Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tamási Nemzetközi Kerékpáros Napok

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
3 hozzászólás a témában

#1
Rezsö

Rezsö

    vendég

  • fórumtag
  • 186 hozzászólás
Még az amatõrökhöz: legalább 1 ásványvízet kaphatunk volna a 35 fokos melegben. Amúgy mindenki bánhatja aki kimaradt, mert ennyire 0 forgalmú úton ritkán lehet menni (legálabb is Bp környékén).

Hello Pcycle te mivel voltál Tamásiban? ( fekete M903)

üdv

Mindenkinek

#2
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az amatõr futamról észrevétel: jó lenne felfesteni az útvonalat vagy kis jelzõtáblákkal (ld. Gemenc) ellátni jövõre. Az egyszerûnek tûnõ pályán is el lehet tévedni annak, aki abszolút nem ismeri a környéket. No meg több "tiszteletet" adni az amatõröknek, nem félórás késéssel, bevárva minden futamot és a kertek alján elvezetve a bolyt.

#3
Rezsö

Rezsö

    vendég

  • fórumtag
  • 186 hozzászólás
Jön erre valaki, vagy érdemesebb a Velencei programot választani?

#4
adrian2003

adrian2003

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
még 16 nap...
XII. Tamási Nemzetközi Kerékpáros Napok 2000 története
2000-ben, a hagyományoknak megfelelõen, Tamási adhatott otthont a Magyar Köztársaság utánpótlás országúti Bajnokságának, valamint 1999. után ismét a férfi kezdõ, férfi haladó és nõi serdülõ korosztály pályabajnokságának a XII. Tamási Nemzetközi Kerékpáros Napok keretein belül augusztus 12. és 14. között.
A Szervezõbizottság munkájának köszönhetõen ismét ellátogatott Tolna megyébe egy olasz csapat. Az FC Valvasone öt ifjúsági hölggyel felálló csapata mégis meg kellett elégedjen két bronzéremmel, amit a csapat húzó embere Garavello Laura szerzett.
A versenyt jobb idõpontban nem is lehetett volna rendezni, hiszen azon a hétvégén nem volt verseny Szlovákiában, aminek köszönhetõen a teljes élvonaluk (kilenc klub) rajthoz állt Tamásiban. Ez érzõdött is a versenyen, hiszen a tizenegy országúti számból hat aranyérmet vihettek haza északi szomszédaink. Közülük is kiemelkedett két gyõzelemmel a nõi ifjúsági Katrina Dolinska (Levice – Léva) és a férfi haladó Prachár Michal (CK ZP Sport A.S. Podbrezová).
A Jugoszláviát képviselõ Spartak Vetzavod Subotica kerekese Dér Zsolt sajnos csak két ezüstérmet tudott szerezni 2000-ben. Azért sajnos, mert szinte tamási versenyzõként kezeli a Koppány SE edzõje, mióta a dél-szláv háború idején három hónapig nála lakott a versenyzõ. Azért nincs oka szomorkodni Dér Zsoltnak, lévén 1997-ben a férfi haladók versenyében két számban is nyerni tudott.
Ami a magyar versenyzõket illeti, egyre kevesebben vannak, de ennek ellenére színvonalas versenyt vívtak a külföldiekkel. A mosonmagyaróvári Farkas Anikó hatból hat számot nyert meg, így minden idõk legeredményesebb versenyzõjévé lépett elõ a verseny 12 éves történetében. Lovassy Krisztián (Csömör KSK) 500 és 1000 méteren is új pálya csúccsal (régi [500 és 1000 m]: Barkóczy Péter [KSI]) lett a Magyar Köztársaság bajnoka.
A verseny kétségtelenül legnagyobb egyénisége Gyepes Zsolt (Cornix-Invest Pécs), aki a verseny nagy részében egyedül tekert a mezõny elõtt. Schneider Konrád tanítványa 2:58:45 h alatt teljesítette a 111,1 km. A nagy melegben, a közönség elismerését is kiváltva, megérdemelten húzhatta magára a Magyarország ifjúsági országúti bajnokának járó nemzeti színû mezt.
A pályaverseny elõször lett nemzetközivé minõsítve, amit rögtön ki is használt a szlovák Fabian Patrik a TJ Elan Roznava versenyzõje, hiszen megnyerte az elsõ ízben megrendezett férfi haladók omnium versenyét. 25 versenyzõ maradt a hétfõi versenyre, bizonyítva ezáltal, hogy érdemes áldozni az ország második számú „betonteknõjére”.
A tamási fiúk halványabb szereplése a korosztályváltásnak tudható be. A lányok Kocsis Anita és Szõke Mónika révén öt érmet tudtak szerezni, ami azért is figyelemre méltó, mert a Koppány SE nõi versenyzõi utoljára 1983-ban Pátyon, Papp Beáta révén állhattak fel az országúti bajnokság dobogójára. A bronzérem is közre játszott abban, hogy Kocsis Anita lett Tolna megye Legeredményesebb Kerékpáros nõje 2000-ben. Tolna megye Legeredményesebb Kerékpárosa, Szollár Márton, a nemzetközi kritérium versenyben második legjobb magyarként a negyedik helyet szerezte meg.
Tizenkét év alatt megismerték Tamási városát Magyarország kerékpáros berkeiben. Szinte nincs olyan egyesület, ahol ne ismernék Jani bácsit, ahol ne emlegetnék Marosi és Szõke apuka, vezetõknek adott fogadásait.
A krónikához tartozik, hogy a verseny felvette a címben olvasható nevét, összegyûjtöttük és rangsoroltuk az eddigi gyõzteseket, 2000-ben már programfüzet hirdette a verseny információit. Egyszóval elkezdõdött a felnõtté válás…
Tamási, 2001. augusztus 11.
:-*