Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Volt mar eletedben Rayban szemuveg a kezedben? Valoszinuleg nem, kulonben nem irnal ilyen hulyesegeket.

Attól hogy neked tetszik, még nem lesz bringásszemüveg... mutass már egy sportolásra tervezett ray-ban szemcsit lécci, hadd világosodjak meg én is.
Még az is lehet h van egy pár de én még nem láttam, és a cég az aviatorból meg a wayfarerbõl él az tuti.

Persze, lehet benne bringázni, miért ne lehetne... de annyi pénzért inkább sportszemüveget vennék, vagy legalábbis nem hülyíteném magam azzal, hogy tulajdonképpen praktikus okokbõl vettem rab-bant, mert sportoláshoz az való.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
van valakinek valamilyen tapasztalata a Merida cserélhetõ lencséjû szemüvegérõl?

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Pedig van nekik olyan, ami jó lehet
http://www.rayban.com/Hungary/

Na igen, van nekik, de azért én nem vennék 30Eft-ért olyan célra napszemüveget, ahol bármikor ott a lehetõség, hogy törik, értem ezt pl. montisoknál, ahol azért szoktak esni az emberek (én is:-D). A kõfelverõdésrõl meg nem is beszélek. Jó nekem a SH+!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Pedig van nekik olyan, ami jó lehet
http://www.rayban.com/Hungary/
Sei, soku Si.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Volt mar eletedben Rayban szemuveg a kezedben? Valoszinuleg nem, kulonben nem irnal ilyen hulyesegeket.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én itt nem látok sportolásra alkalmas szemüveget, szal kerékpáros szempotból mindegy is hogy milyen pl az anyagminõség.

Az már szinte mellékszál, hogy a ~sík, egyenes lencsék aligha tesznek jót a szemnek... a sötétítés miatt kitágul a pupillád, aztán ha oldalról bevág a nap amellett a szar aviator lencse mellett és pont arra nézel, sokszoros dózisban kapod az UV-t.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Szal a "jó" sem minõségre értendõ, csak divatos.

A Rayban igenis jo minoseg, sot, az egyik legjobb. Az Oakley utan talan a legjobb. Szerintem siman veri a Rudy -t, Smith -t, Spy -t es az osszes tobbi markat.

Mellesleg a legnagyobb napszemuveg gyarto a vilagon.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tehát amiért sok pénzt ad ki az ember, hogy divatos legyen, de ugyanazt a minõséget megkaphatja jóval olcsóbban is? értem, köszi.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Az. Napszemüveg, azaz divatcikk és nem sportszemüveg. Szal a "jó" sem minõségre értendõ, csak divatos.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a Ray Ban az valami jó napszemüvegmárka?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Jaboccs, ha megrendelted az más. Mondjuk az még mindig lehet h nem lenne érdemes lencsét tartaniuk.

Tartanak lencsét,csak hol van,hol nincs.Inkább nincs.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Már egy éve várom azt a gumit...khmmm...A lencse meg épp elfogyott.És pár héten belül nem rendelnek.Szóval nem pénz kérdése úgy néz ki.Egyébként az a gumi a nagykerben sincs,nem is lesz.Lencset meg folyamatosan vinnék a vevök,mert sok ember használja,és törik mint a ropi,nem csak nekem.Csak olyan öreges ez a bolt.Hozzáállás szempontjából.

Jaboccs, ha megrendelted az más. Mondjuk az még mindig lehet h nem lenne érdemes lencsét tartaniuk.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ez lenne az optikai torzítás, ami a relatíve olcsó szemüvegekre jellemzõ?

Így van.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bbb bsg-21 cruiserrel valakinek tapasztalata? a barna keret/barna lencsés verzió érdekelne fõleg, de bármelyik másikról is jó...

illetve egy kérdés, amire régóta kíváncsi vagyok: az miért van, hogy amikor felteszem a bringás szemcsim (BBB bsg-11 challange), akkor úgy tûnik, mintha egy kicsit nagyítana a környezeten? (nem élesít, csak egy kicsit nagyít.) a barna lencsénél ez nem jelentkezik, a narancs lencsénél ezt betudom a kontrasztkiemelésnek, de az átlátszó lencsénél értetlenül állok a dolog elõtt...ez lenne az optikai torzítás, ami a relatíve olcsó szemüvegekre jellemzõ?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Most te teljesen komolyan azt hitted, hogy egy véletlenszerûen kiválasztott vidéki boltban lesz raktáron alkatrész pont a te szemüvegedhez? Gondolj bele, hogy hányféle kerékpáralkatrész, kiegészítõ, és kiegészítõ-alkatrész létezik... Nem férnek el egy boltban akkor se, ha plafonig rakod a cumót a vevõtérben is. Plusz nem vagyok benne tuti, hogy a bolt egyéves bevétele elég lenne h mindent megvegyen, és a BBB Challenge bal szárára való gumi lehet hogy csak 2015-ben kelne el.

Már egy éve várom azt a gumit...khmmm...A lencse meg épp elfogyott.És pár héten belül nem rendelnek.Szóval nem pénz kérdése úgy néz ki.Egyébként az a gumi a nagykerben sincs,nem is lesz.Lencset meg folyamatosan vinnék a vevök,mert sok ember használja,és törik mint a ropi,nem csak nekem.Csak olyan öreges ez a bolt.Hozzáállás szempontjából.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

bementem Veszprémben a Farádyhoz,BBB Navigátor és Challenge-hez akartam lencsét és azt a kis szilikongumi bigyot venni,ami a fülre megy.Hát egyik sincs.Nem csak a szemüveg gagyi,de az itthoni alkatrészellátása is.

Most te teljesen komolyan azt hitted, hogy egy véletlenszerûen kiválasztott vidéki boltban lesz raktáron alkatrész pont a te szemüvegedhez? Gondolj bele, hogy hányféle kerékpáralkatrész, kiegészítõ, és kiegészítõ-alkatrész létezik... Nem férnek el egy boltban akkor se, ha plafonig rakod a cumót a vevõtérben is. Plusz nem vagyok benne tuti, hogy a bolt egyéves bevétele elég lenne h mindent megvegyen, és a BBB Challenge bal szárára való gumi lehet hogy csak 2015-ben kelne el.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

A legjobb. Könnyû, szép, kényelmes, masszív, minden állítható, minden alkatrészt lehet külön venni, jó lencsék stb. Drága, de ha kényes vagy a szemüvegedre akkor megéri. Mást én nem veszek, sõt, ha egyszer beszüntetik a gyártást, veszek (legalább) 1 tartalékot szûkösebb idõkre. Mondjam még? :D

Csatlakozom hozzád, nekem is nagyon bejött, bár mégcsak 800km-et tekertem egy exception evo stdben (ami nem is az a kifejezett kerékpáros szemüveg), de azt mondom szuper. Akik dioptriás szemüveget keresnek és 60-as sebességnél sem szeretnék h a szél zavarja õket én jó szívvel ajánlom (nem mellesleg ha akció van az xfactorban 27,9-ért adják +10-es a két dioptr lencse)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

sziasztok,

használ valaki Rudy Projekt Rydon szemüveget? (vélemény? )

A legjobb. Könnyû, szép, kényelmes, masszív, minden állítható, minden alkatrészt lehet külön venni, jó lencsék stb. Drága, de ha kényes vagy a szemüvegedre akkor megéri. Mást én nem veszek, sõt, ha egyszer beszüntetik a gyártást, veszek (legalább) 1 tartalékot szûkösebb idõkre. Mondjam még? :D

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Az árát is nézd, ez a két legolcsóbb BBB szemcsi, sprinthez pl van lencse, piros revo meg kék revo, driverhez gumibigyó, (az nevetséges árban), eddig ami nekünk kellett, az volt...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
challangehez én sem találtam gumibigyót, meg meg is húztam csúnyán 1 lencséjét egy esésnél, úgyhogy vettem egy másikat, nyomtam pillaantragasztót abba a gumiizébe, és most van 5 lencsém hozzá. nekem bevált a szemüveg, bár egy rudy/smith/oakley/uvex bringásszemcsi valószínûleg jobb...majd egyszer...:)