Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
18415 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
:clap:

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
na, csakhogy legyen valami értelme annak a kibaszott diplomámnak, meg a sokéves Dunántúli stílus gyakorlásnak, eztet kerekítettem:
majd legközelebb írok nekik masszív kerekekrõl, meg terepezésrõl, jó? :D

"Tisztelt Uram!

Mecsek déli oldal, erdészek által tönkretett leejtõk, kivágott fák, eldobott szemét... Így is kezdõdhetne kedves stílusban írodott cikke, mely minap jelent meg a Dunántúli Naplóban. Dr. Beöthe Ákos vagyok, jómagam több, mint 12 éve hegyikerékpározok. Minden tavasszal szomorúan veszem tudomásul, hogy ismét megjelent egy degenerált cikk kedvelt sportomról. Mindeddig általában mosolyogtam az újságíró urak hozzá nemértésén és okoskodásán, a fiaiktól elkapott szókapcsolatokkal a kornak megfelelni próbáló avittas szövegein, ám ezen legutóbbi cikk engem is írásra késztetett.
Általában egy kedvement legyintéssel felszedjük a túristautakon heverõ különbözõ tápok mûanyag csomagolását, amit a következõ kukánál kidobunk, a napos hétvégéken a Mecseket ezerszámra ellepõ, magukat kirándulónak nevezõ emberek után, kerülgetjük kutyáik ürülékét, a szeméttéma régen nem szerepel már nálunk. A tavasszal sáskamódra járkáló virágszedõk sem indítanak bennem túl mély érzéseket, hozzászoktam. Azonban ami múlt õsszel "szakszerû fakitermelés" címén indult szeretett erdõmben, az már az én lelkivilágomnak is sok: részletezni nem fogom, ha Ön ennyire tájékozott a hegyoldalt illetõen. Gondolom esõben, fagyban, hetente legalább háromszor arrafelé jár és saját szemével tapasztalhatja a pusztítást, ami sokszorosa a túristautakat nem túl sok helyen elhagyó hegyibringás ösvények nyomához képest. Bár úgy vélem ezt a PVV Rt. aktakukacai inkább haszonnak, mint kárnak könyvelik el, legyen mit ráverni a sportolókra is.
Jómagam sportként ûzöm ezt a tevékenységet, a "menõség" nem szerepel az indokok között. Szinte mindenkit ismerek, aki gyakori bringás a hegyen, õnáluk sem tapasztaltam ezt, gondolom saját környezetébõl jöhetett ez az ötlet. Szeretek hosszútávon gondolkodni -és ezt szerintem társaim nevében is mondhatom- ezért igyekszünk nem kerülni konfliktusba az erdõ többi használójával, akik közül a gyakoribb látogatók már ismerõseim is. Éppen ezért kirándulókkal való találkozás esetén lassítunk, hiszen a több tízezer forintos (ezen a kifejezésen mindig hangosan nevetnem kell) kerékpárokon már telik jó fékre.Így állhat elõ az a helyzet, hogy elütéses balesetrõl a 12 év tekerés alatt egyszer hallottam, aminél többször esett le nagymamám otthon a létráról ez idõ alatt. A eséses balesetek, amiket a bringások néhanapján szenvednek, pedig részei a sportnak, nem jobban, mint mondjuk a fociban, vagy a kosárlabdában a szalagszakadás.
Éppen ezért eltúlzottnak tartom a cikk hangvételét, mely ellenségként állítja be a kerekeseket, ebben az egyébként is szmogos és a kerékpárt gyerekesnek tartó városban. Kis részleteket emel ki a valóságbõl, azokat is elég sekélyesen és egyoldalúan világítva meg. Tudom hiú ábránd, de lehet, hogy mielõtt a Magyarországon esetenként kritikának nevezett és oly kedvelt lehúzás és gyülöletkeltés fogalmával inkább egybeesõ cikkeket jelentetnének meg, a másik oldalt is megkérdeznék, vagy legalább a témát kellõ alapossággal végigjárnák. Ujjal egymásramutogatásból köszönjük van elég, dehát tudom a stílus az stílus, maradjunk hûek önmagunkhoz....

Tisztelettel: egy "menõ" bringás"

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
na csõ

ma ne köekedjetek mert fejberugtam egy osztáyltársam.
lány volt.
csak nem akartam pont eltalálni...
Shosh is megirigyelhette volna a mozdulatot ;)

De valami álom szép gépe van....
ettõl méhg kedvet kaptam az országutiho...

Ma hihetetlen szarul voltam tekerés közben,szóval kokkacukor meg LShos bocs.

dunántuli meg érdekes...

az a baj hogy általánosítanak.
merrt a tettyei benszülöttek azok tényleg hulgán banda...
de itt is mint pesten hogy szétverik a fogast csak azt látják hogy bringás ez is

kisssB volt a forrás az árakkal,de roszul gépelték be a kesztyû árát..

FIGHT FOR YOUR RIGHT!!!!!!!!!
to da parrty

szóva hétvége tekerés szempontájbol!?

kokka:
http://oakley.com/cm...053ca5208cc.png

Ákos,bocshogy csak most jutott eszembe a lánc,illetve tiedbe!!!
de sok dogom volt azt el is felejtettem!!
ha volt akor a kellemetlneségért elnézést!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

SliN

SliN

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Csõ!
Egy ideig nincs mit aggódni. Múlt héten vettem egy Mecsektérképet és azon mejdnem az összes ösvény jelölve van amin menni szoktunk, ráadásul bringaútnak. Szóval ha valaki beszól, egy térképet belenyomunk a pofájába aztán sírhat!

The life is short, ride more!

optimist

optimist

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
miért is??:D:D
130km??

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
dugulj már el.

Aktuális civil

optimist

optimist

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
nincs itt senki wazz???:(

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Én itt bennt kipróbáltam az mpeg-et powerDVD-vel. Jó.
Az avit-t windows média lejátszóval. Megy az is.
Ezek után nem tudok mit csinálni...

Menjünk el a Dunántúlihoz, és gyújtsuk fel. Vagy robbantsunk. Elõtte a tûoltóságra be kell küldeni pár kurvát, nehogy kijöjjenek. Esetleg túszul ejteni az egész szerkesztõséget, és követeljük többféle nehézségû pályák kialakítását, a buszokon való szabad kerékpárszállítást (vagy a fogas áttelepítését), és szabad szakállmentes sajtót!

kolyok:
Nem kell a zenés cd? Reggel az életem kockáztatásával írtam...
Vagy odaadom Shoshinak...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

bandQuake

bandQuake

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Szerintem nem hülyeség egyáltalán!
Tényleg hülyék ezek az újságírók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem is akad a videó!Mit csináljak?Én DivX-el próbálkoztam.

optimist

optimist

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Andrew:
ezt te elkülted nekik??mármint a dunántulisoknak

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hehe.. Máskor is linkelem a hülyeségeket... Ez teszik. Hogy felbuzdult mindenki. Pozitív! Vívjunk háborút!!! :D:D:D

optimist: ne legyél már segg hülye... ;)

6 óra...!

És akad a videó... Mit szedjek le hozzá, mert már PowerDVDvel is próbáltam, de semmi...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Legalább olvasnál vissza, mielõtt ugatsz

Most az hülyeség, hogy én ezt irtam?

Tisztelt szerkesztõség!

Véleményem szerint az Ön lapjuk eltúlozva és a valóságtól igencsak elrugaszkodva irt cikket - mely a nap témája is lett - a hegyikerképárosokról. Kérném tisztelettel, hogy a gyalogos turistákról is legyenek szivesek egy hasonlóan felháboritó cikket közölni, akik az erdõben szétszórják a mûanyagpalackokat, csipszeszacskókat, valamint a kutyájukat az ösvények közepére szaratják. Továbbá legyenek oly szivesek egy cikket közölni arról is, hogy ugyan mi értelme, hogy a Mecsek legszebb ösvényein százszámra vágják ki az erdészek a fákat, és lánctalpas jármûveikkel több védett virágot pusztitanak ki, mint amennyit mi valaha is fogunk.
A következõ alkalommal legyenek oly kedvesek kicsit jobban körüljárni a témát, mielõtt vádaskodni kezdenek, és felelõtlen irásaikkal szembeforditják az erdõ útjait használó sportolókat az unokáját kézenfogva sétáltató nagypapákkal.

optimist

optimist

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
WAZZ látta valaki a mai dunantuli (naplot)????
naon durva, vazz ezt nézzétek meg:

Terepbringával az erdõben: hegyre menõbb
Mountain bike Kipusztított növények, tiltott ugratók, felszaggatott védett területek, csonttörõ mutatványok, félreugráló kirándulók a Mecseken
MÉG van 1 OLDAL NÉZZÉTEK MEG!!!!!!!

http://www.dunantuli...r=2328&c=400289 -->itt van kép is vkiröl nézzétek + feltétlenül!!!!!!!
DE_DURVA

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Zap! Csak ismerlek, és tudom, hogy mennyire ki tudsz Te is kelni magadból! Én is háromszor finomítottam a levelemen.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Zap, ez tetszik, ez jó! Egyébként nem t'om szoktátok e olvasni a filmkritikákat benne... hát a fickó az elmúlt 15 évben még egyetlen filmról nem tudott olyat irni, hogy kedvem lett volna utána megnézni. Egy 70éves csóka, aki még mindig az 1952es filmekkel példálózik, hogy akkor igenis tudtak igényes minõségi filmet forgatni. Azóta szart se.

Hosszú próbálkozás után végre sikerült elérnem az eBike szerkesztõségét és kideritenem, hogy holnapra itt a cucc. Tök jó.

Mettyú

Mettyú

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.203 hozzászólás
Ez tetszik, ez jó! Azért egy csókolomot elmormolhatnál benne köszönésképpen, nehogy azt higyje nem elég kifinomult a modorod!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Azért a helyesírásra ügyelhetnél kicsit jobban.
Pl: a Mecseken nagybetû, mert magas.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Áááá, én olyat gondoltam, hogy:

Mészáros Imrének!

Anyád te buzi, menyél segembe a szar irásodal te buzi! A sog köcsög turista a baly, nem mi a bringások, mer mi jófelyek vagyunk. hol ugrasunk, ha nem a mecseken, kis pöcsszopó? meny anyádba.

vagy ez így nem jó?

Aktuális civil

Mettyú

Mettyú

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.203 hozzászólás
És ez nyomtatásban is megjelent?
És mi köze ehhez a KisB-nek?
Nem értem.
Vannak biciklisek a Mecsekben?
Többszázezer forint? És még tekerni is kell? Hagyjá má!

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Zap! Írj neki te is! De profit, hogy ne mondhassa, hogy sunkó kis csûrhe vagyunk!

Kokk:
Asszem jó a hat óra, bár még nem teljesen biztos. Ha nem megyek, akkor hívlak!

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.