Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nem tud kiesni a lencse ha arra célzol, erõsen tartja a keret :)

nem erre céloztam, hanem arra, hogy ha esik, akkor nehezebben sérül talán a lencse. meg egyszerûen nem tetszik ez a kialakítás

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
nem tud kiesni a lencse ha arra célzol, erõsen tartja a keret :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
jól néz ki ez is, nekem csak az nem tetszik, hogy a keret alul nem fut végig körbe

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
nem értek én ahhoz, mi miért s hogyan, a lényeg az hogy bevált :D Mint eddig az összes Speckó cuccom...

http://www.specializ....jsp?spid=25881

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Pár nappal utána vettem egy Specialized Half Time-et, 95 EUR volt egy Garda-tó mellett lévõ bringaboltban. Eredetileg 99 EUR, de az eladó szó nélkül engedett 4-et. Ok, nem nagy szám, de itthon sehol nem láttam még, hogy tessék, itt a bónusz visszajáró...
Fényre sötétedõ lencséje van, sötétben is teljesen jól használható még terepen is (persze jófajta piláccsal :D ), nem fúj alá a menetszél nagy sebességnél sem, és keménydobozos-belül szivacsozott tartója van, plusz törlõkendõ. Szerintem nagyon megérte az árát, tudom ajánlani.

sötétben azért használható olyan jól, mert sárgából barnába sötétít, és a sárga kontrasztkiemelõ hatású;)
enyémhez csak hordzsák-törlõkendõ van, de leszarom. így legalább elfér zsebben is.
linket dobhatnál róla

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Ha valakinek esetleg kell Shimano Emeto lencse /színtelen, narancs/, akkor szívesen elajándékozom. A szemüvegen átment egy kocsi, sötét lencse és keret emiatt kuka, 2 lencsével meg mit kezdjek.... Pancser voltam, és a nagy öltözködés közepette a kocsi tetején felejtettem a szemüveget, mire észbekaptam és visszaszaladtam érte /kb fél perc/, már átgázoltak rajta. A keret 1 helyen tört el, a lencsébe pedig elég korrekten belenyomódott az aszfalt mintája, de nem tört el. Elmondtam egy "miatyánkot", és a legközelebbi kukánál mgváltam tõlük :(

Pár nappal utána vettem egy Specialized Half Time-et, 95 EUR volt egy Garda-tó mellett lévõ bringaboltban. Eredetileg 99 EUR, de az eladó szó nélkül engedett 4-et. Ok, nem nagy szám, de itthon sehol nem láttam még, hogy tessék, itt a bónusz visszajáró...
Fényre sötétedõ lencséje van, sötétben is teljesen jól használható még terepen is (persze jófajta piláccsal :D ), nem fúj alá a menetszél nagy sebességnél sem, és keménydobozos-belül szivacsozott tartója van, plusz törlõkendõ. Szerintem nagyon megérte az árát, tudom ajánlani.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
valahol kapható a BBB challenge-hez szárgumi és lencse?És a Navigátor 2-höz lencse?Webáruház,vagy valami.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

...a 40ezres oakleyban meg rp-ben is ugyanúgy törik a lencse, ha az ember nem ésszel, hanem erõvel cseréli, és feszíti az anyagot....

A keret esetleg, de a lencse nem...

A sebesség mindent megold.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nekem Oakley van 30-ért vettem és 4 éves.
FanatiX

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én most koptatom a 2. challangeremet BBB-bõl. az elsõvel buktam egyet aszfalton - ha nincs rajtam, akkor nem úszom meg 9 öltéssel és 2 hét kényszerpihenõvel az ágyban. a lencséje nem törött el, csak mélyen behorszolódott, a keret is rendesen megkopott. én is elhagytam a gumikat, aztán valahogy az egész szemcsit is. vettem még egyet, a szárgumit jó kis pillanatragasztóval rögzítettem.

most van 5 pár lencsém (2 narancs, 2 átlátszó, 1 barna), ezeket szoktam cserélgetni hetente többször is, és nekem még nem sikerült eltörnöm egyiket sem a cserénél...beakasztom a lencse egyik sarkát, meghajlítom a keretet (puha mûanyagból van), berakom a másikat, rápattintom az orrtámaszt, és kész. apu is challangert használ több éve, bár õ csak hobbibringás, de neki sem sikerült még eltörnie.

lehet meg kéne tanulni lencsét cserélni, vagy nemtudom...a 40ezres oakleyban meg rp-ben is ugyanúgy törik a lencse, ha az ember nem ésszel, hanem erõvel cseréli, és feszíti az anyagot.

a navigator viszont tényleg törik, öcsém fél év alatt kivégzett egyet úgy, hogy elõbb az egyik pár lencse tört el, majd a szára. pedig nem lépett rá, nem ejtette le, stb...

milyen lehetõségek léteznek, ha dioptriás, és ráadásul cylinderes sportszemüveget szeretnék készíttetni? kontaktlencsében tökéletes a legtöbb sport, de a vízi sportoknál, illetve több napos túrázásnál nem lehet használni a lencséket, de mindenképpen szükség van a védelemre, illetve a sötétítésre...egy közepes árnyalatú (az RP "rózsaszínje, sötétnaracs) lencsére gondoltam....

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Egyszer sikerült egyet jól befejelni egy ócsó kínai szarral, mint amit balu tett fol a képen és nem tortent semmi baja. az orrtamasza kihajlott de külömben se karc töres se semmi. A pofamban darabosra tort a szajpadlascsont. A hemü kibirta!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ha jól emlékszem a Bikemagban volt egyszer egy "szemüvegteszt" kb annyiból állt a cucc, hogy a katalógusból kiírták a gyártó baromságait. A BBB pl. ütésálló lencsével bír ha jól emlékszem... Már a dobozban eltörik könyörgöm, mirõl beszélgetünk. Szárgumit és lencsét is lehet egyébként kapni bbb-hez de gondolom van egy minimum rendelési összeg és ezért nincs ott egy ezer forintos lencse azonnal vidékrõl bármelyik boltban tíz perc alatt, ezt igazán meg lehet érteni. Elképzelem, ahogy a tour-on egy bbb szponzorált mellett megjelenik egy oakley szponzorált... biztos megy az anyázás, hogy szemét mázlista rohaggyámeg.

törhetetlennek titulálják a bbb-nél a lencsét, nekem egyszer sikerült ráseggelni a szemüvegre - zsebben volt és megbotlottam egy kábelben, de nem lett semmi baja, csak nyöszörgött. de az normális 75 kiló alatt:D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Hát pedig van így... Mi is rendelünk, van hogy meghozzák. Van hogy 2 hétre rá, de a felét egyáltalán nem.
Monjuk BBB lencse az pont jött múlt héten, de a beszerzõk fejét odaverdesném néha valami keményhez...
Vevõnek meg nem tudok mit mondani miért nem jön meg, nem rajtam múlik, nem tudok mit csinálni hogy megjöjjön, csak a rendelõlistát írom, aztán a beszerzõ vagy elmegy érte a nagykerbe, vagy nem.

Érdekes módon a Kuszinál nem negyon van ilyen.Farádinál meg folyamatosan ez a szüttyögés megy.Lehet inkább olyan szemügét veszek,ami nála van.Katasztrófa ez a Farádi.Kár hogy csak õ forgalmaz a városban BBB-t.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Ugye nem ilyet? :) BSG-28
http://www.starbike....bsg-28_2807.jpg

nem,ez követte el:
http://nso.sportshop...3963ac15a0b5221

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Egyébkén mindíg azt mondják hogy kértek,de nem küldenek.Na ez az amit nehéz elhinni.

Hát pedig van így... Mi is rendelünk, van hogy meghozzák. Van hogy 2 hétre rá, de a felét egyáltalán nem.
Monjuk BBB lencse az pont jött múlt héten, de a beszerzõk fejét odaverdesném néha valami keményhez...
Vevõnek meg nem tudok mit mondani miért nem jön meg, nem rajtam múlik, nem tudok mit csinálni hogy megjöjjön, csak a rendelõlistát írom, aztán a beszerzõ vagy elmegy érte a nagykerbe, vagy nem.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts

én vettem egy fehér BBB-t de a keret már 2hét után kezdett bebarnulni... elsõ és utolsó

Ugye nem ilyet? :) BSG-28
http://www.starbike....bsg-28_2807.jpg

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
én vettem egy fehér BBB-t de a keret már 2hét után kezdett bebarnulni... elsõ és utolsó

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Ha jól emlékszem a Bikemagban volt egyszer egy "szemüvegteszt" kb annyiból állt a cucc, hogy a katalógusból kiírták a gyártó baromságait. A BBB pl. ütésálló lencsével bír ha jól emlékszem... Már a dobozban eltörik könyörgöm, mirõl beszélgetünk. Szárgumit és lencsét is lehet egyébként kapni bbb-hez de gondolom van egy minimum rendelési összeg és ezért nincs ott egy ezer forintos lencse azonnal vidékrõl bármelyik boltban tíz perc alatt, ezt igazán meg lehet érteni. Elképzelem, ahogy a tour-on egy bbb szponzorált mellett megjelenik egy oakley szponzorált... biztos megy az anyázás, hogy szemét mázlista rohaggyámeg.

Milyen 10 perc alatt?Jelenleg kb 1 hónapja várok...khmm.És állítólag most van a szezon ugye.Szerintem nem jó kereskedõnél vásárolok.Csak a városban ez az egy BBB-s üzlet van sajnos.Egyébkén mindíg azt mondják hogy kértek,de nem küldenek.Na ez az amit nehéz elhinni.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Nekem Challenge van már lassan egy éve, és teljes megelégedéssel használom. lencsét érdemes utánnarendelni, mert az kb egy szezont bír, mégha vigyáz rá az ember akkor is (karcolódik)

A Challenge-hez a kis szilikon bigyó a szár végén elhasználódott,ami normális dolog,de azt mondták,ilyet nem is tudnak hozni.A Challenge lencse is ugyan ugy középen a vékony részén törött el,pedig azt csak autóban használom,és nem cserélgetem benne a lencsét.De azt legalább törötten is lehet használni,nem esik ki belõle a lencse.:)Már kb 2 éve így használom:D