Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Please log in to reply
1767 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Sziasztok!

Néhány hete váltottam át tubeless rendszerre. Új Schwalbe TLE Snakeskin gumik +Stan's tubeless kit.

Kb a negyedik-ötödik túra után vettem észre hogy az első kerék oldalfalán két kis fehér "habpötty" van (kb gombostűfej méretűek).

Kivettem a kereket és estére vízszintesen hagytam. Az egyik lyuk úgy nézem OK, de a másik továbbra is gyöngyözik.

Nem értem hogy egy apró kis lyukat hogy nem tud betömni ez a lötyi?? Még hogy szöges deszkán átgurulni <_<

Próbáltam képet csatolni róla:

14aanom.jpg

14aanom.jpg

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bertu

Bertu

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Néhány hete váltottam át tubeless rendszerre. Új Schwalbe TLE Snakeskin gumik +Stan's tubeless kit.

Kb a negyedik-ötödik túra után vettem észre hogy az első kerék oldalfalán két kis fehér "habpötty" van (kb gombostűfej méretűek).

Kivettem a kereket és estére vízszintesen hagytam. Az egyik lyuk úgy nézem OK, de a másik továbbra is gyöngyözik.

Nem értem hogy egy apró kis lyukat hogy nem tud betömni ez a lötyi?? Még hogy szöges deszkán átgurulni <_<

Próbáltam képet csatolni róla:

14aanom.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

WTB gumihoz érdemes az azonos márkájú löttyöt venni, vagy olvassak inkább vissza? :)

stans a wtb

együtt fejlesztés se nagyon eshet szóba mert nem meglepő a gumikat sem a wtb gyártja.

Edited by Bikertigger, 2017. May 07. - 23:12.

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

WTB gumihoz érdemes az azonos márkájú löttyöt venni, vagy olvassak inkább vissza? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

De jóval később, pont az a lényege. Senki se mondta hogy ez valami csodaszer amivel soha többé nem lesz defekted, csak segít.

De honnan tudod hogy ez milyen anyag, milyen modellezés van a hátterébe stb.? Könnyű rávágni hogy én is ki tudom vágni kartonból és lehet hogy így is van, de az is lehet hogy pl. d3o féle spéci cucc, azért mondom hogy csak rajta a barkácsbolttal, de kérünk arról is videóbeszámolót, mert ha működik akkor feltaláltad a spanyolviaszt :)

Hat egy olyan alapveto problema figyelmen kivulhagyasa, mint hogy beszivja a sealantet, nem ugy tunik hogy tul sokat agyaltak rajta.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

A konnyebb gumiknal miert segit ez a polifoam? Ott altalaban az oldalfalon sporolnak, azt meg ezzel is kicsapod.

De jóval később, pont az a lényege. Senki se mondta hogy ez valami csodaszer amivel soha többé nem lesz defekted, csak segít.

Polifoambol rengeteg fele van egy barkacsboltban is.

De honnan tudod hogy ez milyen anyag, milyen modellezés van a hátterébe stb.? Könnyű rávágni hogy én is ki tudom vágni kartonból és lehet hogy így is van, de az is lehet hogy pl. d3o féle spéci cucc, azért mondom hogy csak rajta a barkácsbolttal, de kérünk arról is videóbeszámolót, mert ha működik akkor feltaláltad a spanyolviaszt :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

XCM vonalon, hazai viszonyok közt overkill cucc ez.
Nem a papírhegyen, a Haribo erdőben, gumicukrok közt megyek sok-sok éve TNT, SnakeSkin TLR, ProTection, EXO stb. külsőkkel, de a régi "belsős" időket leszámítva még felütéses defektem sem volt soha...

Ez azoknak valo, akik 50el repesztenek vegig a sziklakerten.
https://www.pinkbike.com/video/469408/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ZOLIIIIII !!! Pontosan olyan gumival ment a haver de ott a kősivatagban és tűske erdőben kicsit mást kap a gumi, mint a Budai hg v. a Pilis lankáin.

Talán tényleg csak az "arn" által belinkelt defektvédős Schwalbe-val vagy ott tárgyalóképes. Azt biztosan ilyen körülményekre találták ki. És tényleg van ára a védelemnek a grammozás oltárán de hát valamit valamiért és az adott körülményeknek megfelelően kell gumit választani.

amúgy ezt tényleg láttam működik  (a szöges deszkás video)

https://bikelogistic...tomitofolyadek/

nyilván itt van annyi fór hogy csak kiszúrja a szög, a királydinnye meg benne marad.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Huck Norris, könnyebb, olcsóbb és állítólag nagyon jól működik is. A marketing is adja magát: "With Huck Norris on your side the trail gets the punctures, not your rims." :)

Még nem próbáltam de ha a snakeskin Nobby Nic nem bírja úgy a strapát mint az UST akkor ez lesz a megoldás.

XCM vonalon, hazai viszonyok közt overkill cucc ez.

Nem a papírhegyen, a Haribo erdőben, gumicukrok közt megyek sok-sok éve TNT, SnakeSkin TLR, ProTection, EXO stb. külsőkkel, de a régi "belsős" időket leszámítva még felütéses defektem sem volt soha...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A konnyebb gumiknal miert segit ez a polifoam? Ott altalaban az oldalfalon sporolnak, azt meg ezzel is kicsapod. A felnivedelem reszet ertem, bar ott is felrecsuszhat bizonyos esetekben.

Polifoambol rengeteg fele van egy barkacsboltban is.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

És ezzel is szét lehet törni a felnit túl alacsony nyomás mellett: bikeradar.com/mtb/gear/category/accessories/tyre-liners/product/huck-norris-review-51088/

Nem tudom de mindkettő eléggé pozitív, az első azt mondja hogy sokkal könnyebb gumikkal tudott menni és fél évig nem volt defektje ami nála hallatlan (Finale Ligure EWS-en ráadásul), és amikor leamortizálta a felnit a gumi maga nem eresztett le :)

A második meg konkrétan kimondja hogy kipróbálta addig tolni a határt amig lehetett, de ő is nagyon elégedett vele. Talán ez a legnagyobb baja, hogy azért mert többet bír ki vele ellustulsz és jobban felkeresed a határokat ami miatt ha defekted lesz akkor lehet nagyobb mint anélkül, ahol folyton emlékeztetnének a gumi defektek.

Egyébként a videóban vettem észre hogy sárvédő a csomagolás :)

Azé kb. 4-5 méter polifoam csíkért elég húzós 70 euró

Ja, de állítólag spéci nagy sűrűségű hab, nem hungarocell a sarki barkácsboltból :) Ha valaki ki akarja próbálni kiváncsi vagyok az eredményekre :)

Én is csak egy pár snakeskin-es defekt után fogom kipróbálni, de nekem nem éri meg sajátot barkácsolni.

A Schwalbe Procore-nál jóval könnyebb, ami 200 gramm körüli.

Viszont annak az a lényege hogy nem fordul le a gumi a felniről (mert a kemény belső odafogja) és az alacsonyabb nyomás a külső "rekesz"-ben, a huck meg a kígyóharapásos defektek ellen, illetve könnyebb gumik használatára irányul.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nekem is ez van elöl 240/180 black chilis, hátul performance 180/120 szúrásost eddig nagyon nem szedtem össze . Előtte a snake skines  Swalbék szúrás, vágás, satöbbi. Olyan sokat még nem mentem vele (1600km) hogy konkrétan kimerjem jelenteni hogy jobb, de egyelőre úgy tünik.

Conti x-king protection 240TPI

ZOLIIIIII !!! Pontosan olyan gumival ment a haver de ott a kősivatagban és tűske erdőben kicsit mást kap a gumi, mint a Budai hg v. a Pilis lankáin.

Talán tényleg csak az "arn" által belinkelt defektvédős Schwalbe-val vagy ott tárgyalóképes. Azt biztosan ilyen körülményekre találták ki. És tényleg van ára a védelemnek a grammozás oltárán de hát valamit valamiért és az adott körülményeknek megfelelően kell gumit választani.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hatalmas fejesztes lett volna a feluletet ugy megcsinalni, hogy a sealantet ne igya be... nyilvan a kb 69 euros haszonba nem fert bele :D

Edited by arn, 2017. May 04. - 10:16.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Huck Norris, könnyebb, olcsóbb és állítólag nagyon jól működik is. A marketing is adja magát: "With Huck Norris on your side the trail gets the punctures, not your rims." :)

Még nem próbáltam de ha a snakeskin Nobby Nic nem bírja úgy a strapát mint az UST akkor ez lesz a megoldás.

És ezzel is szét lehet törni a felnit túl alacsony nyomás mellett: bikeradar.com/mtb/gear/category/accessories/tyre-liners/product/huck-norris-review-51088/

Azé kb. 4-5 méter polifoam csíkért elég húzós 70 euró, de legalább nem olyan nehéz (75-85 gramm). A Schwalbe Procore-nál jóval könnyebb, ami 200 gramm körüli.

Erre is van gettó változat. Nem is túl bonyolult: méretre kell vágni a polifoam csíkot, ha rövid, akkor összekötni valamivel, lehet drótozni is, ami nem olyan elegáns, mint a Huck Norrisos tépőzár, majd megvagdosni a szélét és a középét. Ali Clarkson prezentálásában: 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem is ez van elöl 240/180 black chilis, hátul performance 180/120 szúrásost eddig nagyon nem szedtem össze . Előtte a snake skines  Swalbék szúrás, vágás, satöbbi. Olyan sokat még nem mentem vele (1600km) hogy konkrétan kimerjem jelenteni hogy jobb, de egyelőre úgy tünik.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Zee vmi olyasmivel mehettek (protectionos conti)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

termeszetesen ugy mukodik a dolog, ha nem egy leamortizalt gumin probalod. amugy ez most verseny vagy sem? ha nem, akkor rakd ra a legbrutalabb gumit es kesz. a francnak a grammsporolas, ha masok a szempontok.

1270g

https://www.schwalbe...n-plus-mtb.html

detail.jpg

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Lottybol nalam a stans valt be a legjobban, de nem hinnem hogy attol olyan helyen lazan lehet vele tekerni, ahol folyamatos a defektveszely. Alkalmankenti elharitasra talaltak ki.

Jah talan a dd gumi lett volna a kov szint + plusz napi ellenorzes a folyadeknal. Ha csekkolod a sulyat grammmerlegen, kb latod mennyi veszett, par tiz grammnyi csokkenes mar szembetuno.

Aha..Szerintem is abszolút reális és életszerű egy túrán, ahol sátrat, kaját, vizet,..stb mindent viszel, esténként előveszed a kis grammos mérleged és nekiállsz ellenőrizni a kereked - persze a leszakadt bütykökkel korrigálva a mérést. És utána előkezded utántölteni a folyadékot. :rolleyes:

A többivel egyetértek, a tubeless lötty tényleg alkalmi védelemre van kigondolva.

Defektvédelmes külsőhöz viszont már lehet hogy nem kell folyadék, vagy az a kevés is bőven elég.

Marci