https://www.facebook...67516313334063/
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
BMFT-logó a tûzben
Indította
lensver
, 2003. augusztus 07. 08:27
Írta 2014. augusztus 15. - 02:36
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2003. december 15. - 20:28
én is mostanában kattantam rá az ilyesmire... buliban stroboszkoppal ááállat.
vaku van az elsütésnél, azért láttszanak az elkövetõk, ez utánn a hölgy rohangálhatna is nem láccana, cak a láng.
a stroboszkóp, vagy különvaku pedig a villanáskor a képresüti az ürgét....
az a kár hogy csak analóg géppel megy a trick.
na itt meg az én alkotmányom. az elsõ: a 24.h-son készült... a haversrác reflektorai égették
http://kep.tar.hu/jr.../pic3575774.jpg
vaku van az elsütésnél, azért láttszanak az elkövetõk, ez utánn a hölgy rohangálhatna is nem láccana, cak a láng.
a stroboszkóp, vagy különvaku pedig a villanáskor a képresüti az ürgét....
az a kár hogy csak analóg géppel megy a trick.
na itt meg az én alkotmányom. az elsõ: a 24.h-son készült... a haversrác reflektorai égették
http://kep.tar.hu/jr.../pic3575774.jpg
Írta 2003. november 10. - 17:29
Írta 2003. október 13. - 20:58
GRATULA PIXELNEK!!
nagyonnagyon jó ez a kép
nekem carena tükörreflexes gépem van, azzal lehet végtelen záridõt csinálni, csak nekem még soha nem sikerült
nagyonnagyon jó ez a kép
nekem carena tükörreflexes gépem van, azzal lehet végtelen záridõt csinálni, csak nekem még soha nem sikerült
Írta 2003. augusztus 08. - 14:05
Ehhez a képhez sem használtunk vakut, csak egy lámpa volt a fényforrás, plussz 10 v. 15 s záridõ.
Írta 2003. augusztus 08. - 13:58
a jobb gepeken lehet zaridot rekeszt ...
allitani.
es ha mar oylan zarido is van rajta, hoyg ameddig nem faj az ujjad addig nyitva ezert ja!
a vaku az tul vilagos lenne (nagyon eles feny)
allitani.
es ha mar oylan zarido is van rajta, hoyg ameddig nem faj az ujjad addig nyitva ezert ja!
a vaku az tul vilagos lenne (nagyon eles feny)
Írta 2003. augusztus 08. - 12:09
azzigen... szép munka!!
ami kérdésem lenne:
vaku volt benne?
vagy a 10mp alatt lett a két résztvevõ annyira világos, amennyire?
nem ismerem ezt a fényképezõt, de a D-bõl gondolom, hogy digitális... a digitális gépeken lehet állítani rekeszt? (tudom, hogy láma vagyok, nem kérek fikázást)
ami kérdésem lenne:
vaku volt benne?
vagy a 10mp alatt lett a két résztvevõ annyira világos, amennyire?
nem ismerem ezt a fényképezõt, de a D-bõl gondolom, hogy digitális... a digitális gépeken lehet állítani rekeszt? (tudom, hogy láma vagyok, nem kérek fikázást)
Írta 2003. augusztus 08. - 12:06
Azt hiszem bátran ajánlhatom mindenkinek a TÖBBI ÉJJELI FOTÓT is.
Egy másik nagy fotós, fórumos nevén muci csinált olyan hosszú záridõs képet, ahol elforognak a csillagok, amikor együtt túráztunk a Mátrában. Ha megtalálom azt is felteszem. Meseszép kép lett!
Egy másik nagy fotós, fórumos nevén muci csinált olyan hosszú záridõs képet, ahol elforognak a csillagok, amikor együtt túráztunk a Mátrában. Ha megtalálom azt is felteszem. Meseszép kép lett!
Írta 2003. augusztus 08. - 09:44
Írta 2003. augusztus 08. - 09:37
Jé most látom csak mi kerekedett ebbõl a képbõl
Szóval: Canon D60, ISO800, és bulb, azaz addig nyomtam az exponáló gombot, amíg Aszta (elsõre!) a levegõbe írta a betûket. Én is meglepõdtem, hogy nincs nagyobb bemozdulás. A kétkedõknek szívesen odaadom a nyers fotót
Szóval: Canon D60, ISO800, és bulb, azaz addig nyomtam az exponáló gombot, amíg Aszta (elsõre!) a levegõbe írta a betûket. Én is meglepõdtem, hogy nincs nagyobb bemozdulás. A kétkedõknek szívesen odaadom a nyers fotót
Írta 2003. augusztus 08. - 09:12
Tanúsíthatom, a kép készítésénel minden természetesen történt, nincs tükör (ez Aszta visszafelé író képességét) és nincs elmosódott arc (ez pedig Pixel rezzenéstelen kezét és a fotoalanyok mozdulatlanságát dícséri). Szóval tényleg úgy készült a kép, hogy Pixel benyomta az exponáló gombot és többet nem mozdult addig, amíg el nem engedte. Eközben Aszta az izzó végû bottal hadonászott valamit a levegõben, miközben a karján kívül mást nem mozgatott. ;D
Ennyi!
(Lehet, hogy az UFÓ-k is léteznek ???)
Ennyi!
(Lehet, hogy az UFÓ-k is léteznek ???)
Írta 2003. augusztus 08. - 08:42
Írta 2003. augusztus 08. - 08:26
Megfelelõ fényérzékenységgel akár egész éjjel fotózhatod a csillagokat,és akkor f@sza,Lmosódott csík látszik majd a képen belólük,mint az éjszakai pályán száguldó autók fényeibõl.
Írta 2003. augusztus 08. - 07:57
ahogy mondták tanult kollegáim, egy íccakai fotónál nem ritka a 10, mit 10?? akár 1perces záridõ is... mondjuk ehez már korrekt gép kell...
még egyszer grat a fotóhoz! 8)
még egyszer grat a fotóhoz! 8)
Írta 2003. augusztus 08. - 07:52
Írta 2003. augusztus 08. - 02:01
lor: ez a kép nem fake, ezt 13 ember bizonyithatja neked, akik akkor és ott a tûz körül ültünk!!!
Hogy milyen gép: Canon valami. Egyébként nagyon komoly szerkezet.
A tiz s-es záridõrõl csak annyit, hogy amikor Pix-szel a múltkor voltunk éjjeli fotózáson a Pilisben, volt hogy 30 s-ig hagyta nyitva a blendét!!! Mert azt próbáltuk, hogy annyival milyen képet kapunk.
Pontosabb adatokkal majd õ szolgálhat, ha benéz ide.
Hogy milyen gép: Canon valami. Egyébként nagyon komoly szerkezet.
A tiz s-es záridõrõl csak annyit, hogy amikor Pix-szel a múltkor voltunk éjjeli fotózáson a Pilisben, volt hogy 30 s-ig hagyta nyitva a blendét!!! Mert azt próbáltuk, hogy annyival milyen képet kapunk.
Pontosabb adatokkal majd õ szolgálhat, ha benéz ide.
Írta 2003. augusztus 08. - 00:00
a csip-csup digi gepeken nincs zarido alitasi lehetodeg!
de egy normalisabb gepen mar van
(az enyemen pl.:1/10000-15")
de egy normalisabb gepen mar van
(az enyemen pl.:1/10000-15")
Írta 2003. augusztus 07. - 22:35
Írta 2003. augusztus 07. - 22:30
Pont az a profi benne, hogy mindketten ügyesen lefagytak és nem mozogtak 8),
Különben meg nem lebecsülendõ a képet ez a 10MP-es záridõ csak a digitális technikán nevelõdötteknek furcsa, mint a profik én is ;D úgy csináltam villámról (nem a telómról) képet, hogy kiraktam a filmes tükörreflexes gépemet az ablakba miko' vihar volt, kinyitottam a blendét és elmentem vacsorázni.
Közben villámlott és mire visszamentem kész volt a kép.
Különben meg nem lebecsülendõ a képet ez a 10MP-es záridõ csak a digitális technikán nevelõdötteknek furcsa, mint a profik én is ;D úgy csináltam villámról (nem a telómról) képet, hogy kiraktam a filmes tükörreflexes gépemet az ablakba miko' vihar volt, kinyitottam a blendét és elmentem vacsorázni.
Közben villámlott és mire visszamentem kész volt a kép.