Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Please log in to reply
1767 replies to this topic

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Na én is tegnaptól tubeless.
A konfig:
DT Swiss X 1700 Spline Two MTB Disc wheelset 29"
Continental Race King ProTection 2.2
Joe's No-Flats Elite Racers Sealant Defektgátló folyadék
Joe's No-Flats betöltő flakon (a csövön beönteni reménytelen, felesleges cucc)
Műhelypumpa

Pár napja tettem pár esélytelen kísérletet, még folyadék nélkül.
Végül belsővel pattintottam fel a gumikat, hogy szokja a felnit.

Tegnap már folyadékkal, de szappan nélkül pattintottam az első gumit. De a hátstóval megszenvedtem ott szappan is kellett.

Kb. 65ml ment a gumikba fejenként, illetve 2bar. Belsővel 1.8-2bar-ral mindenhol elvoltam.

Kérdés: Vajon mennyi esetemben, a fentiek fényében a biztonságos min. gumi nyomás?
Na és hol lehet venni nyomásmérőt, amin pontosan leolvasható a nyomásérték?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Oké benéztem, fáradt voltam. A 8bar a levegőbe ment. Ok. Viszont akkor szabad térben hogy mérted? Na de nem is ez a lényeg. Toljad neki 8barral vár már a baleseti osztály ;D

Mondjuk úgy finoman szólva hogy nem kell lenézned senkit, és nincs igazad a tubless tartályokat 11-16 bárra méretezik tehát vegyük az én példámat.Nincs nyomás a gumiban csak fent van a helyén. Ráengedem a 11 bart az 1.25l-es tartályból és ha egyből felpattan a 29/54-es gumi akkor 2.2-2.4, ha ezt ilyenkor még egyszer rá engem a tartályt akkor lesz kb 4.4bar lesz és azt egyszer sem irta senki hogy 8 barra fújta .

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Hülyeséget beszélsz, nem pattant fel a gumi, elillant a nyomás a gumi pereme és a felni között. Tehát a gumiba nem volt nyomás.
De örülök hogy úgy érzed megvilágosodtál, de súgok, rosszul érzed ;-)

Oké benéztem, fáradt voltam. A 8bar a levegőbe ment. Ok. Viszont akkor szabad térben hogy mérted? Na de nem is ez a lényeg. Toljad neki 8barral vár már a baleseti osztály ;D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Hülyeséget beszélsz, nem pattant fel a gumi, elillant a nyomás a gumi pereme és a felni között. Tehát a gumiba nem volt nyomás.

akkor honnan tudod, hogy 8 barral nyomod?

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Segítséget kérnék!

Continental Race King Protection 29X2.2, az istennek nem bírom felfújni a felnin (DT Swiss X1900) S-works Fast Trak röhögve felpattan rá....

8 Bar-al nyomom és nem pattan fel, elereszt körbe. Most holnapig tettem bele egy tömlőt hát kifeszül

Milyen trükk van még rá?

Ha 8 Bar-al toltad fel akár egy pillanatra is, sajnos az a gumi már életveszélyes kuka. A gumid max nyomása ~65 PS ami  ~ 4,5BAR. És akkor most meg is világosodtam miért nem fogok soha használt gumit venni. Főleg, hogy minap egy zúzós lefelén, legutóbb 58Km/h-át mért az órám.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Löttyöt raktál bele? Nekem az segített (formája már jó volt, csak elfogyott az eredeti lötty).

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Reggel simán sikerült felfújnom, jót tett neki a tömlő hogy benne volt egy éjszakát. Csak az egyik peremet pattintottam le a tömlő kiszedésekor.

Előre van egy ugyanilyen új Protection-os X-King-em, ugyanígy fogom feltenni azt is.

Köszönöm a segítséget mindenkinek

Edited by TZoli, 2017. June 14. - 12:49.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a legdurvabb gumikat nekem igy sikerult:

* belso be, felfuj, helyerepattan.

* leereszt, ovatosan egyik fele benyom, belso kiszed, szelep be, kulso vissza

* suru szappanos viz korbe

* felul legyen a szelep - ha nem megy fel, akkor felkezzel lehet a gumit felul a pumpalasi utemben nyomkodni, igy szetterul

ezzel a modszerrel olyan gumikat is felraktam, amit a booster meg se roffentett.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Tartályos, vagy sima kompreszorral csináltad? A tartályos jobb lehet.

Ha kompresszorral se megy, kicsit össze kell nyomni a gumit felfújás közben, ahol hallod hogy nagyon engedi a levegőt.

Vagy gumis.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

szappanos víz?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Remélem holnap fel tudom már fújni, nagyon idegesít, elvittem bringás ismerősnek, vele is szenvedtünk egy órát majdnem, ha nem látja ő sem hitte volna hogy nem megy fel.

Szelepmagot is kivettük.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Segítséget kérnék!

Continental Race King Protection 29X2.2, az istennek nem bírom felfújni a felnin (DT Swiss X1900) S-works Fast Trak röhögve felpattan rá....

8 Bar-al nyomom és nem pattan fel, elereszt körbe. Most holnapig tettem bele egy tömlőt hát kifeszül

Milyen trükk van még rá?

Hát nem tudom nekem az még műhely pumpával is sikerült,igaz nehezen.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

S-Works Fast Trak a kivétel, az egy könnyen szerelhető, kitűnő külső! A többi inkább olyan, mint a Conti.

A belső jó ötlet volt. Felfújásnál, ha még nem tetted meg, szedd majd ki a szelepmagot, ez rengeteget segít!

X1900 nem igazi tubeless-ready felni sajnos, stiftes és nem hegesztett, ez szintén számíthat valamennyit, miért nehezebb rá feltenni tubeless külsőt.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Segítséget kérnék!

Milyen trükk van még rá?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Nem is olyan régen offoltunk a Canyon topicban egy jót gumik kapcsán, ott írtam ezt május 31-én:  

Kicsit off, de nekem minden Racing Ralph (evo, snakeskin, teasy) külsőm ilyen vagy ilyen volt. Ettől függetlenül tartja a nyomást és rendes defektem még nem volt mióta TL járok (3 év kb). A Rocket Ron elöl soha nem csinált ilyet. Ma reggeli kép: 

http://s1368.photobu...html?sort=3&o=0

Pót belső és pumpa mindig van nálam (nem a fenti miatt, ha gond lenne akkor a belső felrakása a legegyszerűbb a számomra).

Szégyellem magam de már nem érdekelnek ezek. Nagyon vigyázok a bringákra (hibátlan állapotban van/volt mind), a hajtást rendben tartom szigorúan (tisztogatom, kenem, nem csereberélek láncokat), villa is kapja a karbantartásokat de inkább tekerek mint ezekkel foglalkozzak. Vagy kerékpározni van időm, vagy patika bringával járni és a kis pöttyökkel foglalkozni a gumin :).

• Kisherceg likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ni?? Még hogy szöges deszkán átgurulni <_<:

de az nem stans cucc volt :)

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Évek óta ezt csinálja minden Schwalbe nálam. Különösen a Rocket Ron SnakeSkin TLR/TLE és a Racing Ralph. Ezzel együtt sem eresztenek, 2-3 hetente szoktam pumpálni őket, 0.1-0.3 bar körüli nyomást vesztenek csak. Szóval, nem foglalkoznék ilyen gyöngyözésekkel különösebben.

Volt pár külsőm, amikkel azért óvatosan bánnék. Feltettem például egy 3 éves Rocket Ron SnakeSkin TLR-t hátra, 2015-ben ezzel versenyeztem, akkor első keréken volt, gondoltam jó lesz hátul, hiszen alig kopott meg. Na, ezzel 2 hét alatt 2 defektem volt, persze lötyi megfogta, de leeresztett mindig 1.5-1.6-ról 1.0-1.1 barra és csupa defektgátló lett a vázam meg a lábaim. Erről konkrétan szakadnak le a bütykök, több helyen kilátszik a szövet.

Schwalbe TLR külsőkből a sima TLR és TL Easy, ami nem minimum SnakeSkin, messze elkerülendő! Általában ezekkel defektel a többség az első lefelén. Legutóbb Várgesztesen láttam ilyet lerobbanni egy srác hátsó kerekéről, mászás közben.

Szintén szívás tud lenni az egyébként kitűnő Continental RaceKing ProTection verzió, ha legalább 5-6e km-t van benne. Mikor kezd az oldalfaláról levásni a gumi és kilátszani a szövet, érdemes egyszerre cserélni. Általában ezzel egyidőben erről is elkezdenek leszakadozni a bütykök. Használtam X-King ProTection-öket is, a 2012-es első verziók defektvédelem szempontjából nagyon rosszak voltak, az utóbbi 2-3 évben viszont ezek is kitűnő külsők lettek, sokat javítottak rajtuk.

Specializedből a 2Bliss a jó és az S-Works verziót maximum első kerékre érdemes tenni, inkább a másik 2Bliss verziót ajánlanám. Ezek elég jó külsők egyébként, még a minimál mintás Renegade is!

Maxxis külsőkből TR 2C és TR 3C mindegyik jó, de inkább az EXO verzió ajánlott. A nem EXO verzió maximum első kerékre, viszont elég lazák a Maxxis külsők a tubeless és tubeless-ready felnik többségén (installálni is nehezebb őket kicsit miatta) és akik keményen csapatják lefelé, első kerékre is EXO verziót tegyenek inkább, a grammozós verzió könnyen lefordulhat.

Edited by zscs, 2017. June 08. - 09:06.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Lotykold meg ennel a pontnal, aztan utana forditsd az oldalara.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Új Schwalbe TLE Snakeskin gumik +Stan's tubeless kit.
Kb a negyedik-ötödik túra után vettem észre hogy az első kerék oldalfalán két kis fehér "habpötty" van (kb gombostűfej méretűek).
Kivettem a kereket és estére vízszintesen hagytam. Az egyik lyuk úgy nézem OK, de a másik továbbra is gyöngyözik.
Nem értem hogy egy apró kis lyukat hogy nem tud betömni ez a lötyi??

ha schwalbe, akkor snakeskin helyett hasznalj double defense-t, contibol meg protectiont, maxxisbol es a tobbi gumibol is biztos van erositett oldalfalu kulso.