párásodáshoz: nekem ilyenem van közel 2 éve:
http://ebike.hu/term...x-lencses/4590/
ez is párásodik ha megállok, de nagyon hamar, foltmentesen szárad meg.
elõtte egy cserélhetõ lencsés Smith szemcsim volt. az nem volt ilyen jó párásodás szempontból. meg más szempontból sem.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Started by
KeX
, 2002. May 10. 20:46
Posted 2008. November 22. - 14:17

Posted 2008. November 22. - 13:30

Üdv mindenkinek!
én is vettem egy ilyen cserélhetõ lencsés szemüveget, valóban nem valami nagy szám, de hát ennyiért mit várjon az ember:)
Egy dologra viszont érdemes odafigyelni a boltban: ha még több dobozzal találtok, nézzétek meg felülrõl a keretet, én kb. 5 db-ot néztem meg közelebbrõl, és vagy az én szemem rossz, vagy tényleg eltérõ vastagságú volt felül a keret:chin::icon_bigg
A lencse az elsõ törölgetésnél begyûjtött pár karcot, de még nem vészes:)
Az elõzõ 6ezres szemüvegemre sikeresen ráültem, ezzel is elõfordulhat(:whacky:), de így legalább nem bukok rajta annyit:icon_mrgr
én is vettem egy ilyen cserélhetõ lencsés szemüveget, valóban nem valami nagy szám, de hát ennyiért mit várjon az ember:)
Egy dologra viszont érdemes odafigyelni a boltban: ha még több dobozzal találtok, nézzétek meg felülrõl a keretet, én kb. 5 db-ot néztem meg közelebbrõl, és vagy az én szemem rossz, vagy tényleg eltérõ vastagságú volt felül a keret:chin::icon_bigg
A lencse az elsõ törölgetésnél begyûjtött pár karcot, de még nem vészes:)
Az elõzõ 6ezres szemüvegemre sikeresen ráültem, ezzel is elõfordulhat(:whacky:), de így legalább nem bukok rajta annyit:icon_mrgr
Posted 2008. November 22. - 13:03

LIDL-ben van vasárnapig 999 forintért 4 pár lencsés (átlátszó, sárga, füst, kék) szemüveg, tokkal (lencsetartó zsebek belül), tisztítókendõvel és nyakpánttal (madzag, gumigyûrûs végû).
Optikailag nem valami hûde ez sem, de ennyiért beruháztam egybe, a munkavédelmi szemüvegnél szerintem jobb (ott vastagabb a lencse általában, torzabb is a kép).
Optikailag nem valami hûde ez sem, de ennyiért beruháztam egybe, a munkavédelmi szemüvegnél szerintem jobb (ott vastagabb a lencse általában, torzabb is a kép).
Posted 2008. November 19. - 21:11

Tapasztalatom szerint sincs olyan kialakítás, vagy vegyszer ami ennyi párával megbírkózna álló helyzetben. A különbség inkább talán az, hogy milyen hamar tisztul ki, illetve mennyire marad utána foltos.
Posted 2008. November 19. - 17:13

nekem is csupa maszat a BBB szemcsim, és elég rossz, hogy az átlátszó lencse is sötétít, és homályosít (ennyi erõvel mehetnék kl. nélkül bringázni...
)...az Oakley az jó ilyen téren, hamar eltûnik a pára - bár meghálálja, ha hetente 1x alaposan áttörölgeti az ember ilyen mikroszálas törlõkendõvel, az is koszolódik, csak a sötét lencsénél nem tûnik fel annyira:D

Posted 2008. November 19. - 16:39

aláírás szerkesztése
Posted 2008. November 18. - 00:49

A párátlanító kencék sem igazán jók mert csak elfolyósítják a párát
egy nedvszívó bevonat réteggel, pl. glicerinnel és attól is elég ronda
maszatosnak látszik a felülete. Igaz, azon át lehet látni de nem az igazi.
egy nedvszívó bevonat réteggel, pl. glicerinnel és attól is elég ronda
maszatosnak látszik a felülete. Igaz, azon át lehet látni de nem az igazi.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. November 17. - 22:19

Posted 2008. November 17. - 22:00

Posted 2008. November 17. - 21:57

ez a párás macer elég gáz.
egy sima melóvédõ /lux optical,span ilyenben mar../ szintelen szemcsit használok épp' "télire" de elég szopóka,ha megállok pl egy lámpában
egy sima melóvédõ /lux optical,span ilyenben mar../ szintelen szemcsit használok épp' "télire" de elég szopóka,ha megállok pl egy lámpában
Posted 2008. November 17. - 21:37

Igen ha megállsz leveszed:)
Pont ezt szeretném elkerülni, mert mire visszagyömöszkölöm a kendõ és a sisak alá, addigra lemegy a nap, vagy eltöröm a szárát. Na, majd kitalálok valamit, de az is lehet, hogy jobban szellõzõ szemüveg kellene.
Posted 2008. November 17. - 20:57

Igen ha megállsz leveszed:)
Egyébiránz autósboltban lehet kapni páramentesítõt (spricc ) de itt akkora leadás hogy nem biztos hogy mûködni fog:(
Egyébiránz autósboltban lehet kapni páramentesítõt (spricc ) de itt akkora leadás hogy nem biztos hogy mûködni fog:(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2008. November 17. - 20:43

Úgy tudom a búvárok merülés elõtt beleköpnek a szemüvegükbe, hogy ne párásodjon a víz alatt. A bringás szemüvegem is párásodik, ha megállok, olyannyira, hogy alig látok az induláskor. Van rá valami bringás mód/szer, hogy a párásodást megelõzzem?
Posted 2008. October 24. - 21:24

Rydon-om konkrétan nem volt. De évekig használtam Rudy szemcsit, és teljesen elégedett voltam vele. Szerintem megbízható termék.Sziasztok!
Mi a véleményetek a rudy project rydon szemüvegekrõl?
Az xfactoron kívül más üzletekbe is lehet-e kapni rudy szemcsiket!? ; és az, hogy rydon Racing típust hol lehet kapni!?
Elõre is köszi
http://www.rudyproje...ydon_racing.jpg
Posted 2008. October 24. - 20:53

Mivel a Faktor a márka hazai forgalmazója, a partner üzleteikben lehet megvásárolni, abból pedig országszerte számos van.
http://www.xfactorne...partnerek&db=20
http://www.xfactorne...partnerek&db=20
Posted 2008. October 24. - 20:49

Sziasztok!
Az xfactoron kívül más üzletekbe is lehet-e kapni rudy szemcsiket!? ; és az, hogy rydon Racing típust hol lehet kapni!?
Elõre is köszi
Elõre is köszi
Posted 2008. September 05. - 21:35

dekatlan?
(ott olyanokat adnak, amihez jár 3 lencse és az egyik fehér)
Fehér?Azon hogy látsz át?

Posted 2008. September 05. - 11:54

dekatlan?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi..."

Posted 2008. September 05. - 10:12

Sziasztok!
Hol lehet sima szemüveget venni, ami nem színes csak átlátszó és igazából csak a "külvilág" ellen véd?
Hol lehet sima szemüveget venni, ami nem színes csak átlátszó és igazából csak a "külvilág" ellen véd?

Posted 2008. September 04. - 11:31

Rudy Projecteket az xfactor webshopban ajanlom, most akciok is vannak.
http://xfactornet.hu
Nekem viszont segitseg kene: tud vki vmit a lencsecsiszolasrol?
Milyet lehet, mennyiert?
Elore is koszi

Nekem viszont segitseg kene: tud vki vmit a lencsecsiszolasrol?
Milyet lehet, mennyiert?
Elore is koszi