Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Started by
KeX
, 2002. May 10. 20:46
Posted 2004. November 23. - 15:31

Tévedés, én halítgattam. A RP szemcsiknek lehet hajlítgatni a szár végét és az orrtámaszt. Aztán a clip-on betétet is lehet minimálisan (de ÓVATOSAN, mintha szûz p...) állítani, csak ott vigyázni kell, hogy a bepattanós rész olyan maradjon, mint gyári állapotban.
Amúgy nem a fülem mögött csúszkál, hanem amikor izzadok akkor az orromon csúszik.
Amúgy nem a fülem mögött csúszkál, hanem amikor izzadok akkor az orromon csúszik.
Posted 2004. November 23. - 13:30

Csúszkál???? Az enyém szorosan illeszkedik a fülem fölött, s nem mocorog. Az orrtámaszt biztos jól belõtted???? A jobb szempilláim nekem is hozzáértek kezdetben, de belõttem a megfelelõ távolságot. Azóta no problem. A súlya kicsit tényleg megnõtt, de annyi baj legyen, nem számottevõ sztem.
És micsodáját hajlítgattad? Nekem is jobb szememnél van túl közel, de nem vagyok képes beállítani :-/ csak orrnál variáltál vagy a szárat is állítottad?
Posted 2004. November 23. - 09:36

Jah!
ésmielõtt mindenki rástartolna a 89€-s 2001es Psylo Race-re..már elvitték
ki hitte volna...
ésmielõtt mindenki rástartolna a 89€-s 2001es Psylo Race-re..már elvitték

Posted 2004. November 23. - 09:09

www.canyon.com >sparbuch évvégi kiárusítás van, oakleyk is vannak akciósan, bár nem naon nézegettem õket...
tommmas
tommmas
Posted 2004. November 23. - 00:10

ja, asszem a 8kerben, talán a józsefvárosi piacon...
elvileg ezeknek az árát nem szokták nagyon levinni (oakley) szal csak max 1-2 kari-s akció marad...
oakley-t a faktorban keresd, de a spy meg a rudi és a smith meg ha jól emlékszem a pokrócban vannak.
talán most nyit meg ujra? tele van télisportcuccal msot jól. (lévén sznóbord tájm van:))
elvileg ezeknek az árát nem szokták nagyon levinni (oakley) szal csak max 1-2 kari-s akció marad...
oakley-t a faktorban keresd, de a spy meg a rudi és a smith meg ha jól emlékszem a pokrócban vannak.
talán most nyit meg ujra? tele van télisportcuccal msot jól. (lévén sznóbord tájm van:))
Posted 2004. November 22. - 22:36

nemtud valaki olyan boltot ahol olcsón vannak oakley rudy spy+ meg ilyesmi sí és bukós szemcsik?kösszi
Posted 2004. November 22. - 20:53

nem gondoltam volna, hogy ilyen drága a dioptriás oakley
Sajna igen, mert a lencsecsiszolást csak az usa-ban tudják elvégezni, úgy hogy gari is legyen rá, s az igen borsos árú! + az itthoni X100 %-os forgalmazói/kereskedõi haszon!
Posted 2004. November 22. - 20:49

Csúszkál???? Az enyém szorosan illeszkedik a fülem fölött, s nem mocorog. Az orrtámaszt biztos jól belõtted???? A jobb szempilláim nekem is hozzáértek kezdetben, de belõttem a megfelelõ távolságot. Azóta no problem. A súlya kicsit tényleg megnõtt, de annyi baj legyen, nem számottevõ sztem.
Posted 2004. November 22. - 18:32

Én Rydon SX-et használok, amiben 2 hét után bele volt csiszolva a Clip-On-os betét. Bár más ilyen még nem volt a szermemen, én egy kicsit csalódtam: jobban csúszkál, akármit is csinálok vele, és egy piciz nehéz is, pedig nincs vastag lencsém, valamint hozzáért a szempillámhoz, és sokat pöcsöltem vele, míg be tudtam lõni (kicsit hajtogatni kell)
Mondjuk azóta megszoktam, de ha lehetõséged van, próbáld ki legalább néhány percre. Fejformától nagyon függ.
Mondjuk azóta megszoktam, de ha lehetõséged van, próbáld ki legalább néhány percre. Fejformától nagyon függ.
Posted 2004. November 22. - 17:56

nem gondoltam volna, hogy ilyen drága a dioptriás oakley
az Ekynox SX is jó szemcsi, azt tudom ajánlani!
a Rydon-t nem ismerem!
az Ekynox SX is jó szemcsi, azt tudom ajánlani!
a Rydon-t nem ismerem!
Posted 2004. November 22. - 16:49

Én Rydon Sx-et használok Clip-on lencsével, mivel szemüveges vagyok. Bár még nem régen használom (szeptember óta), de azért túl van már jónéhány bevetésen. Nekem bejön a dioptriás lencse, nem zavar. Igaz elõször kicsit szokatlan volt, de mára már nem az. Az tény hogy kicsit jobban eláll a fejtõl a szemcsi, de legalább kevésbé párásodik és ha jó modellt választassz akkor nem lesz zavaró az sem hogy kicsit kijjebb áll. Nálam a kontaktlencse nem igazán lenne nyerõ, mert sokszor szokott a szemembe folyni az izzadság és akkor....... A gyári csiszolt dioptriás lencse lenne az igazi, (egyébként full keretes szemcsibe, tudnak csinálni lencsét a nagyobb optikai szalonokban), de az baromi drága. 1 pár lencse 30rugónál kezdõdik. Az Oakley meg felejtõs a maga 100 ezres árával. Egyébként nem csak a Rudy-nak van optikai betétje, hanem a Smith's-nek a Briko-nak és az Adidas-nak is.
Posted 2004. November 22. - 10:56

Hi
Manka használt Rudy Project szemcsit dioptrisá lencse elõtéttel. Így a dioptriás lencse nagyon közel került a szeméhez, ami eléggé zavaró volt neki.
NAgyon sok pénzt költött rá, szerintem csak ezért nem szidta mint a bokrot, de ahogy emlékszem nem volt róla túl jó véleménnyel.
Nekem Szintén RP Skeeye-m van, bár dioptriás cucc nélkül használom én se nagyon szeretem. Becsap alá a szél, az izzadság összekeni a lencse tetejét, kicsit magasan van. Az orrnyergeknél lehetne rajta állítani, de nem merem feszegetni.
A szára szerintem marhajó. Hajlékony. Gumírozott, soha nem lötyög, nem esik le. De ennek ellenére nem ajánlom senkinek.
Viszont. RP-nek és az OAKLEY nak is vannak dioptriás lencséi. Igaz, hogy akkor nem tudod cserélgetni a lencséket (lézer,smoke,sárga) hacsak nem csináltatsz mindegyikbõl dioptriásat. Úgy tudom nem olcsó mulatság, de nem is drágább mint az elõtétlencsésbe rendelni dioptriás adaptert! Viszont akkor, minden lencséd elött ott lesz a nagyító!
FLame
Manka használt Rudy Project szemcsit dioptrisá lencse elõtéttel. Így a dioptriás lencse nagyon közel került a szeméhez, ami eléggé zavaró volt neki.
NAgyon sok pénzt költött rá, szerintem csak ezért nem szidta mint a bokrot, de ahogy emlékszem nem volt róla túl jó véleménnyel.
Nekem Szintén RP Skeeye-m van, bár dioptriás cucc nélkül használom én se nagyon szeretem. Becsap alá a szél, az izzadság összekeni a lencse tetejét, kicsit magasan van. Az orrnyergeknél lehetne rajta állítani, de nem merem feszegetni.
A szára szerintem marhajó. Hajlékony. Gumírozott, soha nem lötyög, nem esik le. De ennek ellenére nem ajánlom senkinek.
Viszont. RP-nek és az OAKLEY nak is vannak dioptriás lencséi. Igaz, hogy akkor nem tudod cserélgetni a lencséket (lézer,smoke,sárga) hacsak nem csináltatsz mindegyikbõl dioptriásat. Úgy tudom nem olcsó mulatság, de nem is drágább mint az elõtétlencsésbe rendelni dioptriás adaptert! Viszont akkor, minden lencséd elött ott lesz a nagyító!
FLame
Posted 2004. November 20. - 16:57

az egyik havernak van egy olyan rudy project szemcsije, de õ azt mondta,hogy nem valami jó találmány,ergo neki nem kényelmes.Szerinte jobbanteszi az ember,ha kontaklencsézik
fanatiX mtbc
Posted 2004. November 17. - 22:03

Pontosan így mûködik, így tudsz napszemcsit használni, ha szemüveges vagy. Bár szerintem a kontaktlencse még mindíg olcsóbb.
Hát ezt értem, DE nincs ien vkinek? kiprobálnám!!!!
A kontaktlencse nálam nem játszik, mert annyira nem rossz a szemem, tsak néha zavar, és így RP rendszere szimpibb!!!!
tom
Posted 2004. November 17. - 10:24

Pontosan így mûködik, így tudsz napszemcsit használni, ha szemüveges vagy. Bár szerintem a kontaktlencse még mindíg olcsóbb.
Posted 2004. November 15. - 19:33

Sziasztok!
Feltámasztva topicot kérdezem, hogy használ vki rudy project ekynox vagy más rudy szemüveget RX vagy clipp on rendszerben, magyarul hogy a színezett lencse mögé lehet tenni az optikai lencsét??? Tapasztalatok??
elõre is köszi!
tommmas
Feltámasztva topicot kérdezem, hogy használ vki rudy project ekynox vagy más rudy szemüveget RX vagy clipp on rendszerben, magyarul hogy a színezett lencse mögé lehet tenni az optikai lencsét??? Tapasztalatok??
elõre is köszi!
tommmas
Posted 2004. May 25. - 20:35

Vole, MX O Frame-et mennyiért tudsz szerválni, már ha tudsz?
Siszemcsit nem szoktam hozni, de ha kell, akkor megbeszeljuk, es legkozelebb betesznek egy olyat is. Amugy az MX O Frame 10e korul van valahol, nem tudok pontos arat mondani.
Posted 2004. May 25. - 10:42

retizotyo: Gratulálok!
Eddig nekem is nagyon bejött az új FreeOn. Ahogy a tiéd ez is nagyon kényelmes és nagyon jó zárt a szél ellen. 

Posted 2004. May 24. - 18:33

Szombat óta boldog tulajdonosa vagyok egy RP Rydon SX szemcsinek smoke black lencsével. Nagyon könnyû és kényelmes... remélem nem csalódom
Posted 2004. May 23. - 15:11

Köszi,csak a fránya céges gépem nem jeleniti meg a flash-t..letölteni meg persze nem engedi.. 
Akkor 11ropi,nem is olyan vészes,metróba névtelenek 6ba kerulnek,Alpine meg 14be...

Akkor 11ropi,nem is olyan vészes,metróba névtelenek 6ba kerulnek,Alpine meg 14be...