Én az utóbbi egy évben Polaroid márkájú bicajos szemûvegben tekertem. Sajnos alaposan összekarcolódott, csere szükséges. (Elõtte meg a Bécs-Vösendorfi SCS-ben a Schibo-üzletláncnál vásárolt, 10 Eurós, cserélhetõ lencsés noname-rettenettel, amit kidobtam a francba:-))
Két hete próbáltam egy üzletben szétszedhetõ Adidas bicajos szemüveget. Hja kérem, hogy 38e Ft... :-( Amúgy még meg is venném. Ér ez ennyit?
Visszaolvasgattam itt, ugyan csak 1-2 hsz van ezzel kapcsolatosan, de jókat írtatok.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Indította
KeX
, 2002. május 10. 20:46
Írta 2008. április 16. - 08:49

Írta 2008. április 15. - 21:12

Vole, meg oakely szakik:
az Oakley Gascan mennyire kényelmes, próbálta már valaki? a sima Grey lencsés eléggé sötétít, vagy jobb a ducati verziós totálsötét? illetve ugyanezek ak érdések állnak a fives 3.0 grey-re is...
A muanyag keretes Oakley szemcsik altalaban nagyon kenyelmesek. A Gascannek pont eleg magas es vekony szarai vannak, ezert kenyelmesebb talan mint egy regi Minute vagy XX, ami nem fekszik fel akkora feluleten a fejedre. De persze mindenkinek mas a feje, ezert en is azt javaslom hogy problad fel valahol.
Black Iridium valamivel jobb mint a Grey vagy a Warm Grey lencse, de nincs tul nagy kulonbseg. Talan a Black Iridium kevesbe valtoztat a valos szineken, a szurke egy kicsit kekesebb mint a valos szin, de tenyleg csak nagyon minimalisan. Nomeg az Iridium reteg amiben meg kulonboznek. De olyan nagyon azert nem jelentos a kulobseg hogy a mindennapi hasznalat soran feltunjon.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2008. április 15. - 19:30

Tudja vki, h árulnak-e keretet magában (nem szárat, a keret középsõ részét)?
Csak a kollégák felvilágosítására: árlistában nincs külön keret, de a factorban felajánlották, h szétkapnak 1 szemüveget és egy szerény összegért vihetem, amelyik része kell. Tiszta legó, wazze:) Mindenesetre kicsit visszatért a hitem a magyar boltokban.
Írta 2008. április 13. - 23:30

matt: utcára venném, erdõben csak átlátszó lencsével tekerek. de ja, az lesz, hogy felpróbálom, aztán meglátjuk.
Írta 2008. április 13. - 23:27

mielõtt megveszed ugyis felpróbálod és rögtön kiderül.
fejforma függõ.
grey lencse passz.
black iridium van nekem és más szemcsikhez képest nem naon sötétít pedig ez a legsötétebb elvileg. persze mindez utcán. erdõben bicózásközben már zavaró.. de azért el lehet vele lenni ott is.
fejforma függõ.
grey lencse passz.
black iridium van nekem és más szemcsikhez képest nem naon sötétít pedig ez a legsötétebb elvileg. persze mindez utcán. erdõben bicózásközben már zavaró.. de azért el lehet vele lenni ott is.
Írta 2008. április 13. - 23:14

Vole, meg oakely szakik:
az Oakley Gascan mennyire kényelmes, próbálta már valaki? a sima Grey lencsés eléggé sötétít, vagy jobb a ducati verziós totálsötét? illetve ugyanezek ak érdések állnak a fives 3.0 grey-re is...
Írta 2008. április 12. - 12:28

Egy ismerõsöm rálépett a Rudy Project Rydon szemüvegemre (temetésérõl a család késõbb intézkedik)... a keret kettétört.
X-faktor honlapon nincs Rydon keret külön (más szemüvegekehez van 6-8 rugóért).
Ill. ha vkinél egy Rydon más része halt meg és a kerettõl megválna(szár nem kell), dobjon 1 privit és megalkuszunk.
Jahh, még vmi: használ vki fényre sötétedõ Rudyt? Ha új cuccot kell vennem, lehet h photocromic clear lencsével veszem, ha jó. A legvilágosabb állapota 78% az oldal szerint, az estefelé még elég? Mennyire gyorsan vált? Egyéb tapasztalatok?
X-faktor honlapon nincs Rydon keret külön (más szemüvegekehez van 6-8 rugóért).
Ill. ha vkinél egy Rydon más része halt meg és a kerettõl megválna(szár nem kell), dobjon 1 privit és megalkuszunk.
Jahh, még vmi: használ vki fényre sötétedõ Rudyt? Ha új cuccot kell vennem, lehet h photocromic clear lencsével veszem, ha jó. A legvilágosabb állapota 78% az oldal szerint, az estefelé még elég? Mennyire gyorsan vált? Egyéb tapasztalatok?
Írta 2008. április 09. - 13:50

Kukkeres vagyok, kontaktlencse kilõve (Asszem túl nagy a szaruhártyagörbületem, most ez azt jelenti, hogy pupos a szemem?
).
ha nem jo a lencse, itt is nezz korul, van magyar forgalmazo is:
http://www.libertyoptical.com/
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. április 09. - 09:59

Nekem aptonia márkájú Xudd 700 W napszemüveg van. Sokszor leesett, meg egyebek, de nincs gond az üveggel. Tokja és a csere lencsék is szuperek.
Írta 2008. április 09. - 08:28

Háát, nekem volt BBB Challenge, meg BBB Master is, elõbbibõl kihullott a középsõ embléma, leesett az egyik orrnyereg, a száráról lekopott a festék, a lencséje meg a széltõl is karcolódik, az átlátszót még mindig használom, de nem egy nagy élmény 
A Mastert inkább utcára hordtam és keménytokban cipeltem, így nem is volt gond a karcokkal, viszonylag jó szemüveg volt, de azért vigyázni kellett rá, az egyetlen gond, hogy elhagytam valahol

A Mastert inkább utcára hordtam és keménytokban cipeltem, így nem is volt gond a karcokkal, viszonylag jó szemüveg volt, de azért vigyázni kellett rá, az egyetlen gond, hogy elhagytam valahol

High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. április 09. - 08:19

Használ-e valaki BBB BSG-20-as dioptriás betétes szemcsit? BBB szemüvegekkel kapcsolatban mi az általános tapasztalat? Kukkeres vagyok, kontaktlencse kilõve (Asszem túl nagy a szaruhártyagörbületem, most ez azt jelenti, hogy pupos a szemem?
).
Ez lenne az említett szemüveg: http://ebike.hu/term...o-lencses/2609/
Ennyit nekem megér, hogy lassan "vén" fejjel végre legyen normális szemüvegem tekeréshez, csak jó volna tudni, hogy azért olcsó, mert gagyi, vagy csak egyszerûen olcsó.
Másik kérdés, hogy kb. mennyiért csiszolják bele a diotriát a betétlencsékbe, esetleg tudtok-e vmi bevállt helyet, ahol nem néznek ufónak?

Ez lenne az említett szemüveg: http://ebike.hu/term...o-lencses/2609/
Ennyit nekem megér, hogy lassan "vén" fejjel végre legyen normális szemüvegem tekeréshez, csak jó volna tudni, hogy azért olcsó, mert gagyi, vagy csak egyszerûen olcsó.
Másik kérdés, hogy kb. mennyiért csiszolják bele a diotriát a betétlencsékbe, esetleg tudtok-e vmi bevállt helyet, ahol nem néznek ufónak?
Írta 2008. március 31. - 17:21

hát ezaz, hogy még a próbalencsét is úgy kell rendelni, igaz, az meg 3 nap alatt megjött...nemtom, holnap felhívom õket.
Írta 2008. március 31. - 17:15

valószínû egyik kivételnél letépted a szélét és amiatt..
magától nem hiszem hogy elszakad. de aztán nem tudom. Visionom nem volt soha.
egyszer volt olyan hogy bármit csináltam kényelmetlen volt.. bementem adtak egy másik ugyanolyan probalencsét és az jó volt.
szemüveget meg jobb ha elfogadod
adódhat bármi... begyullad a szemed vagy poros környezetben vagy.. sokat olvasol vagy fórumozol... nem tudsz kontaktlencse cuccot magaddal vinni buliba, összeszedsz vmi csajt és nála alszol... ilyenkor sokkal kényelmesebb a szemüveg
magától nem hiszem hogy elszakad. de aztán nem tudom. Visionom nem volt soha.
egyszer volt olyan hogy bármit csináltam kényelmetlen volt.. bementem adtak egy másik ugyanolyan probalencsét és az jó volt.
szemüveget meg jobb ha elfogadod

Írta 2008. március 31. - 17:08

ha lenne mibõl szabni, és holnap vehetném elõ a követekzõ pár lencsét, akkor nem lennék most elkeseredve...utálom a szemüveget.
de a vicc az, hogy nem is én szakítottam el. betettem reggel, ép volt, a szememben is, aztán du.-ra kényelmetlen lett, kiveszem, nézem ,hogy van rajta valami hosszú szösz, mondom oké, akkor majd reggel lepucolom. és amint beleraktam a lötyibe, a hosszú szöszrõl kiderült, hogy a szélénél már meg volt repedve, és szépen végigrepedt a lencse.
de mi ennyi idõ? számomra ez felfoghatatlan...a rohadt életbe...
de a vicc az, hogy nem is én szakítottam el. betettem reggel, ép volt, a szememben is, aztán du.-ra kényelmetlen lett, kiveszem, nézem ,hogy van rajta valami hosszú szösz, mondom oké, akkor majd reggel lepucolom. és amint beleraktam a lötyibe, a hosszú szöszrõl kiderült, hogy a szélénél már meg volt repedve, és szépen végigrepedt a lencse.
de mi ennyi idõ? számomra ez felfoghatatlan...a rohadt életbe...
Írta 2008. március 31. - 17:03

az elején elszab párat az ember... majd belejössz..
a lencse meg valószínû tényleg ennyi idõ. nõvérem is ezerévet várt a cilinderes lencséjére..
a lencse meg valószínû tényleg ennyi idõ. nõvérem is ezerévet várt a cilinderes lencséjére..
Írta 2008. március 31. - 16:58

ma kényelmetlenebb volt a balos lencse, mint amúgy (a jobbost sosem érzem...), itthon ki is vettem, és el volt szakadva, majdhogynem 2 darabban kellett kivennem. egyrészt a krvaélet, másrészt meg kicsit vicces, hogy pont 30 napja hordom (ebbõl igazából csak 14 nap az igaz, a többi az csak szoktatás). ellenben a visionre haragszom, múlt héten voltam lencsét rendelni, azt mondták, kb 1 héttel elõbb menjek, mielõtt ez lejár. mentem is, erre közlik, hogy április 22-t mond a gép, meglátjuk...de mi tart ezen ennyi ideig? az egy dolog, hogy tórikus, de egy elég gyakori érték (-0.75/90°), meg másrészt 3 hét alatt az USA-ból ér ide egy csomag, mezei postával. vagy ez tényleg ennyi idõ lenne? nem hiszem el, hogy ha másnak nem, akkor a gyártónak nincsen egy raktárkészlete...a rohadt életbe.

Írta 2008. március 19. - 14:26

The Lab
1061 Budapest, Andrássy út 7.
Olivér Optika, Westend Aluljáró szint
ezeken a helyeken sok van.
1061 Budapest, Andrássy út 7.
Olivér Optika, Westend Aluljáró szint
ezeken a helyeken sok van.
Írta 2008. március 19. - 13:45

Pesten hol találok viszonylag nagy Oakley készletet?
Bnöm kinézett magának egy Riddle-t,én meg próbálnék valami mást...
Bnöm kinézett magának egy Riddle-t,én meg próbálnék valami mást...
Írta 2008. március 09. - 20:43

ha nem direktben feny fele, hanem pl a fal fele nezel at a lencsen es korbemenve megkeresed a szamokat, priman latszik honnet olvashato.
mas: dave, mindenkeppen szoktasd a szemed a lencsehez, ne hagyd bent csak 2-3 orat elsore, aztan fokozatosan egyre tobbet, mondjuk 2 naponta +1 oraval tobbet, es csak kb 2 het szoktatas utan hasznald egesz nap.
mas: dave, mindenkeppen szoktasd a szemed a lencsehez, ne hagyd bent csak 2-3 orat elsore, aztan fokozatosan egyre tobbet, mondjuk 2 naponta +1 oraval tobbet, es csak kb 2 het szoktatas utan hasznald egesz nap.
"keep the rubber side down."
Írta 2008. március 09. - 16:27