Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Tévedés, én halítgattam. A RP szemcsiknek lehet hajlítgatni a szár végét és az orrtámaszt. Aztán a clip-on betétet is lehet minimálisan (de ÓVATOSAN, mintha szûz p...) állítani, csak ott vigyázni kell, hogy a bepattanós rész olyan maradjon, mint gyári állapotban.
Amúgy nem a fülem mögött csúszkál, hanem amikor izzadok akkor az orromon csúszik.

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Csúszkál???? Az enyém szorosan illeszkedik a fülem fölött, s nem mocorog. Az orrtámaszt biztos jól belõtted???? A jobb szempilláim nekem is hozzáértek kezdetben, de belõttem a megfelelõ távolságot. Azóta no problem. A súlya kicsit tényleg megnõtt, de annyi baj legyen, nem számottevõ sztem.

És micsodáját hajlítgattad? Nekem is jobb szememnél van túl közel, de nem vagyok képes beállítani :-/ csak orrnál variáltál vagy a szárat is állítottad?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Jah!

ésmielõtt mindenki rástartolna a 89€-s 2001es Psylo Race-re..már elvitték :) ki hitte volna...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
www.canyon.com >sparbuch évvégi kiárusítás van, oakleyk is vannak akciósan, bár nem naon nézegettem õket...

tommmas

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja, asszem a 8kerben, talán a józsefvárosi piacon...
elvileg ezeknek az árát nem szokták nagyon levinni (oakley) szal csak max 1-2 kari-s akció marad...
oakley-t a faktorban keresd, de a spy meg a rudi és a smith meg ha jól emlékszem a pokrócban vannak.
talán most nyit meg ujra? tele van télisportcuccal msot jól. (lévén sznóbord tájm van:))

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
nemtud valaki olyan boltot ahol olcsón vannak oakley rudy spy+ meg ilyesmi sí és bukós szemcsik?kösszi

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

nem gondoltam volna, hogy ilyen drága a dioptriás oakley

Sajna igen, mert a lencsecsiszolást csak az usa-ban tudják elvégezni, úgy hogy gari is legyen rá, s az igen borsos árú! + az itthoni X100 %-os forgalmazói/kereskedõi haszon!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Csúszkál???? Az enyém szorosan illeszkedik a fülem fölött, s nem mocorog. Az orrtámaszt biztos jól belõtted???? A jobb szempilláim nekem is hozzáértek kezdetben, de belõttem a megfelelõ távolságot. Azóta no problem. A súlya kicsit tényleg megnõtt, de annyi baj legyen, nem számottevõ sztem.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én Rydon SX-et használok, amiben 2 hét után bele volt csiszolva a Clip-On-os betét. Bár más ilyen még nem volt a szermemen, én egy kicsit csalódtam: jobban csúszkál, akármit is csinálok vele, és egy piciz nehéz is, pedig nincs vastag lencsém, valamint hozzáért a szempillámhoz, és sokat pöcsöltem vele, míg be tudtam lõni (kicsit hajtogatni kell)
Mondjuk azóta megszoktam, de ha lehetõséged van, próbáld ki legalább néhány percre. Fejformától nagyon függ.

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
nem gondoltam volna, hogy ilyen drága a dioptriás oakley

az Ekynox SX is jó szemcsi, azt tudom ajánlani!
a Rydon-t nem ismerem!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én Rydon Sx-et használok Clip-on lencsével, mivel szemüveges vagyok. Bár még nem régen használom (szeptember óta), de azért túl van már jónéhány bevetésen. Nekem bejön a dioptriás lencse, nem zavar. Igaz elõször kicsit szokatlan volt, de mára már nem az. Az tény hogy kicsit jobban eláll a fejtõl a szemcsi, de legalább kevésbé párásodik és ha jó modellt választassz akkor nem lesz zavaró az sem hogy kicsit kijjebb áll. Nálam a kontaktlencse nem igazán lenne nyerõ, mert sokszor szokott a szemembe folyni az izzadság és akkor....... A gyári csiszolt dioptriás lencse lenne az igazi, (egyébként full keretes szemcsibe, tudnak csinálni lencsét a nagyobb optikai szalonokban), de az baromi drága. 1 pár lencse 30rugónál kezdõdik. Az Oakley meg felejtõs a maga 100 ezres árával. Egyébként nem csak a Rudy-nak van optikai betétje, hanem a Smith's-nek a Briko-nak és az Adidas-nak is.

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hi

Manka használt Rudy Project szemcsit dioptrisá lencse elõtéttel. Így a dioptriás lencse nagyon közel került a szeméhez, ami eléggé zavaró volt neki.
NAgyon sok pénzt költött rá, szerintem csak ezért nem szidta mint a bokrot, de ahogy emlékszem nem volt róla túl jó véleménnyel.

Nekem Szintén RP Skeeye-m van, bár dioptriás cucc nélkül használom én se nagyon szeretem. Becsap alá a szél, az izzadság összekeni a lencse tetejét, kicsit magasan van. Az orrnyergeknél lehetne rajta állítani, de nem merem feszegetni.

A szára szerintem marhajó. Hajlékony. Gumírozott, soha nem lötyög, nem esik le. De ennek ellenére nem ajánlom senkinek.

Viszont. RP-nek és az OAKLEY nak is vannak dioptriás lencséi. Igaz, hogy akkor nem tudod cserélgetni a lencséket (lézer,smoke,sárga) hacsak nem csináltatsz mindegyikbõl dioptriásat. Úgy tudom nem olcsó mulatság, de nem is drágább mint az elõtétlencsésbe rendelni dioptriás adaptert! Viszont akkor, minden lencséd elött ott lesz a nagyító!

FLame

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
az egyik havernak van egy olyan rudy project szemcsije, de õ azt mondta,hogy nem valami jó találmány,ergo neki nem kényelmes.Szerinte jobbanteszi az ember,ha kontaklencsézik
fanatiX mtbc

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Pontosan így mûködik, így tudsz napszemcsit használni, ha szemüveges vagy. Bár szerintem a kontaktlencse még mindíg olcsóbb.

Hát ezt értem, DE nincs ien vkinek? kiprobálnám!!!!

A kontaktlencse nálam nem játszik, mert annyira nem rossz a szemem, tsak néha zavar, és így RP rendszere szimpibb!!!!

tom

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Pontosan így mûködik, így tudsz napszemcsit használni, ha szemüveges vagy. Bár szerintem a kontaktlencse még mindíg olcsóbb.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Sziasztok!

Feltámasztva topicot kérdezem, hogy használ vki rudy project ekynox vagy más rudy szemüveget RX vagy clipp on rendszerben, magyarul hogy a színezett lencse mögé lehet tenni az optikai lencsét??? Tapasztalatok??

elõre is köszi!
tommmas

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Vole, MX O Frame-et mennyiért tudsz szerválni, már ha tudsz?

Siszemcsit nem szoktam hozni, de ha kell, akkor megbeszeljuk, es legkozelebb betesznek egy olyat is. Amugy az MX O Frame 10e korul van valahol, nem tudok pontos arat mondani.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
retizotyo: Gratulálok! ;) Eddig nekem is nagyon bejött az új FreeOn. Ahogy a tiéd ez is nagyon kényelmes és nagyon jó zárt a szél ellen. :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Szombat óta boldog tulajdonosa vagyok egy RP Rydon SX szemcsinek smoke black lencsével. Nagyon könnyû és kényelmes... remélem nem csalódom

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Köszi,csak a fránya céges gépem nem jeleniti meg a flash-t..letölteni meg persze nem engedi.. ;)
Akkor 11ropi,nem is olyan vészes,metróba névtelenek 6ba kerulnek,Alpine meg 14be...