nekem egy BBB challenge van - illetve ez már a második, mert az elsõt elhagytam, de a lencséi meg megmaradtak.
a lencséje pikk-pakk cserélhetõ, erdõben az átlátszó lencsét szoktam preferálni - igaz, ez nem szûr szabad téren annyira, mint a narancs, de nekem a narancs nagyon "elszínezi" a környezetet az erdõben.

a sötét lencsét meg városban és aszfalton szoktam használni, jól sötétítét, bringázni tökéletes. nyáron is jó - röplabda, foci, tenisz, ilyesmi -, illetve haladós-fröcskölös vizisportokhoz (wakeboard,szörf) is ezt használom egy gumis pánttal, nem olyan drága, mint egy igazi napszemüveg.
volt már vele esésem is, az egyik barna lencse bánta, de megmentette a szemem épségét - a lencse nem tört el, csak keresztben egy 4-5 mm mély karcolás látható, amelyet egy éles kõdarab okozott.
eddig egy helyen nem vált be: ez pedig az olyan sportok, ahol sokat kell folyamatosan csillogó vízfelületet nézni -horgászás,vitorlázás, de valószínûleg ilyen az evezõs sportok többsége is. 1 hét vitorlázás/horgászás után totál be volt gyulladva a szemem, egyszerûen a csillogó-hullámzó vízfelülethez már kevés az ilyen egyszerû, simán csak UV-szûrõs lencse.
szóval nekem bevált, mint általános sportszemüveg, a 3 lencsével minden idõjárási körülményhez lehet alkalmazkodni - de az olyan esetekben, amikor rengeteg fényt kap folyamatosan a szemed és tükrözõ közeg is van, akkor egy jobb napszemüvegre szükséged lesz.
illetve öcsémnek már 2 hasonló BBB szemcsije tört el az orrnyeregnél, mint ez, és azokban a lencsecsere is halál volt.
http://dev2.pacificc...95222970407.jpgde BSG-11-es modellt (Challenge) csak ajánlani tudom, mint általános sportszemüveg.