Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
bementem Veszprémben a Farádyhoz,BBB Navigátor és Challenge-hez akartam lencsét és azt a kis szilikongumi bigyot venni,ami a fülre megy.Hát egyik sincs.Nem csak a szemüveg gagyi,de az itthoni alkatrészellátása is.

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
sziasztok,

használ valaki Rudy Projekt Rydon szemüveget? (vélemény? )

m a n i a C

m a n i a C

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok! Tegnap néztem egy Oakley Ducati five 3.0, vagyis az eladó ezt mutatta ami jol áll a kocka fejemen és optikázható! A szemüveg nagyon tetszik, és valószínüleg ez lesz de még egy két helyen körülnézek, hát az ára könnyeket hozott a szemembe de ez van! Akinek van ilyen Oakley-e van írhatna valami bíztatót mert itt már az összes szemüvegrõl olvastam jót rosszat! Legfõképp vezetés meg bringázás miatt veszem, szóval elég sokat lesz használva!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mindketto megvedi a szemcsit, a Soft Vault erdekes anyagu, eleg kemeny de nem muanyag, vagy muanyag van bevonva, nemtom, nem bontottam szet egyet sem. A metal vault pedig fem, szoval az eleg kemeny. Ha nincsenek a taskaban nehez dolgok akkor a Soft Vault is megvedi. A metal vault pattintos, a soft zipp-zaras.
Barmelyiket tudom ajanlani, mindeketto jo, arban nincs kulonbseg, de azt inkabb ne itt beszeljuk meg. Amugy fent van a weboldalamon is.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a rudy project jó márka (elég elöl van a rangsorban a kerékpáros szemüvegek terén), nem fogsz csalódni benne. barátom használ dioptriás rudyt, igaz, neki olyan, hogy a keretbe csiszoltattak optikusnál egy enyhén színezett lencsét (sárgás színezés, jobb kontraszt) - persze nem "szabványméret", ezért egy fél vagyon volt, de meg van vele elégedve.

Vole: mi a különbség a 2 tok között? a soft vault az ilyen erõsített szövetbõl készül, a metal vault meg kemény mûanyag? melyik a keményebb? olyan tok kellene, ami tényleg kemény - gy.k. ha berakom egy cuccokkal teli táskába a szemcsit, meg mellé azt a zsákot, amit adtak hozzá, hogy ne mozogjon a szemcsi még véletlenül se, akkor ne legyen semmi baja.

nálad árban mennyibe kerülnek ezek?

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Szervusztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy Bp-n merre lehet jó minõségû dioptriás kerékpáros szemüveget venni?

Nah csak nem sikerül beleírnom egy kommentbe:
szóval ezt nézegettem a neten, mert nagyon jó ára van mostanság:
Rudy Project Exception EVO STD Titanium/Smoke Black
http://www.xfactorne...57&mkod=55&db=*

Jól látom, hogy ebben van dioptriás betét? És jól gondolom, hogy az optikában egyszerûen csak a betétbe be kell tetetni a lencséket, a betétet a szemüvegbe és már kész is? A márkáról mi a vélemény, ár alapján sztem elfogadható a minõség?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Persze, van nalam ketto is ami jo hozza:

Large Soft Vault ( http://oakley.com/pd/1990/5312 )
Large Metal Vault ( http://oakley.com/pd/1989/5311 )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
öcsémnek is ott tört el eddig 2 BBBje..hiába erõs a lencse, ha csak 2-3 mm-en illeszkedik és ott is feszül.

na vettem ma utcai napszemcsit. volt a fejemen Gascan Small, Monster Dog, Monster Pup, meg egy fives 3.0 is. legjobban a gascan állt meg a monster pup, aztán az utóbbi lett, jobban illik hozzám, a gascan kicsit elegánsabb, meg eleve szögletes fejem van. :D

szóval monster pup grey smoke kerettel, black iridium lencsével. mm-re illszkedik az arcomhoz, tökéletes. remélem beválik. :)

Vole: tudsz valami jó tokot szerezni nekem normális árban monster puphoz? labban nem volt, meg ott valami 11ezret mondtak egy tokért, azt sokalltam.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

hogy lehet eltörni egy lencsét?

Ha látnád azt a lencsét,nem kérdeznéd.Hiába erõs a lencse,ha középen,ahol kapcsolódik a jobb/bal lencse,pár mm az egész.A ki berakástól szép lassan ment végig a repedés,míg végül megadta magát.Egyszer meg ráültem,akkor azonnal ropizott.Ezért jobb a két különálló lencsés szemüveg. A Smithem olyan volt,nagyon szerettem,4 lencse volt hozzá,a citrom lencse álom volt,de állandóan elkedett hámlani.Cserélték gaiba,de a 4. csere után beleuntam,és kértem helyette 2 db BBB-t.Az a SMITH kb 20 ezer pénz volt,de botrányosan szar anyagból készült.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ma sikerült lezárni a szemüveg projektet. Bementem egy helyi bringaboltba, ahol jó kis akciók voltak Rudy szemüvegekre. Végülis egy Hyde-ot vettem, már ki is próbáltam egész jónak tûnik. használ valaki ilyet?

Ja egyébként így néz ki:http://url=http://kepfeltoltes.hu/view/080507/DSC01211_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Feltöltött kép[/URL]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Smith - http://www.rubbit.hu/index.php (amennyiben itthon akarod megvenni)

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
:) mindenkinek az van:D legyünk egyediek:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

sziasztok! spy, adidas, electric goggle-t hol lehet találni? valami weblap vagy üzletnév?Elõre is köszi

Oakley goggle nem jo?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Kuszinál meg tudod nézni, ott is akcióban van, 3féle színben. Kicsit más, mint az, ami a briko.com-on van.

köszi akkor asszem holnap be is ugrok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

képet vagy linket esetleg?

Kuszinál meg tudod nézni, ott is akcióban van, 3féle színben. Kicsit más, mint az, ami a briko.com-on van.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Merida szemcsikkel tapasztalat?

anyunak van egy, világoskék átlátszó lencsével. szeret benne bringázni, meg síelésnél is azt vette fel, ha a narancs síszemüveg már kevés volt. kb mint a BBB.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

hogy lehet eltörni egy lencsét?

nem tudom, én ráültem véletlenül a szemüvegre és csak kipattant a keretbõl, de semminek nem lett semmi baja. szóval ez is "tehetség" kérdése:D

más: olyan formájú szemüveg kellene, mint speci singletrack. csak olyan ami nem törik, mert egyik helyen 4-2 volt az eladott/törött arány :confused:

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Merida szemcsikkel tapasztalat?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Nekem egy Master volt, 2 szezont bírt, aztán eltört a keret lencsecsere közben (mint a rudy-m), pedig kb 40-50szer cserélhettem lencsét, a sárga lencse használhatatlan volt, nagyon torzította a színeket, könnyen karcolódtak a lencsék (szinte a széltõl), az orrgumi szétmálott.
Most egy Briko Lucifer-t Thrama HC ACTIVE PLUS lencsével használok bringázáshoz, egész jó, kicsit sárgít, a fény 30%-át engedi át, 8,5e ft volt féláron (még több helyen akciós).

képet vagy linket esetleg?

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
sziasztok! spy, adidas, electric goggle-t hol lehet találni? valami weblap vagy üzletnév?Elõre is köszi