirõl beszélek..
Láttam a lavinák nyomát is, szegény erdõk rendesen le voltak tarolva..
Schladmingban is sajnos még siszezon volt, bõvebb felvilágos után érdeklõdve az internetre irányitottak a jegyszedõ nénik.